ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Nα εγκαταλείψουμε την ασφάλεια της σιωπής και να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην αδικία, όπου τη συναντάμε». (Χάουαρντ Ζιν, Αμερικανός Ιστορικός)
 _____________________________________________________

1. ΕΠΟΣ 1940. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

2.Τρόμος στις ΗΠΑ: Ενοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή -11 νεκροί

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο ανοίγοντας πυρ σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ είναι 46 ετών και ονομάζεται Ρομπ Μπάουερς.

Σε μια ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπάουερς αναφέρει ότι σε μια εβραϊκή οργάνωση υπέρ των προσφύγων, η Hebrew Immigrant Aid Society, «της αρέσει να φέρνει εισβολείς για να σκοτώσουν το λαό μας. Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να βλέπω τον λαό μου να σφαγιάζεται. Στα τσακίδια η οπτική σας, θα μπουκάρω».

Το παραπάνω μήνυμα αναρτήθηκε στο Gab, μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Φιλαδέλφεια, που δημιουργήθηκε ως εναλλακτική στο Twitter. Σε μια ανακοίνωση, το Gab.com επιβεβαίωσε ότι το προφίλ αυτό ανήκει πράγματι στον Μπάουερς.

Η συναγωγή «Το Δέντρο της Ζωής»

Ο ύποπτος είπε στους αξιωματικούς ότι «όλοι αυτοί οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» και πως «δεν θέλει κανένας από αυτούς να ζήσει» προτού παραδοθεί.

Ο ένοπλος, που περιγράφεται προς το παρόν ως λευκός με γενειάδα, κρατούσε ένα όπλο AR-15 και ένα glock. Ένα επιπλέον όπλο βρέθηκε στον αστράγαλό του και ένα πιστόλι στη μέση του.

 

Ο  ανισόρροπος εγκληματίας θα δικαστεί και θα καταδικαστεί. Είναι ο φυσικός αυτουργός.΄Ομως, δίπλα του στο εδώλιο, θα έπρεπε να κάθονται χιλιάδες σαν τον ίδιο. Ηθικοί αυτουργοί τούτοι. Ανισόρροποι, ανεγκέφαλοι, ρατσιστές. Τους  έχουμε δίπλα μας, μπορεί να είναι συνάδελφοι, συγγενείς, ομοτράπεζοι.

Δεν μπορείς να κρατάς ανήθικη ουδετερότητα.Να “πίνεις καφέ μαζί” τους,να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Τέτοια κτήνη τα απομονώνεις. Ούτε χαιρετισμό δεν καταδέχεσαι. Αλλιώς,είσαι ίδιος με δαύτους.

3.Τι κατέθεσε ο ύποπτος για εμπρησμό εξ αμελείας στο Μάτι

 

«Ήταν δύο οι φωτιές»
Ο ύποπτος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε: «από πληροφορίες περιπατητών πίσω από το κοιμητήριο της Νταού Πεντέλης, υπάρχει μια χαράδρα. Εκεί μέσα είδαν ότι έβγαινε καπνός και φλόγες. Με πήρε τηλέφωνο ο Ι.Μ. και μου το είπε. Έχουμε μια φωτιά που ξεκίνησε που ξεκίνησε απέναντι από το σπίτι μου και μια άλλη που ξεκίνησε στο ρέμα. Η πρώτη σβήστηκε από εμάς και από τα καναντέρ, η δεύτερη που ήταν νωρίτερα της πρώτης ήρθε προς το χωριό και μετά δεν ξέρει τι έγινε. Άκουσα στην τηλεόραση ότι οι εμπρηστές χρησιμοποιούσαν τους οδικούς άξονες πετώντας διάφορα και βάζοντας και νέες φωτιές. Έτσι έφθασε η φωτιά στη Ραφήνα. Αυτό πιστεύω και μου φαίνεται λογικό».

 

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 1966. Ώρα 2.15 τα ξημερώματα. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργοδικείου Θεσσαλονίκης αθώωσε 22 από τους 31 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του βουλευτή της αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη. “Εξ αμελείας προήλθε ο θάνατός του”, έκριναν οι δέκα ένορκοι της υπόθεσης και ο κόσμος που παρακολουθούσε τις εξελίξεις έμεινε με ανοιχτό το στόμα.

Ο εισαγγελέας Παύλος Δελλαπόρτας σχολίασε χαρακτηριστικά: “Το χυθέν διά της αποφάσεως φως εις την υπόθεσιν ομοιάζει με φως ριπτόμενον από εξησθενημένην ηλεκτρικήν στήλην”.

