ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η έκδοση του 5ετούς ομολόγου UPD

 

  1. Χρεοκόπησαν τη χώρα ήδη από το 2007. Η τότε “επάρατη” Δεξιά  του Κώστα Καραμανλή διέπραξε ένα από τα χειρότερα, ίσως και το χειρότερο έγκλημα στη νότερη ιστορία της Ελλάδας, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, συγκυριών και δεδομένων κάθε εποχής.  ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ  και ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15%. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΕΛΛΕΙΜΜΑ  3,8%!

  2. Κι ενώ διέπραξε η κυβέρνηση εκείνη της Ν.Δ συνταγματικό πραξικόπημα, ο υπαίτιος πρωθυπουργός δεν πήγε (ακόμα) φυλακή, χάριν της περίφημης “ομερτά” Αλέξη Τσίπρα -Κώστα Καραμανλή (δανεικός Πάνος Καμμένος για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ-    Ομπρέλα προστασίας για τον υπόδικο πρωθυπουργό). Η επαίσχυντη εκείνη “ομερτά” βρίσκεται εν ισχύι  ως αυτή την ώρα.

  3. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η χώρα ξαναμπαίνει  στο “παιχνίδι” της οικονομίας της Αγοράς με έναν απρόσμενο αέρα φερεγγυότητας για τα παγκόσμια δεδομένα χρεοκοπημένης χώρας.  Αντλεί 2,5 δισ.τη στιγμή που οι προσφορές ξεπέρασαν τα 10 δισ!  Και με ένα επιτόκιο 3,6% που δε θα μπορούσε να θεωρηθεί καθόλου υψηλό για τα δεδομένα  μιας ευρωπαϊκής χώρας που χρεοκόπησε και με τον τρόπο που  έγινε μάρτυρας όλη η υφήλιος  την τελευταία 10ετία

  4. Την επιτυχία μοιράζονται ισομερώς α. Η Ευρώπη που στήριξε με κάθε τρόπο την παραπαίουσα οικονομικά χώρα β. Η κυβέρνση συνεργασίας Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. 3.  Η μακρόχρονη και ειρηνική  κυβερνητική συνύπαρξη   Αλέξη Τσίπρα- Πάνου Καμμένου.

  5. Αν μέτρησε κάτι τελευταία σταθερά στην  εκτόξευση της φερεγγυότητας της χώρας  ήταν η σταθερή στάση του Αλέξη Τσίπρα στο λεγόμενο  “Μακεδονικό”. Πισωγύρισμα της κυβέρνησης είναι σίγουρο, σύμφωνα με τις απόψεις κορυφαίων οικονομολόγων, πως θα οδηγούσε τη χώρα εκτός αγορών , άγνωστο για πόσο διάστημα (ίσως και χρόνων) και με ποιες συνέπειες. Οι περισσότεροι, ως Κασσάνδρες, τύπου Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και  στενού επιτελείου Κυριάκου Μητσοτάκη ,περίμεναν αγωνιωδώς και ευδαιμόνως   τουλάχιστον άλλα δύο μνημόνια! Η σημερινή ημέρα τους διέψευσε  παταγωδώς. Και όχι τόσο από  την άντληση των 2,5 δισ,αλλά από την  προσφορά των δανειστών που τελικά ξεπέρασε τα 10 δισ.

Μια ματιά στο διεθνή τύπο σήμερα   και θα διαπιστώσει κάθε καλόπιστος ΄Ελληνας πως οι διθύραμβοι πολλών αναλυτών  για την αναμφισβήτητη αυτή επιτυχία της χώρας  δεν είναι παρά επιβεβαίωση  και της δικής μας εδώ κριτικής,που παραδίδουμε με αίσθημα ευθύνης στις σημερινές και τις κατοπινές γενιές των Ελλήνων.  12 χρόνια τώρα σε αυτό το σάιτ, μάθαμε μέσα από επίπονο συνειδησιακό αγώνα και καθημερινές, εσωτερικές συγκρούσεις   να πορευόμαστε με ανεξάρτητη και  φερέγγυα κρίση. Και μάθαμε να απολογούμαστε μόνο στην Ιστορία. Το δικό της δικαστήριο κρίνει καθημερινά κι εμάς και όσους αντιμάχονται τη δουλειά μας.

