ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Κρυφές δημοσκοπήσεις παγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ -Καταρρέει από τη Λάρισα και πάνω
Προετοιμασία εκλογών -Μεταφέρονται οι κάλπες

Ανέκαθεν η Δεξιά ήταν αδίστακτη.. Συνεργασία με Ναζί,  καταλήστευση της βοήθειας Μάρσαλ, λεφτά που προορίζονταν για την ανοικοδόμηση της καταστραμμένης χώρας, ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, χρεοκοπία ,προδοσίες ανήκουστες και πολλές σε όλα τα επίπεδα. Τώρα για τα παραταξιακά της συμφέροντα, δε διστάζουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο. Από Λάρισα και πάνω η μια, η καλή,η γνήσια, η μη προδοτική Ελλάδα και κάτω από τη Λάρισα, οι κακοί ΄Ελληνες,οι προδότες,οι απάτριδες.

Δεν έχουν  τσίπα, Σε συνεργασία με τους Μιχαλολιάκους θα βάλουν τον κόσμο να σφαγούν  μεταξύ τους. Χρόνια το ονειρευόταν ο αρχηγός των Ναζί. Και μόλις απέτυχε, νά, πάλι η ευκαιρία με το Μητσοτάκη αρχηγό της παράταξης στην οποία,άλλωστε,  ανήκουν και οι χρυσαυγίτες. Τόσο εγκληματίες, τόσο ασεβείς ικαι παρανοϊκοί.

 

2. Ένοχος ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση παιδεραστίας

Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε το δικαστήριο τον Νίκο Γεωργιάδη μετά και την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη συγκεκριμένα: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών.

Επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχνώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Παρών στη δίκη ήταν και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο εισαγγελέας της Έδρας αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε κατά την πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη. Αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις και στοιχεία για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε μεγάλη υπόθεση τράφικινγκ και κυκλώματος παιδεραστίας – παιδοφιλίας.

Κατέρριψε πως το δημοσίευμα, όπως υποστήριζε η πλευρά του κατηγορουμένου, έγινε προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεοκλεγείς τότε αρχηγός της ΝΔ το 2016.

Ειδικότερα, το κατέρριψε λέγοντας πως αντίστοιχα δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία τα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, ως τον μόνο Έλληνα που εμπλεκόταν στο εν λόγω κύκλωμα στη Μολδαβία.

Τότε, όπως αναρωτήθηκε ο Εισαγγελέας, «δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος; Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τον χτυπήσουν πολιτικά; Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας. Έτσι καταρρίπτεται κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά».

 

Αν ήταν κάποιος τέτοιος παιδεραστής μη Δεξιός,θα είχαν τα αισχρά παπαγαλάκια   της Ν.Δ ξεσηκώσει τον κόσμο,θα βγάζανε αγανακτισμένους  στο δρόμο,θα  ήταν για καιρό αποκλειστικό θέμα. Από το 2010 μέχρι σήμερα που τελικά καταδικάστηκε ο Γεωργιάδης, ο Δεξιός Τύπος τσιμουδιά. Συγκάλυψη της παιδεραστίας για παραταξιακά οφέλη. Ακόμα και τώρα που υπάρχει καταδίκη και αποδείχτηκε στο δικαστήριο πως δεν υπήρχε καμιά πλεκτάνη, κανένας δόλος ,τα Μέσα παραπληροφόρησης  της Δεξιάς συνεχίζουν να συγκαλύπτουν το Μητσοτάκη για τους φίλους που διαλέγει.

΄Εμποροι ναρκωτικών παιδεραστές, καταχραστές, διεφθαρμένα  στελέχη του κόμματος. Αυτοί είναι οι φίλοι του αρχηγού της Ν.Δ. Αυτή είναι η παράταξη της απάτης και της καταστροφής της χώρας.

 

3. Πολάκης: Έχω προσπαθήσει τρεις φορές να κόψω το τσιγάρο – Έρχεται η ώρα που θα το κάνω

Σε δημόσια εξομολόγηση της εξάρτησής του από το κάπνισμα προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

«Είναι προφανές το στήσιμο που έχει γίνει με το γεγονός ότι καπνίζω. Έχω απόλυτη γνώση τι βλάβη μου προκαλεί, και έχω απόλυτη πεποίθηση ότι, όπως έκανα άλλες επιλογές στη ζωή μου, έρχεται η ώρα που θα κάνω και αυτή…», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Κανείς νομίζω δεν έχει διαφορετική γνώμη, ότι εκείνο που θα αλλάξει τα πράγματα είναι μια τεράστια εκστρατεία, στις μικρές ηλικίες. Αυτό είναι το σημείο τομή, το σημείο καμπή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πως εάν δεν υπάρξει μια συνειδητή, οργανωμένη και στοχευμένη παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξει η συνήθεια και η συμπεριφορά. «Μπορεί να επιβάλλουμε απαγορεύσεις αλλά αυτό δεν είναι λύση για το κάπνισμα. Η λύση είναι να μην το επιλέγεις. Να μαθαίνεις από πολύ μικρός τι σου προκαλεί το κάπνισμα και να μην το επιλέγεις», είπε ο Παύλος Πολάκης και παρατήρησε πως, όπως και ο ίδιος, «υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις καπνιστών που ήταν γιατροί και λόγω του στρες του βιώνουν… ξεθύμαιναν εκεί».

