ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1.ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
«Ψωμί, εργασία, ελευθερία» -Χιλιάδες στους δρόμους σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Χιλιάδες έφθασαν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας για να μετάσχουν στην πορεία

Πρόβα τζενεράλε πριν  τη μεγάλη λαϊκή “παράσταση” -εξέγερση, που θα  έχει πολλές  συνέχειες. Ο δικτάτορας  προσπαθεί απεγνωσμένα, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των συγκεντρωτικών-αυταρχικών   καθεστώτων, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το βασικό πρόβλημα της επιβίωσης μετά την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και την επί θύραις χρεοκοπία της χώρας.΄Ελληνες, Κούρδοι, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, άπαντες… τουρκοφάγοι και επικίνδυνοι για τη μεγάλη Οθωμανική αυτοκρατορία, την ανάσταση της οποίας ονειρεύεται  ο Σουλτάνος, είναι οι… προσφιλείς  του εχθροί.

Με τέτοια εθνικιστικά-πατριωτικά φληναφήματα και κορώνες παλεύει απεγνωσμένα να μετατοπίσει και  να αντιμετωπίσει τα ουσιαστικά, μεγάλα προβλήματα , για  να κερδίσει χρόνο. ΄Ελα, όμως που την πείνα  δε τη χορταίνεις με απειλές κατά της Ελλάδας, με τσαμπουκάδες κατά των ΗΠΑ,με εισβολές κατά των Κούρδων στη Συρία. Ο κόσμος θέλει ψωμί, στην πλειοψηφία του ζητάει Ευρώπη, ανήκει στην οικογένεια της Ευρώπης.

“Ουδέν κακόν αμιγές καλού”, όμως. Από το λαϊκό κύμα που θα ξεσπάσει τρομερό κσι ισοπεδωτικό στη γείτονα, θα λυγίσει ο τύραννος.  Δε θα μπορέσει να σταθεί περισσότερο. Το ζητούμενο είναι πλέον, αν θα φύγει ομαλά ή θα αιματοκυλήσει τη χώρα.

Είναι η ώρα που  κι αυτός ο χιλιοταλαιπωρημένος  λαός της Τουρκίας οφείλει να τα ξαναβρεί, αφήνοντας πίσω  τις φαντασιακές  διαφορές. Τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν  Κεμαλιστές, Ισλαμιστές, Αλεβίτες, Κούρδοι και άλλες τέτοιες μικρότερες εθνότητες, φυλές και ομάδες , που τραβούν χρόνια τώρα έντονες, αναγνωριστικές  γραμμές διαφοροποίησης μεταξύ ενός  πραγματικά ιστορικού λαού.

Ο κόσμος πάει μπροστά.  Το τσουνάμι  της εξέλιξης θα καταπνίξει  τις παρανοϊκές, εθνοτικές, φυλετικές, θρησκευτικές  και άλλες τέτοιες τεχνητές προκαταλήψεις   στους λαούς . Κανείς απ΄αυτούς δεν μπορεί να αντισταθεί πια    στην εξέλιξη,  τον πολιτισμό, την “παγκοσμοποίηση”.

 

2. Η Ισπανία θα δεχθεί πλοίο με μετανάστες που αρνήθηκαν Ιταλία και Μάλτα
Μετανάστες/Φωτογραφία Αρχείου: AP

Οι 311 μετανάστες που διασώθηκαν την Παρασκευή στη Μεσόγεο από την ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Proactiva Open Arms, μεταξύ αυτών γυναίκες και μωρά, θα πρέπει να περάσουν τα Χριστούγεννα στη θάλασσα, καθώς ο διάπλους αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο πέντε-έξι ημέρες, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης.

Η Λιβύη, η Γαλλία και η Τυνησία δεν απάντησαν στο αίτημα της ΜΚΟ να αποβιβαστούν εκεί οι μετανάστες, σημειώνει η Μαδρίτη.

