ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Το πρόβλημα είναι πως τα χρήματα των Ελλήνων βρίσκονται στην Ελβετία»
«Το πρόβλημα είναι πως τα χρήματα των Ελλήνων βρίσκονται στην Ελβετία»

Το ραντεβού μας με τον Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ, τον «Τραπεζίτη του Διαβόλου» – δηλαδή τον  πρώην private banker που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη πλεκτάνη φορολογικής απάτης διαρρηγνύοντας τη μυστικότητα του ελβετικού τραπεζικού συστήματος- μας επεφύλασσε μια έκπληξη. Δίπλα στον Μπράντλευ Μπέρκενφελντ  έπινε καφέ ο Τζον Κυριάκου, ο ελληνοαμερικάνος πρώην πράκτορας της CIA που «κελάηδησε» για τη χρήση βασανιστηρίων από τη CIA σε κρατουμένους ύποπτους για τρομοκρατία.

Εταιρεία προστασίας whistleblowers

Βρεθήκαμε  παρέα με τους δυο σημαντικότερους πληροφοριοδότες της σύγχρονης ιστορίας και μας  εμπιστεύτηκαν το κοινό τους σχέδιο. Βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας συνεργατικής εταιρείας που θα προστατεύει τους «whistleblowers», τους  μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος  παρέχοντας συμβουλές και  κίνητρα σε όσους  μπορούν να φέρουν στο φως νέα  στοιχεία για απάτη, σπατάλη, κατάχρηση. Οι δυο τους μετρούν ήδη αρκετά χρόνια φιλίας ενώ μοιράζονται  μυστικά και κοινές εμπειρίες.

Ποια είναι  η άποψη του για την ελληνική  φοροδιαφυγή και ποια είναι η εικόνα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία; «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως τα χρήματα των Ελλήνων βρίσκονται στην Ελβετία. Μόνο στην HSBC υπάρχουν εκατοντάδες Έλληνες πελάτες. Φανταστείτε πόσοι θα είναι σε όλες τις ελβετικές τράπεζες. Γίνεται μια προσπάθεια ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των ελβετικών τραπεζών και των ελληνικών αρχών».

https://www.economistas.gr/oikonomia/1093_problima-einai-pos-ta-hrimata-ton-ellinon-briskontai-stin-elbetia

Τα χρήματα του διπλανού  σου  συν-΄Ελληνα που  βρίσκονται αφορολόγητα στη  HSBC και  στις ελβετικές τράπεζες, είναι δικά σου χρήματα. Του έντιμου, του συνειδητοποιημένου πολίτη, που  στην πορεία της ζωής του, έζησε και ζει με αξιοπρέπεια και συνέπεια. Είναι λεφτά που λείπουν από νοσοκομεία με ράτζα, σχολεία χωρίς υποδομή,δρόμους καρμανιόλες. Δεν κλέβει, έτσι γενικά και αόριστα ,το κράτος ο φοροφυγάς. Κλέβει προσωπικά και …εξατομικευμένα. ΄Εχετε και οι δυο  ονοματεπώνυμο.

 Και μιλάμε για το νόμιμο χρήμα. Λεφτά που οι κάτοχοί τους μπορούν να δικαιολογήσουν τη νόμιμη προέλευσή τους. Γιατί το “μαύρο” από οποιαδήποτε πηγή, δε με ενδιαφέρει. Το θέμα αφορά τον εισαγγελέα κι όχι την εφορία.

Πάντως, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί ή δε θέλει στην Ελλάδα να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Στην Αμερική,τη Σουηδία στις έχουσες πολιτικό και δικαιικό πολτισμό, μπορούν. Εδώ  οι ψήφοι  των φοροφυγάδων είναι συντριπτικά περισσότερες  από εκείνες, όσων είναι, τουλάχιστον,  στις φορολογικές τους υποχρεώσεις συνεπείς.

΄Οποια κυβέρνηση ανοίξει πραγματικό πόλεμο με τους φοροκλέφτες , θα συντριβεί την ίδια στιγμή. Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα για τη χώρα μας. Χρόνια ζητάμε από εδώ  να  κατέβει να κυβερνήσει τη χώρα ο Γερμανός, ο Σουηδός. Πραγματική εξουσία, όχι με μνημόνια και ευκαιριακούς ελέγχους.