Θα ορμίσουν να τον ξεσκίσουν  οι εθνικιστικές φυλλάδες. Αναζητούν με αγωνία ένοχο.Τρέμουν την αλήθεια που είναι αυτή ακριβώς που λέει ο ύποπτος.Τις φωτιές τις έβαλαν οι εθνιστές.Και ως συνήθως  κρύβονται, μένουν ατιμώρητοι και προκλητικοί.

Δυστυχώς, “Δελλαπόρτες” εισαγγελείς δεν υπάρχουν στι μέρες μας. ΄Εχουμε κλαδικές δικαστών και εισαγγελέων. Δικαστές και εισαγγελείς δεν έχουμε.

 

4.Χαλκίδα: Παντρεμένος γιατρός με δύο παιδιά έκανε γάμο-μαϊμού με την ερωμένη του

 

Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Το 2014, επί δημαρχίας Θανάση Ζεμπίλη, έγινε στο Δημαρχείο της Χαλκίδας ο γάμος μεταξύ ενός γιατρού και της εκλεκτής της καρδιάς του. Το ζευγάρι είναι από την Αθήνα και εκεί κατοικεί μόνιμα, ωστόσο επέλεξε τη Χαλκίδα για να κάνει το γάμο του.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημαρχείου και υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται το ζευγάρι και οι κουμπάροι τους, που είναι γνωστοί Χαλκιδέοι. Πουθενά όμως δεν φαίνεται κάποιος άνθρωπος του δήμου, ούτε φυσικά εκείνος που τέλεσε το γάμο.

Πριν λίγους μήνες, το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει και η γυναίκα πήγε στη Χαλκίδα, προκειμένου να ζητήσει και να πάρει το διαζευκτήριο από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Η φοβερή αποκάλυψη: Δεν ήταν καν παντρεμένη!

Βλέποντας οι υπάλληλοι το έγγραφο του γάμου, τους «μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά», καθώς φαινόταν πλαστογραφημένο. Μάλιστα, κάνοντας έρευνα στα αρχεία για τους πολιτικούς γάμους που τελέστηκαν εκείνη την περίοδο, διαπίστωσαν ότι ο γάμος αυτός δεν τελέστηκε ποτέ!

Η γυναίκα «έπεσε από τα σύννεφα» με αυτά που άκουσε και άρχισε να εξηγεί στους υπαλλήλους τι είχε συμβεί.

Τους είπε για τον γάμο, τους είπε ακόμη ότι ο «σύζυγός» της έφευγε κάθε Σαββατοκύριακο για την Κρήτη, λέγοντάς της πως είναι μέλος των… μυστικών υπηρεσιών και πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται για ένα διήμερο κάθε εβδομάδα, και επέστρεφε τη Δευτέρα.

Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά!

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο «σύζυγος» ήταν παντρεμένος στην Κρήτη με δύο παιδιά, προφανώς δεν μπορούσε να κάνει δεύτερο γάμο στην Αθήνα και επέλεξε τον… γάμο-μαϊμού, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια της φίλης του! Στη συνέχεια, έζησε με τη «σύζυγο» στην Αθήνα, ενώ τα Σαββατοκύριακα πήγαινε στην πραγματική σύζυγο και στα παιδιά του, στην Κρήτη

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος άνοιξε το Δημαρχείο της Χαλκίδας, πώς στήθηκε αυτή η παράσταση προκειμένου να ξεγελαστεί η γυναίκα και να νομίζει ότι είναι παντρεμένη, ποιος πλαστογράφησε τα απαιτούμενα έγγραφα και ποιοι ήταν εκείνοι που έστησαν όλη αυτή την πλάνη, που έκανε μια γυναίκα να πιστέψει ότι είναι παντρεμένη, ενώ στην ουσία δεν ήταν! Μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που είναι κατεπείγουσα, η υπόθεση θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα

΄Εγκλημα το χαρακτηρίζουν οι φυλλάδες. Πορνοφυλλάδες, μεν και με παράσημα,αλλά από την άλλη… κήνσορες και τιμητές του γάμου και της παραδοσιακής οικογένειας!

΄Εγκλημα, πέρα από την υποκρισία της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, θα χαρακτηρίζαμε τη συντήρηση μύθων, όπως η μονογαμία, ο έρωτας, η ροζ εκδοχή των σεξουαλικών σχέσων .Αφύσικα παντελώς και  ως εκ τούτου ανήθικα κοινωνικά στερεότυπα.

΄Ηρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους αυτή η φαρσοκωμωδία του γάμου,που μόνο δυστυχισμένους ανθρώπους και ειδικά παιδιά, φτιάχνει. Δεν είναι ο γάμος θεσμός. Είναι μια ανήθικη επινόηση της ιδοκτησιακής μανίας.

