ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»
Φρανσουά Ολάντ: Ο κίνδυνος του Grexit δεν ήταν μπλόφα
Ο Φρανσουά Ολάντ με την Ανγκελα Μέρκελ/ Φωτογραφία: AP- Geert Vanden Wijngaert

Το καλοκαίρι του 2015 η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι οι προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων εταίρων δεν ήταν μπλόφα.

Αναφερόμενος στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, τη νύχτα μεταξύ 12 και 13 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είπε στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά ότι «φτάσαμε πολλές φορές κοντά στην καταστροφή».

Οι προεργασίες άρχισαν μετά το δημοψήφισμα, που είχε γίνει στις αρχές του ίδιου μήνα, όταν- όπως είπε ο κ. Ολάντ- η Γερμανία αποφάσισε ότι πρέπει τουλάχιστον να εξεταστεί το ενδεχόμενο Grexit ως «plan Β». Κατάληξη αυτής της μελέτης ήταν κατά πάσα πιθανότητα η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

«Μετά το δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στην Ελλάδα η Γερμανία άλλαξε σημαντικά την θέση της», δήλωσε ο Γάλλος, σημειώνοντας ότι η Ανγκελα Μέρκελ του είπε πως πρέπει να προετοιμαστεί κάποια λύση για την περίπτωση αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. «Άρα, ναι, η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την ζώνη του ευρώ», συμπληρώνει ο κ. Ολάντ.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε τη συνεισφορά της καγκελαρίου προκειμένου να βρεθεί λύση τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, αναφέροντας ότι εκείνη επέμεινε με υπομονή στις διαβουλεύσεις, αρνούμενη να δεχτεί την λύση του Grexit.

Ο κ. Ολάντ μίλησε και για τη δραματική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ το δημοψηφίσματος.

«Ο Τσίπρας είχε κερδίσει το δημοψήφισμα, αλλά είχε χάσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Μπορούσε να είναι περήφανος που έπεισε τους Έλληνες να τον στηρίξουν, αλλά έπρεπε και να ανησυχεί πολύ για την επόμενη ημέρα», αναφέρει ο κ. Ολάντ και σημειώνει ότι συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα, αλλά του ανέφερε ότι θα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Του συνέστησε μάλιστα πως αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, θα πρέπει να το πει σύντομα. «Βοήθησε με να σε βοηθήσω, βοήθησε με να σε βοηθήσω», του είπε, θυμάται ο κ. Ολάντ.

Σήμερα, όσοι αχυράνθρωποι του Πούτιν πάλευαν  τότε με νύχια και με δόντια να μας πείσουν πως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν,πως δε θα ενσκήψει , δα,  και  “Αρμαγεδώνας”,αν  μας πετάξουν από το ευρώ, συνεχίζουν, ως αυτή τη ώρα, να μην αισχύνονται και να προκαλούν.  Ουδείς εξαγορασμένος, βέβαια, έχει τσίπα.

Και δεν ήταν μόνο οι Λαφαζάνηδες με την παρέα του και  οι Μιχαλολιάκοι, αποδεδειγμένα ενεργούμενα των Ρώσων, αλλά από όλο το κομματικό φάσμα, οι περισσότεροι λόγω  σύγχυσης φρενών και εθνικιστικής τύφλας. Κανονικά, βέβαια,  θα έπρεπε όλοι τούτοι να λογοδοτήσουν. Κάποιοι,μάλιστα, να έχουν πάει φυλακή, όπως  Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης για τα δισ. που έχασε η χώρα,εξαιτίας της εξαρτημένης από τα ρούβλια του δικτάτορα αντιευρωπαϊκής  πολιτικής που προωθούσαν εκείνη την εποχή και που κόντεψε να στοιχίσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Τα θρασίμια αυτά   τότε με ύβρεις, λοιδωρίες, αισχρότητες ούρλιαζαν πως εμείς, όσοι είμαστε υπέρ της καθαρής γραμμής και στηρίζαμε το ΝΑΙ με οποιοδήποτε κόστος  στην Ευρώπη, είμαστε γερμανόφιλοι, πουλημένοι και  ευρωλιγούρια. Σήμερα οι  πανάθλιοι και ανήθικοι αυτοί Καραγκιόζηδες  περιφέρουν τις μουτσούνες τους σαν να μη συνέβη  τίποτα και αρθρώνουν τάχα και πολιτικό λόγο εκ του ασφαλούς!

Αυτή η ατιμωρησία και όχι μόνο για τους θρασύτατους τότε  Ρωσοκατευθυνόμενους Ελληναράδες, που το έπαιζαν πατριώτες ,έχει οδηγήσει πολλές φορές τη χώρα στον γκρεμό.  Το 2015,σωθήκαμε την  τελευταία στιγμή με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να έρθει “εις εαυτόν”να απεκδυθεί τον παλιό, δημαγωγικό χαρακτήρα, να δώσει κλωτσιά στους  εξαγορασμένους  και να βάλει την χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία. Πραγματικά σωτήριες απόφάσεις, που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας στη χώρα μας.

