ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Ξεκινάει η έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου -Βγαίνουμε στις αγορές
Φωτογραφία: Εurokinissi

Την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου ανακοίνωσε πριν απο λίγο το υπουργειο Οικονομικών.

Στις αγορές βγαίνει εκ νέου το Ελληνικό Δημόσιο με την κοινοπρακτική έκδοση νέου 5ετους ομολόγου.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι ανάδοχοι και αύριο αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο την κοινοπρακτική έκδοση του ομολόγου αναλάβουν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc, JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley and Societe Generale SA.

Η έκδοση του νέου ομολόγου είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Πιστεύουμε πως τώρα αρχίζει να  δικαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης. Εδικά για τη σταθερή της πορεία να μην κάνει πίσω στο ονοματολογικό, όπως περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού ο Μητοστάκης με την ακροδεξιά παρέα του.

΄Ο,τι και να πούμε θα είναι λίγο. Η ουσία είναι πως η χώρα βγήκε πάλι μπροστά στης αγορές.΄Εστω και με επιτόκιο 3,5-3,6% . Και σε μια τέτοια επιτυχία  συνετέλεσε, εκτός πολλών άλλων θετικών παραμέτρων του έργου της κυβέρνησης ,ειδικά το “Μακεδονικό”.

Η επιτυχία είναι συλλογική ασφαλώς. Αλλά φέρει …φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΄Ελληνα πρωθυπουργού .

 

΄Ωρα 16.00

_________________________________________________________

1. Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε περίπτωση ταραχών για το Brexit
Βρετανικές σημαίες/ Φωτογραφία: AP

 

Η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για να καταστείλει τυχόν ταραχές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όμως η προσοχή της κυβέρνησης δεν επικεντρώνεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Για δες πού κατάντησαν μια, μέχρι χτες, ευνοημένη απ όλες τις απόψεις χώρα, οι παρανοϊκοί εθνικιστές από τη μια μεριά και η αφροσύνη των συνετών Εγγλέζων που τούτη τη φορά αποδείχτηκαν ολιγόνοες ,αφού απείχαν και δεν πήγαν να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.  Και δεν ήταν ούτε ένας ούτε χίλιοι, όσοι έκαναν αυτό το έγκλημα. Δεν ψήφισαν κάπου 12 εκατομμύρια!

Με τις ψήφους του ΝΑΙ και των απεχόντων, σήμερα δε θα κινδύνευε η χώρα στην οποία λειτουργεί επί εκατονταετίες ανελλιπώς  η δημοκρατία ,να σκέφτεται να κατεβάσει στρατό η κυβέρνηση προς αποφυγή των χειρότερων .Πραγματικά αλλόκοτο κατάντημα χώρας.

2. Τρόμος στην Ηλεία: «Ανοιξε» το βουνό και έγινε κατολίσθηση βράχων

 

Συναγερμός σήμανε στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία!

Μετά τη σοβαρή κατολίθηση βράχων που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, στον οικισμό Μύλοι Φαναρίου Ανδρίτσαινας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive το απόγευμα του Σαββάτου, μεγάλοι βράχοι κύλησαν από την πλαγιά και απειλήθηκαν δύο σπίτια. Άμεσα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των δύο σπιτιών, ενώ σε επαγρύπνηση βρίσκεται όλος ο οικισμός για την εξέλιξη του φαινομένου. Οι κάτοικοι των δύο σπιτιών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν έως ότου εξεταστεί η κατάσταση στον οικισμό, από γεωλόγους που ήδη έχουν ενημερωθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή.

 

Διαβάζω την είδηση, βλέπω και την εικόνα παραπάνω,που κάτι μου θυμίζει, μαθαίνω  πως η κατολίσθηση έγινε στην Ανδρίτσαινα στη θέση ΜΫΛΟΙ, αλλά αδυνατώ να  θυμηθώ που είναι οι…Μύλοι! Γεννήθηκα σε αυτά τα μέρη, ξέρω μία προς μία όλες τις πέτρες και τις κοτρώνες, από το χωριό Φανάρι 5 χιλιόμετρα ως την Ανδρίτσαινα. Και να μην ξέρω πού βρίσκεται ολόκληρος  συνοικισμός οι… Μύλοι;

Μέρχι που “ήρθα εις εαυτόν”.  Και με βοήθησε η φωτογραφία περισσότερο. Στου ΜΑΧΑΛΑ έγινε το κακό.΄Ενα χωριό λίγο έξω από την Ανδρίτσαινα, χτισμένο πάνω σε μια πλαγιά. Κι αν δε έχω πάει παιδί εκατό φορές εκεί,  ειδικά  εκδρομές με το σχολείο.

