ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΕ,ΓΑΜΩΤΟ, ΑΛΛΑ…

“Για την Ελλάδα,ρε γαμώτο”,αλλά

τί χώρα είμαστε …γαμώτο;

1. Υποστηρίζατε τον Γεωργιάδη και μετά χαϊδεύατε τα παιδιά σας αντί να κρεμαστείτε απ’ τις γραβάτες σας

Λίγες ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Γεωργιάδη, τα επικοινωνιακά επιτελεία της ΝΔ, έδωσαν οδηγίες προς φίλια ΜΜΕ (στην ανάγκη φαίνονται οι φίλοι) να εξαφανιστεί η είδηση της καταδίκης και τα στελέχη της όταν μπαίνει το ερώτημα στα πάνελ να αποσυνδέουν τον Νίκο Γεωργιάδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη …. Ο Νίκος Γεωργιάδης ωστόσο δήλωσε στη δίκη πως είναι σαράντα χρόνια φίλος του Κυριάκου, σύμβουλός του στο Υπουργείο αλλά και στο διηνεκές, ο οποίος όταν αποκαλύφθηκε το θέμα τον κράτησε κρυφό σύμβουλο και τον διαβεβαίωσε πως θα τον επαναφέρει σε λίγο στο προσκήνιο όταν ξεχαστεί η υπόθεση.

Τι προκύπτει απ όλα αυτά; Πως ναι υπάρχει ένας σκοτεινός κύκλος, ένα βαθύ έρεβος. Σε αυτόν τον κύκλο ανήκει πρωτίστως ο Νίκος Γεωργιάδης. Πιο σκοτεινή δραστηριότητα από τη δική του δεν υπάρχει. Έσυρε στο κρεβάτι του ανήλικα παιδιά, με το θέλγητρο 18 δολαρίων. Κάποια από αυτά δεν είχαν να φάνε. Τα βίασε σκληρά (όπως λέει σε κατάθεσή του ένα από τα θύματα) και ενέταξε τις πράξεις του αυτές στην πολυτελή καθημερινότητά του. Χωρίς ντροπή αλλά κυρίως χωρίς την ανάγκη να απολογηθεί σε κάποιον. Ακόμη και όταν η Αστυνομία συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία (βίντεο, συνομιλίες, μαρτυρίες) για να τον οδηγήσει σε δίκη, αυτός επέδειξε το διπλωματικό του διαβατήριο και έφυγε ανενόχλητος…

Ένα σημαίνων πολιτικό πρόσωπο κατηγορήθηκε για παιδεραστία αλλά τα ΜΜΕ μιλούσαν για συκοφαντία ή για κάποιον δράκο στου Ζωγράφου. Σίγουρα όχι για το σύμβουλο του Μητσοτάκη που βίαζε παιδάκια.

Σε νομικό επίπεδο, κάποιος εισαγγελέας Γκύζης, αρχειοθέτησε τη μηνυτήρια αναφορά που κάναμε εναντίον του Γεωργιάδη για να βρεθεί ευτυχώς ένας άλλος εισαγγελέας, ο εισαγγελέας Πιέρρος στην Εισαγγελία Εφετών να την επαναφέρει για να δικαστεί. Η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Προϊσταμένου της, Ηλία Ζαγοραίου, ξέχασε να κάνει αίτηση δικαστικής συνδρομής στη Μολδαβία.

Ο κύκλος που με τον ένα ή άλλο τρόπο υποστήριζε το Νίκο Γεωργιάδη ήταν μεγάλος. Σε αυτό τον κύκλο φυσικά ανήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε όλο το κόμμα του σε ομηρία προκειμένου να υποστηρίξει τον παιδόφιλο φίλο του. Τον ρώτησα πολλές φορές ποιοι και τι είδους είναι οι δεσμοί του με τον Νίκο Γεωργιάδη, ώστε να τον οδηγήσουν να διακινδυνεύσει την πολιτική του πορεία, παίρνοντάς τον στην πλάτη του; Από το δικαστήριο παρέλασαν μαζί με τη Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Κυρανάκη, διάφοροι παράγοντες της ΝΔ και του Κολλεγίου για να πουν απερίφραστα πόσο ευπρεπής και κύριος είναι ο Νίκος Γεωργιάδης σε αντίθεση με τους κατηγόρους του. Άνθρωποι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να υποστηρίξουν κάποιον με τόσο βαριές κατηγορίες για ένα ανατριχιαστικό έγκλημα. Ανήκαν επίσης στον κύκλο του Νίκου Γεωργιάδη.