Σε πείσμα της κακοήθεια,της μικρότητας του φανατισμού , όσο ζούμε  εν συγγραφική (και ου μόνον)  ενεργεία και δράσει,  δε θα υποστείλουμε τη σημαία της αλήθειας και της αντικειμενικότητας . Είναι οι βασικοί  πυλώνες της αστράτευτης Ιστορίας. Η “καρδιά” της επιστήμης  του Θουκυδίδη.

΄Ωρα, 19.30

_____________________________________________________

ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ   ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ

Φίλος μας έστειλε τις παρακάτω παρατηρήσεις του:

“Ανέβασα τα κείμενα που ακολουθούν με σχόλια και παρατηρήσεις σε κάποια από τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .Παράλληλα, έκανα και  μια μικρή έρευνα-“δημοσκόπηση” στο στενό φιλικό και το ευρύτερο επαγγελματικό μου κύκλο,ζητώντας να με ενημερώσουν   αν είχαν πληροφορηθεί τελευταία για τα δημοσιεύματα που παραθέτω και  αν γνώριζαν περισσότερα για τις συγκεκριμένες ειδήσεις.

Προηγουμένως, είχα ο ίδιος “ανοίξει” πάνω από 30 ιστότοπους, οι περισσότεροι  προσκείμενοι στη Δεξιά ή την Ακροδεξιά. Τα συμπεράσμα: Ούτε μια απ΄αυτές τις φυλλάδες κάνει την παραμικρή νύξη για την υπόθεση της Ναζί εισαγγελέως που λειτουργούσε ως αχυράνθρωπος  του Μαρινάκη ή  για την έναρξη της δίκης του παιδεραστή φίλου του Κυριάκου Μητσοτάκη.΄Ηταν επόμενο και η μικρή δημοσκόπηση μου να αποδώσει τα ίδια αποτελέσματα. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους όσοι ρωτήθηκαν και θεωρούσαν ως πηγές ικανοποιητικής  ενημέρωσης  κάποιους ιστότοπους σαν την iedimerida.gr, TA NEA και το ΒΗΜΑ δεν είχαν  πληροφορηθεί το παραμικρό γι΄αυτά τα όντως σοβαρά θέματα   της  επικαιρότητας.

Πιστεύω πως αν οι παραπάνω ειδήσεις  έτυχαν τις αποσιώπησης από  οικονομικά και ιδεοληπτικά εξαρτημένους ιστότοπους και έντυπα,το ίδιο ακριβώς θα συνέβη και με τα αντίστοιχα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Δεν παρακολουθώ, όμως, εδώ και χρόνια τα συγκεκριμένα μέσα παραπληροφόρησης και έτσι δεν είμαι σε θέση  να γνωρίζω, αν είχαν κι εδώ την ίδια τύχη οι ειδήσεις που ανέβασα. Το πιθανότερο και σε αυτά τα μέσα της εμπορικής δημοισογραφίας , αυτή την πληροφόρηση θα την  είχε φάει το μαύρο σκοτάδι.

Οπότε βγάλτε κι εσείς τα συμπεράσματά σας “.

Τα δικά μας συμπεράσματα, αγαπητέ, είναι χιλιειπωμένα εδώ χρόνια τώρα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα, ακόμα και από τα όπλα μαζικής καταστροφής, την αλλοίωση του κλίματος ,τη μόλυνση  της ατμόσφαιρας  και φυσικά την πείνα και τις αρρώστιες  που δέρνουν το μισό πλανήτη, ακόμα κι από αυτές τις μάστιγες, ο άμεσος, και υπαρκτός κίνδυνος,  ως  καθημερινώς περιφερόμενη ανά την υφήλιο   απασφαλισμένη βόμβα, είναι α. Η παραχάραξη της ιστορίας και β. Η έλλειψη πραγματικής και αντικειμενικής ενημέρωσης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ,που στην ουσία είναι Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης (ΜΜΠ).

 

Η ζωή, ως γνωστό, στηρίζεται στην εμπειρία. Αν συνήθως  οι νεότεροι διαπράττουν περισσότερα σφάλματα από τους μεγαλύτερους, είναι γιατί έχουν έλλειψη εμπειρίας και αξιοποίησης της πληροφόρησης για τη ζωή. Οι γενιές ομοίως που στερούνται ιστορικής μνήμης και δεν έχουν διδαχτεί από το παρελθόν, είναι ανάπηρες  χωρίς τις εμπειρίες  που πλουσιοπάροχα προσφέρει η Ιστορία .Για τούτο και διαπράττουν ή επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια  λάθη. Η ζημιά, βέβαια, δεν αλλάζει, αν όσα μαθαίνουν, είναι διαστρεβλωμένα, αλλοιωμένα, κατασκευασμένα.

