ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.α.Ορκίστηκαν οι 19 νέοι υπουργοί -Αμήχανα χαμόγελα και υποσχέσεις
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης -EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
β. Με αναφορά στον Καραμανλή η πρώτη δήλωση Παπακώστα: Μπαίνουμε σε νέα εποχή
Κατερίνα Παπακώστα (Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ)

Ανασχηματισμός…”μια στο καρφί και μια στο πέταλο”,  κυρίως  με Ξενογιαννακοπούλου, Ζορμπά (ΠΑΣΟΚ), Παπακώστα (Ακροδεξιά). Αλλά, δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Η Ακροδεξιά αποδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχος -δεκανίκι του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά,  για να σωθεί ο Κώστας Καραμανλής από το ειδικό δικαστήριο. “Σου δίνω”, Αλέξη Τσίπρα, “τον Πάνο Καμμένο να κάνεις κυβέρνηση, μου δίνεις άφεση αμαρτιών που χρεοκόπησα τη χώρα και με βάζεις στο δικαστικό απυρόβλητο”. Αυτή ήταν τότε η πρόταση Κ.Καραμανλή,η οποία και υλοποιήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών. Είναι η γνωστή ομερτά.

΄Ομως, τώρα πια, δεν έχουν άλλα περιθώρια οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να κάνουν τέτοιες ανίερες συμμαχίες.  Καμιά ελπίδα σωτηρίας στον ορίζοντα. Ο καταποντισμός είναι οριστικός και αμετάκλητος, πολλώ μάλλον με   τέτοιους μπασταρδεμένους  σχηματισμούς.

Απορούμε. Ποιοι συμβουλεύουν τον Αλέξη Τσίπρα και παίρνει τέτοιες αποφάσεις;  Μήπως είναι εγκάθεκτοι του Κυριάκου Μητσοτάκη  και δουλεύουν για κείνον;  Αλλιώς, δεν εξηγείται. Δε βλέπουν ; Παντού “μυρίζει μπαρούτι” για το κόμμα τους.

Η μόνη  περίπτωση να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπει με τον αέρα νικητή στην προκελογική αρένα, είναι τούτη με δυο σκέλη:

  1. Καταγγελία Κώστα Καραμανλή  για τη χρεοκοπία της χώρας και  παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο

  2.  Αποκάλυψη των  δολοφόνων (ηθικών και φυσικών αυτουργών) που έκαψαν ζωντανούς στο Μάτι τόσους ανθρώπους.΄Εχουν άπαντες ονοματεπώνυμο και ανήκουν στη  Δεξιά και τους παραδρόμους της  (Ακροδεξιά και Χ.Α).

Αν δεν προχωρήσει σε ρήξη με χάσμα μέγα μεταξύ τους, όχι μόνο δεν πρόκειται να κερδίσουν εκλογές, αλλά δεν αποκλείεται  να πάρουν και μονοψήφιο αριθμό ποσοστών στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Εδώ θα είμαστε.

2. andelsblatt: Τούρκοι επικριτές του Ερντογάν διαφεύγουν στην Ελλάδα
Ερντογάν/Φωτογραφία: AP

τον αυξανόμενο αριθμό Τούρκων που καταφεύγουν στην Ελλάδα αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο λόγω της τεταμένης πολιτικής κατάστασης στην πατρίδα τους αναφέρεται η Handelsblatt.

Σε εκτενή της ανταπόκριση από την Αθήνα επισημαίνει στην ιστοσελίδα της ότι «Τούρκοι επικριτές του καθεστώτος διαφεύγουν στην Ελλάδα εξαιτίας του Ερντογάν».

Η εφημερίδα του Ντύσελντορφ αναφέρει ότι «χιλιάδες Τούρκοι υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα. Στο μεταξύ έρχονται συχνά με παράνομο τρόπο».

Πολλοί απ΄αυτούς θα  στελεχώσουν αύριο την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την πτώση Ερντογάν. Είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της Ελλάδας.  Τους ανθρώπους αυτούς… και τα μάτια σας. Χωρίς δισταγμό χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όλους.Είναι και ηθική, πολιτική υποχρέωσή μας, εκτός των άλλων.

3. Γκλέτσος για τον θάνατο του επισμηναγού Βασιλείου: Οι αετοί πεθαίνουν στον αέρα
Γκλέτσος για τον θάνατο του επισμηναγού Βασιλείου: Οι αετοί πεθαίνουν στον αέρα

Μεγάλο νούμερο τελικά αυτός ο  τύπος με όσα λέει και κάνει. Τζάμπα μάγκας, τσαμπουκάς, αθυρόστομος, φιγουρταζής. Τώρα ,μας το παίζει και Εθνικάρας-Ελληνάρας.   Από το ποιοι έχουν “φωνή” σ΄αυτόν το τόπο, συμπεραίνει κι ερμηνεύει   κανείς και την κατάντια του.

