ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Εντονη αντιπαράθεση Πούτιν-Ερντογάν για τη Συρία -«Ναυάγιο» στη Σύνοδο της Τεχεράνης
O Bλάντιμιρ Πούτιν, o Ταγίπ Ερντογάν και ο Χασάν Ροχανί /Φωτογραφία AP images

Η παρουσία του επαίσχυντου και εγκληματικού αυτού  “τρίο” στις ημέρες μας ,  είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως  ο πολιτικός πολιτισμός βρίσκεται ακόμα στα…σπάργανα.  Η εξαφάνιση αυτών των  μορφών-τεράτων  από προσώπου γης , θα σημάνει   και την  παγίωση μιας σταθερής ειρήνης. Και  θα είναι η απαρχή της νέας εποχής.   Ας παλέψουμε να φτάσει γρήγορα.

_____________________________________________________________

1. ΕΝΕΔΡΑ 8-10 ΑΤΟΜΩΝ
Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση με ρόπαλα δέχθηκαν δύο ανήλικα προσφυγόπουλα
Φωτογραφία: SOOC

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης δύο ανήλικα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με καταγγελία της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τον Ξενώνα Φιλοξενίας της οργάνωσης στο Ωραιόκαστρο, όπου τα δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα οκτώ-δέκα ατόμων, τα οποία τα προσέγγισαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά, ρωτώντας τα «από πού είναι».

«Μόλις τα παιδιά απάντησαν, δηλώνοντας τη χώρα καταγωγής τους, η ομάδα αυτή, με σαφή και δηλωμένα ρατσιστικά κίνητρα, επιτέθηκε στα παιδιά, χτυπώντας ένα από αυτά στο κεφάλι και το σώμα με ρόπαλα. Το δεύτερο προσφυγόπουλο κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ εκείνο που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο. Παράλληλα κλήθηκε η αστυνομία και κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες για το περιστατικό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η «Άρσις» επισημαίνει ακόμη ότι «τις προηγούμενες μέρες η ίδια, κατά πάσα πιθανότητα, ομάδα ατόμων βρίσκονταν στο σημείο και χειρονομούσε εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή».

 

Οι εισαγγελείς μας  “για ψύλλου πήδημα” μπορεί να  σε  τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Και οι δικαστές μας μοιράζουν ποινές  σαν να είναι… στραγάλια,  ακόμα και για μικροαδικήματα.

Εδώ που  έχουμε εγκλήματα κατά της ίδιας της ιδιότητας του ανθρώπου (δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα από το ρατσισμό, επειδή είναι προσβολή  της ίδια της Φύσης, ΄Υβρις!) το δικαστικό σύστημα είτε αδιαφορεί, είτε  ρίχνει στα μαλακά τους δράστες. Ποτέ δεν κατανοήσαμε αυτή τη συμπάθεια των εκπροσώπων της ελληνικής δικαιοσύνης στους Νεο-Ναζί.

Να μην ξεχάμε πως   η π. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη, έστρωσε το δρόμο προς τη Βουλή στο έκτρωμα της Χ.Α, αφού τη νομιμοποίησε και ενέκρινε το καταστατικό της ως νόμιμο κόμμα.  Αυτούς που προσκυνούν τον Χίτλερ!

Η Ιστορία φρίττει με αυτό το έγκλημα. Και η κυρία, ως φαίνεται , θα φύγει κι αυτή  ατιμώρητη για τον “άλλο κόσμο”, αφού πρώτα ξεκοκαλίσει την παχυλή της σύνταξη για το σπουδαίο… δικαικό έργο που προσέφερε. Τί πρόκληση  κι αυτό!

 

2.«Αλήτες, καθάρματα» – Η μάνα του χρυσαυγίτη Δεβελέκου ξεμπροστιάζει τον γιο της

Από τις στιγμές που ξεχωρίζουν είναι η συνομιλία του χρυσαυγίτη Σωτήρη Δεβελέκου με τη μητέρα του, η οποία δηλώνει ότι δεν πρόκειται να τον καλύψει, αποκαλεί «αλήτες και καθάρματα» τη ναζιστική συμμορία και λέει εμφατικά: «Τελεσίγραφα εμένα δεν θα μου στέλνεις. Τελεσίγραφα εκεί που σας έβαζαν να χτυπάτε Πακιστανούς και κάνατε ό,τι κάνατε για να γίνετε στρατιώτες και καθάρματα».

Η χυδαία απάντηση του γιου της είναι ότι θα «χέζει στο τάφο του αδελφού της» και ότι «θα με ταΐζουν μέχρι να πεθάνω».

