ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 2018 ΠΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΑΙΜΑ!

1.α. ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
Τελικός Μουντιάλ 2018: Το ματς της ζωής τους για Γαλλία και Κροατία
Μόντριτς και Μπαπέ

Σήμερα (18:00, ΕΡΤ1) στο «Λουζνίκι» της Μόσχας το Μουντιάλ 2018 ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

β. Η πρόεδρος της Κροατίας έδωσε στον Πούτιν φανέλα με… το όνομά του
Φωτογραφία: AP

 

γ. Πούτιν: Είμαστε περήφανοι για τη διοργάνωση του Μουντιάλ στην Ρωσία
Βλαντίμιρ Πούτιν, Φωτογραφία: AP

 

δ. ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ «ΛΟΥΖΝΙΚΙ» ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Μουντιάλ 2018: Μαγεία με Γουίλ Σμιθ και… Ροναλντίνιο στην τελετή λήξης
Η τελετή λήξης στη Μόσχα
ε. Οι Pussy Riot εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ ντυμένες αστυνομικοί 

 

 

στ. Τραμπ συναντά  Πούτιν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει «υψηλές προσδοκίες» από τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.
ζ.Συνάντηση Πούτιν – Μακρόν στη Μόσχα: Θα συζητήσουν για τη Συρία, το Ιράν και την Ουκρανία
Συνάντηση Πούτιν - Μακρόν στη Μόσχα: Θα συζητήσουν για τη Συρία, το Ιράν και την Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα συζητήσει για τη Συρία, το Ιράν και την Ουκρανία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα αύριο, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία, δήλωσε πηγή του Γάλλου προέδρου.

Ο Μακρόν και ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθούν στο Κρεμλίνο πριν από την έναρξη του αγώνα.

 

Ο δικτάτορας της Ρωσίας είναι ανάμεσα στους πέντε πιο γνωστούς δικτάτορες στην υφήλιο σήμερα. Συρία, Ιράν, Β. Κορέα ,Τουρκία είναι οι υπόλοιπες χώρες που αυτή τη στιγμή τα καθεστώτα τους ελάχιστη έως καμιά σχέση έχουν με ό,τι η Δύση αποκαλεί δημοκρατικό πολίτευμα.

Το γεγονός , βέβαια, πως και στις πέντε αυτές χώρες που αναφέραμε τηρούνται κατά το μάλλον ή ήττον οι δημοκρατικές,εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των «αρχόντων», δε σημαίνει πως γι΄αυτό και μόνο το λόγο μπορεί το πολίτευμά τους να χαρακτηριστεί και δημοκρατικό. Ο Φράνκο, ο Πινοσέτ ο δικός μας εδώ Παπαδόπουλος, παλιότερα χρησιμοποίησαν τη διαδικασία της λαϊκής ψήφου κι ας ήταν, τουλάχιστον οι δυο πρώτοι, στυγνοί και απάνθρωποι δικτάτορες.

Στη Ρωσία σήμερα, ο δικτάτορας Πούτιν εκλέγεται με ένα ποσοστό (αν και δεν είναι πραγματικά τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώνει) όχι υψηλότερο του 25-30% του εκλογικού σώματος. Αυτό, ,αν αφαιρεθεί στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών στις οποίες πάντα κατήγαγε…θριαμβευτικές νίκες, η τεράστια αποχή. Τα ποσοστά της, βέβαια, κατά τις μαρτυρίες των ξένων παρατηρητών στις διάφορες ρώσικες εθνικές εκλογές, αλλά και της ντόπιας αντιπολίτευσης, ουδέποτε ανακοινώθηκαν επισήμως σε πραγματικούς-αντιπροσωπευτικούς αριθμούς.

Από την άλλη, η καταιγιστική εθνικιστική προπαγάνδα μέσα από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης που ελέγχει απόλυτα το καθεστώς, έχει ξεπεράσει το κόκινο εδώ και χρόνια. Η ανεξέλεγκτη δράση επίσης της ρώσικης μαφίας που στηρίζει φανατικά το δικτάτορα, μαζί με τις ακροδεξιές, ναζιστικές και λοιπές ακραίες, παρακρατικές οργανώσεις , ελέγχουν τη δημόσια ζωή κατά τρόπο πρωτόγνωρο και εντελώς προκλητικό για καθεστώτα της Δύσης .

Και να μην ξεχνάμε επί πλέον πως η φτώχεια, ο αλκοολισμός, η πορνεία, το χαμηλό προσδόκιμο ζωής μαστίζουν τον πληθυσμό της χώρας. Η μετανάστευση ,κυρίως σε δυτικές χώρες, έχει πάρει ήδη από την εποχή της πτώσης του σοβιετικού καθεστώτος τη μορφή επιδημίας, παρ΄όλα τα αυστηρά μέτρα, που έχουν ληφθεί από τις δυτικές χώρες για την εμπόδιση εισόδου και παραμονής σε μετανάστες από τη Ρωσία.

Αλλά, το μεγαλύτερο έγκλημα του δικτάτορα και Τσάρου της Ρωσίας ,μετά την κατάληψη της Αν.Ουκρανίας με 10.000 νεκρούς, είναι ο τελευταίος αιματηρότατος πόλεμος στη Συρία, που διεξήχθη με ρώσικα όπλα και Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους πλάι στον ομόλογό του δικτάτορα ΄Ασαντ. 500.000 είναι οι νεκροί αυτού του πολέμου! Εκατομμύρια οι σακατεμένοι και οι πρόσφυγες. Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές . Τα υπερσύγχρονα ρωσικά όπλα,αλλά και το άριστα εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό της «Αρκούδας του Βορρά», έκαναν…καλή δουλειά τελικά.