  Είναι μια γενική διαπίστωση. Και αυτός ο αιώνας δε διακρίνεται για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη στον πάσχονται  συνάνθρωπο, τον ξένο, τον πένητα ,τον πρόσφυγα.

Η ντροπή ενός πολιτισμού!  Δεν κατάφερε ακόμα και σήμερα, να ξεπεράσει αγκυλώσεις και παθογένειες που έχουν σχέση με τη διάκριση  των ανθρώπων σε όντα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

3. Γιατί ο μισός πλανήτης μισεί τον Τζορτζ Σόρος;
Γιατί ο μισός πλανήτης μισεί τον Τζορτζ Σόρος;

Την περασμένη Τετάρτη που οι Financial Times ανακήρυξαν τον Τζορτζ Σόρος το πρόσωπο της χρονιάς, το διαδίκτυο γέμισε με συγχαρητήρια μηνύματα, αλλά και μηνύματα γεμάτα μίσος.

Η εφημερίδα περιέγραψε τον 88χρονο Σόρος «τον κλασικό υπέρμαχο της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας» και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι λαϊκιστές τον μισούν. Από το 1979, ο γεννημένος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχος έχει δώσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα που έχει βγάλει από τα hedge-fund σε δράσεις για τη δημοκρατία μέσω των Ιδρυμάτων του, Open Society Foundations. Ακόμη και πριν την πτώση του Τοίχους του Βερολίνου, έστελνε φωτοτυπικά στην Ουγγαρία για να βοηθήσει στη διάδοση των δημοκρατικών αξιών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει στηρίξει φιλελεύθερες δράσεις, όπως την ένωση για τα δικαιώματα των Πολιτών, American Civil Liberties Union, ενώ ξόδεψε εκατομμύρια το 2004 για να εμποδίσει την επανεκλογή του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Τα χρόνια που μας πέρασαν έχει καταφέρει να «κερδίσει» το μίσος της «ανελεύθερης ελίτ», όπως του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, και πολλών άλλων. Ουσιαστικά έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, η τεράστια περιουσία του Σόρος, η Εβραϊκή καταγωγή του και οι φιλελεύθερες πεποιθήσεις του έχουν ταΐσει αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας. Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, Glenn Beck, τον χαρακτήρισε μία «μαριονέτα» που θέλει να «γονατίσει οικονομικά την Αμερική».

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσική βιομηχανία των τρολ που ήθελε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016 – και τα κατάφερε – έφτιαξε «δεκάδες αναρτήσεις που κατηγορούσαν το Σόρος για άπειρα, απίστευτα πράγματα, όπως αποκαλύφθηκε σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική Γερουσία.

Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ενστερνιστεί κάποιες θεωρίες συνωμοσίας για τον Σόρος. Το τελευταίο του διαφημιστικό πριν τις εκλογές έδειχνε τον Σόρος και έλεγε «για αυτούς που ελέγχουν την εξουσία στην Ουάσιγκτον και τα παγκόσμια συμφέροντα».

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, ο Τραμπ είπε ότι δε θα του φαινόταν περίεργο αν κάποιος χρηματοδοτούσε το καραβάνι των προσφύγων στα σύνορα με το Μεξικό, αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί ότι μιλά για τον Σόρος. Κάποιοι άλλοι βέβαια το κλιμάκωσαν ακόμη περισσότερο. Ο Σόρος ήταν ο πρώτος παραλήπτης βόμβας από αυτές που εστάλησαν σε επικριτές του Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο. Ο άντρας που κατηγορείται ότι έστειλε τις εν λόγω βόμβες είναι ο César Sayoc, που έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο δισεκατομμυριούχο στο Twitter. Μετά από αυτή την υπόθεση, ο γιος του Σόρος κατηγόρησε τον Τραμπ για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ενώ ο ίδιος ο Σόρος δήλωσε «πολύ αναστατωμένος» από τις θεωρίες συνωμοσίας, που καταλήγουν να οπλίσουν ανθρώπους.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ήταν φοιτητής, ο Ορμπάν, πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα του Σόρος για να σπουδάσει στην Αγγλία. Τώρα που έγινε πρωθυπουργός έχει βάλει απέναντι του τον Σόρος, ο οποίος έχει υποχρεωθεί να μεταφέρει αρκετά μαθήματα του Πανεπιστημίου στη Βιέννη.

