ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Γερμανία: 4.400 ακροδεξιοί στους δρόμους κατά των μεταναστών
Οργανώθηκε ακόμα μία διαδήλωση από αριστερά κινήματα, φωτογραφία: apimages

 

Είναι υπάνθρωποι, κανονικά ανθρωποειδή.  Στις μελλοντικές, φυσικές  κοινωνίες  δε θα υπάρχουν. Κι αν επιζήσουν κάποιοι, ως άρρωστους και διεστραμμένους , θα τους  στέλνουν  σε….σπιλαλόγκες.

΄Οταν κλείνεις τα μάτια στον πόνο του συνανθρώπου σου, όταν κόπτεσαι μόνο για τη δική σου επιβίωση, είσαι  επικίνδυνα άρρωστος. Αλλά  και  ασεβής στη Φύση και τους νόμους της, που επιβάλει να είναι σεβαστή η ζωή κάθε ανθρώπινου όντος  χωρις εξαιρέσεις.

2. ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ»
Συγκέντρωση προσφύγων στο Σύνταγμα -Διαμαρτυρήθηκαν για την ποινικοποίηση των διασώσεων στη Μεσόγειο

Με κεντρικά συνθήματα «Η Ευρώπη φρούριο δολοφονεί, θα μας σώσετε;» και «η διάσωση δεν είναι έγκλημα», πρόσφυγες, αλληλέγγυοι/ες και συλλογικότητες, καθώς και αντιεξουσιαστικές και αριστερές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος διαμαρτυρόμενοι για την ποινικοποίηση των διασώσεων προσφύγων στη Μεσόγειο από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε κοινό κάλεσμά τους: «Ο Σαλβίνι δοκιμάζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: η Ιταλία αγνοεί τις επείγουσες κλήσεις των πλοιαρίων που βρίσκονται σε κίνδυνο στην θάλασσα, αρνείται πρόσβαση στα λιμάνια της και απειλεί να στείλει διασωθέντες πίσω στη Λιβύη. Ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο Seehofer, o Salvini και ο Kurz συστηματικά εμποδίζουν τις οργανώσεις διάσωσης στην θάλασσα και συνειδητά συνδέονται με τους θανάτους πολλών περισσότερων ανθρώπων».

Στο πλαίσιο του διεθνούς κινήματος ‘’SEEBRÜCKE” (Θαλάσσια Γέφυρα), που υποστηρίζεται από πολλές κοινωνικές συμμαχίες, συλλογικότητες και άτομα, οι συγκεντρωμένοι φόρεσαν πορτοκαλί μπλούζες, αναδεικνύοντάς το σε επίσημο χρώμα αυτής της πανευρωπαϊκής καμπάνιας, συμβολίζοντας παράλληλα το χρώμα των σωσιβίων. Μάλιστα προχωρώντας και σε άλλες συμβολικές κινήσεις, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, «ξάπλωσαν» στην Πλατεία Συντάγματος, αναπαριστώντας τα πτώματα, τους πνιγμένους μετανάστες στη Μεσόγειο.

Τυλιγμένοι γύρω από ένα μεγάλο πανό βροντοφώναξαν, «να χτίσουμε γέφυρες, όχι τοίχους» εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτι τους και απαιτώντας «τη δημιουργία ασφαλών οδών για τους πρόσφυγες, τη άρση της ποινικοποίησης της θαλάσσιας διάσωσης και την αποδοχή των προσφύγων με την αποδοχή των ανθρώπινων και κοινωνικών τους δικαιωμάτων».

΄Εγκλημα είναι η  ΜΗ ΔΙΑΣΩΣΗ. Ο ελληνικός, ποινικός κώδικας, αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, διώκουν όποιον  μπορούσε αντικειμενικά  να προσφέρει σε κινδυνεύοντα  συνάνθρωπο βοήθεια και δεν το έπραξε.

Οι φασίστες πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, αλλά και κάποιοι άλλοι κρυφοφασίστες ή  συμπαθούντες,  πρέπει μια μέρα να λογοδοτήσουν στο Δεθνές ποινικό δικαστήριο. Αλλιώς, δεν έχει νόημα η ύπαρξη τέτοιων διεθνών θεσμών και παγκόσμιων οργανισμών.

Είναι κατάπτυστοι  εγκληματίες οι προσφυγοφάγοι.  Η τιμωρία τους πρέπει να είναι  παραδειγματικά σκληρή, επειδή  είναι αυτοί που επιχαίρουν σε  νέα ολοκαυτώματα.