Να βγάλουμε το καπέλο σ΄αυτή τη μάνα!Και να θυμίσουμε πως ο φανατισμός, η τύφλα, η δολοφονική ιδεοληψία μπορούν  να καταλύσουν ακόμα και τους πιο ισχυρούς δεσμούς ,όπως είναι εκείνοι  γονιού- παιδού.

Παράδειγμα ο τρόπος που μιλάει  στη δυστυχισμένη μάνα το τέρας -γιος. “Ο θεός να σε φυλάει”, αν είσαι γονιός,  να μη σου επιφυλάσσει η μοίρα τέτοια τραγωδία.

3. Τα «σπάσανε» Πούτιν και Ερντογάν – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα
Τα «σπάσανε» Πούτιν και Ερντογάν – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα
Ρήγμα» στις σχέσεις του «τσάρου» με τον «σουλτάνο» – Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η αλλαγή τακτικής από το Κρεμλίνο
Παρά τους διπλωματικά χαμηλούς τόνους, έχει καταστεί πλέον εξόφθαλμο, ότι η Τουρκία και η Ρωσία διαφωνούν για το δέον γενέσθαι στο Ιντλίμπ της Συρίας, με τους Ρώσους να προχωρούν στους πρώτους βομβαρδισμούς στην περιοχή, για να ανοίξουν τον δρόμο στα στρατεύματα του Άσαντ να κινηθούν.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι οργανώσεις όπως η Αλ Νούσρα με τις οποίες συμμάχησε στο τακτικό επίπεδο και τις ενίσχυε με κάθε τρόπο στο παρελθόν, είναι τρομοκρατικές και κινείται εναντίον τους. Όσο έσφαζαν Κούρδους ήταν ασφαλώς απελευθερωτικές δυνάμεις…

Στην εικόνα εισέρχεται δυναμικά και η Γερμανία με την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα. Η αγωνία της γερμανικής διπλωματίας να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη «δημοκρατία» του Ερντογάν είναι καταφανής.

Αυτό υπενθυμίζει σε όσους γνωρίζουν την ιστορία της περιοχής, ότι η γερμανική πρόσβαση στη Μέση Ανατολή ήταν χερσαία, μέσω των εδαφών που σήμερα καταλαμβάνει η Τουρκία και κάποτε στο παρελθόν η Οθωμανική Αυτοκρατορία…

Η νέα αυτή κατάσταση φέρνει πολύ πιο κοντά την Άγκυρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα αυτό αν και οι διαφωνίες στο θέμα των Κούρδων παραμένουν αγεφύρωτες. Πρακτικά, η Τουρκία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς στα ζητήματα της άμεσης γειτονιάς της, διαπιστώνει ότι ούτε η Ουάσιγκτον ούτε η Μόσχα της κάνουν το «χατίρι».

Εξακολουθεί να κρατάει σταθερή τη θέση της αναζητώντας εναγωνίως συμμαχίες στην Ευρώπη, όμως οι βασικοί «παίκτες» του παιγνίου είναι οι εξωτερικοί παράγοντες, ΗΠΑ και Ρωσία που τυγχάνει να είναι και οι ισχυρότεροι.

Ο θανάσιμος κίνδυνος που θα διέτρεχε αυτή τη στιγμή η Άγκυρα, θα υπήρχε εάν τα πνεύματα στην Ουάσιγκτον δεν ήταν τόσο τεταμένα και η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ρώσους για το μέλλον της περιοχής…

 

Ο Ερντογάν, επανειλημμένα το λέμε, έχει δυο επιλογές.΄Η θα συνεχίσει την παρανοϊκή συμπεριφορά Σουλτάνου και θα τα βάζει με όλους και με όλα, ειδκά με την Αμερική και το ΝΑΤΟ, ή θα  “ανακρούσει πρύμναν”,  θα αφήσει τους τσαμπουκάδες και θα ακολουθήσει την ιστορία και τη λογική. Στην πρώτη περίπτωση, θα συντριβεί. Στη δεύτερη, μπορεί να διασωθεί για ένα διάστημα. Αλλά, η Ευρώπη  και η Αμερική δε θα τον εμπιστευτούν για πολύ.

Ούτως  ή άλλως, μετρημένες  είναι οι μέρες του.

 

4. Καυστικός Πολάκης απαντά στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Με τον δικό του τρόπο απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για τον υπουργό.

«Έμαθα πως σήμερα το πεκινουά της συνδικαλιστικής αλητείας με απεκάλεσε “τσομπανόσκυλο του Τσίπρα”!!! Αντί άλλης απάντησης παραθέτω αυτή τη δημοσίευση μιας εργαζόμενης στην καθαριότητα στον Ευαγγελισμό, που αυτά που γράφει τα θεωρώ από τα πιο μεγάλα παράσημα που έχω πάρει στη ζωή μου, από ανθρώπους ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ!!!!