4. Αγνώριστος από τον χρόνο ο Γιώργος Σουφλιάς -Σε διακοπές στην Κρήτη
Αγνώριστος από τον χρόνο ο Γιώργος Σουφλιάς -Σε διακοπές στην Κρήτη

 

 Σκληροπυρηνικός Δεξιός ο π.υπουργός της Δεξιάς . Παροιμειώδεις οι πελατειακές του σχέσεις. ΄Ασε δε οι αλχημίες στα δημόσια έργα. Τις δικές του διαπλοκές  πληρώνουμε σήμερα με τα διόδια,που θες περισσότερα να καταβάλεις στους “τελώνες” που διάλεξε ο Σουφλιάς και η παρέα του,παρά βενζίνη , για να πας Θεσσαλονίκη.

Γράφαμε γι αυτόν τον τύπο παλιότερα:

«Διευθυντές με πλαστά πτυχία σε σχολεία(15/7/2011)
Με προσόντα-μαϊμού και υπηρεσία σε ανύπαρκτα σχολεία οι υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων της χώρας. Πάνω σε διευθυντές με πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσης νέων τεχνολογιών και διευθυντές σε “ανύπαρκτα” σχολεία έπεσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κατά τη διαδικασία κρίσης των υποψήφιων για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων των σχολείων της χώρας.»(ΜΜΕ).

 