______________________________________________________

 

1. ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
Ο Ερντογάν διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές
«Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει», Φωτογραφία: eurokinissi

 

΄Οταν  είσαι ανιστόρητος και θέλεις να το παίξεις  Τσάρος και Σουλτάνος ,αγνοείς το βασικό κανόνα που λέει πως καλύτερα να απειλείς  τις ΗΠΑ  ότι  θα πετάξεις πυρηνική βόμβα στην Ουάσιγκτον, παρά  να απειλείς πως θα καταργήσεις το δολάριο από τις συναλλαγές σου, ως κράτος. Καλώς ή κακώς (κακώς, λέμε εμείς) το δολάριο είναι το κυρίαρχο νόμισμα στον κόσμο. Καλώς ή κακώς επίσης (καλώς για μας, εν όσω  υπάρχουν ορατές δυνάμεις  που επιβουλεύνται  τις Δυτικές αξίες), η Αμερική διαθέτει περισσότερα από 16 αεροπλανοφόρα, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν  τις  παγκόσμιες ισορροπίες.

Στο μεταξύ, “όπως έστρωσαν κοιμούνται” και οι δύο δικτάτορες Ρωσίας και Τουρκίας. Αντί να ακολουθήσουν φιλοδυτική πολιτική, να δυναμώσουν την παγκόσμια ειρήνη και να συνυπάρξουν αρμονικά με την υπόλοιπη ανθρωπότητα, ζήλωσαν οι ανόητοι τη δόξα  Τσάρων και  Σουλτάνων. Και σύντομα θα έχουν τη δικιά τους τύχη.

 

2. Μπακογιάννη: Τριετές πισωγύρισμα για την Ελλάδα -Χάσαμε 3,5 χρόνια και φορτωθήκαμε 100 δισ. ευρώ
«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν την άνοιξη του 2014», Φωτογραφία: intimenews ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Χρειάζεται απύθμενο  θράσος για να ξεστομίσεις ό,τι τόλμησε η  θυγατέρα του Μητσοτάκη. Η ίδια, πρωτοκλασάτο μέλος της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα,  υπόδικη για εσχάτη προδοσία και τούτη, ζητά και τα ρέστα για τα 3,5 χρόνια και 100 δισ. που χάσαμε . Αλλά  τσιμουδιά για το έγκλημα το δικό τους, που θα ταλαιπωρεί γενιές Ελλήνων. ΄Ισως χειρότερα απ΄όσο εμάς σήμερα.

Αν δεν έχεις τσίπα, αυτοσεβασμό,  αξιοπρέπεια είναι σίγουρο πως είσαι κόρη Μητσοτάκης.Μέλος της υπόδικης οικογένειας για πολλά άλλα εγκλήματα και όχι μόνο οικονομικά.

3. Μητρετώδης-Κούκλατζης: Αυτό ήταν το λάθος μας -Τι κατέθεσαν
Μητρετώδης και Κούκλατζης /Φωτογραφία: Εurokinissi

 

Δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, έρχονται στο φως οι καταθέσεις που έδωσαν οι δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης στο ΓΕΣ.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού μόλις την περασμένη Τετάρτη (29.08.2018) και ο λοχίας Κούκλατζης την επομένη. Όπως αποκαλύπτει ο εφημερίδα Real News, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί υποστηρίζουν τη θεωρία του λάθους, που τους οδήγησε λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Τι κατέθεσε ο Άγγελος Μητρετώδης

Ο ανθυπολοχαγός Άγγ. Μητρετώδης, στην κατάθεσή του στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ υποστηρίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά ΑΛΤ! Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος «Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει». Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Τι είπε ο Δημήτρης Κούκλατζης

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και η κατάθεση του λοχία Δημ. Κούκλατζη και επιβεβαιώνει όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη  αιχμαλωσία τους.

 

Λύσσαξαν όλο αυτό το διάστημα οι  εθνικισταράδες  με τις συνωμοσιολογίες περί στημένου περιστατικού . Πώς τάχα οι Τούρκοι είχαν τραβήξει τα…παλούκια στα σύνορα  παραπλανητικά , για να νομίσουν οι δικοί μας πως  βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και άλλα τέτοια παλαβά.

Τα παιδιά (και προς τιμήν τους) παραδέχτηκαν την αλήθεια,πως πρόκειται, δηλαδή, για λάθος, για απροσεξία και όχι παγίδα. “Ηλίου φαεινότερο” πως δεν είχαν καμιά ανάμειξη οι Τούρκοι. Δεν τους την ειχαν στήσει. Απλώς, μετά εκμεταλλεύτηκαν ασύστολα, άνανδρα και επικίνδυνα ένα συνηθισμένο περιστατικό και κράτησαν τους ανθρώπους τόσο καιρό φυλακή.