Κατάλαβες πεκινουά του εργατοπατερισμού γιατί είσαι στρογγυλό μηδενικό;;;;;

Μιχάλη Γιαννάκο,είχαν και έχουν πολλούς κι εκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Να μνημονεύσουμε τον αλήστου μνήμης  ΔΕΗτζη  Φωτόπουλο. Είναι εκείνο το παλικάρι της φακής, που τα έκανε λίμπα όσο ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά και τώρα  τσιμουδιά ο πανάθλιος.

 ΄Ολοι αυτοί οι συνδικαλιστές-εργατοπατέρες είναι αληταριό. Εντελώς βρώμικο.  Και ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις. Η Αριστερά έχει τους περισσότερους. Και πλέον θρασύτατους και επικίνδυνους.

 

5.Ρουσφέτι Σαμαρά στον… άγνωστο Φρουζή το 2009

Τον κ. Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά» δήλωνε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής την 21η Φεβρουαρίου 2018, εξαπολύοντας μύδρους κατά πάντων και καταγγέλλοντας ότι η υπόθεση της Novartis αποτελεί σκευωρία. Ο κ. Φρουζής όπως έχει αποκαλύψει το Documento –σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Novartis– ήταν μεταξύ των συμβούλων της ομάδας σκέψης (think tank) που φέρεται να ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, ο κ. Φρουζής επιδίωξε ήδη από το 2009 να συναντήσει τον κ. Σαμαρά όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Πολιτισμού. Δεν ήταν αίτημα για διεξαγωγή κοινωνικής εκδήλωσης. Ηταν αίτημα για παροχή βοήθειας, για ρουσφέτι: «Θα επιθυμούσα μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί σας… ώστε πολύ συνοπτικά να ζητήσω την κατανόηση/ βοήθειά σας σ’ ένα προσωπικό μου θέμα» αναγράφει ο κ. Φρουζής στην επιστολή –είναι μεταξύ των κατασχεμένων από τις διωκτικές αρχές εγγράφων του κ. Φρουζή και της Novartis– προς τον τότε υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Η επίμαχη βοήθεια που ζητάει ο κ. Φρουζής αφορά το πατρικό του σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για ακίνητο που ο ίδιος ήθελε να γκρεμίσει, αλλά οι προθέσεις του… σκόνταψαν προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, στην άρνηση της Διεύθυνσης Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς αλλά και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΑΣ-ΚΣΝΜ) που χαρακτήρισαν το κτίριο διατηρητέο.

Ο κ. Φρουζής καταθέτει αίτηση θεραπείας προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση και στο πλαίσιο αυτό αποστέλλει σχετικό αίτημα προς τον κ. Σαμαρά. Περίπου έναν μήνα μετά η υπόθεση αναπέμπεται εκ νέου από τη Διεύθυνση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομίας –το έγγραφο θεωρείται και από τον Αντ. Σαμαρά– στο ΚΑΣ-ΚΣΝΜ, το οποίο λίγους μήνες πριν είχε χαρακτηρίσει το ακίνητο διατηρητέο με οριακή πλειοψηφία (10 ψήφοι έναντι 9). Μετά την εκ νέου αναπομπή της υπόθεσης στο ΚΑΣ-ΚΣΝΜ, αυτό αλλάζει άρδην την απόφασή του –την περίοδο υπουργίας του κ. Σαμαρά– αφού γνωμοδοτεί ομόφωνα να μη χαρακτηριστεί τελικά διατηρητέο το ακίνητο!

Βέβαια ,για να είμαστε δίκαιοι τα εκατομμύρια που τσέπωσε ο Σαμαράς από τον πανάθλιο Φρουζή, δεν τα πήρε  γιατί ο Καλαματιανός τότε υπουργός, του έκανε το ρουσφετι  να μη  χαρακτηριστεί το ακίνητο διατηρητέο. Θα ήταν φτινιάρικη και δυσανάλογη  συναλλαγή.

Απλώς , με αυτό το ρουσφέτι  το λαμόγιο της Novartis δοκίμασε τις ηθικές αντοχές  του Μεσήνιου πολιτικού. Και όταν   είδε πως …έμπαζαν από παντού, έκανε  τη μεγάλη κίνηση να τον χορτάσει  ευρώ και να πάρει τις γνωστές διευκολύνσεις και τις χαριστικές πράξεις για τα φάρμακα.   Μιλάμε για μαφία. Κι από τις δυο πλευρές.