ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΣΤΗΣΑΝΕ ΤΙΣ “ΚΡΕΜΑΛΕΣ” ΤΟΥΣ  ΣΤΟ ΜΑΤΙ!
ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

 

 

 

Φωτιά Μάτι - Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών

 

Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Γνωρίζετε τους δολοφόνους. Και στις “κασέτες” σας από τις κάμερες, έχετε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των διδύμων.
Αν ήταν κανένας σεξουαλικά διεστραμμένος ο φονιάς των κοριτσιών, “θα σκίζατε γη και ουρανό” να τον βρείτε. Και καλώς. Ο εθνικιστής είναι κι αυτός διεστραμμένος. Χειρότερος από το πρώτο. Κι όμως! Τον προσπερνάτε. Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

Αλέξη Τσίπρα,

Ξερεις πολύ καλά πως οι «Κρεμάλες» στηθήκανε στο Μάτι τούτη τη φορά. Γνωρίζεις πολύ καλά και από ποιους. Την επόμενη θα στηθούν κάπου αλλού. Αλλά τότε, θα τρέχεις και δε θα φτάνεις!

Εδώ και τώρα! Δέσε χειροπόδαρα και γονυπετή, τα κτήνη να τους φτύνει ο κόσμος στο Σύνταγμα. Θα επιλέξεις να συγκαλύψεις το μέγα έγκλημα στο Μάτι, όπως έκανες με το έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή;

 

 

________________________________________________________________

 

  1. Eurasia: Οι πυρκαγιές έκαψαν και το αφήγημα Τσίπρα για έξοδο από το μνημόνιο

Φωτογραφίες: Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική καταστρέφουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από το μνημόνιο και χαλάνε τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να εξαργυρώσει πολιτικά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης, εκτιμά η Eurasia.

 

Αυτό ακριβώς ήθελε και ο Κυριάκος, η Φώφη, όλο το λοιπό κομματικό αληταριό. Και επιχαίρουν,αν δε βγει η σημερινή κυβέρνηση στις αγορές. Αυτό τους καίει. Να μην εισπράξει την καθοριστική   αυτή επιτυχία  ο Αλέξης Τσίπρας. Και …”γαία πυρί μιχθήτω”!

2. Πρόκληση Ζουράρι για τις φωτιές: Δεν θα υπέβαλα παραίτηση -Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων
Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Τρικυμία αναμένεται να προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι για τις πυρκαγιές και το ζήτημα των ευθυνών, αφού είπε πως «Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων».

«Εγώ δε θα υπέβαλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης και το δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Ζουράρις είπε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη. «Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων».

Κάνοντας σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις» ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Δε γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Και σε άλλα κράτη συμβαίνουν καταστροφές και δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση» κατέληξε.

Του ξεφεύγουν  του Ζουράρι καμιά φορά και σωστές κουβέντες.  Λέγαμε χτες το ίδιο εδώ.

3.Φίλος μας έστειλε τα ακόλουθα κείμενα. Τα παραθέτουμε

1.

“…Στα μέσα Ιουνίου 2017 εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που θα είχε την πιο τραγική κατάληξη στην ιστορία της Πορτογαλίας, με 64 νεκρούς και 250 τραυματίες στην περιοχή Πεδρόγαου Γκραντ, 100 χλμ. βόρεια της Λισαβόνας.

Τέσσερις μήνες μετά την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 64 ανθρώπους, ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα έκρινε ότι στη σοσιαλιστική κυβέρνηση αναλογούν όλες οι ευθύνες για τις «συνέπειες της τραγωδίας» και πρόσθεσε πως «αυτοί οι εκατό και πλέον νεκροί δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου, αποτελούν τεράστιο βάρος στη συνείδησή μου και στη θητεία μου».