΄Ωρα,12.45
2. Τo μετάνιωσαν οι Βρετανοί: Τώρα θέλουν να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση
Δημοσκόπηση στη Βρετανία, φωτογραφία: apimages

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα τάσσονταν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν διεξαγόταν νέο δημοψήφισμα, καθώς οι ψηφοφόροι στις περιοχές όπου επικράτησε με διαφορά η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης έχουν αλλάξει γνώμη.

Αυτό κατέδειξε δημοσκόπηση της Survation που διενεργήθηκε για το Channel 4 και μεταδόθηκε τη Δευτέρα.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το 54% του εκλογικού σώματος θα τασσόταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έναντι 46% που θα εκφραζόταν υπέρ της αποχώρησης.

Οι υποστηρικτές του Brexit υπενθυμίζουν ότι ο προκάτοχος της Μέι, ο Ντέιβιντ Κάμερον, είχε ξεκαθαρίσει πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ήταν τελεσίδικο και ότι δεν θα οργανώνονταν άλλα δημοψηφίσματα. Επιμένουν πως η Μέι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία της αποχώρησης.

΄Ενα άλλο  ηχηρό χαστούκι στο φασιστικό πολίτευμα που το αποκαλούν ….Δημοκρατία.  Η πλειοψηφία των Εγγλέζων θέλουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, αλλά η ακριοδεξιά κυβέρνηση δεν το γουστάρει, γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων της τη θέληση του λαού  και  επιβάλει δια ροπάλου τη δική της θέληση.

‘Ολα τα άλλα περί λαϊκής βούλησης, πως η πλειοψηφία αποφασίζει και τέτοιοα ηχηρά, είναι “έπεα πτερόεντα”,για να παραμυθιάζουν το πόπολο πως αυτό τελικά έχει τον τελευταίο λόγο. Εμ, πώς δεν τον έχει! ΄Ορα Βρετανία σήμερα/

Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα:

ΒREXIT. ΚΗΔΕΨΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
24 Ιουνίου 2016
17.410.741  ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
«ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ»
ΕΠΕΛΕΞΑΝ      BREXIT
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ

«Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». Με αυτά τα λόγια πανηγύρισε το Βrexit ο επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ.

                        Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!
                ΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ     ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

Τα τελικά αποτελέσματα του χτεσινού βρετανικού δημοφηφίσματος  έχουν ως εξής: Το 51,9% των προσελθόντων στις κάλπες,  δηλαδή 17.410.741 ψηφοφόροι, ψήφισε υπέρ του Brexit, ενώ το 48,1%, δηλαδή 16.141.241 Βρετανοί, ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

                     Η ΑΠΟΧΗ έφτασε το 28%

Συνολικά το εκλογικό σώμα των Βρετανών πολιτών ανέρχεται σε 45.501.241.
Αυτό  σημαίνει πως 11.949.259 Βρετανοί ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ για διάφορους λόγους πάνω στο ζήτημα  «ζωής και θανάτου», όπως ήταν η απόφαση για παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην  Ε.Ε .

