1. Επιχείρηση πολιτικής κερδοσκοπίας από τον Κ. Μητσοτάκη με αφορμή τις χθεσινές κερδοσκοπικές πιέσεις στο χρηματιστήριο

 

Προσπάθεια υπονόμευσης της εξόδου της χώρας με βρόμικη προπαγάνδα για το κόστος δανεισμού και τις επενδύσεις

Μια παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα, γιατί  θα δίσταζε και να  την σαμποτάρει;  Είναι ιστορικά αποδεδειγένη η αρχή της Δεξιάς. Αν δεν εξυπηρετούνται τα δικά της συφέροντα… “γαία πυρί μιχθήτω”.

΄Ομως, “όπως στρώνει κοιμάται” ο Αλέξης Τσίπρας. Κάλυψε τόσα χρόνια τον Κώστα  Καραμανλή και δεν τον έστειλε στο ειδικό δικαστήριο. ΄Ετσι, κατάφερε να κάνει κυβέρνηση με το δανεικό  Πάνο Καμμένο.

Τις αμαρτίες του πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μαζί  μ΄αυτόν και η οικονομία της χώρας, φυσικά.

 

2. ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ», ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ
Το κίνημα #ΜeToo έδωσε θάρρος στη γυναίκα που καταγγέλλει τον Ρονάλντο για βιασμό
Ο διάσημος στράικερ της «Γιούβε», Κριστιάνο Ρονάλντο (Φωτογραφία: ΑΡ/Luca Bruno)

 

Από το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στα social media άντλησε θάρρος η Κάθριν Μαγιόργκα για να καταγγείλει δημόσια τον βιασμό της, όπως υποστηρίζει, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Το κίνημα MeToo κι οι γυναίκες που βγήκαν και αποκάλυψαν σεξουαλικές επιθέσεις έδωσε πολύ θάρρος στην Κάθριν», είπε ο δικηγόρος της, Λέσλι Στόβαλ.

Η 34χρονη πρώην δασκάλα δεν ήταν παρούσα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, καθώς έφυγε από το Λας Βέγκας για να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας, όπως είπε ο Στόβαλ: «Αποφάσισε να μην είναι διαθέσιμη στα ΜΜΕ και να μείνει μακριά από το προσκήνιο λόγω της συναισθηματικής της φόρτισης. Δεν είναι ευχάριστο γι’ αυτή».

H Κάθριν Μαγιόρκα (Φωτογραφία: Der Spiegel)

Η Μαγιόργκα υποστηρίζει στη μήνυσή της ότι γνώρισε τον διάσημο επιθετικό της Γιουβέντος σε νυκτερινό κέντρο του Palms Hotel στο Λας Βέγκας, κι ότι εκείνος τη βίασε αργότερα στη σουίτα του.

Η εφημερίδα Sun, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο Ρονάλντο να διασκεδάζει με την κοπέλα σε κλαμπ της πρωτεύουσας του τζόγου των ΗΠΑ.  (Πηγή βίντεο: Τhe Sun/YouTube)

Ο 33χρονος Πορτογάλος στράικερ αρνείται επίμονα τις κατηγορίες και μέσω Twitter τόνισε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και για αυτό θα περιμένει με ηρεμία τα αποτελέσματα των ερευνών.

1.Η βιομηχανία  καταγγελιών για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις καλά κρατεί. Και φυσικά η γενίκευση και η  υποσυνείδητη  προπαγάνδα πως όλοι οι άντρες είναι γουρούνια.  Κι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι!

2. Ο ποδοσφαιριστής περιμένει με ηρεμία,λέει, τα αποτελέσματα των ερευνών. Και γιατί δε μήνυσε την καταγγέλουσα για συκοφαντική δυσφήμιση,αν έχει ήσυχη τη συνείδησή του; Εγώ θα την “κρεμούσα ανάποδα”, αν  με φόρτωνε με τέτοιες κατηγορίες,  μέχρι να ομολογήσει την αλήθεια.

3.΄Ηταν, μας είπε η δασκάλα, στο μπαρ ξενοδοχείου και διασκέδαζε με τον τύπο .Και μετά ανέβηκαν (προφανώς με  κοινή βούληση) στο δωμάτιο του Πορτογάλλου. Γιατί;  Της είπε “έλα να σου δείξω  τα καινούρια μου  ποδοσαφαιρικά παππούτσια”;  Και εκείνη  ανέβηκε; Γιατί πας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με έναν άγνωστο άνδρα, αν όχι για να …”βγάλετε τα μάτια” σας;

4. Οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες γίνονται  χρόνια μετά,  από “σιτεμένες”  φιγούρες της επιχείρησης “μπούτι έξω”  και αφορούν επώνυμους ή  ψώνια  γενικώς της βιομηχανίας θεάματος,  κυρίως. Ο λόγοι ευνόητοι. Δεν είδαμε ποτέ σοβαρή γυναίκα να κάνει τέτοια καταγγελία  κατόπιν εορτής.

