ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΗΓΕΙ
Οι σεισμολόγοι είχαν προβλέψει τον σεισμό στη Ζάκυνθο -Πώς κάνουν την πρόβλεψη
Ρήγμα στο λιμάνι της Ζακύνθου από το σεισμό /Φωτογραφία: Intime News-Λιάκος Γιάννης
Ρήγμα στο λιμάνι της Ζακύνθου από το σεισμό 

Οι σεισμολόγοι είχαν προβλέψει τον μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου, όπως αποκαλύπτεται τώρα.

Εδώ και έξι μήνες, οι επιστήμονες είχαν κάνει τη σχετική πρόβλεψη μέσω του αλγορίθμου FORMA.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο σεισμός είχε δώσει «σημάδια» ήδη από τον περασμένο Μάιο. Είναι ενδεικτικό, όπως λέει στην εφημερίδα ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου η περιοχή όπου τελικά εκδηλώθηκε ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ είχε αρχίσει να δείχνει έντονη δραστηριότητα.

Μάλιστα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υποστηρίζει ότι όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τα 6,4 Ρίχτερ οι σεισμολόγοι ήταν βέβαοι ότι πρόκειται για προ-σεισμό και ότι έρχεται πολύ μεγαλύτερος. Και επιβεβαιώθηκαν λίγα λεπτά αργότερα.

Τι δείχνουν οι προσεισμοί

Αυτό που γνωρίζουν με βάση τις μετρήσεις του οι σεισμολόγοι και ήταν ως τώρα άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι ότι οι μεγάλοι σεισμοί έχουν μια προσεισμική περίοδο έξη μηνών (περίπου).
Το πλήθος των προσεισμών και τα μεγέθη τους αυξάνονται σταδιακά και δίνουν σημαντικά στοιχεία στους σεισμολόγους για το μέγεθος και τον χρόνο στον οποίο θα εκδηλωθεί ο κύριος σεισμός.
Η περιοχή την οποία καταλαμβάνουν τα επίκεντρα των προσεισμών δίνει επίσης ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι τόσο μεγαλύτερο είναι και το μέγεθος του σεισμού που επίκειται.
Όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο είχαν περάσει έξι μήνες, το εξάμηνο των προσεισμών έκλεινε δηλαδή και έτσι έπρεπε να εκδηλωθεί, βάσει στατιστικών, και ο κύριος σεισμός. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου τα μεγέθη των προσεισμών άρχισαν να αυξάνονται και έφτασαν στις 17/10/2018 τα 4,2 Ρίχτερ, τότε, λέει ο κ. Παπαδόπουλος θεώρησαν ότι η γένεση του κύριου σεισμού ήταν θέμα χρόνου.

 

Αυτό κι αν είναι αστείο και μάλιστα μακάβριο. ΄Ηξεραν, λέει, πως θα γίνει μεγάλος σεισμός μέσα σε 6 μήνες. Και έγινε. Μπράβο, παιδιά!

Και  δε μου λέτε, πρακτικά πώς μεταφράζεται αυτό; Η πρόβλεψή σας τί προσέφερε; ΄Ετυχε και δεν ήταν 1-2 ρίχτερ μεγαλύτερος ο Εγκέλαδος. Αλλιώς, θα είχε πάλι ισοπεδωθεί το νησί. Και σεις θα βγαίνατε μετά να λέτε αυτά που λέτε εκ του ασφαλούς τώρα; Σίγουρα,όχι. Θα τα ρίχνατε αλλού πως δεν άντεξαν τα κτίρια, γιατί δεν ήταν αντισεισμικά!

Εγκληματική συμπεριφορά. ΄Ηξεραν και δεν ειδοποίησαν. Προφανώς  για να μην ταραχτεί η καθημερινότητα,το εμπόριο,οι τράπεζες,οι άλλες δραστηριότητες. Αντί να ενημερώσουν νωρίς τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα, προτίμησαν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Αθλιότητα και μάλιστα εγκληματικά…επιστημονική.

2.ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΧΑΝΕ ΥΨΟΣ
Βίντεο-ντοκουμέντο από την καμπίνα του αεροσκάφους της Lion Air -Ουρλιαχτά και τρόμος, πριν τη συντριβή

Βίντεο πριν την συντριβή στο αεροσκάφος της Lion Air

Διεστραμμένοι τύποι αυτοί οι δημοσιογράφοι. Να σκυλεύσουν,  να πουλήσουν πάλι τρόμο και πανικό. Σιχαμένοι, αληταριό.Το βίντεο το έφτιαξαν, σίγουρα, γιατί  πώς αλλιώς έφτασε στα χέρια τους;

Το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς. Το αυτοκίνητο και τις μηχανές να φοβάσαι. Στατιστικά έχεις ΜΗΔΕΝ πιθανότητες να σκοτωθείς ή να τραυματιστείς σε αεροπορικό δυστύχημα. Με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα οι πιθανότητες είναι συγκλονιστικές! ΄Ολοι σχεδόν, τουλαχιστον στον “ανεπτυγμένο” κόσμο, θα έχουν ένα τροχαίο,που μπορεί να είναι από απλή υλική ζημιά, τραυματισμός, ακόμα και θανατηφόρο.

Αυτή είναι η αλήθεια ,που τα γεράκια της εμπορικής δημοσιογραφίας,την αποκρύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις, για να πουλήσουν φόβο. Βγάζουν το ψωμί τους έτσι οι παλιάνθρωποι!