2.Γεωργιάδης: Αν γίνει δίωξη για παθητική δωροδοκία, θα κάνω μήνυση
Άδωνις Γεωργιάδης
3. Kωνσταντίνος Δασκαλάκης: Οι Ελληνες με έμαθαν επειδή έχασε ο Σάκης Ρουβάς στη Eurovision –

 

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

 

Το 2009  αποφασίζει ο διεθνής οργανισμός επιστήμης των υπολογιστών ACM να μου δώσει το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην επιστήμη των υπολογιστών. Η ανακοίνωση έγινε συγχρόνως με τη Eurovision, όπου εκείνη τη χρονιά ο Σάκης Ρουβάς είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία ο Σάκης να πάρει το πρώτο βραβείο. Δυστυχώς ο Σάκης δεν πήρε το πρώτο βραβείο και υπήρχε μία γενική κατήφεια στους Ελληνες. Κάποιος στο Τwitter, τον οποίο δεν γνωρίζω, έστειλε ένα tweet στους φίλους του νομίζω, το οποίο έλεγε “Σάκης ή Δασκαλάκης” και γράφει ένα μικρό μήνυμα τύπου “ρε παιδιά, τι χώρα είμαστε εμείς που κλαίμε που δεν πήραμε το βραβείο στη Eurovision αλλά δεν χαιρόμαστε που πήραμε το καλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών”. Μετά από αυτό το tweet, λοιπόν, ένας blogger, μάλλον φοιτητής του Πολυτεχνείου, έγραψε ένα ίδιο post με τα ίδια παράπονα, με αποτέλεσμα αυτό να διαδοθεί και εγώ να γίνω γνωστός στους Ελληνες», αποκάλυψε ο «Ελληνας Αϊνστάιν».

4.Φοιτητές προπηλάκισαν καθηγητή του ΑΠΘ επειδή… έκανε μάθημα -Η αντίδρασή του
Ο καθηγητής Ορέστης Καλογήρου που κατήγγειλε το περιστατικό στο ΑΠΘ -Φωτογραφία: facebook

 

Τις Τρίτες έχω μάθημα 16.00-18.00 στην Α11 με τους πρωτοετείς. Όταν έφτασα στο ακαδημαϊκό τέταρτο, 16.15, βρήκα 80-100 πρωτοετείς έξω από την αίθουσα να με περιμένουν για το μάθημα λέγοντάς μου ότι η συνέλευση που γινόταν στην ίδια αίθουσα τελειώνει σε λίγα λεπτά. Τους ζήτησα να με ενημερώσουν ως τις 16.30, αν τελειωσει να μπουμε για μάθημα, αλλιώς να αναζητησω ελεύθερη αιθουσα. Στις 16.25 οι φοιτητές μου με ενημερώνουν ότι η συνέλευση τελείωσε οπότε μπαίνουμε στην αίθουσα για μάθημα.

Εκεί είχαν παραμείνει περίπου 15-20 φοιτητές (από τους 74 που ψήφισαν στη συνέλευση, το τμήμα έχει 1500 ενεργούς φοιτητές) και απαίτησαν με σκαιό τρόπο να φύγω γιατί είχαν “συντονιστικό”. Τους εξήγησα πολύ ήρεμα ότι η εντολή του Προέδρου ήταν ότι μετά τις 16.00 γίνονται κανονικά τα μαθήματα, ότι δεν ενόχλησα μέχρι να τελειώσει η συνέλευση στις 16.25 και μετά μπήκα για μάθημα, ενώ τους παρακάλεσα να κάνουν το συντονιστικό σε άλλη άδεια αίθουσα. Για δέκα λεπτά μέσα σε προπηλακισμούς και οχλαγωγία έλυνα άσκηση στον πίνακα, οι 80-100 φοιτητές μου προσπαθούαν με αφοσίωση να με παρακολουθήσουν, ενώ το συντονιστικό (sic) με έσπρωχνε μακριά από τον πίνακα, έσβηνε την άσκηση και με προπηλάκιζε. Συνέχισα ήρεμα και χωρίς να απαντώ στις προκλήσεις να λύνω την άσκηση.