Κόλαφος και στους δολοφόνους εθνικιστές 90 ανθρώπων είναι οι πυρκαγιές της Πορτογαλίας-Ισπανίας τον περασμένο χρόνο με πάνω από 100 νεκρούς. Οι “κρεμάλες” εδώ σε μας, διαδίδουν πως η ταχύτητα του ανέμου βοήθησε για τη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγλας σε Μάτι και Βουτζά.
Κανείς βέβαια λογικός πλην των φασιστών ,πείθεται. Τρανή απόδειξη η μομφή στην αριστερή κυβέρνηση λίγους μήνες πριν της Πορτογαλίας από τα άλλα κόμματα γιατί αδράνησε επί δύο ώρες να ελέγξει τη φωτιά σε ελάχιστα χιλιόμτερα. Εκεί στήριξαν την κατηγορία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Οι άνεμοι την ημέρα εκείνη είχαν ακόμα πιο δυνατή ταχύτητα από αυτή του ανέμου στο Μάτι.Κι όμως, χρειάστηκε 2 ολόκληρες ώρες να εξαπλωθεί σε 2-3 χιλιόμετρα πυκνής βλάστησης. Σε αντίθεση με τη δική μας  μας φωτιά εδώ  που με λιγότερο ισχυρό άνεμο σε μισή ώρα εξαπλώθηκε χιλιόμετρα μακριά
Και δολοφόνοι και θρασείς και με παιδαριώδη αντίληψη των επιχειρημάτων.
Γιατί τους λένε φασίστες και εθνικιστές αν είχαν έστω ίχνος τσίπας και κουκούτσι μυαλό;

 

2.
Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί (ο θεός να τους κάνει τέτοιους). Ρίξτε μια ματιά στις εφημερίδες, ηλεκτρονικές και μη της Δεξιάς παράταξης από τη μέρα της τραγωδία μέχρι σήμερα. Ούτε μια αναφορά σχολιασμένη, έστω και τόση δα για την περίπττωση που η πυρκαγιά είναι “βαλτή” και υπάρρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. ΟΥΤΕ ΜΑ ΦΟΡΑ. Μπορεί να κάνουν αναπαραγωγή σύντομη και ποτέ σε καλή θέση των απόψεων της κυβέρνησης για εμπρηστές, αλλά μόνοι τους δεν έχουν παρουσιάσει ούτε μια έρευνα, ένα σχόλιο. Αντίθετα μάλιστα.΄Οταν αναφέρονται σε εμπρηστές γίνονται επιθετικοί ή είρωνες.΄
Σαν να θέλει να κρύψει επιμελώς κάτι ο Τύπος της Δεξιάς. Τί να είναι αυτό; Σε ποια άλλη χώρα θα υπήρχε έστω και υπόνοια πως υπάρχουν δράστες που ευθύνονται για σχεδόν 90 νεκρούς και ο Τύπος δε βγάζει τσιμουδιά; Τόσο αισχροί,απάνθρωποι και δημαγωγοί οι άνθρωποι  αυτής της παράταξης. Κόμμα,οπαδοί,τύπος.
Ψαρεύουν ψήφους στην ακροδεξιά στους εθνικιστές και στους Ναζί. Δε θέλουν καμιά αναφορά σε υπόνοια πως οι φωτιές μπήκαν από τετοια ενεργούμενα με εντολές “άνωθεν”. Φτύνουν όχι μόνο τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς,αλλά πουλάνε και την ψυχή τους στο διάβολο. Η γνωστή επάρατη Δεξιά της Ελλάδας!

 

4. ΕΡΙΞΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
«Βούλιαξε» και ο Πατούλης στο πάρκινγκ Αμαρουσίου -Εκλεισαν το ρέμα Σαπφούς
«Βούλιαξε» και ο Πατούλης στο πάρκινγκ Αμαρουσίου -Εκλεισαν το ρέμα Σαπφούς [εικόνες]

Πρωτοφανείς εικόνες είδαμε χθες στο Μαρούσι, όπου το ρέμα της Σαπφούς πλημμύρισε, με την πρώτη καλοκαιρινή καταιγίδα και μέσα σε λίγα λεπτά «έπνιξε» ένα υπαίθριο πάρκινγκ.