___________________________________________________________________

Με αφορμή τα παραπάνω αποτελέσματα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Είναι ηλίου φαεινότερο πως στα λεγόμενα δημοκρατικά καθεστώτα οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα, τα βασικά και μοναδικά στην ουσία (μαζί με τους εκλογικούς νόμους) εργαλεία, που χρησιμοποιούν  κυβερνήσεις, λαοί και σύνολα ατόμων για να εκφράσουν τη  βούλησή  τους (διάβαζε να αναδείξουν «εξουσία») δεν είναι μόνο εντελώς ακατάλληλα για τη  «δουλειά», που τα θέλουν, αλλά και  λίαν επικίνδυνα,επειδή ακριβώς  διαστρέφουν και αλλοιώνουν  τη βούληση των ΠΟΛΛΩΝ.  Συγκεκριμένα.
Υποτίθεται πως οι εθνικές εκλογές και τα δημοψηφίσματα πρέπει να  εκφράζουν τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού  μιας χώρας. Στην πραγματικότητα ,όμως, συμβαίνει το αντίθετο.  «Νκητής» είναι η μειοψηφία του πληθυσμού, αφού και ο «ανήλικος» κόσμος δεν εκφράζεται και η αποχή από την ψηφοφορία είναι τεράστια,αλλά  και όσοι  ψηφίζουν αντίθετα απο τούς νικητές,  είναι  μια επίσης ικανή πλειοψηφία.
Αυτή τη χρόνια και ανίατη ασθένεια της Δημοκρατίας στην  Ελλάδα τη γνωρίζουμε  καλύτερα από τον καθένα, αφού την κυβέρνηση την αναδεικνύουν συνήθως και κατά μέσο  όρο τα τελευταία  χρόνια, 2.000.000 ψήφοι και κάτω.  Συνολικά, προσέρχονται στις κάλπες περίπου 6 εκατομμύρια  άτομα  και  απέχουν, δεν πηγαίνουν να φηφίσουν ή  ψηφίζουν άκυρο-λευκό, κοντά στα 4 εκατομμύρια ΄Ελληνες. Με απλά και καταληπτά λόγια, η πλειοψηφία είναι τα 4+ 3,5 εκατομμύρια  και όχι τα 2 , που βγάζουν κυβέρνηση και εξουσιάζουν τους υπόλοιπους, τη συντριπτική, δηλαδή,  πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Από την άλλη, εύκολα διαπιστώνει και ο πιο κακόπιστος   τη….δημοκρατική  ευαισθησία αυτών των μειοψηφιών-οπαδών, που εκθειάζουν τις αρετές του δημοκρατικού πολιτεύματος   με ένα απλό ερώτημα  και την αφοπλιστικά -φασιστική απάντησή τους. Το ερώτημα: «Και  με ποια λογική και το σημαντικότερο με ποια ηθική το  2  θεωρείται ….μεγαλύτερο από το  σύνολο  4+3.5 ;».  «Γιατί πρέπει, όπως και να έχει, να υπάρξει σε μια χώρα ΕΞΟΥΣΙΑ,  έστω και αν την απο-δέχεται ΜΟΝΟ η μειοψηφία»! , είναι η δημοκρατική απάντησή τους. Τόσο φασίστες μιλάμε.
Το ίδιο, βέβαια,  συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις «Δημοκρατίες» στις οποίες με εργαλείο τις εκλογές ή τα δημοψηφίσματα αποφασίζουνοι ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ, οι ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ για κρίσιμα θέματα, όπως είναι η εκλογή  μιας κυβέρνησης ή άλλα επίσης σοβαρά, όπως το χτεσινό στη Βρετανία.  Κι ας λένε το σύστημα «πλειοψηφικό». Μόνο «κατ΄ευφημισμό» είναι τέτοιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη  χτες στην Αγγλία με το  Leave και το Remain στην Ε.Ε. Από τα 45 εκατομμύρια (στρογγυλά) των Βρετανών, ΜΟΝΟ τα 17 εκατομμύρια  αποφάσισαν το Brexit!  Μένει η πλειοψηφία των   28 εκατομμύρίων ,αριθμός αισθητά μεγαλύτερος από εκείνον που ψήφισαν «leave», να ζητάει …δημοκρατική απάντηση, αλλά δεν πρόκειται να τη λάβει.
Eίναι  τόσο πασιφανή και αυτονόητα όσα υποστηρίζουμε, ώστε θα ήταν ανόητο να συνεχίσουμε να  επιχειρηματολούμε πως στα δημοκρατικά καθεστώτα αποφασίζει τελικά η μειοψηφία  και ΠΟΤΕ  η πλειοψηφία. Κι αν σ΄αυτό προσθέσει κανείς πόσο ευάλωτοι είναι οι ψηφοφόροι στη δημαγωγία, επιρρεπείς στη μαζοποίηση και έρμαια επηρεασμού  από  «επιτήδειους», αντιλαμβάνεται  τί είδους βούληση εκφράζουν αυτές οι μειοψηφίες, που αναδεικνύονται σε πλειοψηφίες, σαν το… κοτόπουλο σε  ψάρι στο καλογερικό τραπέζι.
