ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ
Ωρες αγωνίας για τους πρόσφυγες-«ομήρους» στα ανοιχτά της Σικελίας
Φωτογραφία: AP

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε κινδυνεύει να απομονωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι και στο εσωτερικό της κυβερνητικής συμμαχίας υπάρχει ένα μέρος του κινήματος των Πέντε Αστέρων, που θεωρεί ότι η κυβερνητική στάση στο μεταναστευτικό θα πρέπει να πιο διαλλακτική. Σύμφωνα με ιταλούς αναλυτές, πάντως, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλα είναι αντίθετος με την μέχρι τώρα στρατηγική και δεν αποκλείεται να παρέμβει.

Mιλάμε πλέον για φασιστική κυβέρνηση στην Ιταλία. Ο Τζουζέπε Κόντε διπράττει εγκλήματα κατά της  ανθρωπότητας. Οφείλει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να κινήσει άμεσα  διαδικασίες για την απαγγελία κατηγοριών ενατίον μιας κυβέρνησης που υποκλίνεται στο Μουσολίνι..

Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία “εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού”. Ας προσέξει η Ε.Ε, πριν να είναι πολύ αργά.

_____________________________________________________

1. α. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 69 ΕΤΩΝ
Εφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλός
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά, Γιώργος Καλός.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο Γιώργος Καλός, πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά.

Ο Γιώργος Καλός το τελευταίο διάστημα είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και ασχολούταν με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων και ποιημάτων, παρακολουθώντας πάντοτε από κοντά όμως τα τεκταινόμενα στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο Γιώργος Καλός συνετέλεσε τομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004

Tομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004, τοποθετείται Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Kαραμανλή 2004-2007.

 

β. ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΤΟΥ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
Μητσοτάκης για Καλό: Υπηρέτησε τη χώρα με σεμνότητα, προσέφερε έργο
Μητσοτάκης για Καλό: Υπηρέτησε τη χώρα με σεμνότητα, προσέφερε έργο

 

Να πούμε “ο θεός χωρέστον”;   Δε θα το πούμε για έναν και μοναδικό λόγο. Αν υπάρχει πραγματικός θεός, αποκλείεται να  συγχωρεί  τύπους που εγκλημάτισαν εν ζωή και  ασέβησαν στην έννοια ΄Ανθρωπος.

2004.  Αποσπασμένος  από το ΥΠΕΠΘ στην Ουκρανία, τοποθετούμαι  στην ελληνική πρεσβεία Κιέβου και σε δυο πανεπιστήμια της ίδιας πόλης. Στη διάρκεια της θητείας μου αυτής, μαζί με άλους συναδέλφους , όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει εδώ, ανακαλύψαμε  την μεγάλη κομπίνα που είχαν  στήσει οι κεντρικές υπηρεσίες ΥΠΕΠΘ και ΥΠΕΞ με τους μαϊμού Ομογενείς στις πρώην Ανατολικές χώρες και ξεκοκάλιζαν  άπαντες πακτωλό από δημόσο χρήμα.

Είναι η εποχή, που ξεκινάμε τις καταγγελίες στον ίδιο τον πρωθυπουργό τότε Κ. Καραμανλή στα ΥΠΕΞ και ΥΠΕΠΘ και ένας μάλιστα αποσπασμένος καθηγητής στην Τασκένδη , Ο Γιώργος Τριάρχης, μηνύει συγκεριμένους δράστες της μεγάλης αυτής κομπίνας.  Ανάμεσα στους παραλήπτες των καταγγελιών-αναφορών μας  και ο εκλιπών υφυπουργός τότε Παιδείας Γιώργος  Καλός.  Βεβαίως, όπως και η τότε υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ,μας “γράφουν” αμφότεροι κανονικώς και συνεχίζουν άπαντες, εδώ κι εκεί  ανενόχλητοι  το φαγοπότι.

Σεπτέμβη 2006 οι διαπλεκόμενοι στην κομπίνα  και μηνυθέντες ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ  από τον καθηγητή Γ. Τριάρχη, τον δολοφονούν στη μέση της Τασκένδης.  Μερικούς μήνες νωρίτερα, είχα κι εγώ ο ίδιος προσφύγει στα δικαστήρια και μετά τη δολοφονία του συναδέλφου μου, με ιδιαίτερη καταγγελία  και  στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά  και προς όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους , μεταξύ  των οποίων  και ο Γιώργος Καλός.

Ζητούσα, μάλιστα, επίμονα να αναλάβει  το ΥΠΕΠΘ την έρευνα για τη δολοφονία του υπαλλήλου του, ως όφειλε,  και να προσφύγει  το ίδιο το Υπουργείο  στην ελληνική και την ουζμπεκιστανική  δικαοσύνη. Γιαννάκου-Καλός, αγνόησαν παντελώς την έκκλησή μου . Η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη ως και το ΣτΕ, συγκάλυψαν  το  έγκλημα των πολιτικών αυτών προσώπων μέχρι σήμερα.

