ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Εισβολή χιονιά διαρκείας.
«ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ»
Καλλιάνος: Ερχεται ιστορικός χιονιάς το Σαββατοκύριακο -Ρεκόρ 10ετίας
Theodore Manolopoulos / SOOC

 

Νέα δεδομένα για σφοδρό χιονιά, διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα ξεκινήσει να πλήττει το Σάββατο όλη την Αττική, από τα βόρεια προάστια και τον Πειραιά, έως τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας, δημοσιοποίησε για την επερχόμενη κακοκαιρία το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τα νέα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί μια από τις πιο σημαντικές χιονοκαταιγίδες της τελευταίας δεκαετίας!

 iefimerida.gr

Πολεμικό ανακοινωθέν! Εισβολή και σφοδρή επίθεση θα πλήξει τη χώρα. Κρυφτείτε στα καταφύγια,  ίσως  γλιτώσετε!

Κι όλα αυτά,για να ανακοινώσει ο ιστότοπος  της παραπληροφόρησης   ένα χιονιά, που Φλεβάρη μήνα είναι ό,τι πιο φυσικό και κανονικό. Με τη διαφορά πως “ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει”. Δεν το λένε, βέβαια,  αυτό.

Τζογάρουν στον πανικό και το φόβο.Πολεμικό  ντελίριο  Καλλιάνου, υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ.΄Εκτισε το προφίλ του με τέτοιες τρομακτιές ανακοινώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων Τόσο ανήθικο και αισχρό.

Και ποιος είναι  ο ακραίος καιρός; Οι χιονιάδες το χειμώνα και οι ζέστες  το καλοκαίρι. Πρωτοφανή,δηλαδή και ασυνήθιστα φαινόμενα!

Εκεί στο αστεροσκοπείο δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος και σοβαρός να τραβήξει  το αυτί αυτού του καιροσκόπου Γιάννη Καλλιάνου, που  δε διστάζει να παίζει με την αγωνία  και το φόβο των ανθρώπων για να στήσει κομματική καριέρα;

Ντροποή,μωρέ!
2. Πέθανε ο ωκεανολόγορ Σμιθ Μπρέκερ -Ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε για υπερθέρμανση του πλανήτη
Γουάλας Σμιθ Μπρέκερ, φωτογραφία: apimages

Κλιματική αλλαγή: βρισκόμαστε στο χείλος μίας αποφασιστικής υπερθέρμανσης του πλανήτη;».

Αυτός ήταν ο τίτλος του επιστημονικού άρθρου που το 1975 έφερε για πρώτη φορά στο προσκήνιο της ακαδημαϊκής κοινότητας και στη δημοσιότητα το φαινόμενο που σήμερα αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Ο συγγραφέας του, ο ωκεανολόγος Γουάλας Σμιθ Μπρέκερ, έφυγε από τη ζωή στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 87 ετών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το άρθρο αυτό, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science κι ακόμη εκείνην την εποχή έφερε το ερωτηματικό, δηλώνοντας μία επιστημονική υπόθεση, χάρισε στον Μπρέκερ τον χαρακτηρισμό του «νονού» της έννοιας «υπερθέρμανση του πλανήτη». Γιατί ακριβώς έπειτα από πολλά χρόνια οι όποιες αμφιβολίες στη διατύπωση της τότε υπόθεσής του, έχουν πλέον διαλυθεί.

Ο όρος «υπερθέρμανση του πλανήτη» είχε γίνει δημοφιλής ήδη από την δεκαετία του ’80. «Το κλίμα είναι ένα άγριο ζώο κι εμείς το ερεθίζουμε με μία ράβδο», είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή του στους The New York Times, χωρίς να μασάει τα λόγια του.

 

Και ο ιλαροτραγικός σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ, ακροδεξιός ,ρατσιστής ,φαλλοκράτης, ακραίος καπιταλιστής  χλεύαζε τον άνθρωπο αυτό,  που είδε πρώτος το κακό που προξένησε η ασυδοσία και ο καιροσκοπισμός  κάποιων ανθρώπων στον πλανήτη. Και αυτός ο πανάθλιος, ημιμαθής  μπίζνεμαν, έγινε πρόεδρος της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο!

Ποιος θα γινόταν, ο  ο Σμιθ Μπρέκερ;  Θα μπορούσαν ποτέ τέτοιου είδους επιστήμονες ή άλλοι έντιμοι και σοβαροί άνθρωποι να ασχοληθούν με τέτοια πολιτική; Το…άθλημα είναι για τύπους σαν τον Ταμπ και τον Πούτιν. Μαφιόζους κανονικούς.

Η ντροπή της ανθρωπότητας και του πολιτισμού!

