ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Γροθιά στον Τσίπρα -Η επιστολή της μάνας που έχασε τον γιο της στου Φιλοππάπου
Γροθιά στον Τσίπρα -Η επιστολή της μάνας που έχασε τον γιο της στου Φιλοππάπου

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους αρμόδιους και τον δήμαρχο Αθηναίων αποστέλλει η μητέρα του 25χρονου Νικόλα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πτώση στου Φιλοπάππου, αφού πριν είχε δεχτεί επίθεση από τρεις αλλοδαπούς ληστές.

Στην συγκλονιστική ανάρτησή της, η μητέρα του άτυχου 25χρονου αναφέρει πως ο γιος της βρισκόταν εδώ και 4 χρόνια στη Σκωτία και αποφάσισε να έρθει μαζί με τη φίλη του από την Πορτογαλία στην Αθήνα για διακοπές και επί τη ευκαιρία να της δείξει τις ομορφιές της πρωτεύουσάς μας.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού επισημαίνει πως ο Νικόλας, απέχοντας για αρκετό καιρό από την ελληνική πραγματικότητα, «δεν γνώριζε την επικινδυνότητα αυτού του χώρου, η οποία δημιουργήθηκε και συντηρείται και με δική σας συνενοχή»

 

Στην αρχαία Σπάρτη ο φανατισμός οδηγούσε τις ίδιες τις μάνες να εύχονται να γυρίσουν τα παιδιά τους από τις μάχες σε νεκροκράβατο! Σήμερα, μια άλλη μάνα,εμποτισμένη ως τα μύχια της ψυχής της  από το δηλητήριο του  φανατισμού, θυσιάζει τη  μητρική ιδιότητα που με απλοχεριά της δώρισε η Φύση, για να βγάλει μένος αντιτσιπρικό και φυσικά, “ηλίου φαεινότερο”,  ακροδεξιό.

Για όλα φταίει ο Τσίπρας τελικά. Για βροχές, αέρηδες, χιόνια,ακραία καιρικά ή άλλα φαινόμενα.  Πολύς μαζοχισμός μάλλον πρέπει να  διακατέχει  τον   ΄Ελληνα πρωθυπουργό  που κάνει ό,τι περνάει απί το χέρι του, για να γίνεται επικίνδυνος και  αντιπαθής. Τώρα,  φταίει ο ίδιος ο πρωθυπουργός  και όχι οι επικεφαλής της αστυνομίας , που  δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους στη  φύλαξη της περιοχής. ΄Οφειλε ο Αλέξης Τσίπρας να  διαθέτει ιδιότητα… πανταχού παρόντος.

Από την άλλη, να ήταν  η μοναδική περιοχή που δεν αστυνομεύεται επαρκώς ή και καθόλου; Τί να πούν και  στην Εύβοια, για παράδειγμα, που στη Στενή  και τα γύρω χωριά , δεν υπάρχει  ούτε για δείγμα  ατυνομικός;  Εκατοντάδες παραβατικότητες  και καθημερινές σχεδόν  διαρρήξεις . 4 φορές χτύπησαν το δικό μου σπίτι. Μάλιστα,  επί εποχής …Δεξιάς. Και δεν έστειλα ανοιχτή επιστολή  στον τότε πρωθυπουργό.  ΄Ολη η Ελλάδα στην ίδια κατάσταση βρίσκεται. Γνωστό αυτό εδώ και χρόνια.

Ο τυφλός κομματισμός αποδείχτηκε η χειρότερη παθογένεια για τους ΄Ελληνες. Ο φανατισμός  φτάνει σε τέτοιο σημείο,που ακόμα  κάποιοι χρησιμοποιούν και το θάνατο του παιδιού τους για αισχρή προπαγάνδα.  Τι εκφυλισμός!

 

2. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Άδ. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει να διαλέξει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να προλάβει την επόμενη 4ετία
Άδ. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει να διαλέξει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να προλάβει την επόμενη 4ετία

Προσωπικά τον πρωθυπουργό κατηγόρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ότι επιδιώκει να διορίσει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της αρεσκείας του, ώστε «να έχει δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία».

