ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

______________________________________________________________
1.Μακελειό στην Καλιφόρνια: 27χρονος ομογενής ανάμεσα στα 12 θύματα
Τηλέμαχος Ορφανός (Φωτογραφία: Facebook)

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο Τηλέμαχος Ορφανός είχε επιβιώσει από το μακελειό στο Λας Βέγκας, όπου και είχε βοηθήσει το παραϊατρικό προσωπικό με όσους είχαν τραυματιστεί.

Η μητέρα του σε μια σπαρακτική συνέντευξη στο ABC δήλωσε: «Ο γιος μου ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως γύρισε στο σπίτι του. Εχθές δεν γύρισε. Δεν θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω επιτέλους να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή. Οχι άλλα όπλα».

Ηρωική και μέσα στη συμφορά της λογική η μάνα. Το είπε σωστά. Αυστηρή απαγόρευση της οπλοκατοχής, το ένα. Δε φτάνει όμως. Οι Αμερικανοί έχουν μάθει να ζουν με τη βία. Η βιομηχανία θεάματος, μάλιστα (βινταιοπαιχνίδια, σινεμά, θέατρο)  την προπαγανδίζει κιόλας.

Αν δε θέλει να θρηνεί τέτοια  θύματα η χώρα ,που θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως υπόδειγμα κράτους σε πολλά, πέρα από την οπλοκατοχή, πρέπει να ξεκινήσει ενημέρωση.  Στα σχολεία,τα ΜΜΕ, σε όλους τους προσφερόμενους  χώρους, να αλλάξει κάποτε η κουλτούρα της βίας.

Και πρώτα απ όλα, ας στραφεί επιτέλους νομικά εναντίον των  αδίστακτων εμπόρων του κινηματογράφου,τύπου Ταραντίνο, που χάριν του κέρδους, χύνει επί σκηνή τόνους αίματος. Και υποκρίνεται ο άθλιος πως κάνει…τέχνη!  Και δεν είναι ο μόνος.

 

2.ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Βρήκαν ευκαιρία: Στα σχολεία της Κατερίνης κάνουν κατάληψη για τα πάντα -Για το εκπαιδευτικό σύστημα, το Μακεδονικό…
Βρήκαν ευκαιρία: Στα σχολεία της Κατερίνης κάνουν κατάληψη για τα πάντα -Για το εκπαιδευτικό σύστημα, το Μακεδονικό...

Αναζητήστε γονιούς και δασκάλους εθνίκια-φασίστες,πίσω από τα παιδιά. Οι μαθητές χαβαλέ θέλουν, να χάσουν καμιά εβδομάδα μάθημα. Σιγά που τους νοιάζουν οι συμφωνίες των Πρεσπών.

Αν πρέπει κάποιοι  να “βάλουν πέτρα στο λαιμό και να πάνε κατά θάλασσα μεριά”, δεν είναι οι μαθητές.  Είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, οι γονείς και οι καθηγητές όσων πρωτοστατούν στις καταλήψεις, που έχουν μπερδέψει τον πατριωτισμό με τη βία,το φασισμό και τον εθνικισμό .

Είναι αυτά τα παιδιά αύριο,που θα βγαίνουν στους δρόμους και θα μαχαιρώνουν μετανάστες. Μέχρι που θα έρθει η ώρα κάποιους να τους χώσουν μέσα. Και τότε,  τέτοιοι  οι γονείς,ας κάνουν χαρακίρι για τα βλαστάρια που απόκτησαν και τα οδήγησαν στα “σίδερα”

 

3. Η Αγκυρα απαντά στον Καμμένο: Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια και υποβάλλουμε σχέδιο πτήσης μόνο γι’ αυτά
Παραβιάσεις (Φωτογραφία: Εurokinissi)

Και η Ελλάδα αναγνωρίζει τα 12 μίλια.  Οπότε και οι δύο χώρες παρανομούν.

Τα δικαστήρια γιατί, ως κράτη, τα έχουν στα όπα -όπα και  δεν αφήνουν τους υπηκόους τους να προχωρούν σε  αυτοδικίες και βεντέτες,να τσαμπουκαλεύονται, να παίρνουν το δίκιο στα χέρια τους; Κι αυτά ως κράτη υποκρισίας,  γιατί φτύνουν τα διεθνή δικαστήρια και τους διεθνείς οργανισμούς, που  έπρεπε προ πολλού να έχουν προσφύγει, για να λυθεί το θέμα;

Αλλά, πώς θα καλλιεργούσαν και οι δυο χώρες τον αφιονισμένο πατριωτισμό,που κάνει πλούσιες τις βιομηχανίες όπλων και τους μιζαδόρους, που τα παραγγέλλουν και στι δυο χώρες; Ας ντρέπονται αμφότερες οι κυβερνήσεις

΄Ωρα, 16.01

 

4. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER
Μητσοτάκης: «Το γραφείο του υπουργού Παιδείας, είναι η Ελλάδα του Τσίπρα -Δεν αντέχουμε άλλο τέτοια κατάντια»

Φωτογραφία: Twitter
“Θέλει η πο@τάνα να  κτυφτεί ,αλλά η χαρά δεν την αφήνει”. Το είπαμε επανειλημμένα. Ο υιος Μητσοτάκη, πέρα από “γόνος”, είναι και ακροδεξιός. Ο Ορμπάν της Ελλάδας.
Μας λέει, αν ήταν πρωθυπουργός, τί ακριβώς θα έκανε ελόγου του, αν μπαίνανε  σε γραφεία υπουργών του 17χρονα παιδιά. Θα τους έδινε εντολή να καλέσουν  την αστυνομία να τα μπαγλαρώσουν.
Η γνωστή Δεξιά. ΄Οταν κυβερνά ,ανθίζουν όλα τα λουλούδια  τύπου Κορκονέα. Ο φονιάς του μικρού Γρηγορόπουλου  επί  Κώστα Καραμανλή. Οι υπόλοιποι…Κορκονείς έρχονται με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, που θα τον εκλέξουν ανεγκέφαλοι Ελληνάρες.

5. Η Αλβανία το κλιμακώνει -Ανεπιθύμητοι 52 Ελληνες που πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Μαθαίνουμε πως οι περισσότεροι απ΄αυτούς ήταν  επισκέπτες χρυσαυγίτες που ήρθαν με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια στην κηδεία. Ευτυχώς, δεν τους ακολούθησαν οι κάτοικοι του χωριού.

Στο μεταξύ, με πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη ,η Βουλή κράτησε ενός λεπτού σιγή για το νεκρό   ΄Ελληνα, εθνικιστή,τραμπούκο  στην Αλβανία. Τόσο ξεδιάντροποι και οι 300. Ουδείς αντέδρασε.

Πνίγηκαν   εκατοντάδες παιδιά και γονείς πρόσφυγες δίπλα μας.  Και δεν κουνήθηκε φύλλο στη Βουλή. Σαν να μην τρέχει τίποτα. Και τιμούν ένα ράμπο που πήρε το καλάσνικοφ για να …ενώσει τη Βόρεια ΄Ηπειρο με την Ελλάδα. Αυτό είναι το ήθος των πολιτικών μας. Και για τους 300 μιλάμε.

 

΄Ωρα 20.45