Η  εθνικιστική μανία των πατριωταράδων κι εδώ καλά κρατεί. Μου αλλάξανε του Μαχαλά σε Μύλους! Για να μη θυμίζει λέει Τουρκοκρατία.

Μα το Φανάρι ήταν το κέντρο της Τουρκιάς  εκείνη την εποχή για σχεδόν 400 χρόνια.Πάνω από 2000 Τούρκοι  στις 27 Μάρτη του 1821 εγκατέλειψαν το Φανάρι και τα γύρω χωριά και αντί να πάνε πιο κοντά και πιο εύκολα στο Λάλα, κίνησαν να πάνε στην Τρίπολη! Διάβηκαν από την Ανδρίτσαινα, του Μάτεσι  και  έξω από την Καρύταινα   τους περίμεναν  ο Κολοκοτρώνης ,οι Πλαπουταίοι και άλλοι και τους πετσόκοψαν. Μεγάλο κακό,που λέει και ένα σχετικό κλέφτικο τραγούδι της περιοχής.

΄Ολη η επαρχία μας έχει, κυρίως χωριά και τοποθεσίες, με σλάβικα ή τούρκικα ονόματα. Μαχαλάς, Ρογοζιό,(Τ)ζελέχοβα, Μπάρτζελι, Ζάχα, (κάτω χωριά) και πάνω  Καμπενίτσα, Ρουνίτσα, Λι(τ)σέρνα, Λινίσταινα ,Δραγόι,  Βερβίτσα, Ζούρτσα…

Και πήγαν οι αθεόφοβοι και παλαβοί ,εθνικισταράδες πατριώτες μου και μου μετονομάσανε  του Μαχαλά σε …Μύλους και του Τζελέχοβα σε …Αμυγδαλιές. Α,σιχτίρ!

Κατά τα άλλα να είμαστε  πιστοί στην παράδοση.Και να σεβόμαστε τις…ρίζες μας, την ταυότητά μας.

Τόσο παρανοϊκοί οι Ελληνάρες, σαν τους δικούς μας εδώ.   Από Ορεστιάδα πάνω  ως Μύρτος κάτω Κρήτη,απέναντι από Λιβύη.

 

3. Η εισαγγελέας με τα δέκα πρόσωπα
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019,
Η εισαγγελέας με τα δέκα πρόσωπα

Πώς είναι δυνατόν μία εισαγγελέας εν ενεργεία να υμνεί τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, να ειρωνεύεται τη μητέρα του πρωθυπουργού, να καταφέρεται κατά του ανώτατου δικαστηρίου που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, να ελέγχεται πειθαρχικά στο παρελθόν για αυτό, και, πάνω από όλα, με διαφορετικά ψευδώνυμα στο Facebook και στο Instagram να αναρτά τις απόψεις της καταγγέλλοντας ανθρώπους και καταστάσεις. Όλα αυτά παραμένοντας στο απυρόβλητο.

Πρόκειται για την εισαγγελέα η οποία αρχειοθέτησε, δηλαδή πάγωσε, τη μήνυση του γνωστού επιχειρηματία Στηβ Κακέτση κατά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για υποκλοπή συνομιλίας. Άκουσον-άκουσον. Το σκεπτικό που μεταφέρει η εισαγγελέας αυτή είναι το εξής:

«Δεν είναι δυνατόν ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος γνωρίζει τον νόμο περί παράνομης υποκλοπής, να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια». Δηλαδή ο κάθε παράνομος και εγκληματίας πράττει παρανομίες και εγκλήματα εν αγνοία του νόμου. Πρόκειται για ένα επιχείρημα κατάπτυστο.

Η εισαγγελέας ονομάζεται Βικτωρία Μαρσιώνη. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί στο Facebook είναι Naya Vernikou. Με αυτό το ψευδώνυμο ανήρτησε ύμνους για τον Κασιδιάρη, ενώ κατήγγειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας πως ευνοεί τους δανειστές και εκείνους που έφεραν τα μνημόνια. Για το τελευταίο ελέγχθηκε στο Πειθαρχικό, παρ’ όλα αυτά συνεχίζει.