Ο Όρμπαν στοχοποίησε τον Σόρος και στην προεκλογική του εκστρατεία, κατηγορώντας του – επειδή είναι Εβραίος – ότι θέλει να διαβρώσει τις Χριστιανικές αξίες καλώντας στην Ευρώπη εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες.

Το δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο στοχοποίησε φυσικά και η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, με τίτλους όπως «Ο δισεκατομμυριούχος που καταφέρεται κατά της Γαλλίας». Το ίδιος έχει κάνει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει πολλές φορές παίξει το χαρτί του αντισημιτισμού υποστηρίζοντας ότι στόχος του Σόρος είναι να διχάσει τα έθνη και να τα καταστρέψει.

Η οργάνωση του Σόρος εκδιώχθηκε από τη Ρωσία το 2015 και πρόσφατα τον παρομοίασε με το Ρώσο ολιγάρχη, Γεβγένι Πριγκόζιν, ο οποίος κατηγορείται ότι έφτιαξε τις στρατιές των τρολ και υπόκειται σε κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Ο Σόρος εμπλέκεται σε πολλές καταστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν.

Προσφάτως, ο Σόρος κατηγορήθηκε ακόμη και ότι εμπλέκεται σε δράσεις κατά του διορισμού του Μπρετ Κάβανο, εκλεκτού του Τραμπ, για το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Σόρος φαίνεται να πιστεύει ότι το ρεύμα είναι ενάντια στις ιδέες του. Σε μία ομιλία στις Βρυξέλλες πέρυσι, προειδοποίησε τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι περιβάλλονται από εχθρικές κυβερνήσεις: τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και «την Αμερική που θέλει να φτιάξει ο Τραμπ, αλλά δεν μπορεί». Και εξέφρασε τη λύπη του για τις αντι-ευρωπαϊκές τάσεις που γιγαντώνονται και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες για τις οποίες δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναγνωρίζοντας τις δυνάμεις εναντίον του, διπλασίασε τους πόρους που δίνει στις οργανώσεις του στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαριάννα βαρδινογιάννη

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ο Σόρος  είναι στον κατάλογο των ανθρώπων που δεν έχουν τις ίδιες αξίες  με  πολιτικούς ακτιβιστές κάθε είδους, παλιότερα και σήμερα  και ειδικά με  όσους πιστεύουμε σε μελλοντικές κοινωνίες, αταξικές, αντιεξουσιαστικές, άφυλες.   ‘ Ομως,  σε σχέση με τους σκληρούς, δισεκατομμυριούχους καπιταλιστές ,που γνωρίζουμε στις μέρες μας, ο Σόρος είναι  περισσότερο αποδεκτός και οικείος. Το έργο που επιτελεί, είναι όντως σοβαρό και ουσιαστικό.

Το έχουμε ξαναγράψε.  Προτιμώ, ως πρόσωπο και μου είναι απόλυτα  συμπαθής η  Μαριάννα  Βαρδινογιάννη για  την ανθρωπιστική προσφορά  της από τη “νοικοκυρούλα” στο Περιστέρι που μόνη της έγνοια είναι  το σπιτάκι της και ο πρωινός καφές με την  γραφική, ,αλλά λίαν επικίνδυνη  Μενεγάκη .Και φυσικά, μου είναι περισσότερο προσφιλής και  συμπαθής  ο Σόρος για το έργο του,από τον αισχρό  “νοικοκύρη” της Γλάδστωνος που  ξεσκίζει συνειδητά  το φαντασιακό του εχθρό και …ταξικό αντίπαλο Ζακ Κωστόπουλο.