΄Ωρα 14.00

 

 

3. Πιο αηδία… Πεθαίνεις
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια σε εκφράσεις ώστε όσοι επιχειρούν μέσω αυτής να εκφρασθούν, η γλώσσα τους εκδικείται αντιστεκόμενη. Όπως επί παραδείγματι τα ελληνικά που χρησιμοποίησε ο υπουργός Βερναρδάκης για τον… «εξαιρετικά έντιμο μέχρι αηδίας Παύλο Πολάκη». Προφανώς ο Βερναρδάκης δεν εννοούσε ότι η εντιμότητα του συναδέλφου του προκαλεί ντροπή, αποστροφή και απαρέσκεια(ορισμός της αηδίας), αλλά ότι είναι τόσο έντιμος ώστε καθίσταται αηδιαστικός για τους… ανέντιμους κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Κάθε αίσθημα αηδίας είναι κατά βάση αηδία να αγγίξεις, είχε πει ένας γερμανός φιλόσοφος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση έχει καταφέρει να καταστήσει την αηδία συνώνυμο με την ευπρέπεια. Για όσους ακόμα αρνούνται να αποδεχθούν ότι αυτό που βλέπουν δεν συνάδει με την έννοια της «προοδευτικότητας»- για την οποία υποτίθεται ότι πασχίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουν ότι όταν η «αηδία» χρησιμοποιείται προκειμένου να υπερτονίσει την «εντιμότητα», υποδηλώνει την πρόθεση όσων την επικαλούνται να θέσουν ένα διαχωριστικό όριο μεταξύ των «εντός» και των «εκτός» μιας κυβερνητική ελίτ

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον η «εντιμότητα» μέχρι… αηδίας αποτελεί προνόμιο της κυβέρνησης και δεν περισσεύει για τους υπόλοιπους. Τουτέστιν καλώς πήρε καταναλωτικό δάνειο ο Πολάκης, καλώς τηλεφώνησε στον Στουρνάρα, καλώς τον ηχογράφησε, και καλώς εν συνεχεία ανακάλεσε και επικαλέστηκε τη… μνήμη του προκειμένου να μεταφέρει αυτολεξεί τον διάλογο με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Όλα καλώς καμωμένα μέχρι… αηδίας. Ακόμα και η απειλή προς τον Σουρνάρα ότι έχει τρεις μέρες προθεσμία διαφορετικά θα πάει στο γραφείο του!

 

Στην Ελλάδα του “είσαι ό,τι δηλώσεις”  ο αδαής περί τη γλώσσα αυτός Παυλίδης δίνει μαθήματα…γλωσσολογίας!  Αν και δηλώνει (χωρίς τσίπα) δημοσιογράφος.

Κατ΄αρχήν,  χρησιμοποιούμε κατά κόρον  αυτή τη φραση. Λέμε .π.χ “σε αγαπάω  μέχρι αηδίας”, “σε πάω…αφόρητα” κ.οκ.

 Δεύτερο. Ο γλωσσολόγος  -δοκησίσοφος κοντυλοφόρος, που έχει το θράσος να δίνει και μαθήματα ορθής χρήσης του λόγου(!) ,μένει “ξεβράκωτος” με  τον τρόπο που χτίζει  το κείμενό του . Μετρήστε  πόσες φορές  επαναλαμβάνει τη λέξη – αηδία-. Ούτε μαθητής Γυμνασίου να ήτανε.

Μια…αηδία ο άνθρωπος,γενικώς.

 

4. Σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»: Τα τρία νέα σχέδια του Αρκά
Έχουν ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες likes και κοινοποιήσει
Δημοσίευση 19/2/2019 |

 

 

Αλητήριος, κακεντρεχής, εντελώς μικροπρεπής! Αυτός, ρε γαμώτο, είναι ο Αρκάς των… νιάτων μας;

Και να σκεφτεί κανείς  πως ο πρωθυπουργός μιλάει θαυμάσια αγγλικά σήμερα, όπως ίδίοις ωσί διαπίστωσαν  σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες,  ξένοι ανταποκριτές και του το επιφύλαξαν  ως φιλοφρόνηση στο τέλος. Παλιότερα, όταν κάναμε από εδώ δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, είχαμε κι εμείς πέσει στην παγίδα της  παραπληροφόρησης για το επίπεδο γλωσσομάθειας  του πρωθυπουργού  και αναφερθήκαμε με σκληρότητα στην υποτιθέμενη, όπως προπαγάνδιζαν οι κοντυλοφόροι,  ξενόγλωσση ανεπάρκειά του. Σήμερα,  ζητάμε  συγγνώμη γι αυτό το μέγα ολίσθημα τότε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης στη Βουλή παλιότερα, ειρωνεύτηκε   τα αγγλικά του πρωθυπουργού. Και να σκεφτεί κανείς πως τα  αμερικάνικα  του Κυριάκου για απόφοιτο  του …Χάρβαραντ θυμίζουν αναλογικά  αγγλικά καμακιού της παραλίας!  -Ντου γιου λάικ η Ελλάδα μις? (Για τον Κώστα Καραμανλή,άσε,  να μη μιλήσουμε καλύτερα).

Αν καταντούσα ποτέ να πιάσω πάτο και ακόμα κάτω , να αναδημοσιεύει κείμενά μου ΜΟΝΟ ακροδεξιός, ναζιστικός «Τύπος» και να με επευφημούν  τα ανεγκέφαλα ζόμπι που μέχρι χτες  φτύνανε  στα σκίτσα του Αρκά, θα έβαζα επί λόγου τιμής, μια πέτρα στο λαιμό μου και θα βούταγα στο Φάληρο. Από ντροπή και για εξιλέωση!

Βεβαίως,  μην παριμένετε  τέτοια υπεύθυνη -ανώτερη πράξη  από ένα σημερινό Αρκά. Η ξεφτίλα του δεν έχει πια όρια  και  περιγραφή. Σύντομα, τα λεξικά, δίπλα στη λέξη ξεφτιλισμένος, θα βάζουν  τη λέξη Αρκάς για χαρακτηριστικό παράδειγμα και συνώνυμο όρο.

΄Ωρα, 16.00