Είναι καιρός να γκρεμίσουμε  το εντελώς ανόητο, αντιδημοκρατικό και απολίτικο πολίτευμα που λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.   Σ΄αυτή είναι απολύτως ορατό πως δεν εκφράζεται η βούληση του συνειδητοποιημένου πολίτη, αλλά η βούληση του οπαδού, του πελάτη, του φορέα  πάσης φύσεως ιδεοληψίας και παθογένειας, του κάθε ευήθη και άμυαλου.
Πέρα απ΄αυτά, ο τρόπος που αποφασίζουν στο «κοινοβουλευτικό σύστημα»,πέρα από «θέατρο»  είναι και ένα ύπουλο, ανήθικο, «χαφιεδίστικο» σύστημα, αφού ο ψηφοφόρος κρύβεται πίσω από την …ιερή, τάχα, μυστικότητα της ψήφου. Σαν κοινές κουτσομπόλες. Και   είναι ανήθικος ο φορέας της «μυστικής ψήφου», γιατί εκτός των άλλων , δεν επωμίζεται  την ευθύνη του, δεν έχει συνείδηση πολίτη, αλλά οπαδού και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά της… κουρκουσούρας.   Είναι δειλός  πάνω απ΄όλα.
Πολύ σύντομα, θα διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά, μέσα στις χιλιάδες, αυτή την ιστορική αλήθεια ,όταν   θα δούμε και τη Βρετανία να συγκλονίζεται από τις συνέπειες  της αφροσύνης των εθνικιστών και της ανόητης, ψωνισμένης μάζας των ΄Αγγλων, που ονειρεύονται το παλιό Ηνωμένο Βασίλειο. ΄Οταν θα νιώσουν κι αυτοί στο πετσί τους την οικονομική κρίση, τις αποσχίσεις της Σκωτίας και της Β. Ιρλανδίας, τα νέα σοβαρά, «εθνικά»  προβλήματα που θα προκύψουν από τη νέα κατάσταση, μακριά από την ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών. Θα είναι η εποχή που θα ζητήσουν την «κεφαλήν επί πίνακι» των  σημερινών εθνικιστών, φασιστών, ακροδεξιών, χούλιγκαν,  Νεο-ναζί .
Αλλά, ο ηλίθιος πάντα κρύβεται και αλλάζει εύκολα στρατόπεδο. Οι ένοχοι θα υποδύονται τους αθώους κα θα ξορκίζουν τους… ανόητους που ψήφισαν Brexit.  Είναι οι ίδιοι που θα λιντσάρουν μια μέρα το Τζόνσον και το  Φάρατζ στο όνομα των οποίων όμνυαν οι εθνικιστές Βρετανοί από την ώρα που  ο δημαγωγός Κάμερον «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου»  με το δημοψήφισμα που προκήρυξε.
Παλεύουμε για την ανατροπή ενός πολιτεύματος που μόνο καταστροφή και δυστυχία φέρνει στους λαούς. Το σύστημα της γνωστής μας Δημοκρατίας κάνει τους ανθρώπους μάζα, οπαδούς ,ποτέ Πολίτες.
Υποχρέωση κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη, καθε ανθρώπου  που σέβεται τη Φύση και τους νόμους της, τη λογική, το αυτονόητο είναι να συστρατευτεί στον αγώνα για την ανατροπή   του τυραννικού και υποκριτικού αυτού συστήματος. Κι ας έχει το θράσος  να απαιτεί να μην κατηγοριοποιείται στα  δικτατορικά, τα ολιγαρχικά και τα άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα-συστήματα. ΄Υβρις! Είναι  ίδιο και κάποτε χειρότερο.
Το παραδεχόταν και  ο πανούργος Τσώρτσιλ, όταν έλεγε:  «Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα». Η ιστορική αλήθεια είναι αυτή όμως: «Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη». Και δεν ανταρέπεται, όπως νομίζουν οι δημαγωγοί με τις φανφάρες και τους «δεκάρικους»  περί υπεροχής του πολιτεύματος της Δημοκρατίας.
Σήμερα πια είναι έτοιμη να πέσει ως ετοιμόρροπο σπίτι. Μαζί της στα ερείπια θα ταφούν και οι εθνικιστές, οι πατριώτες, οι «Ναζί» όλων των κατηγοριών , οι μαφιόζοι. ΄Οσοι  με όργανο και όπλο το δημοκρατικό  πολίτευμα, δολοφονούν καθημερινά το συνειδητοποιημένο πολίτη,αλλά και τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό στον οποίο μοναδικό ΚΕΝΤΡΟ και  υπέρτατη ΑΞΙΑ είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .
Να χτίσουμε ένα κόσμο που δε θα κυβερνάει κανείς, κανέναν. Δε χρειαζόμαστε εξουσίες, «χαρισματικούς» ή όχι  ηγέτες.  Στόχος μας να καταργήσουμε  στον κόσμο του Μέλλοντος τα κράτη -έθνη. ΄Ολος ο κόσμος ΜΙΑ «ΠΑΤΡΙΔΑ».
Σ΄αυτό το Μέλλον υπέρτατη «εξουσία» θα είναι  οι νόμοι και η ηθική της Φύσης. Εκεί που θα  κυριαρχούν οι ανεξάρτητες κοινότητες στις οποίες η ιδιωτικότητα, θα είναι απολύτως σεβαστή, αλλά θα πρυτανεύουν, όμως, αποκλειστικά  και απαρέγκλιτα  ο Νους,  η Λογική,  η Σύνεση.