 

4. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ  ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ  ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ «ΣΚΑΪ» ΚΑΙ ΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»,Η  ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ   ΣΥΝ-ΕΝΟΧΗ! (Κάιν)

Ο Κάιν (Παναγιώτης Παπαδόπουλος) μας έστειλε  το παρακάτω κείμενό του, που συνυπογράφουμε χωρίς επιφυλάξεις:

 

Οι ένοπλοι εκφραστές του σταλινισμού δεν έμαθαν  τίποτα από την  ήττα της δολοφονικής  φράξιας «17Ν»,το καλοκαίρι του 2002. Όταν ο αρχιδολοφόνος ψευτοαγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας εγκατέλειψε  πολυτραυματία τον πρώην «σύντροφό» του Σάββα Ξηρό
εκείνο το βράδυ στις 29    Ιούνη του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά και έπαιξε το «κρυφτό» για  2 μήνες μέχρι να «παραδοθεί» στην ΓΑΔΑ ως «ήρωας» και «τιμητής» της  φασιστικής συμμορίας «17Ν»! Η εμμονή του ένοπλου σταλινισμού στην βία και στην εκδίκηση για ότι είναι διαφορετικό από την «απόλυτη αλήθεια» της ,δεν είναι φαινόμενο της μεταπολίτευσης ή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που στήνουν στον τοίχο τις κοινωνίες!
 Υπάρχει από τότε που οι πολιτοφυλακές και τα ψευτοκόκκινα φασιστικά  λαϊκά δικαστήρια  της ΟΠΛΑ εκτελούσαν στο Γαλάτσι στις 21 Δεκέμβρη του 1944 την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη και όσους διαφωνούσαν εκείνη την εποχή με την «καθοδήγηση» του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ ως «προδότες», «αναθεωρητές», «αντικομμουνιστές» και «συνεργάτες» των Ναζί.
Ο Φασισμός αυτού του δολοφονικού μηχανισμού που ενώ σε όλη την Ευρώπη «κατέβασε» και «αποχαιρέτησε» τα όπλα κάνοντας την πιο σκληρή αυτοκριτική για τον εαυτό της ,εξακολουθεί εδώ με τα ντόπια απολειφάδια του  να έχει «παρουσία» ακόμα στα δελτία ειδήσεων και στα πρωτόστηλα συμβιώνοντας με τα άλλα  δολοφονικά  χιτλερικά τάγματα εφόδου και τον ισλαμικό τζιχαντισμό που αιματοκυλά τυφλά ανθρώπινους στόχους στην Ευρώπη.
Ο καθένας για τις δικές του εμμονές, για την «θρησκεία» και το «αλάνθαστο δόγμα» του που δεν ανέχεται καμία άλλη άποψη και τοποθέτηση εκτός από τον δυναμίτη, τα μαχαίρια και τις σφαίρες της ιδεοληψίας του.
Η δολοφονική επίθεση στον «Σκάϊ» και στην «Καθημερινή» είναι  η βαριά άρρωστη πρακτική αυτής της «ιδεολογικής» παραφροσύνης που δεν απαντά φυσικά στην υπάρχουσα διεθνή Κρατική-Εξουσιαστική βία που ισοπεδώνει τις κοινωνίες  επιβάλλοντας μια άγρια  και εξοντωτική «κανονικότητα»,αλλά την τροφοδοτεί και την διαιωνίζει!