Μιλώντας στον  realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε:

«Ο κ. Καμμένος είπε πως θα δούμε εάν σε λίγο καιρό θα είναι εδώ βουλευτές της ΝΔ. Σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πίσω από τα σίδερα, είπε. Ο κ. Καμμένος είναι μέλος της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να διαλέξει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θέλει να προλάβει να έχει έναν δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Άρα έχουμε ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Γενικά στις δημοκρατίες υπάρχει ένας ιερός κανόνας που λέει ότι ποτέ τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορούν να μιλούν για θέματα που διερευνά η δικαιοσύνη. Επί ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το εντελώς αντίθετο. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θα πουλήσει διχασμό, πόλωση, ακροδεξιά».

Είναι τόσο το θράσος αυτού του Ακροδεξιού (“Ναζί χωρίς στολή”, που μόνο κάφροι και εντελώς αδαείς, θα μπορούσαν να πάρουν στα σοβαρά όσα λέει. Γενικώς.

Στο θέμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και της…ευθείας παρέμβασης στη δικαιοσύνη, πρώτη φορά στην Ελλάδα της δημοκρατίας της Μπανανίας συμβαίνει τέτοιο ανήκουστο! Δεν βάζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις  στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης τους δικούς τους ανθρώπους. Πρωτοφανές για το κομματικό, πελατειακό μας σύστημα αυτό!

Ο  Βασίλης Κόκκινος για παράδειγμα, που “διορίστηκε”  επικεφαλής  του Αρείου Πάγου,για να προεδρεύσει στο ειδικό δικαστήριο που δίκασε το 1989 τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν ήταν ο εκλεκτός του…αειμνήστου  πατρός του αρχηγού της Ν.Δ, που διόρισε τον αφιονισμένο ΄Αδωνι  αντιπρόεδρο  του κόμματος.

Θράσος …καρατίων αυτό το άτομο. Είναι απορίας άξιο! Πώς σ΄αυτή τη χώρα μπορεί ένας τέτοιο επικίνδυνος και ανεύθυνος “πολιτικός” (πέρα από φαφλατάς) να παίρνει σε εκλογές, έστω και κάποιες εκατοντάδες ψήφους.΄Η μήπως ζούμε ανάμεσα σε ανεγκέφαλους  “Τζιχαντιστές” ;

 

3. «ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ»
Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αφόρισε τον Δήμο Βερύκιο για την «Παναγιά την Αρουραία»!
Φωτογραφία: Eurokinissi

Και να ήταν  μόνο ο Ναζιστής αυτός δεσπότης,που γυρίζει πίσω το ημερολόγιο της χώρας σε μαύρες εποχές; Ο Ιερώνυμος τί είναι, δηλαδή. που βγαίνει μια ζωή και καλύπτει το  φανατικό αυτό  προσκυνητή του Χίτλερ; Και κάθε φορά που ο ΝεοΝαζί ρασοσόφος   ξερνάει αμετροέπειες και Ύβρεις ,ο Ιερώνυμος  μας…αποστομώνει με το φοβερό επιχείρημα  πως “ο Αμβρόσιος εκφράζει  προσωπικές του απόψεις”. Τί υποκρισία!

4. ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ
Μόσχα: Μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» κρύβονται σε στρατόπεδο προσφύγων εν γνώσει των ΗΠΑ
Μαρία Ζαχάροβα (Φωτογραφία: AP Photo/Mary Altaffer)

Μόνο εντελώς ανύποπτους πείθει η κυρία που υπηρετεί το δικτάτορα της Ρωσίας. Οι άλλοι όλοι γνωρίζουν πως Ρωσία, Τουρκία και Κατάρ (για να μείνουμε σ΄αυτές μόνο τις δικτατορίες) είναι ο σημαντικότεροι …χορηγοί-χρηματοδότες και συνεργάτες  των Τζιχαντιστών.