Αν δε γνωρίζει τα εγκλήματα του Ναζισμού ,ευκολότερα μπορεί να τα διαπράξει ή να τα αποδεχτεί  ο “ανύποπτος”, ο ανενημέρωτος, αλλά ουδέποτε ο ιστορικά γνώστης και έμπειρος. Εξαίρεση του κανόνα δεν υπάρχει, παρά μόνο αν ο φορέας του ναζισμού μένει ασυγκίνητος από τις υποδείξεις και τα συμπεράσματα της ιστορίας, όποτε εδώ δεν πρόκειται για “συγγνωστή πλάνη”, αλλά για διαστροφή.Τα υποκείμενα  τέτοιας νοσηρότητας αφορούν πλέον  τα… αντικείμενα της ψυχιατρικής.

   Ο φανατικός εθνικιστής  Μακεδονομάχος,βγια να έρθουμε στα δικά μας και στα πρόσφατα,μέσα από παραχαραγμένες σελίδες Ιστορίας και από κατευθυνόμενη στρεβλή και παραποιημένη πληροφόρηση (παραπληροφόρηση) παραληρεί, απειλεί, υβρίζει. Και το χειρότερο, δε διστάζει να επιχειρήσει να κάψει ακόμα και παιδιά, (όπως έκαψε σαν τα ποντίκια 100 ανθρώπους στο Μάτι),να πυρπολήσει σπίτια,  να ανοίξει κεφάλια.

Οι ένοχοι, οι ηθικοί αυτουργοί της ιστορικής παραχάραξης και της δημοσιογραφικής παραπληροφόρησης  έχουν ονοματεπώνυμα στη χώρα μας. Τους έχουμε εδώ επισημάνει και καταγράψει με μαύρα γράμματα. Οι ευθύνες τους, πέρα από ιστορικές, είναι και  ποινικές και μάλιστα βρίσκονται  σε…εκκρεμότητα. Δε θα επαναλάβουμε περισσότερα από τα ήδη επανειλημμένως ειπωμένα.

 

Ούτε επίσης θα επισημάνουμε εν πολλοίς ξανά την τεράστια σημασία σήμερα ,ειδικά της ιστορικής δημοσιογραφίας. Και για την ίδια την Ιστορία και για την απλή  δημοσιογραφία. Η πληροφορία ,αυτή μάλιστα που έχει τη δυναμική να χαρακτηριστεί ή να εξελιχθεί σε ιστορικό μικρό ή μεγάλο γεγονός, σε μας εντοπίζεται, ανασύρεται στην επικαιρότητα, καθαρίζεται, σχολιάζεται με ευθύνη και σύνεση κατά το ανθρωπίνως δυνατό, δαφυλάσσεται και μπαραδίδεται  στις γενιές, παρούσες και μελλοντικές, ατόφια, απαραχάρακτη, γνήσια, αντικειμενική.

Η μισή Ελλάδα σήμερα και δη στην εποχή του ιντερνέτ ,που η γρήγορη και  ελεύθερη διακίνηση της είδησης θα έπρεπε να είναι κατάκτηση,  (αυτο)στερείται ενημέρωσης. Ακόμα χειρότερα. Οι περισσότεροι ΄Ελληνες είναι θύματα στρεβλής πληροφόρησης από τους στρατευμένους κονδυλοφόρους της ιστορίας και της δημοσιογραφίας.Δεν είναι τυχαίο,επομένως, για να επανέλθουμε στην επικαιρότητα, που ένα ψευδεπίγραφης σοβαρότητας  θέμα, όπως το ονοματολογικό και Μακεδονικό αποκαλούμενο, μπορεί να κινητοποιήσει ακόμα και 100 χιλιάδες φανατικούς εθνικιστές  και να τους βγάλει στο δρόμο, ως…επαναστάτες χωρίς αιτία!  Οι ίδιοι δε θα άφηναν τους καναπέδες τους  για κανέναν άλλο λόγο, πολλώ μάλλον για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που η Ευρώπη (και όχι μόνο) αντιμετωπίζει σήμερα το μέγα ζήτημα της ομαδικής μετακίνησης  πληθυσμιακών ομάδων,  αλλά και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης αυτών των έγκλειστων στα προσφυγικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