Η δολοφονική επίθεση στον «Σκάϊ»  και στην «Καθημερινή» είναι συνέχεια της Εξουσιαστικής-Φασιστικής  δράσης  από τον σύνδεσμο σταλινικών, μηδενιστών και ψευτοαναρχικών που άφησαν αρκετά πτώματα πίσω τους τα τελευταία χρόνια στο όνομα του «επαναστατικού» σεκταρισμού που έχει την βία ως «μαμή της ιστορίας» και όλα τα  μέσα «άγια και ευλογημένα» για να «χορέψει» ο σκοπός της Βαρβαρότητας!!!
Το  «δίκτυο» των υποστηρικτών  της προβοκατόρικης –φασιστικής αυτής δράσης ,του ένοπλου σταλινισμού και της κατάρας και αμαύρωσης των κινημάτων αμφισβήτησης,της αριστεράς και τού αναρχισμού επιβιώνει ακόμα με τον μπαχαλισμό και τον πολιτικό χουλιγκανισμό που έχει στρέψει τους κατοίκους των Εξαρχείων  στον  εναγκαλισμό με την ακροδεξιά και την  έκκληση  για αστυνομοκρατία και προστασία από τις «πολύμορφες» μαφίες (ποινικές και «πολιτικές») που έχουν καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό και την ιστορία μιας ιστορικής γειτονιάς στο κέντρο της Αθήνας,σύμβολο για τους κοινωνικούς αγώνες στο παρελθόν!
΄Ενας βολεμένος μέσα στον μικρόκοσμό του  προβοκατόρικος  ψευτοαναρχισμός  που  σε άλλη του «εκδοχή» έφθασε στο σημείο να «υμνεί» μέσα στην ηλιθιότητά του τον  Δημήτρη Κουφοντίνα ως «πρότυπο αγωνιστή και επαναστάτη» και να «υπόσχεται πως κάποια μέρα θα κάψουμε τον Σκάϊ»  ή που σε άλλη του «εκδοχή»   «βομβαρδίζει» κατά καιρούς το σπίτι του βουλευτή Φλαμπουράρη στον λόφο του Στρέφη  και μετά  αυτό-γελοιοποιείται μιλώντας  για «αστυνομική κατοχή» των Εξαρχείων!!!!!
Είναι το απαραίτητο «ιδεολογικό» συμπλήρωμα των απογόνων των Ναζί και του Εθνικισμού που όλοι μαζί  βρίσκουν κοινά σημεία κάτω από την ίδια σημαία ,τον Αγκυλωτό της  Εκδίκησης και του «ξεκαθαρίσματος»  με ότι δεν μπορεί να αντέξει   η γιάφκα της αστυνομίας της σκέψης και της πληροφόρησης!
 Κοινός τόπος και σκοπός να κρεμάσουν στις πλατείες και στο Σύνταγμα «προδότες αλήτες πολιτικούς» , «μικροαστούς και νοικοκυραίους», δημοσιογράφους,δικαστές,μπάτσους και «προσκυνημένους»!
Αλλοίμονο όμως στους ανθρώπους και στους κοινωνίες αν συμφωνήσουν και αποδεχθούν «σωτήρες»  και «μεσάζοντες» μιας άλλης ακόμη ανάθεσης(και ίσως της πιο απάνθρωπης) που αρνείται να συμφιλιωθεί με την επιστημονική και μόνη πραγματικότητα που δεν θα ανατραπεί ποτέ έως το τέλος (τουλάχιστον) αυτού του Κόσμου, πώς οι κοινωνίες  αλλάζουν «πρόσωπο» και επιταχύνουν το βήμα μιας καλύτερης ζωής  μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας ,της διαπάλης και της σύγκρουσης τόσων απόψεων που είναι γύρω μας όσο η απεραντοσύνη του Σύμπαντος!
Γιατί ο εκφοβισμός και η φίμωση δεν αποτελούν «βήμα» για την καλύτερη αλλαγή του Κόσμου,αλλά απειλή,διασπορά του φόβου και Τρομοκρατία!
Γιατί ο Νόμος της Εκδίκησης και της «Ομοιομορφίας»,της Βόμβας , της Τιμωρίας δεν αποτελεί «όραμα» για ένα καλύτερο Κόσμο αλλά προθάλαμο  για τις χειρότερες μαύρες σελίδες του μέλλοντος!
