ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Θρίλερ με τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς στην Αλβανία -Τα δύο ενδεχόμενα για τους πυροβολισμούς
Κωνσταντίνος Κατσίφας

 

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας χθες, όπως κάθε χρόνο, είχε τοποθετήσει στο νεκροταφείο πεσόντων στους Βουλιαράτες την ελληνική σημαία. Κατά ορισμένες πληροφορίες, είχε τοποθετήσει σημαίες και σε άλλα σημεία του χωριού. Να σημειωθεί ότι οι Ελληνες ομογενείς στην Αλβανία έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να εορτάζουν τις εθνικές επετείους και να χρησιμοποιούν τα εθνικά σύμβολα.

Χθες στους Βουλιαράτες έγιναν δύο εκδηλώσεις στα νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων στην περιοχή, στις 10 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι, με συμμετοχή πλήθους κόσμου -πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Παρούσα, δε, ήταν και η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Η αλβανική αστυνομία κατέβασε τη σημαία από το νεκροταφείο πεσόντων κατά κάποιες αναφορές, από το σπίτι του σύμφωνα με κάποιες άλλες και άλλα σημεία. Αυτό φαίνεται να εξόργισε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος τους ζήτησε τον λόγο, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια ο 35χρονος, κατά την αλβανική αστυνομία, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε στον αέρα.

Από τα πυρά του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανήρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ.

Οι φωτό που έδωσε στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομία με τα σπασμένα τζάμια των περιπολικών

Οι ειδικές δυνάμεις άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή και τον εντόπισαν λίγο αργότερα σε μια βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό Βουλιαράτες.

Μόλις τους αντίκρισε –σύμφωνα με την αστυνομία της Αλβανίας– ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους.

Οι ειδικές δυνάμεις μέσω τηλεβόα κάλεσαν επανειλημμένα τον δράστη -που συνέχισε να πυροβολεί εναντίον τους- να ρίξει το όπλο του και να παραδοθεί.

«Ο πολίτης Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί εναντίον ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές τους. Σε απάντηση, ειδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κωσταντίνο Κατσίφα», ισχυρίζεται η αλβανική αστυνομία.

Με την ελάχιστη πιθανότητα οι συλλογισμοί μας  να είναι λάθος, αφού τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, συμπεραίνουμε τα ακόλουθα για τη δολοφονία Κατσίφα:

  1. Ο “Ομογενής” ήταν ένας από εκείνους που αποκαλούμε Ελληνάρες. Εθνικιστής, σφόδρα φανατικός και σαλεμένος. Εν ολίγοις,  “λοβοτομημένος” στο μυαλό. Τον ήξεραν όλοι στο χωριό πως είναι τρελάρας, αλλά και τσαμπουκάς, όπως όλοι τούτοι. Και ποιος ξέρει τί άλλο “λέλουδο ήταν ο τύπο.Τόσο δε  πωρωμενος πατριωταράς.,που ζητούσε εδώ και τώρα, όπως έλεγε,την ΄Ενωση της Β.Ηπείρου με τη μητέρα Ελλάδα!

  2.   Το αλβανικό κράτος  έχει δια νόμου παραχωρήσει ελευθερία στην “Ομογένεια” να γιορτάζει τις εθνικές επετείους. Χρόνια  επαναλαμβάνεται και ποτέ δε συνέβη κάτι ανάλογο με το χτεσινό. Μάλιστα ,αυτή τη φορά στο χωριό του δολοφονημένου εθνικιστή, οι  εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν παρουσία της υπουργού πολιτισμού της Ελλάδας. ΄Αρα, το χωριό ήταν  σημαιοστολισμένο, οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις κρατούσαν  σημαιάκια και οι οι μαθητές παρήλασαν με την ελληνική σημαία του σχολείου τους και το σημαιοφόρο μπροστά. Παρόντων των αρχών, βέβαια, και της τοπικής,αλβανικής  αστυνομίας. Και φυσικά δεν όρμησαν οι “μπάτσοι” να τους πάρουν από τα χέρια τις σημαίες και τα στεφάνια.(΄Οπως γινόταν εδώ κάποια χρόνια επί ΕΡΕ -ΝΔ  τέτοιες ημέρες,όταν παλαίμαχοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης κατέθεταν στεφάνια, για να τιμήσουν τους σκοτωμένους ήρωες τοτ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ)