 

Ούτε μια ΝΔ,που χρεοκόπησε τη χώρα και σήμερα έχει ως αρχηγό  ένα μέλος μιας από τις χειρότερες φαμίλιες (ακόμα και στη μεταφορική σημασία της λέξης), φίλο κατηγορουμένων για εμπόριο ναρκωτικών, για παιδεραστία ,ακόμα και βιασμούς παιδιών, θα είχε ποτέ ή σε άλλη χώρα με πολιτικό πολτισμό  ελπίδα να ψηφιστεί και να γίνει κυβέρνηση. Μιλάμε στην κυριολεξία τώρα  πια για χώρα της φαιδρά πορτοκαλέας,.Για δημοκρατία της μπανανίας.

Και ένα λαός, έστω και αν ένα ποσοσοτό, μόλις 30%, (με αυτό συνήθως στην Ελλάδα εκλέγονται οι κυβερνήσεις), επιβραβεύει φίλους εμπόρων ναρκωτικών,βιαστών και παιδεραστών ,δεν σημαίνει πως δεν οφείλει να αισχύνεται  στο σύνολό του. Αλλά δε φτάνει. Η πλειοψηφία,που δεν χαρακτηρίζεται από  τέτοια χαρακτηριστικά σήψης,  έχει υποχρέωση  να φράξει το δρόμο προς την εξουσία σε μια τέτοια άρρωστη πλέον παράταξη, που σύγκειτα σε επίπεδο  οπαδών και αρχηγών  από μαφιόζους, διεφθαρμένους και νοσηρούς τύπους.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :

1. “ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
Δεν υπάρχει βρωμιά που να μην είναι μέσα Μητσοτάκης και συνεργάτες του. Οικονομικές απάτες, πελατειακές σχέσεις, ναρκωτικά,τώρα και παιδεραστία και μάλιστα μετά βιασμού!
Σήμερα ξεκίνησε η δίκη του Νίκου Γεωργιάδη βουλευτή της Ν.Δ και εξ απορρήτων του αρχηγού της Ν.Δ για βιασμό παιδιών στη Μολδαβία και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών.
Απ ΄όλα έχει ο μπαξές της Δεξιάς. Δε θα είιχε παιδεραστία και βιασμούς;
Ακούσαμε σήμερα στα δικαστήρια το εξής σιχαμερό. Οταν εκλεγεί,λέει, ο Κυριάκος να αναθέσει το Υπουργείο Παιδείας στον κολλητό του. Θα έχει εύκολη πρόσβαση εκεί που είναι το βίτσιο του!
Μιλάμε για μπόχα που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει η χώρα.
2.ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ
Αμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για τα «έργα και τις ημέρες» της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, Βικτώριας Μαρσιώνη.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή, να ελεγχθεί πειθαρχικά η κ. Μαρσιώνη, για τις ανήκουστες αναρτήσεις της στο facebook, σε βάρος ακόμα και της δικαιοσύνης, αλλά και προσωπικά κατά συγκεκριμένων συνάδελφων της, καθώς και για σχόλια που φλερτάρουν με τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Παράλληλα δόθηκε εντολή, να ανασυρθεί αμέσως από το αρχείο, η δικογραφία την οποία η κ Μαρσιώνη «έκλεισε» με ένα πρωτοφανές σκεπτικό και αφορά στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Μαρινάκη και σχετίζεται με το ζοφερό παρασκήνιο της υπόθεσης του Noor 1.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω Εισαγγελέας, που κατά το χρονικό διάστημα 2017-2018 εξέδωσε την επίμαχη διάταξη αρχειοθέτησης, υπήρξε και αθλητική Εισαγγελέας Πειραιά.
Η κ. Μαρσιώνη αρχειοθέτησε μήνυση που αφορούσε καταγγελλόμενη από τον Στηβ Κακέτση υποκλοπή συνομιλίας από τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο του Β. Μαρινάκη, και χρήση της από τον Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», με ένα σκεπτικό που όχι απλώς πάσχει από άποψη νομικής επιχειρηματολογίας αλλά θέτει σε δοκιμασία και την κοινή λογική.
Ως κορυφαίο σημείο του σκεπτικού της κ. Μαρσιώνη, και ανεξάρτητα από το ορθόν ή όχι της τελικής της κρίσης, αναδεικνύεται εκείνο στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει (σε ελεύθερη μετάφραση) ότι ένας δικηγόρος δεν μπορεί να διαπράττει ποινικό αδίκημα, όπως αυτό της παράνομης υποκλοπής συνομιλίας, επειδή γνωρίζει τις συνέπειες του νόμου
Μάλιστα σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη εκμεταλλευόμενοι μια πολύ κακή του επαγγελματική στιγμή, του είχαν ζητήσει να καταθέσει επωνύμως, ότι η εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση του Νoor 1 ήταν προϊόν σκευωρίας, στην οποία μεταξύ άλλων, είχαν εξυφάνει, ο λιμενικός που είχε διενεργήσει την έρευνα για το ναρκόπλοιο, ο Πάνος Καμμένος και οι «εχθροί» του, Νίκος Πατέρας και Δημήτρης Μελισσανίδης.
Βεβαίως, όπως είναι ήδη γνωστό, για τις καταγγελίες περί δήθεν σκευωρίας, είχε διενεργηθεί επισταμένη έρευνα από τον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο οποίος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι καμία σκευωρία δεν είχε στηθεί από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Τώρα λοιπόν, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, θα διερευνηθεί εκ νέου και το σκέλος της υπόθεσης που είχε αρχειοθετήσει η κ. Μαρσιώνη και αφορά σε τηλεφωνική υποκλοπή μιας ιδιωτικής συνομιλίας, που δεν επιβεβαιώθηκε το περιεχόμενο της
΄Ωρα, 13.00.