 

΄Ωρα,10.57

 

 

5.ΕΞΥΠΝΟ» ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

 

Ρόμπιν Σλόαν: Ο συγγραφέας που γράφει με τεχνητή νοημοσύνη -Του ολοκληρώνει τις φράσεις
Ο Ρόμπιν Σλόαν έχει για βοηθό τον υπολογιστή του
Οι συγγραφείς, τουλάχιστον αυτοί που δεν είναι τεχνοφοβικοί, βρήκαν ένα νέο συμπαραστάτη για το γράψιμο του μυθιστορήματός τους: την τεχνητή νοημοσύνη.

Ήδη οι πρώτοι συγγραφείς άρχισαν να καταφεύγουν στις υπηρεσίες των προγραμμάτων μηχανικής και βαθιάς μάθησης για να συμπληρώνουν την έμπνευσή τους. Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», η περίπτωση του Ρόμπιν Σλόαν, ο οποίος συνεργάζεται με ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να γράψει το νέο βιβλίο του.

O Ρόμπιν Σλόαν ήδη συνεργάζεται με ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να γράψει το νέο βιβλίο του, φωτογραφία: twitter @robinsloanO Ρόμπιν Σλόαν ήδη συνεργάζεται με ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να γράψει το νέο βιβλίο του, φωτογραφία: twitter @robinsloan

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το λογισμικό, το οποίο μάλιστα έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο, ολοκληρώνει τις προτάσεις που ο ίδιος αρχίζει. Αν και είναι νωρίς να προστεθεί το επάγγελμα του συγγραφέα σε αυτά που η τεχνητή νοημοσύνη φιλοδοξεί να κάνει (γιατρός, δικηγόρος, δημοσιογράφος κ.α.), διαφαίνεται ήδη ότι η ίδια η έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας θα αναθεωρηθεί στο μέλλον.

Ιδού ένα παράδειγμα: Καθώς ο Σλόαν γράφει τη φράση «οι βίσωνες μαζεύονται στο φαράγγι…», την αφήνει μισοτελειωμένη, πατά ένα πλήκτρο και ο υπολογιστής συμπληρώνει μόνος του «…κάτω από τον άδειο ουρανό». «Φανταστικό!» αναφωνεί ο συγγραφέας. «Θα το είχα γράψει μόνος μου εγώ αυτό; Ίσως ναι, ίσως όχι…», λέει και διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να αξιοποιήσει εμπορικά τον «έξυπνο» βοηθό του.

Ο όλος πειραματισμός εντάσσεται στο ευρύτερο και συνεχώς ανερχόμενο πεδίο της «υποβοηθούμενης από υπολογιστή δημιουργίας» (computer-assisted creation), που ήδη βοηθά και άλλου είδους καλλιτέχνες, όπως τους εικαστικούς.

Όμως ο λόγος είναι πιο δύσκολος από την εικόνα, όσον αφορά την επεξεργασία από τις «έξυπνες» μηχανές. Αλλά η πρόοδος είναι σαφής: τον Ιανουάριο η κινεζική Alibaba ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα λογισμικό που πέτυχε καλύτερες επιδόσεις από τους ανθρώπους στην κατανόηση του κειμένου. Αν οι μηχανές μπορούν να καταλάβουν τι διαβάζουν, τότε μπορούν και να γράψουν.

Η μεγάλη πρόκληση πλέον είναι πόσο δημιουργικά μπορούν να γράψουν.

 

 

Ατεία,αστεία, πώς και πώς ονειρευόμαστε κι εμείς εδώ στο Homo-Naturalis το συνεργάτης μας ρομπότ που θα προγραμματιστεί  να μας αντικαταστήσει. Θα τα γράφει καλύτερα από εμάς,γιατί θα είναι ρυθμσιμένο να γράφει την αλήθεια,να ορθώνει ανάστημα στην αδικία,να σέβεται τις διαχρονικές, ανθρωποκεντρικές αξίες.

Ο παράδεισος είναι ανοιχτός μπροστά μας. Να καλοσωρίσουμε το νέο ΄Ανθρωπο που θα τον έχει διδάξει ο δάσκαλος-ρομπότ.Τίποτα αύριο δε θα θυμίζει το σήμερα και το χτες.

 

6.«Αν στα 50 δεν έχεις Rolex, τότε έχεις αποτύχει στη ζωή» –
Ζακ Σεγκελά /Φωτογραφία: Wikimedia.Commons

Τέτοια αν ακούω, πραγματικά νιώθω απόλυτα  ευτυχής και προ παντός επιτυχημένος, γιατί ο διαφημιστής του Μιτεράν με θεωρεί  αποτυχμένο. ΄Αβυσσος σκέψης και ζητούμενων μεταξύ μας.

΄Ωρα, 22.30