ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Πέτρες μνήμης -Χτίζουν στο πεζοδρόμιο τα ονόματα Εβραίων που σκότωσαν οι Ναζί
Πέτρες μνήμης -Χτίζουν στο πεζοδρόμιο τα ονόματα Εβραίων που σκότωσαν οι Ναζί [εικόνες]

Οι πέτρες μνήμης (Stolpersteine στα γερμανικά) είναι κύβοι από μπετόν ή μέταλλο που χτίζονται στο πεζοδρόμιο, μπροστά στα σπίτια Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Κάθε κύβος έχει το όνομα του ανθρώπου που χάθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ή στρατόπεδο θανάτου γιατί ήταν Εβραίος, Ρομά, Κομμουνιστής, αντιστασιακός, ομοφυλόφιλος, μάρτυρας του Ιεχωβά, ανάπηρος ή χριστιανός που αντιστεκόταν στο καθεστώς Ναζί.


Πολλές χιλιάδες τέτοιοι κύβοι Stolpersteine έχουν τοποθετηθεί μπροστά σε σπίτια, ειδικά στη Γερμανία, μετά το 1993, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μια δημιουργία του Εβραίου καλλιτέχνη, από το Βερολίνο,  Gunter Demnig, ο οποίος γεννήθηκε το 1947, και ο οποίος έψαξε τα δεδομένα ατόμων που κυνήγησε ή θανάτωσε το καθεστώς Ναζί.

Εκανε τις έρευνες ψάχνοντας στα αρχεία και στη βάση δεδομένων για την τύχη των θυμάτων του Mémorial de Yad Vashem των Ιεροσολύμων, σε συνεργασία με μουσεία και σχολεία, καθώς και με επιζώντες ή τις οικογένειές τους.


Αν τα δεδομένα υπήρχαν, τότε ο Gunter Demnig δημιουργούσε τις Stolpersteine. Τις τοποθετούσε στο πεζοδρόμιο, μπροστά στα σπίτια ή τα κτίρια όπου έμεναν τα άτομα που συνελήφθησαν ή εστάλησαν σε στρατόπεδο. Σε κάθε κύβο γράφεται η φράση «Εδώ έμενε» (Hier wohnte) και ακολουθεί το όνομα, η ημερομηνία γέννησης και η μοίρα του κάθε θύματος.

Η ιδέα ξεκίνησε το 1993, σε μια καλλιτεχνική δράση για την μαζική αποστολή Ρομά σε στρατόπεδα όπου ο Demnig είχε την ιδέα των « Stolpersteine ». Η πρώτη έκθεση για το πρότζεκτ έγινε το 1994 στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Κολωνία της Γερμανίας. Το 1995, χωρίς άδεια, αλλά απλώς για να δοκιμάσει, ο Gunter Demnig τοποθέτησε τις πρώτες Stolpersteine σε δρόμους της Κολωνίας και του Βερολίνου.


Σήμερα, οι πέτρες μνήμης τοποθετούνται, κατόπιν αδείας, σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας.

Μην ξεχνάτε γενιές, γενεών του Μέλλοντος  αυτή τη φοβερή ΄Υβρη που διεπράχθη στις δικές μας ημέρες. Σας αφήνουμε παρακαταθήκη  την οργή και της κατάρες μας  για τα απάνθρωπα κτήνη των Ναζί.

2. Εβρος: Αυτά είναι τα 3 παιδιά που αγνοούνται μαζί με την μητέρα τους
Εβρος: Αυτά είναι τα 3 παιδιά που αγνοούνται μαζί με την μητέρα τους [εικόνες & βίντεο]

Ας μην ανησυχούν οι νοικοκυραίοι μας. Δεν έγινε και τίποτα. Τρία προφυγάκια ήταν. Τί αξία έχει η ζωή τους ; Σιγά μην είναι σαν και τα μοσκοαναθρεμένα τα δικά σας.

Είπαμε, όμως,  και ας το θυμούνται .Και όχι μόνο οι νοικοκυραίοι.  Το αίμα αυτών των παιδιών “εφ υμάς και επί τα τέκνα υμών”.

______________________________________________________

1. Βόμβα Λαβρόφ: Δεν έρχεται στην Ελλάδα -Στο κόκκινο οι σχέσεις με Τσίπρα
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ (Φωτογραφία: ΑΡ)

“Θα χάσει η Βενετιά βελόνι” έτσι και δεν έρθουν  αξιωματούχοι του μαφιόζικου ρώσικου καθεστώτος να μας κάνουν επίσκεψη. Το θράσος πάντως όλων των εγκληματιών  είναι το ίδιο  απίστευτο. Απειλεί κιόλας ο … κωλαούζος του δικτάτορα.

2. ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CBS
Τα γυρίζει πάλι ο Τραμπ: Κατηγορεί Δπροσωπικά τον Πούτιν για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές
Φωτογραφία: ΑΡ

Ανασκευάζοντας τα όσα έχει πει ως τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε για πρώτη φορά ότι θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την καταγγελλόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Τα είπαμε. Είναι τόσο κυκλοθυμικός, αλλά και δειλός ο Ντόναλντ Τραμπ, που δεν αποκλείεται  να φτάσει στα άκρα με το Ρώσο δικτάτορα. “Ουδέν κακόν αμιγές  καλού”, πάντως.

3. Νέος χρησμός Μπακογιάννη για τον δήμο Αθήνας -Δείτε τι απάντησε όταν τον ρώτησαν αν «ερρίφθη ο κύβος»
«Κάθε πράγμα στην ώρα του» είπε ο Κ. Μπακογιάννης για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στον δήμο Αθηναίων -Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τραγικό να χτίζεις πολιτική καριέρα πάνω στα κόκαλα του πατέρα σου. Ντροπή!