  3.  Για τον εθνικιστή δεν αρκούσε αυτό, όπως γινόταν κάθε χρόνο ΄Ηταν ΛΙΓΟ! Φαίνεται, λοιπόν, πως  έγινε “τούρμπο”, πήρε σβάρνα το χωριό και κρέμαγε σημαιάκια παντού και  σε μέρη που προφανώς δεν έπρεπε να είναι. Κάτι αντίστοιχο που έγινε στα ΄Ιμια με τους άλλους τρελαμένους πατριωταράδες εκεί,τους επίσης σαλεμένους Γκρίζους Λύκους και τους  φονταμενταλιστές στην Ιστανμπούλ που πανε και διαβάζουν το κοράνι στην Αγ.Σοφιά, τους Ούγγρους μέσα στη Ρουμανία που κρεμάνε τις σημαίες τους έξω από τα αστυνομικά τμήματα. Χιλιάδες  τέτοια περιστατικά σε όλο τον κόσμο,μια και ο εθνικισμός δεν έχει σύνορα κι ας  σκοτώνοντιαιοι εθνικστές για τα σύνορα.

  4. Κάποιος θερμόαιμος Αλβανός “Τσάμης” αστυνομικός, που σίγουρα  ως συγχωριανός, γνώριζε τον Κατσίφα και την εθνιστική του προκλητικότητα (και ποιος ξέρει τί άλλο), τούτος το θεώρησε ΠΟΛΥ για να συμβαίνουν τέτοια  στη δική του γη. Καβάλησε,λοιπόν το περιπολικό και κατέβαζε ελληνικές σημαίες.(μία ή πολλές δεν έχει σημασία). ΄Εχουμε με άλλα λόγια  φανερά τυφλή  σύγκρουση δυο φορέων εθνικιστικής παράνοιας.

  5. Από κει και πέρα, όλα ακολούθησαν τη…φυσιολογική τους πορεία.Ο Ελληνάρας μόλις  είδε  να του θίγουν τα εθνικιστικά του  “ιερά και όσια”…τράβηξε καλάσνικοφ και πυροβόλησε το περιπολικό. Οι χωριάτες μπάτσοι , “άκαπνοι” προφανώς,,  το έβαλαν στα πόδια  και κάλεσαν τιο “Ιππικό”, οι έτεροι ανεγκέφαλοι του οποίου, αντί  να συλλάβουν τον θολωμένο πατριωταρά  και να τον παραδώσουν να δικαστεί ,προτίμησαν να τον σκοτώσουν. Σίγουρα δεν κινδύνευε η ζωή τους. Πόσες σφαίρες θα είχε πάνω του για να τους ρίξει; 50-100;Γρήγορα θα του τελείωναν ,θα πετούσε το καλάσνικοφ και εκεί θα λάβαιναν όλα ένα  γρήγορο κια αναίμακτο  τέλος. Αλλά, ο εθνικισμός, η τύφλα, η …ανεγκεφαλίτιδα  από τη μια και από την άλλη μεριά, τελικά νίκησαν.΄Οπως πάντα και παντού, βέβαια, και όχι  μόνο στην Αλβανία.

  6. Να μην ξεχνάμε την περίφημη και αποδεδειγμένη στην καθημερινότητα   φράση του Εγγλέζου σοφού.” Ο πατριωτισμός είναι η καβάτζα του παλιανθρώπου,του απατεώνα”. Ποιος ξέρει,όπως είπαμε τι λουλούδι και όχι μόνο πατριωταράς  μπορεί να ήταν ο “Βορειο-Ηπειρώτης” μας Για τις…επίλεκτες,αλβανικές   δυνάμεις, που κλήθηκαν να  τον σκοτώσουν,δεν έχουμε καμιά αμφιβολίθα. “Η σάρα ,η μάρα και το κακό συναπάντημα” και τούτοι.Πέρα,ξαναλέμε, από το πατριωτιλίκι τους. Συνάδουσας και της “στολής”, η καβάτζα του πατριωτισμού τους πια, στέκει ασφαλής από τα αδιάκριτα βλέμματα ημών των έντιμων και μη πατριωταράδων.

 

  ΄Ωρα, 12.00