 Ας ξεκινήσουμε, ξεβρακώνοντας το πολίτευμα που  υποκρίνεται-σεμνύνεται πως κατάργησε όλα τα υπόλοιπα. Στην πραγματικότητα, η Δημοκρατία αποτελεί την πεμπτουσία ενός εκάστου από τα παλιά. Είναι μαζί βασιλεία, ολιγαρχία, τυραννία, δικατορία.

΄Ενας αδίστακτος αχταρμάς εξουσιαστών και οπαδών που έχουν μοναδικό  στόχο τη νομή της εξουσίας  και το επακόλουθο «διάφορο»,υλικό και ιδεοληπτικό.  Αυτός είναι και ο στόχος (και μόνον αυτός)  του   πραγματικού  δημοκρατικού πολιτεύματος. Τα λοιπά, περί… μοναδικού και εξαιρετικού πολιτεύματος από καταβολής κόσμου, είναι «έπεα πτερόεντα»  δημαγωγών,  ενδεδυμένων  τήβεννο  πολτικού, για να εξαπατούν τους αφελείς .

Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα:

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:»ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΖΗΝ»
08.05.12

 

 «Aποχή-άκυρα-λευκά φτάνουν το 38% ,το μεγαλύτερο ποσοστό όλων των εποχών σε εθνικές εκλογές. Αττική, Β Αθηνών, Β΄ Θεσσαλονίκης ,Ηράκλειο, Λάρισα η Αποχή σκαρφάλωσε από 25-33%. Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά δεν προσήλθαν στις κάλπες περίπου 4.000.000 πολίτες, ρεκόρ δηλαδή μη προσέλευσης ψηφοφόρων σε εθνικές εκλογές” (ΜΜΕ)
Οι εκπρόσωποι του κομματικού «μαυρογυαλουρισμού» και της “βιομηχανίας ενημέρωσης”, κτίζοντας εδώ και χρόνια μια κλειστή κοινότητα των “ολίγων, ένα “ιερό” άδυτου και μη προσβάσιμου στους αμύητους, μπορούν με πολλή άνεση και επιτυχία να περνούν και να επβάλουν προς τα «έξω» οποιοδήποτε ψεύδος και κάθε μορφή απάτης. Στις εκάστοτε εκλογές ,ας πούμε, μεταμορφώνοντας το “εκλογικό”, λεγόμενο “σώμα”, σε “οπαδούς”-”μπουλούκι” (χωρίς ικανότητα επεξεργασίας των στοιχείων και του υλικού που τους σερβίρουν), καταφέρνουν να αποδυναμώσουν κάθε διαφορετική φωνή και να καταστήσουν τα ψεύδη τους … αλήθειες.
΄Ενα σύνηθες και συνειδητό τέτοιο ψεύδος «διαδίδει»  πως η Αποχή δεν είναι συνειδητή πολιτική στάση,αλλά… ευκαιριακή, που οφείλεται σε άλλες αιτίες και πάντως λιγότερο σε πολιτικούς λόγους. Βεβαίως, ουδέν ψευδέστερον αυτού του… ψεύδους, αφού μια απλή παρατήρηση καθιστά την  πραγματικότητα “ηλίου φαεινότερη”. Συγκεκριμένα: Αν δούμε τον πίνακα της μεταπολιτευτικής ΑΠΟΧΗΣ,που δημοσίευσε παλιότερα το HOMO-NATURALIS.GR από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αποχή από μόνη της καθορίζει και τη στάση (πολιτική ή όχι) των φορέων της.

