ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. «Να σταματήσει η εναγώνια αναζήτηση του Αριστερού!» -Δραματικοί διάλογοι στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
«Να σταματήσει η εναγώνια αναζήτηση του Αριστερού!» -Δραματικοί διάλογοι στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτή την αναφορά αντέδρασαν στελέχη που είχαν εκφράσει προβληματισμό για την υποψηφιότητα Σκουρλέτη. Ο Γιάννης Μπαλάφας αναρωτήθηκε από το βήμα αν ήταν δεξιά η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση έπειτα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και κάλεσε (απευθυνόμενος προφανώς σε όσους ζητούν αριστερή στροφή) «να σταματήσει η εναγώνια αναζήτηση του Αριστερού. Μεγαλώσαμε πια!». Ο κ. Μπαλάφας, αναφερόμενος προφανώς στο άνοιγμα που θα γίνει σε πρόσωπα ενόψει εκλογών, ζήτησε να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τακτική «ο ένας μου ξινίζει, ο άλλος μου βρωμάει» και να προχωρήσει δημιουργώντας «ψηφοδέλτια νίκης», για να μην υπάρξει

“Ο ένας μου ξινίζει, ο άλλος μου βρωμάει»…να προχωρήσει δημιουργώντας «ψηφοδέλτια νίκης»

Eίπε ο άνθρωπος την αλήθεια. Η νίκη τους ενδιαφέρει. Τα πρόσωπα δεν έχουν  σημασία.  ΄Οπως, για παράδειγμα,  ο ακροδεξιός  Πάνος Καμμένος, που  έκανε το όνειρο πραγματικότητα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, να κυβερνήσει.

΄Ατιμη φάρα αυτοί στα κόμματα. Δημαγωγοί, αδίστακτοι, ανήθικοι.

 

2. α. Ο ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη
Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη

 

β. Λοβέρδος: Τιμούμε τον Επισμηναγό που έπεσε ευόρκως κατά την εκτέλεση του καθήκοντος
Συλλυπητήρια δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, Φωτογραφία: intimenews ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν είδα ούτε άκουσα,  χρόνια τώρα, να πέφτουν αλλού συνεχώς μαχητικά αεροπλάνα ,όπως στην Ελλάδα,σαν να είναι χτυπημένα σπουργίτια από τις παλιές σφεντόνες των παιδικών μας ημερών. ΄Εχω σταματήσει πια να μετράω πόσα πέφτουν κάθε χρόνο.

Τί συμβαίνει στην πολεμική αεροπορία; Γιατί τέτοιο φαινόμενο δεν το συναντάς πουθενά αλλού; Ακούσατε στη γείτονα Τουρκία να πέσει αεροπλάνο πρόσφατα; Στην Ελλάδα  γιατί πέφτουν τόσο εύκολα ;

Δυο πράγματα συμβαίνου.΄Η τα αεροπλάνα είναι  σαράβαλα και χωρίς την απαραίτητη  συντήρηση ή οι πιλότοι μας είναι…στούρνοι και  πρέπει να μάθουν επιτέλους να κουμαντάρουν  σωστά ένα μαχητικό αεροπλάνο. Τα άλλα που λένε (και θα πουν πάλι), η κακιά στιγμή,  ανθρώπινο λάθος κ.λπ, είναι…παρλαπίπες,  κουβέντες του αέρα.

Από την άλλη,  άκου, ευόρκως! Τόσο γελοίος ο Λοβέρδος, όπως πάντα. Το ψωμί των παιδών του έβγαζε, υποκρίταρε …πανεπιστημιακέ, ο πιλότος. ΄Ασε τα βαρύγδουπα “ενόρκως  , έπεσεν υπέρ πατρίδος, πιστός στο καθήκον” και άλλα τέτοια ηχηρά, πατριωτικά.

Τόσο υποκριτές;  Τόσο. Και  άλλο τόσο ανεγκέφαλοι όσοι τον ακούν ή τον πιστεύουν.

 

3. Ρουβίκωνας απειλεί: «Αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα, θα είχε τιναχτεί το ΥΠΕΞ – Το νου σας»
Ο Ρουβίκωνας απειλεί: «Αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα, θα είχε τιναχτεί το ΥΠΕΞ - Το νου σας»

 

Tα Ρωσοπουλάκια του Ρουβίκωνα έχουν χάσει πια “τα αυγά και τα καλάθια”. Το μέτρο, δε, προ πολλού.

Σταλίνες, με μάσκα αναρχικού,μια μέρα θα βάλουν και “τυφλές” μπόμπες. Δεν έχουν ιδεολογία. Σαλτιμπάγκοι είναι, ρεμπεσκέδες του κερατά.  Μα, πάνω απ΄όλα,   αχυράνθρωποι  του δικτάτορα της  Ρωσίας.

Υ.Γ Και μην ετοιμάζετε ,επαναστάτες της πεντάρας … λάιτ ντου στη ρώσικη πρεσβεία. Δεν πείθει κανένα το ξεκάρφωμα. Μαθαίνουμε τί λέτε.΄Οπως ξέρουμε “τί καπνό φουμάρετε”, γενικώς.

4. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟ
Κρήτη: Καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης στη νησί
Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καλά, έχουν ξεφύγει εντελώς κει κάτω οι σύντεκνοι. Και δε θα βάλουν ποτέ μυαλό.Εύκολο κέρδος, τοπικισμός, τσαμπουκάς και  μαγκιά κλ@νιά.