Δεκάδες αυτοκίνητα πλημμύρισαν και καταστράφηκαν, ενώ οι εικόνες θύμιζαν τριτοκοσμικό κράτος.

Το εν λόγω υπαίθριο πάρκινγκ έχει στηθεί πάνω σε ρέμα και δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τις συνέπειες.

Δείτε τη διαδρομή του ρέματος, όπως την παρέθεσε ο χρήστης @antsket με το σχόλιο: «Το νερό βρίσκει πάντα το δρόμο του»:

Κι όλα αυτά, ενώ τον Μάρτιο του 2018, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, ενέκρινε πρόσθετη δαπάνη 4.352.400€ αυξάνοντας σε 10.676.400€ τη συνολική χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι. Το έργο δεν έγινε, οι συνέπειες ήρθαν.

Μάλιστα, ο κ. Καραμέρος φρόντιζε πάντοτε να φωτογραφίζεται εργαζόμενος ο ίδιος στα έργα του ρέματος Σαπφούς, τα οποία, ωστόσο, δεν απέδωσαν τίποτα.

Φυσικά, για το θέμα υπήρξε αντιπαράθεση της Περιφέρειας Αττικής με τον δήμο Αμαρουσίου σχετικά με τις ευθύνες και τα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και στην ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Είδηση», ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η ανταπόκριση της πόλης στην αυξημένη νεροποντή ήταν ικανοποιητική εκτός από το συγκεκριμένο σημείο.

«Υπήρχε μια μεγάλη ένταση βροχής η οποία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε υπερχείλιση του ρέματος δίπλα από το πάρκινγκ με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την εικόνα» δήλωσε ο δήμαρχος.

«Εφόσον οριοθετήθηκε το ρέμα και σήμερα βρισκόμαστε στην έγκριση της μελέτης από την περιφέρεια, δεν μπορεί κανείς να εγκρίνει τη μελέτη, δεν μπορεί κανείς να ολοκληρώσει τη μελέτη, δεν μπορεί κανείς να δημοπρατήσει το έργο παρά μόνο η ίδια η περιφέρεια βάση του νόμου» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος είπε πως όποιο ρέμα και να ήταν δεν θα άντεχε αυτό τον όγκο νερού ενώ έριξε την ευθύνη στο δήμο καθώς τόνισε ότι ο δήμος Αμαρουσίου έπρεπε να φράξει τον χώρο και τον περιφράξει για να μην παρκάρει ο κόσμος πάνω στο ρέμα!

Ο πιο διεφθαρμένος  θεσμός στην Ελλάδα, είναι αυτός της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Μιλάμε για μαφία. Χωρίς εξαίρεση.  Σε όλη τη χώρα.

Παίρνουν τα κονδύλια οι δήμαρχοι  τύπου Πατούλη με τα… χρυσά πόπολα στο σπίτι του και  αντί να τα χρησιμοποιούν για το σκοπό που τα εισπράτουν ,τα περισσότερα γίνονται περιουσία  στις θυρίδες και τους λογαριασμούς των συγγενών τους στις Ελβετίες. Γνωστά και χιλιοειπωμένα.

 

5. Πρόεδρος πυροσβεστών: Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο κ.Τόσκας πρέπει να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη για την τραγωδία
Πρόεδρος πυροσβεστών: Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο κ.Τόσκας πρέπει να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη για την τραγωδία

Τσιράκι της Ν.Δ μας πληροφορούν ο ευτραφής , χαρτογιακάς κύριος παραπάνω. Και Μακεδονομάχος. Τί διαφορετικό θα έλεγε;

6. Ο  ΑΡΚΑΣ  ΕΠΙΑΣΕ  ΠΑΤΟ

 

Το χιούμορ του Αρκά  πια συναγωνίζεται εκείνο των φασιστών και των φανατικών. Αλλά η μοίρα όσων  προτάσσουν τις φιλοδοξίες τους στη σεμνότητα, τη σωφροσύνη , την αξιοπρέπεια είναι ίδια. Εντελώς κοινή η πορεία τους. ΄Ορα  Μίκη Θεοδωράκη.