ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Οι  Γερμανοί αναλυτές σχολιάζουν  την έξοδο της Ελλάδας από το οικονομικό πρόγραμμα
«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα αέρα για να αναπνεύσει και το πλαίσιο για επενδύσεις», φωτογραφία: intimenews ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η συντριπτική πλειοψηφία του ευρωπαϊκού Τύπου, σχολιάζει   θετικά την έξοδο  της χώρας από το πρόγραμμα. Και μόνο οι φυλλάδες του ναρκέμπορου εφοπλιστή (ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κ.α), αλλά και οι προσκείμενες στον ίδιον  με το αζημίωτο (π.χ efimerida.gr ), στάζουν χολή ,φέρνουν τη συντέλεια και δεν έχουν ούτε μια κουβέντα επιβράβευσης αυτού του έργου, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση.

Η γνωστή μικροκομματική τακτική της Δεξιάς. “Γαία πυρί μιχθήτω” ,αν είναι να μην κρατάμε εμέις τα…χρυσά κουτάλια.

Δεν τους λυπάμαι τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ. Εισπράττουν τα αργύρια της προδοσίας τους. Πληρώνουν τη συνεχιζόμενη ως σήμερα  ομερτά,   με την παράταξη που ευθύνεται αποκλειστικά για τη χρεοκοπία της χώρας και είναι η  ηθικός αυτουργός  της τραγωδίας στο Μάτι. Μην τα ξαναλέμε και κουράζουμε.

 

2.α. Die Welt:  Συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν
«Η συνεργασία με τη Ρωσία είναι απαραίτητη», τόνισε η Μέρκελ, φωτογραφία: apimages

 

β. ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ
Ο χορός του Πούτιν με την ΥΠΕΞ της Αυστρίας -Υπό τους ήχους χορωδίας Κοζάκων
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν χορεύει στο γάμο της ΥΠΕΞ της Αυστρίας/ Φωτογραφία AP images

Σώφρονος, λογικού  και ηθικού ανθρώπου  “δεν το χωρεί ο νους” του. Ο εγκληματίας πρώην πράκτορας της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ,που  ελέω ρώσικης μαφίας, ακροδεξιάς και ναζιστικής ψήφου, παριστάνει τα τελευταία χρόνια  τον εκλεγμένο πρόεδρο της ταλαίπωρης χώρας, εκτός των άλλων,έχει στα χέρια του το αίμα 500.000 νεκρών ΜΟΝΟ στη Συρία! Με τα δικά του όπλα  και τους αιμοσταγείς στρατιωτικούς συμβούλους του, παίχτηκε το μέγα δράμα της Συρίας.  Το  φοβερότερο  έγκλημα μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Και  αυτόν τον παρανοϊκό εγκληματία ,η κόρη του πάστορα στην πρώην Ανατολική Γερμανία και νυν καγκελάριος της Γερμανίας, τον υποδέχτηκε μετά τιμών σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!  Τόσο θρασής,ανήθικη και υποκρίτια η  κυρία Μέρκελ.

Είναι γνωστό ,βέβαια, πως  η Γερμανία έχει τεράστια συμφέροντα στη Ρωσία και για το μόνο που νοιάζεται η Μέρκελ αυτή την ώρα,  είναι  αυτό ακριβώς το συμφέρον της χώρας της. Από κει και πέρα… ας βοά το αίμα κι ας περιμένει!

Εντελώς βρώμικη και ανήθικη  συμπεριφορά. Και όχι μόνο της Μέρκελ.

΄Εχουμε και τη  νεόνυμφη ακροδεξιά ΥΠΕΞ της Αυστρίας,που δε δίστασε η πανάθλια να καλέσει το κτήνος της Ρωσίας στους γάμους της και να χορέψει μαζι του!   Δεν έχει ακούσει  τίποτα για Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία, Συρία. Για τα χιλιάδες θύματα της παράνοιας του παρτνέρ της στο χορευτικό τους νούμερο. Τόσο αισχρή κι ανήθικη!

Κατά τα άλλα, όπως είπαμε, οι Ρουβίκωνες κάνουν τα ντου τους σε όλες τις πρεσβείες του κόσμου, πλην  εκείνων της Ρωσίας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουα. Και πώς να  καταγγείλουν  το δικτάτορα Πούτιν;  Αχυρανθρωποί  του είναι.  “Δε δαγκώνεις το χέρι που σε ταϊζει”. Απλώς ,  εκτελείς πειθήνια τις εντολές του αφεντικού σου. Ντροπή, πανάθλιοι και σεις !

3. ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
Νικαράγουα: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μανάγου απαίτησαν την αποχώρηση του Ντανιέλ Ορτέγα
Νικαράγουα: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μανάγου απαίτησαν την αποχώρηση του Ντανιέλ Ορτέγα

Χιλιάδες πολίτες της Νικαράγουας διαδήλωσαν χθες στους δρόμους της Μανάγουα απαιτώντας την αποχώρηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα και τον τερματισμό των διώξεων και φυλακίσεων που ζητούν «να ζουν ελεύθερα», τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πολιτικής κρίσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους.

 

Μιλάμε για τον Ντανιέλ Ορτέγα, τον πάλαι ποτέ ηγέτη των επαναστατών Σαντινίστας. Κατάντησε Στάλιν και τούτος, όπως όλοι όσοι  επαναστατούν κατά των άλλων ,χωρίς  οι ίδιοι να έχουν πρώτα επαναστατήσει κατά του εαυτού τους.

Τραγικές μορφές  οι επανάστατες, όταν καταντούν τύραννοι. ΄Εχει  καταγράψει στις μαύρους δέλτους της μπόλικους από δαύτους η Ιστορία.

 

4. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ
Βαρουφάκης: Λάθος που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα -Δεν πρόκειται να πληρωθεί το ελληνικό χρέος
Φωτογραφία: Εurokinissi

 

Με ύφος 100 καρδιναλίων ο  βρωμερός Βαρουφάκης ,   μετανιώνει    που  έκανε το λάθος και…εμπιστεύτηκε τον Τσίπρα! Αυτός ο …τεράστιος  οικονομολόγος με πολιτική υποδομή και κρίση μικρού παιδού.

 Δεν ειναι απλώς ψωνισμένος,αλλά εντελώς εκτός τόπου και χρόνου το άτομο.  Η αυτογνωσία,βέβαια, είναι ιδότητα υπό εξαφάνιση. Αυτό έλειπε να κοσμεί τέτοια αρετή και τον Yiannis.

5. Το εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Μίκη Θεοδωράκη -Τι λέει ο δημιουργός του
To κέρινο ομοίωμα του Μίκη Θεοδωράκη /Φωτογραφία intime news

 

Προσφέρετε  στο Μίκη “λιβάνι”, φτιάξτε του αγάλματα, καλέστε τον σε τιμητικές, γράψτε διθύρμαβους για  την προσωπικότητά του και όχι “αδέρφια μου Ναζί” θα προσφωνήσει το συρεφετό με τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, αλλά και μέλος της Χ.Α μπορεί  και να τον δεις μια μέρα,παρέα με το Μιχαλιλιάκο να ομνύουν αμφότεροι στο όνομα του εθνικισμού και της Τουρκο-Σκοπιανο-Εβραιο φαγίας. Τί κατάντημα!