Στον 21ο αιώνα είμαστε ,Κρητικάκια. Και στην Ευρώπη. Πάνε οι εποχές των μαυροπουκαμισάδων με τη …μασιαίρα κρεμασμένη επιδεικτικά στο λαγαρό. ΄Εχει και η γελοιότητα όρια, παλικάρια της φακής.

5. α. Πρόεδρος ΔΕΔΔΗΕ: Σπάνια περίπτωση η βλάβη στην ηλεκτροδότηση της Υδρας
Φωτογραφία: Eurokinissi
β. Μετά την Υδρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Τήνο
Η Υδρα/ Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Πολύ περίεργα όλα τούτα με τις διακοπές ρεύματος στη χώρα. Αύγουστο μήνα και σε τουριστικές περιοχές.  Η “σπάνια περίπτωση” για τη βλάβη συμβαίνει ακριβώς τώρα!

Αρχή μας είναι η άρνηση της συνωμοσιολογίας. Αν δεν έχουμε ατράνταχτα στοιχεία, δεν προχωράμε σε καταγγελία. Και στην περίπτωση αυτή, δε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για σαμποτάζ, όπως έκαναν διάφοροι με δημοσιεύσεις τους.  Τέτοιου είδους στοιχεία δεν υπάρχουν. Εμείς τουλάχιστον δε διαθέτουμε

 

6. ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ
Αυξάνεται η ξενοφοβία των Ρώσων- «Ανεπιθύμητοι» οι Ρομά, Κινέζοι και Βιετναμέζοι
H Mόσχα/Pixabay

Τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε το ποσοστό των Ρώσων που δεν επιθυμούν να ζουν στην χώρα ξένοι που ανήκουν σε διάφορες εθνότητες , σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο κέντρο ερευνών Levada-Centr.

“Mε όποιον δάσκαλο καθήσεις,  τέτοια γράμματα θα μάθεις”. Και ο δικτάτορας της Ρωσίας είναι καλός προφέσορας στην εθνικιστική, ρατσιστική, ομοφοβική και λοιπή, παρεμφερή προπαγάνδα.  Οι αντιπολιτευόμενες φωνές σιωπούν, είτε με εκτελέσεις δια…ατυχημάτων, είτε με φυλακίσεις, βασανισμούς, εκτοπίσεις.

Ο φόβος, η τρομοκρατία,η αβεβαιότητα είναι οι εφιάλτες  όσων  Ρώσων είναι συνετοί.  Κουμάντο στη χώρα ,εδώ και χρόνια, κάνει η μαφία, η ακροδεξιά, οι εθνικιστές και οι συμμορίες. Επικεφαλής ο αρχιμαφιόζος και… Τσάρος Πούτιν.

7. Τουρκική εφημερίδα: Μεγάλη ναυτική βάση στα Κατεχόμενα σχεδιάζει η Αγκυρα
Toυρκικό πολεμικό πλοίο/Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Πρέπει να είναι εντελώς (πέρα από  ανιστόρητος) και  μπουμπούνας,  ως πολιτικός, ο  Ερτογάν. Αλλιώς θα γνώριζε πως δε θα  επέτρεπαν ποτέ οι ΗΠΑ  λειτουργία μεγάλης ναυτικής βάσης στην Κύπρο,  κάτω από τη μύτη τους.  Και μάλιστα βάση που θα τη χρησιμοποιεί  ο Πούτιν για να φέρει εις πέρας τα  …τσαρικά του  σχέδια!

Οι Ρώσοι πήραν  βάσεις τη Συρία. Απέκτησαν έλεγχο στη Μ.Ανατολή.  Θα τολμήσουν να κάνουν  το ίδιο και στην Κύπρο; Αποκλείεται. Ακόμα και ένας  Ντόναλντ Τραμ, το αντιλαμβάνεται, κι ας μη γνωρίζει και πολλλά  για την αμερικανική εξωτερική πολτική.

 

8.Απίστευτο: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ κερδίζει 27.283 δολ. κάθε 60 λεπτά!
Ο υψηλότερα αμειβόμενος ηθοποιός στον κατάλογο του Forbes το 2018

 Λίαν…αξιόλογος ,πνευματικός άανθρωπος ο Τζορτζ, που φιλοδοξεί να γίνει και  πρόεδρος των ΗΠΑ! Και βγάζει παραδάκι με ουρά. ΄Ενα βασικό προσόν η καλή μπίζνα , για να κατακτήσεις το προεδριλίκι στις ΗΠΑ.

Είπε μια ωραία ατάκα κάποτε  η  Ελένη Γλύκατζη-. Αρβελέρ. “Αν τον κόσμο τον κυβερνούν ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί”.   Μια δυνατή αλήθεια, βγαλμένη μέσα από την Ιστορία.

Απατεώνες, φιλόδοξοι, παρανοϊκοί, διεστραμμένοι, λογής “νούμερα” έχουν άλλοθι και κινητήρια δύναμη την παθογένεια του χαρακτήρα τους και δε διστάζουν να διεκδικούν θέσεις, που ένας συνετός ανθρωπος ούτε ελάχιστα λεπτά δε θα τους επέτρεπε να κατέχουν. Η μάζα όμως, ίδια κι αυτή με τους εκλεκτούς της, έχει διαφορετική άποψη. ΄Εστειλε χτες  στο Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ. Αύριο είναι ικανή να στείλει και τον καραγκιοζάκο  Τζορτζ Κλούνεϊ.  Γιατί όχι;