Όμως, προχώρησε -πάντα με ψευδώνυμο- και στην ανάρτηση της φωτογραφίας της μητέρας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την οποία ειρωνεύεται, ενώ δίπλα αναρτούσε φωτογραφίες κρατώντας στα χέρια το κύπελλο του Ολυμπιακού, παρέα με τον διευθυντή του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Βασίλη Βασιλειάδη, αφού, όπως φαίνεται, η κυρία εισαγγελέας διαθέτει μόνιμο στασίδι στις VIP θέσεις.

Δείτε την ανάρτηση για τη μητέρα του πρωθυπουργού:

Δείτε την ανάρτηση για τον Κασιδιάρη:

Η ανάρτηση με το Κύπελλο του Ολυμπιακού:

Μπορεί να συμβαίνουν τέτοια; Αναρωτιέται ο αφελής και έντιμος. Φυσικά, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, κυρίως τέτοια συμβαίνουν. Δεν είναι η εξαίρεση  αυτή η κυρία Ναζί εισαγγελεύς. Η αστυνομία για παράδειγμα κυρίως τέτοιους έχει.

Υπάρχει προϊστάμενος πολιτικός (άσε τους δημοσιοϋπαληλικούς ,”κόρακας κοράκου” κλπ) να της τραβήξει το αυτί; Αλλά, να της το ξεριζώσει.  ΄Οχι, χαδάκια.

΄Ωρα 12.00

 

4. ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ
Τούρκος δημοσιογράφος, τον οποίο διώκει το καθεστώς Ερντογάν, ζητά άσυλο στην Ελλάδα
Αστυνομικοί στα σύνορα με την Τουρκία / Φωτογραφία: AP Images

 

“Το νου σας ρεμάλια”, που έλεγε και ο Κωνσταντάρας μην και δεν χορηγήσετε εδώ και τώρα άσυλο στον Τούρκο διωκόμενο από καθεστώς φανερής δικτατορίας. Δεν είναι  μόνο δικτάτορας ο Μαδούρο, εκλεγμένος με…λαϊκές ψήφους,όπως λέει Ευρώπη και Αμερική.

 

5. α.Τα «γυρίζει» ο Αμβρόσιος: Δεν καταφέρθηκα εναντίον των ομοφυλόφιλων
Τα «γυρίζει» ο Αμβρόσιος: Δεν καταφέρθηκα εναντίον των ομοφυλόφιλων -Τι είπε στην απολογία του
β.ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ
Ενοχος κρίθηκε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλοφίλων
O Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος / Φωτογραφία: Facebook

Την ενοχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τα δύο αδικήματα τα οποία τον βάρυναν. Πρόκειται για την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Ο Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή. Οταν ανακοινώθηκε η απόφαση μέρος του ακροατηρίου καταφέρθηκε κατά των δικαστών φώναξαν «αίσχος» και «πουλημένοι».Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Αμβρόσιος είχε κριθεί αθώος.

Κατά τη σημερινή διαδικασία δήλωσε εκ νέου αθώος, ενώ την απαλλαγή του από τις κατηγορίες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Στο επίμαχο κείμενό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

΄Ετσι είναι όλοι οι Ναζί. Θρασύδειλοι και αναξιοπρεπείς. ΄Οταν τους πιάνεις στα πράσσα σου λένε  “δεν είδα,δεν άκουσα,δεν ξέρω τίποτα”. Τους τσάκωναν  με σουγιάδες στα χέρια να μαχαιρώνουν μετανάστες και σου λέγανε με  νόημα…δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Μιλάμε  για…άντρες παντελονάτους. Ειδικά ο φουστανοφορεμένος αυτός αμετροεπής και υβριστής δεσπότης.

Στο μεταξύ, η δικαιοσύνη όταν θέλει πετάει. Μπράβο στους δικαστές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.  Αυτοί και ουκ ολίγοι άλλοι  συνάδελφοί τους, κυρίως στα μικρότερα κλιμάκια, σηκώνουν το βάρος του τραυματισμένου κύρους της ελληνικής δικαιοσύνης. Τα ονόματά τους δε μάθαμε να τα παραδώσουμε ως παράδειγμα μίμησης  και σωφρονισμού των επιλησμόνων.

΄Ωρα 18.30