Τι μου θύμισε τώρα αυτή η πρόσφατη «ιστορία» με τους πλαστούς τίτλους  Διευθυντών και Συμβούλων  της Δημόσιας Εκπ/σης, που δεν είναι, όμως, καθόλου…καινούρια.
 Το 1992 ,επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, υπουργός παιδείας ήταν εκείνος  ο Λαρισαίος  υπουργός  της Δεξιάς Γιώργος Σουφλιάς  (πολιτικός μηχανικός ),που άφησε εποχή  στις διάφορες υπουργικές του θητείες με τις…κουφές ατάκες του. Η σύζυγός του  ήταν καθηγήτρια των Γαλλικών,  διορισμένη σε ένα  σχολείο της Πεύκης στο οποίο ήμουνα Διευθυντής.
Επί υπουργίας  του συζύγου της, λοιπόν, έγιναν οι κρίσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων  και ήμουνα υποψήφιος. “Δε λες τίποτα στη γυναίκα του”, μου λέει κάποιος συνάδελφος, “μια κουβέντα να πει στον άντρα της, ό,τι θέλεις σε κάνει”. Φυσικά και δεν της είπα τίποτα. ΄Εμενα πάντα έξω από κόμματα και “γραμμές”, δεν κοίταξα ποτέ να «πιάσω μέσο”, για να με κάνουν Διευθυντή ,Σύμβουλο ή πανεπιστημιακό . Πήγα  στις κρίσεις «καθαρός» και με  τα ουσιαστικά μου προσόντα, τα πραγματικά μου «μετρήσιμα» μόρια.  Επόμενο ,βέβαια, ήταν να με … καρατομήσουν  οι «εγκάθετοι» του ΠΥΣΔΕ (και όχι μόνο εμένα), αφού τα «συμβούλια επιλογής» τοποθέτησαν δικά τους («γαλάζια παιδιά») στις θέσεις αυτές (τα ίδια έκαναν, βέβαια, και οι πασόκοι, όταν είχαν εκείνοι το “πάνω χέρι” στα συμβούλια επιλογής).
Κάθομαι, λοιπόν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κάνω μια μακροσκελή αναφορά στο Σουφλιά,  του «”έσουρα τα εξ αμάξης» για τον τρόπο που κάνανε τις επιλογές οι δικοί του και παράλληλα προσέφυγα και στην ελληνική δικαιοσύνη, για να… δικαιωθώ. Στο μεταξύ, για  να έχω όλα τα σχετικά έγγραφα ,αποδεικτικά της πεποίθησής μου  πως οι περισσότεροι από τους επιλεγμένους διευθυντές και συμβούλους είχαν προσκομίσει πλαστά («μαϊμούδες») δικαιολογητικά («καλή ώρα», όπως τα φυντάνια που πιάσανε),έκανα αίτηση και ζήτησα από το Διευθυντή Β/θμιας  Εκπ/σης Αν. Αττικής να μου χορηγήσει αντίγραφα των τίτλων από  τους φακέλους των συνυποψηφίων μου , για να τους προσκομίσω στο δικαστήριο, αφού είχα «έννομο συμφέρον».
Και ο άθλιος εκείνος Διευθυντής (  που ήξερε πολύ καλά τι πλαστό χαρτομάνι είχαν οι φάκελοι των «παιδιών» τους) ,τί λέτε  μου έγραψε στην απάντησή του; «…Απορρίπτουμε το αίτημά σας, διότι η χορήγηση τέτοιων αντιγράφων παραβιάζει   τα προσωπικά δεδομένα των συνυποψηφίων σας…». Μια και δυο, πάω κι εγώ στο γραφείο του στην Αγία Παρασκευή, τον βρίσκω, του βάζω τις φωνές, “δεν ντρεπόσαστε, τι αθλιότητες είναι αυτές ” και τέτοια. Ατάραχος ο εγκάθετος ,με άκουγε. Και τί δικαιολογία, νομίζετε, επικαλέστηκε  για την άρνησή του να μου χορηγήσει τα πλαστά δικαιολογητικά από τους φακέλους  των υποψηφίων και να τα προσκομίσω στο δικαστήριο; « Κι αν κάποιος», μου λέει, «έχει   διαδώσει στον περίγυρό του πως είναι ανύπαντρος και στο φάκελό του φαίνεται η αλήθεια, πως είναι, δηλαδή, παντρεμένος, πώς να παραβιάσω εγώ τα μυστικά του, να σου δώσω εσένα τα χαρτιά του και να βγει βούκινο;»!
« Κόκαλο» εγώ από την… αφοπλιστική απάντηση του τότε  επικεφαλής της Β/θμιας, δημόσιας εκπαίδευσης στην Αν. Αττική . Πανάθλιος!
Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Ο εισαγγελέας στον οποίο προσέφυγα αμέσως μετά, για να δώσει εντολή να πάρω τα “χαρτιά” από τους φακέλους, συμφώνησε με την άποψη του  παρανομούντος Διευθυντή και δεν έδωσε άδεια χορήγησης αντιγράφων! Η απόλυτη διαπλοκή και συμπαιγνία.
Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί αυτή η χώρα πήγε στα «τάρταρα»; Τέτοια διαπλοκή, τέτοια διαφθορά  παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Και η κατάσταση, φυσικά, δεν έχει αλλάξει ακόμα, ούτε προβλέπεται σύντομα.  Οι σημερινές αποκαλύψεις  με τα δικαιολογητικά -«μαϊμούδες» είναι “σταγόνα στον ωκεανό”. Δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα η “εθνική” μας νοοτροπία. Η έλλειψη αξιοκρατίας, οι πελατειακές σχέσεις και η…φιλοσοφία της «αρπαχτής»   είναι το “ευαγγέλιο” αυτής της χώρας.
Κάτι άλλο, συγκλονιστικό, ισοπεδωτικό χρειάζεται να γίνει.  Αλλιώς, δεν υπάρχει σωτηρία!

 

5.ΟΥΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΗΣ
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Αρίθα Φράνκλιν – Σε χρυσό φέρετρο με κατακόκκινες γόβες στιλέτο
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Αρίθα Φράνκλιν. Φωτογραφία: AP

Δε σε σώζει το ταλέντο αν είσαι ανόητος, υπερόπτης,αστόχαστος και τετυφωμένος, ΄Ακου χρυσό φέρετρο, η αλαζόνας!

 

6. Ερευνα: Το σύμπτωμα που κάθε άτομο με κατάθλιψη βιώνει και ελάχιστοι γνωρίζουν
Δυο γυναίκες κάνουν βόλτα με το ποδήλατο, Φωτογραφία: Shutterstock/By Bilanol

http://www.bovary.gr/health-diary/14486/ereyna-symptoma-poy-kathe-atomo-me-katathlipsi-vionei-kai-elahistoi-gnorizoyn

 

Μη χάσετε το χρόνο σας να το διαβάσετε. Σκουπίδι από δυο χωματερές (iefimerida.gr και bovary.gr).Και  ως τέτοιο, δε λέει απολύτως  τίποτα. Βαρύγδουπος, πηχυαίος ,τίτλος, εντυπωσιακές  φωτογραφίες και  κατεβατό-σεντόνι ολόκληρο, για να γεμίσουν σελίδες.  Το συμπέρασμα; Τζίφος! Πανάθλια εμπορική δημοσιογραφία.