 

2. ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ»
Independent: Ακατανόητη η υποστήριξη Τσίπρα στον Μαδούρο, σε μια χούντα
O Αλ. Τσίπρας με τον Νικολάς Μαδούρο στο περιθώριο συνόδου του ΟΗΕ το 2015 / Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI

Δριμεία επίθεση στην απόφαση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει τον Νικολάς Μαδούρο εξαπολύει ο Independent.

«Τι στο καλό συνέβη στην ελληνική παράδοση αλληλεγγύης στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που έζησε από το 1967 έως το 1974 υπό μια αχρεία, ωμή, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τη δεξιά στρατιωτική χούντα, στέλνει μήνυμα υποστήριξης σε μια αχρεία, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τον στρατό δικτατορία στη Βενεζουέλα;», διερωτάται ο Ντένις ΜακΣέιν, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικανικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση Μπλερ, που αρθρογροαφεί για ευρωπαϊκά θέματα στη βρετανική εφημερίδα.

«Αξίζει θαυμασμού το θράσος του Χουάν Γκουαϊδό, του γενναίου, νέου προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας. Προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάει για μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα για να διαπιστώσει μόνος την απελπισία των κατοίκων της χώρας απέναντι στον πρόεδρό τους, Νικολάς Μαδούρο, και τους στρατηγούς και ναυάρχους που τον στηρίζουν στην εξουσία. Μετά τη δυναμική του υποστήριξη προς τον Μαδούρο ο Τσίπρας είναι μάλλον απίθανο να αποδεχθεί την πρόταση», συνεχίζει, σημειώνοντας πως το κόμμα του Γκουαϊδό, η Λαϊκή Βούληση, συνδέεται με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Παραθέτει, δε, δηλώσεις του Χιλιανού αριστερού πολιτικού Πέδρο Φελίπε Ραμίρεζ (που έζησε εξόριστος στη Βενεζουέλα και διετέλεσε από το 2014 έως το 2018 πρεσβευτής της χώρας του στο Καράκας) για τον Μαδούρο, ο οποίος, όπως λέει, δεν έχει καμία σχέση με την κληρονομιά του Ούγκο Τσάβες: «Εγώ παραμένω τσαβίστα, αλλά το καθεστώς Μαδούρο δεν έχει καμία σχέση με τον τσαβισμό. Είναι η δικτατορία μιας ομάδας που πήρε τον έλεγχο του κράτους για τα δικά της προσωπικά οφέλη. Κατέστρεψαν τη χώρα, δημιούργησαν πείνα και το μεγαλύτερο κύμα εξόδου που γνώρισε ποτέ η Νότια Αμερική».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις, όπως του λαϊκιστή Κάρλος Άντες Πέρες τη δεκαετία του 1980 και μετά του Ούγκο Τσάβες, «που εξελίχθηκε σε δημαγωγό», πρόσφεραν κάκιστες υπηρεσίες στη Βενεζουέλα: «Όπως η Σαουδική Αραβία και άλλες πετρελαϊκές δικτατορίες, η Βενεζουέλα υποφέρει από τη σύγχρονη κατάρα τού να είναι πολύ πλούσια για το δικό της συμφέρον. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία και η Ρωσία -όπου οι στρατηγοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας έγιναν πλούσιοι με αντάλλαγμα την υποστήριξη προς έναν αυταρχικό πρόεδρο- έσπευσαν δυναμικά στο πλευρό του Μαδούρο και κατά του λαού της Βενεζουέλας», γράφει.