΄Ωρα, 14.37

3.Το musical “Μαριχουάνα Stop” στο Gazi Live Theater με τον Τόλη Βοσκόπουλο!

 

Η Βroadway Show Productions, έπειτα από την μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της παράστασης «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ», παρουσιάζει 47 χρόνια μετά, το αξεπέραστο μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ «ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ STOP!» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ, σε μια μεγαλειώδη υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα, σηματοδοτώντας την επιστροφή στο θέατρο του θρυλικού ερμηνευτή ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Αφιερωμένο το παλιότερο παρακάτω κείμενό μας στο…θρυλικό ερμηνευτή Τόλη Βοσκόπουλο και την π. βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ,σύζυγό του,για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι:

 

ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ.  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΗΣ.  ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
12/12/2015
Το παράπονο της ΄Αντζελας Γκερέκου: Το κράτος έχει δεσμεύσει όλη την περιουσία του Τόλη
NDPphoto

«Ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει η ίδια και ο σύζυγός της Τόλης Βοσκόπουλος μίλησε η Αντζελα Γκερέκου, αποκαλύπτοντας πτυχές της ζωής τους που κανείς μέχρι στιγμής δεν γνώριζε.

Δε θα σχολιάσουμε τα δακρύβρεχτα μπλα- μπλα και τίποτα για την ουσία της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ και συζύγου του Τόλη Βοσκόπουλου.  «Εμείς» , λέει, «δεν μιλήσαμε και ο κόσμος δεν ξέρει την αλήθεια», Και συνεχίζει: «Δεν πειράζει, ας μην την ξέρει»!
΄Οχι,  πειράζει.  Πες την, λοιπόν, κυρά μου,αυτή την περίφημη αλήθεια. Για την «ταμπακιέρα» όμως. Kαι άσε τις υπεκφυγές και τα κουτοπόνηρα .Ο σύζυγός σου τόσα χρόνια, γιατί έκλεβε ασύστολα την εφορία; (Από το 1993 έχει να πατήσει το πόδι του στη Δ.Ο.Υ !). Γιατί έφτασε να χρωστά «τα μαλλιά της κεφαλής» του και τώρα διαμαρτύρεσαι,επειδή του δέσμευσαν την περιουσία; Τί έπρεπε να του κάνουν, δηλαδή; Να του στήσουν και ανδριάντα προς τιμήν του… μεγάλου φοροφυγά; (Το τόλμησαν οι Ουκρανοί στο Κίεβο! ΄Αλλοι τούτοι πάλι. ΄Εχουν κάνει στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας  άγαλμα, σε έναν… κλέφτη-μικροαπατεώνα. Υπαρκτό, λένε, πρόσωπο. Υποδυόταν τον τυφλό ,τον έπαιρναν ανύποπτοι περαστικοί να τον περάσουν απέναντι κι αυτός τους βούταγε έξυπνα και με διάφορα τρικ το πορτοφόλι!).
 Δηλαδή, όλοι εμείς που ως υποζύγια καταθέταμε τον πενιχρό οβολό μας στο δημόσιο κορβανά κι ας ήταν ασύγκριτα ελάχιστος σε σχέση με τα νυχτοκάματα του Τόλη, τί είμαστε; Οι ηλίθιοι,τα κουτορνίθια  της παρέας,  που  πληρώνουμε τη «λυπητερή»,ενώ οι άλλοι  την έχουνε κοπανήσει από το τραπέζι, αφού φάγανε του σκασμού;