Ανέκαθεν  οι συνωμοσιολογίες, οι μύθοι, οι φανασιώσεις έτρεφαν τα πλήθη. Χύθηκε άφθονο αίμα στην ιστορία του αθρώπου, εξαιτίας τέτοιων παραποιήσεων της αλήθειας και από όμοια  επιγεννήματα άρρωστων μυαλών.

Οι Εβραίοι για παράδειγμα είναι τα χειρότερα, αθώα θύματα μιας  άτιμης και αιματηρής συνωνομοσιολογίας, που συνέδεσε τη φυλή τους με ό,τι πιο αισχρό και ανήθικο. Αιώνες τώρα. Και ήταν οι χριστιανοί  εκείνοι που καλλιέργησαν αυτές τις σκοτεινές ιστορίες για τους Εβραίους, τους Σιωνιστές , τους…Αντίχριστους. Καθαρά φασιστικές και ναζιστικές επινοήσεις, που τις πλήρωσαν εκατομμύρια θύματα, μόνο και μόνο, γιατί είχαν την ατυχία να είναι  Εβραίοι.

Αλλά,   καλά να πάθουν, αφού σταύρωσαν τον… Κύριον Ημών Ιησούν Χριστόν. Το λέει  ο Αμβρόσιος και το αποδέχεται σύμπαν το χριστεπώνυμον πλήρωμα.

4. Νέο ρεκόρ Γκίνες για τη Νάξο -Τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες σε 8 ώρες
Νέο ρεκόρ Γκίνες για τη Νάξο -Τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες σε 8 ώρες [εικόνες]

 

Σε λιγότερο από 8 ώρες οι παραγωγοί της Ένωσης Aγροτικών Συνεταιρισμων Νάξου κατάφεραν να καταρρίψουν το δικό τους ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μερίδα τηγανιτές πατάτες, συνολικού βάρους 625 κιλών.

Για να επιτευχθει το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθαριστές πατάτες Νάξου, οι οποίοι έγιναν 1.800 κιλά καθαρισμένες πατάτες και τελικά 625 κιλά τηγανητές πατάτες Νάξου που σερβιρίστηκαν σε μια μερίδα στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου.

Για την κατάρριψη του ρεκόρ χρειάστηκαν, επίσης, 800 κιλά ελαιόλαδου Νάξου και 24 καζάνια. Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα από τη Δευτέρα το πρωί και το ολοκλήρωσαν χθες το απόγευμα. Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γκίνες και τα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους για την πιστοποίηση.

Οι κρυφοί και κατά συρροή δολφόνοι, πατατάδες τούτοι τη φορά,  από την εγκληματική φάρα των “αγροτών”, ξαναχτύπησαν. Τηγάνισαν σε …ζεματιστό λάδι τις τίγκα με φυτοφάρμακα πατάτες τους και μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες.

Αλλά για ποιο ακριβώς …επίτευγμα ,δε μας εξήγησαν οι  ….”ειδικοί σε θέματα υγιεινής”,που  εξέτασαν το επίτευγμα! Μέτρησαν πόσα γραμμάρια δηλητηρίου περιείχε η κάθε μερίδα, που τηγανισμένη  σε τέτοια υψηλή θερμοκρασία λαδιού, καταλήγει  να μετατρέπεται σε  απασφαλισμένη βόμβα σε όποιον  την καταναλώσει;  Πώς λέτε οι καρκίνοι, τα εγκεφαλικά, οι καρδοπάθειες να έγιναν εδώ και λίγα χρόνια επιδημία; Ο αγρότης παππούς μου που έβαζε στις πατάτες του κοπριά (φουσκί)  έφυγε πλήρης ημερών.  Κα με το μαυλό  400!

5. ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ
Βρέθηκαν Πρωτομινωικοί ελίτ τάφοι στη Σητεία -Με περίτεχνες χάντρες από χρυσό και κρύσταλλο
Ξεχωρίζουν δύο πλουσιότατες ταφές

Στους προϊστορικούς  και ιστορικούς χρόνους, η ταφή του νεκρού με κτερίσματα δεν ήταν αλαζονία, υποροψία, επίδειξη. Πίστευαν πως τα ταφικά αυτά αντικείμενα,  θα τα χρειαζόταν ο νεκρός στον κάτω κόσμο. Και όσο πιο πολύτιμα,τόσο  καλύτερα για το μαύρο κατευόδιο στο βασίλειο του Πλούτωνα και της Περσεφόνης.

Άλλο αυτή η πίστη, όμως,  και εντελώς διαφορετική η επίδειξη  πλούτου από τις κιτς τελετές στην κηδεία  της πρόσφατα θανούσης τραγουδίστριας Αρίθα Φράνκλιν. Τέτοια συμπεριφορά, είναι μια μορφή σοβαρής ΄Υβρεως  , σύμφωνα με την αντίληψη της ελληνικής αρχαιότητας.