Ο Παύλος Πολάκης επεφύλασσε και την προσωπική του εξομολόγηση για τις φορές που προσπαθούσε να κόψει το τσιγάρο χωρίς αποτέλεσμα: «Εγώ έχω κάνει τρεις απόπειρες να το κόψω. Και τις τρεις φορές, το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ, μετά από πολύ βαρύ χειρουργείο. Έτσι έγινε. Αυτό δεν αλλάζει με νόμο».

Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη ήρθε σε συνέχεια αναφοράς του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ότι «δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος».

«Χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση στο πρόβλημα και γι’ αυτό είναι απολύτως απλουστευτικές, ιδιαίτερα δημαγωγικές και μικροπολιτικές οι προσεγγίσεις του τύπου, ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα επειδή καπνίζει ο Πολάκης», παρατήρησε ο Ανδρέας Ξανθός. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας σχολίασε ότι «είναι προσβλητική για την Ελλάδα η πρωτιά της μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα, και εκθέτει τη χώρα διεθνώς». Είπε δε ότι «απαιτείται μεγάλο, ισχυρό, ενωτικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στο κάπνισμα», πολύ περισσότερο που οι καπνιστές στη χώρα μας θέλουν και οι ίδιοι την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι καπνιστές στη χώρα είναι στο 27% του πληθυσμού αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και σήμα αποφασιστικότητας στην τήρηση αυτού του θέματος, και προφανώς κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια του υπουργείου Υγείας, αλλά είναι διυπουργική και διατομεακή αντιμετώπιση». Ο Ανδρέας Ξανθός σχολίασε ταυτόχρονα και τη δημόσια θέση του προέδρου της ΝΔ. «Βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μας λέει ότι την επομένη των εκλογών, που θα είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα αυτός, θα έχει κοπεί το τσιγάρο. Θέλω να του θυμίσω ότι ακόμη υπάρχουν τα τεράστια πανό σε τοίχους του ΕΣΥ που λένε ότι 1η Σεπτέμβρη 2009, η Ελλάδα κόβει το τσιγάρο», σχολίασε ο υπουργός Υγείας.

Ο Πολάκης είναι από τους ελάχιστους που κρατάνε  ακόμα ψηλά τη σημαία του κοινοβουλευτισμού και του κομματικού συστήματος .Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί στη χώρα μας.

Οι σημερινές δηλώσεις του Αν.Υπουργού  υγείας για το τσιγάρο , τον αναγορεύουν σε πρωτοπόρο  εκπρόσωπο αυτής της ομάδας, τα μέλη της οποιας φαίνεται  να σέβονται ακόμα  την εντολή, που πήραν από τους ψηφοφόρους τους.

Εικρινής,αυθόρμητος,  με καλά ανακλαστικά αυτογνωσίας ο Πολάκης.  Του βγάζουμε το καπέλο.

Μπράβο Κρητίκαρε.Προχώρα έτσι,  καθαρός και γνήσιος !

Ωρα, 16.00

4.Ο Καλλιάνος απαντά στους επικριτές του για τον «ιστορικό χιονιά» -Τι λέει για τα περί «τρομολαγνείας»
Ο Γιάννης Καλλιάνος(Φωτογραφία: Facebook)
Προβλέπω υπηρετώντας την επιστήμη μου, 
Οι προγνώσεις που κάνω, σκοπό έχουν την έγκυρη, αναλυτική όσο και έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών εν όψει σημαντικών κακοκαιριών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλησιάζουν την Ελλάδα.

Ποιος έχασε πέτσα να τη βρει ο Καλλιάνος; Βαρουφάκη μου θυμίζει το άτομο.  Φρου -φρου και αρώματα.

Ποια επιστήμη υπηρετεί; Με το να τρομάζει τον κόσμο;  Εχουν θέση σε μια πρόβλεψη καιρού οι λέξεις εισβολή,επέλαση, εξόντωση και τα συναφή; Για πόλεμο προετοιμάζει τον κόσμο;

Και ακόμα. Θα κατέβεις στις εκλογες με τον Κυριάκο, λεβέντη μου; Να ξέρουμε κι εμείς γιατί όλοι αυτοί οι θεατρινισμοί και γιατί  έχεις καταντήσει πια η …Μπήλιου του δελτίου καιρού.

 

5. Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης & ο Αλέξης Τσίπρας(Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC)

 

Μα ούτε μια εβδομάδα πριν, άλλη…συνάδεφος (στην απάτη) εταιρία, έδινε κάτι 12αρια για ποσοστά στον Κυριάκο.  Τέτοια κατρακύλα μέσα σε λίγες ημέρες ή πέτσινη κι εκείνη και τούτη η δημοσκόπηση;

 

Ωρα,21.00