ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Παπακώστα: Η Αλβανία οφείλει να παρέχει στη μειονότητα όλα τα δικαιώματά της
Η Κατερίνα Παπακώστα/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Στα δικαιώματα της μειονότητας  κυρία …Παπακωστένια μας,είναι να αδράχνουν τα μέλη της καλάσνικοφ να ντουφεκάνε μέρα μεσημέρι ανάμεσα σε κόσμο, να παραληρούν με σημαίες ελληνικές και συνθήματα υπέρ της ΄Ενωσης της  …Βορειο-Ηπειρώτισας κόρης με τη μάνα Ελλάδα; Εμπεριέχονται  και αυτές οι…ηρωικές εξάρσεις στα εθνικά μας δίκαια και ζητούμενα; Συμβουλεύετε τους ομογενείς να αναγορεύσουν  σε ήρωα το συμπατριώτη τους και να τον μιμηθούν;Και αφήστε,αν είστε, που δεν είστε,σοβαρή, τα  “αλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

Τόσο βρώμικα τα κράτη. Οι κυβερνήσεις, δηλαδή. Υποκρισία, διγλωσσία, πολλά μέτρα και σταθμά, ανάλογα τα συμφέροντα. Το έχουμε αναλύσει παλιότερα το θέμα. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ανηθικότητα. Και όπου τους “παίρνει”,του δίνουν και καταλαβαίνει.΄Οπως εν προκειμένω με τη φτωχή… συγγενή μας (ημών των πλουσίων!) Αλβανία. Αντί να ζητήσει συγγνώμη, βγαίνει κι από πάνω  η κυβέρνηση της αριστερο-ακροδεξιάς.

Να φανταστούμε τί θα συνέβαινε αν ένας τρελαμένος εθνικιστής,Αλβανός,που θεωρεί την ΄Αρτα ως …αλβανικό έδαφος λόγω παλιότερης εδαφοκατοχής και εκδίωξης των  Τσάμηδων, ταμπουρωνότανε με ένα πολυβόλο στης… ΄Αρτας το γιοφύρι και άρχιζε να πυροβολεί, κραυγάζοντας “η ΄Αρτα είναι Αλβανική”; ΄Η ένας Τούρκος (άντε Μουσουλμάνος) στην Κομοτηνή να  σκαρφάλωνε στη 12μετρη σπάθα της πλατείας ζωσμένος μπόμπες ,να το παίζει “μάρτυρας” , κραυγάζοντας   “Ζήτω η μάνα Τουρκία”;

΄Εχουν χάσει το μέτρο ,πέρα από τη λογική, οι πολιτικάντηδες. Για συνείδηση δε μιλάμε,βέβαια. Δεν είχαν ποτέ.

  Στο μεταξύ, όλοι οι ανήθικοι ένοικοι της ελληνικής Βουλής με εισήγηση του γνωστού και μη εξαιρετέου  Νικήτα Κακλαμάνη, κλήθηκαν  να τηρήσουν ενός λεπτου σιγή για τις… ηρωικές πράξεις  του σαλταρισμένου ομογενή στην Αλβανία . Και το έπραξαν.΄Απαντες, με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ. Τί αίσχος!

Στο μεταξύ χτες, που γράφαμε για το ίδιο θέμα, μοιραστήκαμε την οργή και τη δίκαιη αγανάκτηση επισκέπτη του σάιτ που με πολλή πίκρα μας γράφει,πως για τους χιλιάδες πνιγμένους δίπλα μας και μεταξύ αυτών παιδιά, οι βουλευτές μας   δεν έκριναν δίκαιο και ηθικό να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.Για το Ράμπο όμως; Τόση παλιανθρωπιά και αναλγησία!

 

 

΄Ωρα, 13.30

 

2.ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ»
Τσίπρας στο συνέδριο του SPD: Τον Ιούλη του 2015 με βοήθησε το καθαρό μυαλό
Ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του SPD / Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο δίλημμα που αντιμετώπισε τον Ιούλιο του 2015 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

Αναφερόμενος στη δραματική περίοδο μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που κορυφώθηκε με την ολονύχτια Σύνοδο Κορυφής της 12ης προς τη 13η Ιουλίου του 2015, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η Αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε το στοίχημα με την Ιστορία.  Δεν ήταν ούτε απλό,ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο αυτό που έκανε. Το αντίθετο. Βρέθηκε στο μέγα δείλημμα να αλλάξει πορεία, να νικήσει το κτήνος του εγωισμού μέσα του και εδικά εκείνο του δημαγωγού, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι ,κυρίως οι πολτικοί από έλλειψη αυτογνωσίας, φανατισμό, σκοτεισμένο μυαλό, από συμφέροντα, δεν το τολμούν.

Μπαράβο!Αποδείχτηκε ανώτερος των περιστάσεων.΄Ο πολιτικός  που χρειαζόταν η χώρα εκέινη την ώρα, όσο κανέναν άλλον.  Για αυτό και για πολλά άλλα ,θα μπορούσαμε να  χαρακτηρίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πιο επιτυχημένο και ειλικρινή πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

19.20