Να πω με την ευκαιρία μια παλιά ιστορία με τον Τόλη  από την εποχή της Δικτατορίας. Φοιτητές τότε και είχαν καλέσει το Βοσκόπουλο στην αίθουσα του κεντρικού πανεπιστημίου να δώσει συναυλία.  Ξέρανε τί κάνανε οι δικτάτορες. ΄Αφθονη προσφορά «άρτου θεάματος-ακούσματος» (θυμηθείτε τον Παναθηναϊκό στο…Γουέμπλέι!). Δε θέλει πολλά η μάζα να αποκοιμηθεί. Και ο Τόλης πρόθυμος να ρίξει το υπνωτικό στο ποτήρι.
΄Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι απ΄ αυτούς τους παλιούς καλλιτέχνες, που τους κάνανε θεούς το πόπολο, μέσα στη χούντα αναδείχτηκαν. Τη χούντα υπηρέτησαν με το δικό τους ύπουλο τρόπο. Μνημονεύουμε κάποια τέτοια, «βαριά», ονόματα καλλιτεχνών απ΄όλους τους χώρους  .Ο εν λόγω Τόλης, ο …φαβοριτάκιας Σταμάτης Κόκοτας ,ο  Γιώργος Ζαμπέτας κ.α.   Οι «μεγάλοι»  ηθοποιοί και σκηνοθέτες ,επίσης, με τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Να μην καταγράψουμε ονόματα, γιατί θα μας πάρει το πρωί. Αλλά δε θα αποφύγουμε να μην αναφέρουμε ειδικά τους υποδυόμενους τους κομμουνιστές, όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο  Μάνος Κατράκης, το επίσης κομμουνιστικό ζεύγος Τζένη Καρέζη, Κώστα Καζάκου , ο Νίκος Φώσκολος κ.α ).
Να γυρίσουμε στο Βοσκόπουλο σ΄εκείνη τη συναυλία στο πανεπιστήμιο. Με το που ξεκίνησε, λοιπόν, τα…βελούδινα, γλυκανάλατα, ροζοτραγούδά του, τίγκα η αίθουα από φοιτητές, δεν πρόφτασε να πει 2-3, και τσουπ, κόβονται τα μεγάφωνα. ΄Εμεινε σύξυλο ο καλλιτέχνης. Πού να βγάλει φωνή και να ακουστεί στην απέραντη  αίθουσα. Κραυγές, σφυρίγματα, γιούχα από κάτω. Πού να τραγουδήσει ο Τόλης. Κατάλαβε πως του τη φυλάγανε. Σου λέει «κάτσε μην τις φάω κιόλας», τα μάζεψε στο λεφτό και την κοπάνησε από την πίσω πόρτα.
΄Ηταν πρόκληση να φέρουν το Βοσκόπουλο να δώσει συναυλία στο πανεπιστήμιο. «Ανοσιούργημα» για την εποχή εκείνη. Είχανε κάνει κομμάτια τα καλώδια στα μηχανήματα μια ομάδα αντιστασιακών παιδιών, μάθαμε μετά. Τα ξέραμε τα περισσότερα. Ο ένας ήταν από το δικό μας τμήμα το ιστορικό-αρχαιολογικό.  (Δε θα αναφέρω το όνομά του, ως «εκδίκηση» γιατί αργότερα διαφοροποιήθηκε). Μια μικρή πράξη αντίστασης. ΄Ενα μάθημα στον «καλλιτέχνη» που δεν είχε τσίπα να αρνηθεί τα χιλιάρικα που τον στούμπωνε  η Χούντα, για να αποκοιμίζει τη μάζα.
Το έχουμε ξαναγράψει.  ΟΛΟΙ οι άνθρωποι της «Τέχνης»  την εποχή της Δικτατορίας έχουν ευθύνη για την αποχαύνωση του κόσμου, σχεδόν 7 χρόνια. Ο λαός στη δικτατορία δεν έκανε αντίσταση. Κι ας λένε. Ελάχιστοι ήταν οι «τρελοί» που την πλήρωσαν.
Και δε δίνουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο συχωροχάρτι. Ειδικά στους καλλιτέχνες, που δοξάστηκαν και πλούτισαν επί χούντας. Ας  το πάρουν μόνοι τους   απ΄όποιες πηγές θέλουν. Η Ιστορία αρνείται να τους τους δώσει απαλλαγή.
΄Ωρα, 15.24