Σε 15 λεπτά έφυγαν. Το μαθημα ολοκληρώθηκε κανονικά. Στο τέλος του μαθήματος με πλησίασε μια πρωτοετής φοιτήτρια και μου είπε “Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά. Σήμερα μας δώσατε ένα μεγάλο μάθημα ζωής”. Εκανα μεγάλη προσπάθεια να κρύψω τον λυγμό συγκίνησης που με κατέλαβε. Είναι το μεγαλύτερο δώρο για έναν δάσκαλο. Συνέβη πριν από δύο ώρες».

5 ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ
Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού: Ο Αρκάς «ξαναχτυπά»
6..ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Αγριος καβγάς Μεγαλοοικονόμου-Καλλιάνου: «Ξεφτιλίζεσαι 70 χρονών γυναίκα» -«Δεν είμαι 70, είμαι του ’53!»
Αγριος καβγάς Μεγαλοοικονόμου-Καλλιάνου: «Ξεφτιλίζεσαι 70 χρονών γυναίκα» -«Δεν είμαι 70, είμαι του '53!» [βίντεο]

 

7. Την ποινική δίωξη των μελών του Ρουβίκωνα που έκαναν ντου στο γραφείο του ζητά ο γιατρός
Την ποινική δίωξη των μελών του Ρουβίκωνα που έκαναν ντου στο γραφείο του ζητά ο γιατρόςΥπενθυμίζεται ότι μέλος του Ρουβίκωνα προειδοποίησε και χαστούκισε δύο φορές τον γιατρό, ενώ άλλοι πετούσαν καρέκλες και έκαναν «καλοκαιρινό» το γραφείο του.

«Την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε από το παράθυρο», τον απείλησαν, αφού τον στόλισαν με «κοσμητικά επίθετα».

Ο γιατρός και καθηγητής χειρουργικής είχε συλληφθεί από τις Αρχές καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, ζητούσε χρήματα από 40χρονο καρκινοπαθή. Ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

 

8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ

Το αξεπέραστο ποίημα που παραμένει πάντα επίκαιρο. Το έγραψε ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, ένας σύγχρονος Αριστοφάνης που σατίριζε πολιτικούς και τραπεζίτες.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

 

Καταγόταν από εύπορη οικογένεια και ο πατέρας του ήθελε να τον κάνει παπά. Όταν όμως χρεοκοπεί ο πατέρας του τον στέλνει στη Ρωσία για να εργαστεί υπάλληλος στο στο κατάστημα ενός θείου του σιτέμπορου. Ο Σουρής όμως, ξεκινά να γράφει κρυφά τους στίχους του στα κατάστιχα, Δύο μήνες αργότερα, αποχωρεί και φεύγει για την Αθήνα όπου γράφεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο καθηγητής του Σιμτέλο τον απορρίπτει στο μάθημα της μετρική- κατ`άλλους στα Λατινικά-γεγονός που το απαγόρευσε να πάρει πτυχίο. Αυτή η αποτυχία του στοιχίζει πολύ κι αυτό διαπιστώνεται στους εκδικητικούς του στίχους. Παραδίδει μαθήματα και εργάζεται ως δημοσιογράφος για να ζήσει

Δυστυχία σου Ελλάς».
Ποίημα, Γιώργος Σουρής
 Ποιος είδε κράτος λιγοστό 
 σ’ όλη τη γη μοναδικό, 
 εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;
 Να τρέφει όλους τους αργούς, 
 νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς, 
 ταμείο δίχως χρήματα 
 και δόξης τόσα μνήματα;
 Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
 και να σε κλέβουν φανερά,
 κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
 τον κλέφτη να γυρεύουνε;
 Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν ονείρατα,
 ελπίδες και σκοποί,
 οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
 δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή. 
 Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
 κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
 Κι από προσπάππου κι από παππού
 συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
 Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
 να παριστάνει τον ευρωπαίο.
τα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει,
 στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.
 Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
 ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
 Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, 
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης. 
 Και ψωμοτύρι και για καφέ
 το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ». 
 Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς 
 σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.
Δυστυχία σου, Ελλάς,
 με τα τέκνα που γεννάς!

 

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
 τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;