Παλιότερα, είχαμε αναλυτικά αναφερθεί σ΄αυτό το ζήτημα. Αν η Ρωσία κατάφερε να μη δεχτεί ως τώρα  ΚΑΜΙΑ τρομοκρατική επίθεση από Τζιχανστιστές ,αυτό οφείλεται στην άριστη  μυστική συνεργασία του Τσάρου με τους νέους,  ακραίους Ισλαμιστές του ISSIS. Τα υπόλοιπα που λένε οι Ρώσοι, είναι “στάχτη στα μάτια”.

 

5. ΧΡΥΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
80 εκατ. δολάρια η περιουσία της Aretha Franklin, θα μοιραστεί στους 4 γιους της
80 εκατ. δολάρια η περιουσία της Aretha Franklin, θα μοιραστεί στους 4 γιους της

 

΄Οταν η Τέχνη γίνεται και χρυσοφόρα μπίζνα!  Ανέκαθεν, όμως, ήταν έτσι. Μιχαήλ ΄Αγγελος, Σαίξπηρ, Νταλί,  αστέρες θεάματος- ακροάματος, ειδικά στο  Χόλυγουντ, η ίδια Ιστορία. Οι εξαιρέσεις μετρημένες  στις οποίες  και υποκλινόμαστε.

6. ΓΕΩΠΟΛΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
23 Αυγούστου 1939: Σαν σήμερα η συμμαχία Χίτλερ-Στάλιν
23 Αυγούστου 1939: Σαν σήμερα η συμμαχία Χίτλερ-Στάλιν [εικόνες]

Ηταν κάτι περισσότερο από «κεραυνός εν αιθρία», κάτι περισσότερο από μια «συγκλονιστική έκπληξη» η είδηση το απόγευμα εκείνης της Τρίτης 23 Αυγούστου 1939.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χιτλερικής Γερμανίας Γιόακιμ φον Ρίμπεντροπ πήγε στη Μόσχα για να υπογράψει, με τον σοβιετικό ομόλογό του, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης με τη Σοβιετική Ενωση. Η γαλλική εφημερίδα «Les Τemps» και ο άγγλος υπουργός Εξωτερικών λόρδος Χάλιφαξ εμφανίζονταν κατάπληκτοι από ένα γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ανέμεναν και το οποίο ανέτρεπε την ιδεολογική ισορροπία της Ευρώπης και έκτοτε προβλήθηκε ως το «πράσινο φως» που προσέφερε η Μόσχα στον Χίτλερ για να επιτεθεί στην Πολωνία και να οδηγήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μια μοναδικών διαστάσεων καταστροφική σύγκρουση.

Tο Γερμανο-Σοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, όπως είναι γνωστό, υπογράφτηκε στη Μόσχα στις 23 Αυγούστου 1939.

Παρέμεινε σε ισχύ έως τις 22 Ιουνίου 1941, όταν η Γερμανία το παραβίασε, εισβάλλοντας στη Σοβιετική Ένωση, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα. Η πρόσκαιρη αυτή σύγκλιση της Σοβιετικής Ένωσης με ένα ορκισμένο ιδεολογικό της εχθρό, την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, επικρίθηκε με δριμύτητα στη Δύση.