4. Αύριο, στις 11, η κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ -Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ /Φωτογραφία: Eurokinissi
Σωκράτης Κόκκαλης junior: Το κείμενο που συγκλονίζει! “Πέθανε και κάποιοι είναι χαρούμενοι…”
Κείμενο γροθιά στο στομάχι…

5. ΣΧΕΣΕΙΣ» & ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Ρώσοι κατάσκοποι στην κατασκευαστική ΕΛΛΑΚΤΩΡ;
Ρώσοι κατάσκοποι στην κατασκευαστική ΕΛΛΑΚΤΩΡ;

Μέχρι τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, φαίνεται πως επιχείρησε να απλώσει τον ιστό του το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων που ήρθε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο Ρώσους αξιωματούχους.

Όπως διέρρευσε από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους η παράνομη δράση των Ρώσων σχετιζόταν με τα συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ και είχε χαρακτήρα υπονόμευσης της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Ρώσοι «διπλωμάτες» κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να επηρεάσουν δημάρχους και μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, προκειμένου να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συνεπακόλουθη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας η παράνομη ρωσική δραστηριότητα είχε επίκεντρο την «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση», παράρτημα της οποίας ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Πρόεδρος της Ένωσης σε διεθνές επίπεδο είναι ο Σεργκέι Στεπάσιν, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας. Στο ελληνικό παράρτημα της Ένωσης που έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, Πρόεδρος είναι ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, ο οποίος είναι παράλληλα διευθυντικό στέλεχος της ΑΚΤΩΡ (θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις κατασκευές) στη Σερβία και τη Ρωσία, καθώς και στενός συνεργάτης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ κ. Δημήτρη Κούτρα, ενώ αντιπρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Ένωσης είναι ο Αλεξέι Ποπώφ, πρώην πρόξενος της Ρωσίας στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των Ρώσων υπηκόων κατά των οποίων στράφηκαν οι κυρώσεις από την ελληνική πλευρά.

 

Το εν Ελλάδι παράρτημα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης ιδρύθηκε το 2016 στη Μονή Δοβρά στη Βέροια και φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμονα αλλά και τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ (γνωστό από το ομώνυμο σκάνδαλο). Στην τελετή εγκαινίων του ελληνικού παραρτήματος της Ένωσης εκτός από τους κ.κ. Στεπάσιν και Παναγιωτίδη, ήταν παρών και ο τότε γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ και αντιπρόεδρος της Ένωσης, ενώ σε σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια του ελληνικού βραχίονα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης, διακρίνεται μαζί με τους κ.κ. Παναγιωτίδη, Στεπάσιν και Ποπώφ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Κούτρας.

Από αριστερά ο κ. Αλεξέι Ποπώφ, ο κ. Σεργκέι Στεπάσιν και όρθιος στα δεξιά ο κ. Σίμος ΠαναγιωτίδηςΑπό αριστερά ο κ. Αλεξέι Ποπώφ, ο κ. Σεργκέι Στεπάσιν και όρθιος στα δεξιά ο κ. Σίμος ΠαναγιωτίδηςΑπό αριστερά ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, δίπλα στον Σεργκέι Στεπάσιν κι ανάμεσά τους στο βάθος ο Πρόεδρος και CEO της ΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Κούτρας (με την κόκκινη γραβάτα)Από αριστερά ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, δίπλα στον Σεργκέι Στεπάσιν κι ανάμεσά τους στο βάθος ο Πρόεδρος και CEO της ΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Κούτρας (με την κόκκινη γραβάτα)

Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτίδης είχε κλείσει το μεγάλο deal της ΑΚΤΩΡ ύψους 500 εκατομμυρίων, για την αποκομιδή κι επεξεργασία των απορριμμάτων στην Αγία Πετρούπολη, ενώ φέρεται να είχε μεσολαβήσει για την εξασφάλιση ρωσικής χρηματοδότησης προς τον κ. Δημήτρη Κούτρα προκειμένου ο τελευταίος να εξαγοράσει το μερίδιο των αδερφών Καλλιτσάντση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο της διοικητικής διαμάχης για τον έλεγχο του Ομίλου που μαίνεται τον τελευταίο καιρό μεταξύ των μεγαλομετόχων.

Αν ο κ. Κούτρας εξασφάλιζε τα απαραίτητα ρωσικά κεφάλαια, οι χρηματοδότες του πιστεύεται ότι θα αποκτούσαν ως αντάλλαγμα πρόσβαση στο μεγαλύτερο ελληνικό κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, τον οποίο θα χρησιμοποιούσαν εν συνεχεία ως Δούρειο Ίππο για να εισέλθουν σε διάφορες κρίσιμες υποδομές της Ελλάδας όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εκτοπίζοντας τους Αμερικανούς από ένα στρατηγικό asset.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διοικητικής μάχης που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τους αδερφούς Καλλιτσάντση από τη μία πλευρά και τους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα από την άλλη, οι τελευταίοι είχαν εισέλθει σε συζητήσεις με το αμερικανικό fund Fortress προκειμένου να τους δανείσει τα χρήματα για να εξαγοράσουν πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η συμφωνία όμως φέρεται να κατέρρευσε την τελευταία στιγμή, μετά τις αποκαλύψεις για τους ρωσικούς δεσμούς του κ. Κούτρα, κάτι που φυσικά δεν μπορούσε να παραβλέψει το αμερικανικό fund.

Αν υπήρχε Αντίχριστος, θα είχε τα ονόματα των δεσποτάδων μας. ΄Ανθιμοι (Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης), Αμβρόσιος, Παντελεήμων. Τα  …Αγια φυντάνια της επίσης …Αγίας ημών  Εκκλησίας .