Και σήμερα που οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από άλλη δομική πρόταση για επαναφορά της  Κοινωνικής Δημοκρατίας και το ξημέρωμα μιας «άλλης μέρας», οι Ηλίθιοι βρίσκονται πάντα εκεί «εμπόδιο» και τροχοπέδη όπως ακριβώς κάνανε εκείνοι οι «συντρόφοι» τους ψευτοαγωνιστές την δεκαετία του 80 όταν στο όνομα του «αντικαπιταλιστικού αγώνα» καίγανε το «Μινιόν» και τα πολυκαταστήματα του «καπιταλισμού» ,στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην απόγνωση και στην ανεργία!
Υπερασπίζομαι παρά τις διαφωνίες μου με τις όποιες «γραμμές» των «άλλων»,των «όποιων άλλων»,του «Σκάϊ»,της «Καθημερινής»,της “AthensVoice”,του περιοδικού «Ρεσάλτο»,του
«Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου»,του καθενός το δικαίωμα  που βρίσκεται μέσα ή έξω από τα ΜΜΕ ,μέσα ή έξω, μακριά ή κοντά από την «δική μου αλήθεια»,
να  έχει την ελευθερία να γράφει και να δηλώνει ότι θέλει χωρίς να κρέμεται από πάνω του η θηλιά ,η εξουσία του θανάτου και του Τρόμου!
Γιατί η μόνη αλήθεια γεννιέται από τις  απόψεις που «πέφτουν στο τραπέζι» διαλόγου και αντίλογου,στους αγώνες που δεν «σημαδεύονται» από τις αντιλήψεις της φασιστικής παλάμης!
Αν πράγματι είναι δυνατές οι απόψεις  θα «διαβρώσουν» και θα ξεπεράσουν τον παλιό Κόσμο των Παθών  φυσώντας  «άνεμο αλλαγής» στις βασανισμένες κοινωνίες που παραμένουν αιώνες στο κρεβάτι του Προκρούστη!!!!!
Γιατί η ιστορία των ανθρώπων και της φύσης είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ και να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ  ΓΟΝΙΜΑ  ΜΟΝΟ πάνω στις  «ρόδες» της αποδοχής της πολυμορφίας και του ορθολογισμού!
  ΜΟΝΟ η ιστορική γνώση και μνήμη, η αυτοκριτική των παθημάτων πού έγιναν «μαθήματα»,τα  επιχειρήματα και οι αντιπαραθέσεις απόψεων θα αποτελέσουν τον «τσελεμεντέ» και οδηγό της διαδρομής των κοινωνιών έξω από τον βάλτο της παραίτησης και του ατομικισμού!
ΜΟΝΟ η γόνιμη αντίσταση στην κατρακύλα   που αναπαράγει την αιματόβρεκτη  κίνηση  της σαβούρας και της δυσωδίας  του όποιου Φασισμού, ΜΟΝΟ η γόνιμη αντίσταση στο όποιο «μαύρο» που επιβάλλεται με την βία από κάθε μορφής εξουσία  μπορεί να φωτίσει ελπιδοφόρα και αισιόδοξα  έναν άλλο Κόσμο ΕΦΙΚΤΟ  για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.
Τουλάχιστον γι αυτούς, γιατί εμείς δεν έχουμε και τα χρόνια πλέον για να προλάβουμε την συνάντηση και την απόλαυση εκείνου, «κάποτε», του ΕΦΙΚΤΟΥ!!!!
Αν πράγματι μας ενδιαφέρουν οι «επόμενοι» και όχι η ιδιοτέλεια και η εκτόνωση του ναρκισσισμού μας που «ζει» και πεθαίνει «βολεμένη» στο ….σήμερα!!!!!
Για την Επιστροφή της Χαμένης Ανθρωπιάς και του Τέλους της Εποχής της Κτηνωδίας
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)

Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό

erozer2000@yahoo.gr

΄Ωρα, 14.30