Το σύμφωνο, που υπεγράφη από τους υπουργούς των Εξωτερικών των δύο χωρών, Μολότοφ και φον Ρίμπεντροπ, απείχε πολύ από την έννοια μιας ιδεολογικής συμμαχίας και απλά ανταποκρινόταν στα γεωπολιτικά συμφέροντα των δύο χωρών. Ο Χίτλερ, εξασφαλίζοντας την ειρήνη στα ανατολικά, μπορούσε ανενόχλητος να προωθήσει τα σχέδιά του και να προχωρήσει σε επίθεση πρώτα κατά της Πολωνίας και μετά κατά της Γαλλίας και της Νορβηγίας. Και ο Στάλιν, από τη δική του πλευρά, θα μπορούσε να ησυχάσει από την προοπτική μιας άμεσης επίθεσης εκ μέρους της Γερμανίας και να επικεντρώσει την προσοχή του στην κατάκτηση μιας ευρείας λωρίδας που θα εξασφάλιζε τα δυτικά σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό έγινε κατορθωτό μ’ ένα συμπληρωματικό μυστικό πρωτόκολλο στο σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, με το οποίο οι δύο συμβαλλόμενες χώρες προχώρησαν στο μοίρασμα της βορειοανατολικής Ευρώπης σε «σφαίρες συμφερόντων»: τη Γερμανική, που περιλάμβανε την Πολωνία μέχρι τον ποταμό Βιστούλα και τη Λιθουανία) και τη Σοβιετική (Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία και η περιοχή της Βεσαραβίας). Με τη συναίνεση της χιτλερικής Γερμανίας, η Σοβιετική Ένωση πέτυχε την κατάργηση των εδαφικών συνόρων της, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί και επικυρωθεί εις βάρος της με τους όρους της ειρήνης του Μπρεστ – Λιτόφσκ μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας στις 3 Μαρτίου 1918.

Σε εφαρμογή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939, ανοίγοντας την αυλαία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και ο Στάλιν με τη σειρά του λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου. Η λυκοφιλία μεταξύ των δύο ιδεολογικών εχθρών θα κρατήσει έως τις 22 Ιουνίου 1941, οπότε η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία θα επιτεθεί στην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα.

Ημέρα Μνήμης

Εκτοτε, η Ευρωπαϊκή ημέρα υπέρ της μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού, γνωστή και ως Διεθνής ημέρα της μαύρης πόρπης τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου. Θεσπίστηκε από την Διακήρυξη της Πράγας σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον κομμουνισμό στις 3 Ιουνίου 2008 που υπογράφτηκε από τον Βάτσλαβ Χάβελ και μέλη της Ευρωπαϊκής Βουλής. Η 23η Αυγούστου ήταν η ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και της Ναζιστικής Γερμανίας, των δύο χειρότερων απολυταρχικών καθεστώτων της ιστορίας.

Σκοπός της εορτής είναι η απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς των μαζικών εκτοπίσεων και δολοφονιών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και η επανίδρυση της ειρήνης και ευστάθειας στην Ευρώπη του σήμερα.

Η εθνική εορτή τιμάται εκτός της Ευρώπης και στον Καναδά.

Η 23η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού (γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα της Μαύρης Κορδέλας σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης), με το ψήφισμα της 2ας Απριλίου 2009 του Ευρωκοινοβουλίου, για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων και ιδιαίτερα του Σταλινισμού και του Ναζισμού.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία (533 ψήφοι «υπέρ», 44 «κατά» και 33 αποχές).

Το  σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης  Χίτλερ-Στάλιν, αλλά και το “ολοκαύτωμα” της Ουκρανίας, ήταν ανέκαθεν κάρφος στα μάτια των Σταλινικών. Το νεότερο ΚΚΕ προπαγανδίζει χωρίς τσίπα την…ανυπαρξία (ανιστόρητο!)και των δύο.Και ισχυρίζεται πως είναι προπαγάνδα ημών των…καπιταλιστών! Τί θράσος!

Χίτλερ και Στάλιν  είναι παιδιά της ίδιας σχιζοφρενούς και απάνθρωπης μήτρας.  Εκατομμύρια οι αθώοι, θύματα της παραφροσύνης τους.

Και φυσικά δεν έχει καμιά σημασία ποιος κατάφερε να στείλει στο θάνατο περισσότερους αθώους ανθρώπους. Δεν είναι…αριθμητικό το πρόβλημα.

Κι αν θεωρούμε τη Χ.Α ως μόρφωμα ,που δεν έχει καμιά θέση στη Βουλή των Ελλήνων, το ΚΚΕ για τους ίδιους λόγους δεν ειναι κόμμα του “συνταγματικού τόξου”.  Αν οι χρυσαυγίτες ομνύουν στον Χίτλερ τους και οι Σταλίνες “πίνουν νερό” στο όνομα του Στάλιν,καμιά  διαφορά.