Τα θύματα των Ρώσων είναι τα περισσότερα και τα εγκλήματά του τα πλέον ειδεχθή μετά τη λήξη του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Ακόμα και τα θύματα της π. Γιουγκοσλαβίας με την επαίσχυντη και ανήκουστη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα (1995, εκτελέσεις 8.000 άντρών και αγοριών από τους Σέρβους) ωχριούν μπροστά στους αριθμούς των θυμάτων της Ουκρανίας και της Συρίας. Και όλα αυτά, μόλις χτες. Από το Μάρτη του 2014 μέχρι πριν λίγους μήνες. Σε λιγότερο, δηλαδή, από 4 χρόνια!

Και όμως! Οι παγκόσμιες κυβερνήσεις, ακόμα κι εκείνες της Δύσης, πέρα από κάποιες οικονομικές κυρώσεις και θορυβώδεις κραυγές για την αγριότητα και την έλλειψη σεβασμού του δικτάτορα στους διεθνείς κανόνες, καμιά άλλη τιμωρία δεν επιφύλαξαν στον υπόδικο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ούτε καν μια πρόσκαιρη διακοπή διπλωματικών σχέσεων για τα μάτια του κόσμου.
Αντίθετα, μάλιστα. Σήμερα είμαστε μάρτυρες μιας ακόμα βρωμερής πρόκλησης στα θύματα της θηριωδίας του Ρώσου δικτάτορα. Σύσσωμος ο κόσμος, κυβερνήσεις και μάζες αποδέχτηκαν-συναίνεσαν να διεξαχθούν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του Μουντιάλ στη χώρα που ευθύνεται για τα περισσότερα και πιο ειδεχθή εγκλήματα μετά τη λήξη του τελευταίου μεγάλου πολέμου. Και ο δικτάτορας περίχαρης δήλωσε πως είναι υπερήφανος γι΄αυτή την επιλογή!

Λέμε σε άλλα κείμενά μας πως η ανηθικότητα είναι αναπόσπαστο συστατικό των κρατών, των κυβερνήσεων. Προέχουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντά τους. Γι΄αυτό άλλωστε, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Αμερικής αλλά και ο…”φρου-φρου και αρώματα» πρόεδρος της Γαλλίας, ανερυθρίαστα και προκλητικά δε διστάζουν να σφίξουν το χέρι του δικτάτορα της Ρωσίας κι ας τρέχει μπόλικο το αίμα από τα χέρια του. Προηγήθηκε (για να είμαστε δίκαιοι) η…μεγάλη κυρία Μέρκελ παλιότερα , τα οικονομικά συμφέροντα της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις επιχειρήσεις των Γερμανών στη Ρωσία και το ρώσικο αγωγό φυσικού αερίου.

Αλλά καλά τα κράτη,οι κυβερνήσεις. Οι λαοί; Λαοί δεν υπάρχουν στην κυριολεξία του όρου. Μόνο για όχλους και οπαδούς μπορούμε να μιλάμε. Και όπως ακριβώς στους θριάμβους της Ρώμης και τις άλλες λαμπρές φιέστες της το πλήθος αλλόφρον παρακολουθούσε με παραληρηματική ηδονή της αιματηρές μονομαχίες των αιχμαλώτων στις αρένες ,αιώνες μετά, στις ημέρες μας, ο ίδιος όχλος, συνεχίζει εκείνη την παράδοση .

Στις αρένες και τα γήπεδα στις εικόνες της τηλεόρασης βογκάνε σήμερα οι αχυρόμυαλοι όλου του κόσμου. ΄Οπως κι άλλες φορές έχουμε επισημάνει, οι στρατιώτες και οι αντίπαλοι πάντα παίρναν το βάπτισμα τους πυρός στις αρρένες ,τα γήπεδα και τους λοιπούς χώρους αθλητικού τάχα μου συν(αντα)γωνισμού,έτσι ώστε οι οπαδοί, να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να γίνουν κιμά στα πεδία των μαχών για τα συμφέροντα των ισχυρών.

΄Ομως, ανάμεσα στις ιαχές της νίκης και τα επιφωνήματα απογοήτευσης της ήττας αυτών των αγώνων, εδικά του Μουντιάλ στη Ρωσία σήμερα, μπορεί, όποιος διαθέτει «ευήοκοον ούς», να διακρίνει καθαρά τις κραυγές των χιλιάδων θυμάτων της πολεμικής μηχανής του Ρώσου δικτάτορα και του συνεταίρου του ΄Ασαντ. Για τους μόνους που δε «βοά» στα αυτιά τους αυτό το αθώο αίμα, είναι για τους ανεγκέφαλους οπαδούς του…ευγενούς αυτού «αθλήματος» στο οποίο η μπάλα λατρεύεται ως θεά.

Είστε ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων του δικτάτορα. Κάθε ιαχή κάθε επιφώνημά σας σε όποιο τόνο κι αν γινότα την ώρα που συνεπαρμένοι παρακολουθούσατε την εξέλιξη των αγώνων, είναι κάρφος στα μάτια σας. Είναι η αιώνια κραυγή των θυμάτων .Το αίμα των αθώων τούτων «εφ΄ υμάς και επί τα τέκνα υμών».
Y.Γ. Στο μεταξύ έχουμε πληροφορίες πως αύριο οι επαναστάτες του… γλυκού νερού Ρουβίκωνες θα πετάξουν τρικάκια στην Κροατική πρεσβεία για να καταγγείλουν τη… χυμώδη πρωθυπουργό της χώρας, που βράβευσε το δικτάτορα στη Μόσχα με ποδοσφαιρική βρακοφανέλα.