 

3.ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ 2019
Το Ην. Βασίλειο βγάζει αναμνηστικό νόμισμα για το Brexit
Το αναμνηστικό νόμισμα για το Brexit (Φωτογραφία: DailyMail)

Ειδικό αναμνηστικό νόμισμα για το Brexit θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη για να τιμήσει την αποχώρησή του από την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομκών Φίλιπ Χάμοντ.

 

΄Οταν ο εθνικισμός και η παραφροσύνη χτυπάνε κόκινο!

Αλλά, μια μέρα και πολύ σύντομα, θα τους πάρουν στο κυνήγι τους πατριωταράδες εκεί στη γηραιά Αλβιώνα, οι σώφρονες και συνετοί  Εγγλέζοι.Και όπως λέγαμε παλιότερα, στατιστικά είναι απείρως περισσότεροι οι λογικοί από τους ψωνισμένους.

Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν.Αλλά είναι καλύτερα για 2-3 χρόνια Αγγλία, Ιταλία, Ουγγαρία, τουλάχιστον,  “να φάει η μούρη τους χώμα”, για να αντιληφθούν  “τί εστί   βερίκοκο”. Και εν προκειμένω, να είσαι έξω από τις ΗΠΕ, που αργά ή γρήγορα θα αναστηθούν από τα συντρίμμια της Ε.Ε.

΄Ωρα 13.35

 

4. Πουλήθηκε το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» -Στην Grivalia έναντι 10,8 εκατ. ευρώ
Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας στην οδό Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο/Φωτογραφία: Intimenews

Την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας Value Τουριστική Α.Ε ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑ.

Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζονται στο ανωτέρω προσύμφωνο.

Σημειώνεται πως η Value Τουριστική πλειοδότησε στη δημόσια διαδικασία εκποίησης του αυτοτελούς κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο το οποίο ανήκε στην εταιρεία «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.» μέχρι την πτώχευσή της.

Το τίμημα που προσφέρθηκε ανήλθε σε 10,89 εκατ. ευρώ.

Ποιανού Τεγόπουλου και ποιανής Μάνιας! Εμείς το κτίσαμε αυτό το κτίριο και άλλα πολλά ίδια, που έφαγε η οικογένεια στην ασωτία. Αγοράζαμε τότε την Ελευθεροτυπία και νομίζαμε, οι πανάσχετοι, (παιδιά είμαστε) πως κάναμε επανάσταση πως ήμασταν ξεχωριστοί!

Και έτριβαν τα χέρια τους οι Τεγόπουλοι και ο πολύς…  Φυντανίδης. Μάλιστα, πήγε και φυλακή ως…ήρωας της ελευθεροτυπίας ο Σεραφείμ, ο μπαγαπόντης αυτός δημοσιογράφος για να  μπορεί ο Κουφοντίνας να σκοτώνει και να δημοσιεύει στην Ελευθεροτυπία τα…επαναστατικά του κείμενα.

Κι εμείς ως χαϊβάνια, σπεύδαμε να αγοράσουμε μπουλουκηδόν την  εφημερίδα, για να διαβάσουμε τα σεντόνια του Λουκά της 17Ν. Από αυτές  τις αρπαχτές έγιναν τα κτίρια της εταιρίας. Από την πολλή …αριστεροσύνη και την επαναστατικότητα των ιδιοκτητών της!

Ώρα,15.38

 

5. Παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον θάνατο του Κατσίφα
Παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον θάνατο του Κατσίφα

Η εισαγγελία πρωτοδικών

ης Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, στις Βουλιαράτες Αλβανίας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Ιωαννίνων στην Αθήνα στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δημοσιεύματα, καταθέσεις συγγενών του 35χρονου, και η ταυτότητα του θύματος από την οποία προκύπτει ότι έχει ελληνική υπηκοότητα.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα

Δολοφόνησαν το 2006 στην Τασκένδη τον ΄Ελληνα καθηγητή Γιώργο Τριάρχη,αποσπασμένο εκεί  από το ΥΠΕΠΘ,  γιατί αποκάλυψε το μέγα σκάνδαλο της μοιρασιάς τεράστιων κονδυλίων της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού μεταξύ  μεγαλόσχημων σε ΥΠΕΞ – ΥΠΕΠΘ και μαφιόζικη ομογένεια στο ΟυζμπεκιστάνΗ ελληνική Δικαιοσύνη,αν και επανειλημμένα μέσα σε αυτά τα χρόνια δέχτηκε πλήθος αναφορών από τον γράφοντα, όπως και τα αρμόδια υπουργεία,αφού ο τραγικός καθηγητ΄ςη ήταν εν ενεργεία δημόσιος υπάλληλος, εν τούτοις δε έγινε ούτε μια τυπική έρευνα για τη δολοφονία. Συγκάλυψαν το έγκλημα, για να γλιτώσουν η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Σήμαρα,που σκοτώσανε Αλβανοί, εθνικιστές τον επίσης τρελαμένο εθνικιστή Βορειο-Ηειρώτη,  έσπευσε η εισαγγελία  να κάνει έρευνα. Τόσο αισχροί, ασυνείδητοι,διεφθαρμένοι.Και φυσικά ακροδεξιοί στα μεγάλα κλιμάκια της ελληνικής δικαιοσύνης.

΄Ωρα,19.19