 

2. ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟΙ
Συνεχίζουν την πορεία τους προς τις ΗΠΑ οι 5.000 μετανάστες από το Μεξικό -Διέσχισαν ήδη 1.500 χλμ.
Μετανάστες από το Μεξικό. Φωτογραφία: APΜετανάστες από το Μεξικό

“Οι κολασμένοι της γης”! ΄Οπως σε μας   εδώ οι πρόσφυγες. Και ο Τραμπ κατεβάζει στρατό, λέει  να τους αντιμετωπίσει. Η Ευρώπη τους εγκαταλείπει στη μοίρα τους,να πνίγονται,να ζουν υπό άθλιες συνθήκες,  να εξευτελίζονται.

΄Οσο υπάρχουν  φαινόμενα τέτοιας  παθογένειας και ανάλγητης αντιμετώπισης από κράτη και κοινωνίες συνανθρώπων μας, που ζητούν το αυτονόητο, (ανθρώπινες  συνθήκες ζωής),ο πολιτισμός μας θα είναι βάρβαρος.Πολιτισμός των σπηλαίων!

 

3. ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Επέστρεψε στη Ρωσία, μετά την κράτησή του στο Μονακό, ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ
Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ / Φωτογραφία: AP

 

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος ερευνάται για μια υπόθεση διαφθοράς στο Μονακό, έχει επιστρέψει στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μόσχα. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και χωρίς υποχρέωση (να παραμείνει στο Μονακό). Παραμένει υπό δικαστικό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Τσετσκίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Μαφιόζικα “λουλούδια” όλοι αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι Ρώσοι,που έγιναν τέτοιοι με τη συμπαράσταση του αρχιμαφιόζου Πούτιν. Οι ίδιοι εξαγοράζουν τη σύναρση του ανήθικου δικτάτορα, σκορπώντας για εκείνον εκατομμύρια σε εθνικές ή ξένες εκλογές, εξαγοράζοντας ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η Ρωσία είναι μια χώρα -κράτος που κυβερνάται από τη μαφία. Η Ευρώπη,όμως, έχει συμφέροντα και κάνει πως δε βλέπει.

 

΄Ωρα,12.30

 

 

4. ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Φουντώνει ο πόλεμος των εισαγγελέων με φόντο τη Novartis -Ο σύζυγος Ράικου ζητά την εξαίρεση Τουλουπάκη
Η Ελένη Ράικου (αριστερά) και η Ελένη Τουλουπάκη (δεξιά)

“΄Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος” τούτος των εισαγγελέων και δικαστών. Και δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Μέγα το πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Και χρονίζει. Ποιος θα τολμήσει να “βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο”;

5. Παρίσι: Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν τόπλες κατά του Τραμπ
Οι δύο διαδηλώτριες ήταν μέλη της οργάνωσης Femen
Οι δύο διαδηλώτριες ήταν μέλη της οργάνωσης Femen

Τρεις γυμνόστηθες διαδηλώτριες της οργάνωσης Femen παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας και έτρεξαν προς την αυτοκινητοπομπή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι ενώ κατέβαινε τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ Ελιζέ).

Γυμνόστηθες με τη λέξη «Υποκρισία» γραμμένη στα στήθη τους, οι δύο ακτιβίστριες πήδηξαν πάνω από τα φράγματα ασφαλείας τη στιγμή που το αυτοκίνητο του Ντόναλντ Τραμπ περνούσε μπροστά από το κοινό λίγο πριν από τις 11 (τοπική ώρα).

Διαμαρτυρία κατά του Τραμπ; Ναι. Μαζί σας. Περιμέναμε, όμως, την ίδια στιγμή, άλλα μέλη της  οργάνωσης να κάνουν το ίδιο και  στο δικτάτορα της Ρωσίας,που συγκάθισε με τους λοιπούς ηγέτες, σαν να μην τρέχει τίποτα,σαν να μην είναι υπόδικος για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

ΟΠΌΤΕ, “γυμνόστηθες με τη λέξη «Υποκρισία» γραμμένη στα στήθη”  σας, η…υποκρισία ΣΑς δεν έχει όρια. Τί έγινε ξαφνικά και αλλάξατε στρατόπεδο; Με  500.00 νεκρους στη Συρία και εκατομμύρια πρόσφυγες είναι χρεωμένος ο Τσάρος.  Μήπως σας λείπει η ενημέρωση ή κάτι άλλο να υποπτευθούμε πως συμβαίνει;

21.45