 

Και καταλήγει: «Τώρα η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει τη δικτατορία του Μαδούρο, την ώρα που άλλοι Ευρωπαίοι αριστεροί πρωθυπουργοί, όπως ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ, που γνωρίζει την αλήθεια για την τυραννία του Μαδούρο, ζητούν νέες εκλογές. Την εβδομάδα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια σημαντική τομή κατά του εθνολαϊκισμού, με τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της “Μακεδονίας” να επικυρώνεται από την ελληνική Βουλή, το καλό όνομα και το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη δέχθηκαν πλήγμα με την απόφαση του Τσίπρα να υποστηρίξει ένα καθεστώς στη Βενεζουέλα εξίσου κακό όσο εκείνο των Ελλήνων συνταγματαρχών της επταετίας 1967-1974».

‘Οντως! Eντελώς ακατανόητη η στάση της κυβέρησης.  Και καλά  στις αρχές. ‘Ηταν κατανοητό από πολλούς (από εμάς εδώ όχι) που έτρεχε ο Αλέξης Τσίπρας για βοήθεια στη Ρωσία, αναγνώριζε τη διχοτόμηση της Ουκρανίας και θεωρούσε,πάλι μόνο αυτός, φίλο το δικτάτορα Πούτιν.

Τώρα ,η Ελλάδα εκείνη άλλαξε. Κι αυτό να ομολογήσουμε χάρη στον Τσίπρα. Τί στα κομμάτια, λοιπόν, θέλει και συμπαρίσταται ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός σε ένα δικάτορα, σαν το  Μαδούρο;

Δε λέμε να αναγνωρίσει και τον έτερο… φέρελπι αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Γκουαϊδό,που δεν είναι τίποτα περισσότερο από αχυράνθρωπος του Τραμπ. Αλλά όχι και να συμπαρίσταται η ελληνική κυβέρνηση στον αισχρό Μαδούρο, που κατάντησε τη χώρα κόλαση. Ντροπή!

3.ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Συνέλαβαν 46χρονη Ρομά στην Ορεστιάδα που έλεγε τον καφέ και τα χαρτιά -Ζητούσε 150 ευρώ και χρυσαφικά
Καφές: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Image result for γυφτισσα χαρτοριχτρα

 

Η αστρολόγος Αση Μπήλιου

Καλώς συνέλαβαν την καφετζού .Αλλά γιατί μόνο αυτή; Η Μπήλιου , ο Λεφάκης ,οι άλλοι αητονύχηδες  δεν κοροϊδεύουν τα…κορόιδα;΄

Η μήπως οι διαφημιζόμενοι στα ΜΜΠ είναι πτυχιούχοι ….πανεπιστημίων Αστρολογίας (αναγνωρισμένων παρακαλώ!) όπως τσαμπουνάνε οι ίδιοι ,οπότε είναι …επιστήμονες στην πρόβλεψη του μέλλοντος (διάβαζε στον αέρα κοπανιστό);

Αλλά…όπου Ρομά  και η μοίρα του.

4.Ο Μητσοτάκης περιέγραψε την πολιτική της ΝΔ για το φάρμακο
Κυριάκος Μητσοτάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Στο μεταξύ, μάθαμε πως την επιτροπή που κατάρτισε το πρόγραμα για την πολιτική του Κυριάκου στο φάρμακο, συμμετείχαν με κορυφαίους ρόλους ,λόγω…. ειδικότητας, ο Σαμαράς ,ο Αβραμόπουλος και φυσικά ο Γεωργιάδης, γνωστοί … συνεργάτες της Novartis.  “Μάθε τέχνη κι άστηνε,κι αν πεινάσεις (χαχά,αν είναι δυνατόν με τόσα εκατομμύρια μίζα)  άστηνε”.

 

΄Ωρα 16.00