5.  Όποια νομίζει πως την προσέβαλαν σεξουαλικά ή την  βίασαν, κάνει μήνυση, Εκείνη την ώρα, όχι μετά παρέλευση δεκαετιών.  ΄Οπως εκείνος που δέχεται απρόκλητη επίθεση και   πάει στα δικαστήρια.Τα σεξουαλικά λεγόμενα εγκλήματα, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα άλλα. Αν μια γυναίκα βιαστεί, ο δράστης πρέπει να έχει την ίδια ποινική μεταχείρηση με έναν που σου επιτίθεται αναίτια και  κακοποιεί ένα όργανο του σώματός  σου.

6. Καιρός αυτή η βιομηχανία  να σταματήσει. Προσβάλει τη συντριπτική πλειοψηφία  ανδρών και γυναικών και είναι σίγουρο πως οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες είναι  στημένες  και έχουν  άλους στόχους. Κερδοσκοπικούς και διαφήμισης κυρίως.

 

3. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Πιο επιβλαβής η κάνναβη για τον εγκέφαλο των εφήβων απ’ ό,τι το αλκοόλ
Η κάνναβη είναι πιο επιβλαβής για τον εγκέφαλο των εφήβων/Φωτογραφία: AP

Οι έφηβοι που κάνουν χρήση κάνναβης, προκαλούν μακράς διάρκειας βλάβη στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλό τους, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι επιπτώσεις στις νοητικές ικανότητες, στη μνήμη και στη συμπεριφορά είναι χειρότερες από εκείνες του αλκοόλ.

Χρόνια   υποστηρίζουμε  πως το αθώο χασίσι  δεν είναι καθ’όλου τέτοιο  (πέρα από προθάλαμος  των “σκληρών ναρκωτικών”)  Κάνει  και  φονική επέλαση  στα κύτταρα του εγκεφάλου, που είναι ως γνωστό αναντικατάστατα.

Η έρευνα το επιβεβαιώνει. Ας το βουλώσουν λοιπόν οι χασικλήδες που όταν φτιάχνονται με τους μπάφους, γινονται   και ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι. ΄Εχει παιδιά ο κόσμος και δε θα ήθελε ποτέ να τα δει πρεζόνια.

 

4. Ερευνα-ανατροπή: Τελικά το ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα δεν κάνει και τόσο καλό
Και ένα ποτηράκι κρασί καθημερινά δεν είναι τόσο υγιεινό, φωτογραφία: apimages

 

Όσοι πίνουν αλκοόλ κάθε μέρα, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν κατά 20% αυξημένη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα.

Αυτό υποστηρίζει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία ακόμη κι ένα ποτηράκι κρασί καθημερινά δεν είναι τόσο υγιεινό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σάρα Χαρτζ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ερευνών για θέματα αλκοολισμού Alcoholism: Clinical and Experimental Research, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 400.000 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 85 ετών.

Η μελέτη συμπέρανε ότι η κατανάλωση ενός έως δύο μερίδων αλκοόλ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα (ποσότητα που γενικά θεωρείται μη επιβλαβής ή και υγιεινή), αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 20%, σε σχέση με όσους πίνουν λιγότερα από τρία ποτά την εβδομάδα.

«Μερικές μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι ένα με δύο ποτά τη μέρα δεν είναι κάτι κακό ή ότι μπορούν ακόμη και να κάνουν καλό στην υγεία. Όμως τώρα ξέρουμε ότι ακόμη και οι πιο ελαφριοί πότες έχουν αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας», δήλωσε η Χαρτς.
Πρόσθεσε ότι «μια αύξηση κινδύνου κατά 20% στην ηλικία των 75 ετών μεταφράζεται σε πολύ περισσότερους πρόωρους θανάτους από ό,τι στην ηλικία των 25».

Μολονότι μερικές παλαιότερες μελέτες έχουν συνδέσει τη λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, η νέα μελέτη δείχνει ότι αυτό το δυνητικό όφελος υπεραντισταθμίζεται από άλλους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, όπως για καρκίνο.
Όπως είπε η Χαρτς, «αναφορικά με τον κίνδυνο καρκίνου, και η παραμικρή ποσότητα αλκοόλ είναι επιβλαβής».

Είχε προηγηθεί πρόσφατα μια μεγάλη μελέτη (μετα-ανάλυση) στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό The Lancet, που είχε ανασκοπήσει πάνω από 700 δημοσιευμένες έρευνες και είχε συμπεράνει ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ.

Αποφασίστε,  επιτέλους,  οι γιατροί, αν κάνουν ή όχι καλό 2 ποτηράκια κόκινο κρασί την ημέρα, όπως λέγατε ως χτες. Μέχρι και για τους  Ικαριώτες μας ζαλίσανε  πως φεύγουν  “πλήρεις ημερών” γιατί το  τσούζουν καθημερνά με ντόπιο … θεραπευτικό καρασί.

Σήμερα, έρχονται και ανατρέπουν τις παλιές αυτές  μελέτες και οι νέες αποφαίνονται  πως το κρασάκι και σε μικρές ακόμα  ποσότητες,  βλ’απτει.  Ας αποφασίσει η επιστήμη.  Μακριά, όμως,  από σκοπιμότητες και συμφέροντα.