Όπως και η Μαριέττα Γιαννάκου και ο αποθανών υφυπουργός είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας. Εκλιπαρούσε ο δολοφονημένος καθηγητής να τον γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και να προφυλάξουν τη ζωή του, που κινδύνευε άμεσα εκεί . Αποκάλυπτε, μάλιστα ,ονομαστικά από ποιους κινδύνευε. Αλλά,  οι άνθρωποι του ΥΠΕΠΘ αγνόησαν προκλητικά τις ικεσίες του. Τον άφησαν  απροστάτευτο , για να του κλείσουν μια κι έξω  το στόμα με τη δολοφονία του.

Ο  Γιώργος Καλός πέθανε ατιμώρητος. Είναι αυτός για τον οποίο ο υιός του Μητσοτάκη  θα εκφραστεί  με θαυμασμό  και θα μας διαβεβαιώσει  πως  “υπηρέτησε τη χώρα με σεμνότητα και  προσέφερε έργο”!

Μάλιστα, ο άνθρωπος είχε τόσο ήσυχη τη συνείδησή του, δεν τον βάρυνε απόλυτως τίποτα,, που, όπως μας πληροφορούν παραπάνω, έγραφε κιόλας στιχάκια  και πεζά! Και  σίγουρα στα κείμενά του αυτά, θα  εκθείαζε  το ελληνικό φιλότιμο, την ανθρωπιά,την καλοσύνη  και όσους διακατέχονται από πνεύμα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας. Αυτά, βέβαια, ίσχυαν  για τους άλλους, αλλά όχι και  για τον ίδιο το…λογοτέχνη, που έβαψε κι αυτός τα χέρια του με το αίμα ενός εξαίρετου  και ανιδιοτελούς εκπαιδευτικού.

Να, γιατί δεν τον συγχωρούμε. Ούτε και κανένας  θεός, αν υπάρχει θα του δώσει άφεση. . Αλλοίμονο, αν τύποι σαν τον Γιώργιο Καλό, που βρήκε δικαίωση στη γη,  την βρει και… στον άλλλο κόσμο.

2.α.  ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ»
Ερντογάν: Αναγκαία η αποφασιστικότητα όλων των Τούρκων για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις στη λίρα
Φωτογραφία:AP
β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ
Τουρκία: 20 συλλήψεις στην απαγορευμένη διαδήλωση των «Μητέρων του Σαββάτου»
Μητέρες του Σαββάτου (Φωτογραφία: Twitter)

 

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 20 ανθρώπους και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μια συγκέντρωση άλλων οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Συγγενείς πολιτικών ακτιβιστών που εξαφανίστηκαν στην Τουρκία τις δεκαετίες του 1980 και ’90 –μια ομάδα που αποκαλείται “Μητέρες του Σαββάτου– συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο, από τον Μάιο του 1995, για μια συμβολική “αγρυπνία” στη συνοικία Μπέϊογλου. Αυτήν την εβδομάδα συμπληρώνονταν 700 τέτοιες συγκεντρώσεις.

Κρατώντας λουλούδια και φωτογραφίες των αγαπημένων τους, μητέρες και συγγενείς πραγματοποίησαν πορεία νωρίς σήμερα στην πλατεία Γαλατασαράι, στην εμπορική περιοχή Ιστικλάλ του Μπέιογλου. Φορούσαν μπλουζάκια και κρατούσαν πλακάτ με τη φράση “Μητέρες του Σαββάτου”. Στην πορεία αυτή συμμετείχαν επίσης ορισμένοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

 

“ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ»!

΄Οπου ΄Εθνος, βέβαια, είναι ο “Σουλτάνος” και οι οπαδοί του. Γιατί, η υπόλοιπη Τουρκία είναι ή στις φυλακές ή (δια)φεύγουν οι πολίτες  σωρηδόν στο εξωτερικό για να σωθούν.  Και όσοι μένουν, τρέμουν την ώρα που ο τύραννος με τη διαπλεκόμενη “δικαοσύνη” του θα τους κατηγορήσει κι αυτούς  ως…τρομοκράτες.

Εγγύς, όμως,  το τέλος του. Και είναι η μόνη λύση για όλους μας. Εκεί κι εδώ στην Ευρώπη.

 

3. ΓΙΑ «ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ»
Ρωσία: Συνελήφθη ξανά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι
Φωτογραφία αρχείου: AP

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάριν Κνάισλ

ΥΠΕΞ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη για εντελώς γνωστούς λόγους. “΄Αγνωστοι” είναι μόνο για το δικτάτορα που τον συνέλαβε και για τις κυρίες Μέρκελ και    Κάριν Κνάισλ (ΥΠΕΞ Αυστρίας) που   δε χάνουν ευκαιρία να  δείχνουν το σεβασμό και την εκτίμησή τους στον παρανοϊκό Νέο Χίτλερ.