ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1.α. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010
Σήμερα αναμένεται το νέο 10ετές ομόλογο -Στόχος του ΥΠΟΙΚ το 4%
Σήμερα αναμένεται το νέο 10ετές ομόλογο (Φωτογραφία: intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

 

Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε ότι όρισε ως αναδόχους για την κοινοπρακτική έκδοση τις τράπεζες BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs και J. P. Morgan. Τη Δευτέρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνονταν στο 3,62%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006.

Το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί η απόδοση να αγγίξει κάτω από το 4%. Η τελευταία έκδοση ελληνικού 10ετούς το Μάρτιο του 2010 «σημαδεύτηκε» από το απαγορευτικό 6,25%.

β. Υπερκαλύφθηκε ο στόχος στην έκδοση του πρώτου δεκαετούς ομολόγου της χώρας μας μετά από δέκα χρόνια.

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, οι προσφορές είχαν φθάσει τα 12 δισεκατομμύρια, με επιτόκιο 3,9%, κάτω από το αρχικό guidance για το κουπόνι που ανερχόταν στο 4,125%.

Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 12 Μαρτίου ενώ το ομόλογο αναφοράς ωριμάζει στις 12 Μαρτίου του 2029.

γ. Αναφορά στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, στην οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ, κάνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Bloomberg: Ακόμη ένα βήμα για την αποκατάσταση της χώρας στις αγορές

«Η Ελλάδα δοκιμάζει τις διαθέσεις των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα, προχωρώντας στη δεύτερη έκδοση ομολόγου για φέτος, εκμεταλλευόμενη το χαμηλότερο κόστος δανεισμού μετά την αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s, γράφει το Bloomberg. Η χώρα όρισε ως αναδόχους έξι τράπεζες για το νέο δεκαετές ομόλογο. Παρόλο που το ελληνικό χρέος είχε την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη φέτος, οι επενδυτές είναι πολύ πιθανό δελεαστούν από την έκδοση, αφού οι κινητές αξίες εξακολουθούν να προσφέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις στην περιοχή. Η έκδοση θα είναι ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση της χώρας στις αγορές. «Σε αυτό το στάδιο η Ελλάδα επωφελείται από το μεγάλο απόθεμα ρευστότητας, επομένως η έκδοση γίνεται περισσότερο για να επιβεβαιωθεί η πρόσβαση στις αγορές, παρά για να καλυφθούν άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες», δήλωσε ο Αντουάν Μπουβέ, αναλυτής επιτοκίων στη Mizuho International Plc. Με την έκδοση θα επιδιωχθεί η άντληση 2 έως 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Danske Bank A/S, σημειώνει το Bloomberg.

AP: Δεύτερο τεστ της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα

Δεύτερο τεστ της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα, μετά την επίσημη έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, χαρακτηρίζει το πρακτορείο AP την έκδοση δεκαετούς ομολόγου. Ο χρόνος φαίνεται κατάλληλος για άντληση χρήματος: η απόδοση του δεκαετούς διαμορφώθηκε στο 3,6% σήμερα, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία, αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντάκτης. Η ανακοίνωση της έκδοσης ακολουθεί την αναβάθμιση κατά 2 βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από το οίκο Moody’ s από Β3 σε Β1 με σταθερή προοπτική, σημειώνεται. Αν και η βαθμίδα είναι κάτω της επενδυτικής, η αναβάθμιση ενισχύει την εμπιστοσύνη των αγορών, εκτιμά το αμερικανικό πρακτορειο και παραθέτει αποσπάσματα από τη σχετική ανακοίνωση του οίκου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντηρητική Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει εύκολα τις εθνικές εκλογές, ωστόσο είναι ασαφές αν θα έχει αυτοδυναμία, καταλήγει το δημοσίευμα.

Financial Times: Η Ελλάδα αξιοποιεί ένα κύμα υποστήριξης από τους επενδυτές

Η Ελλάδα αξιοποιεί ένα κύμα υποστήριξης από τους επενδυτές και τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας για το χρέος της, ανακοινώνοντας τα σχέδια για την έκδοση του πρώτου δεκαετούς ομολόγου μετά την έξοδό της από τα σκληρά προγράμματα διάσωσης ,γράφουν οι Financial Times. Η χώρα, που αποτέλεσε το επίκεντρο ενδιαφέροντος κατά την κρίση χρέους της Ευρώπης από το 2009 αναμένεται να εκδώσει το ομόλογο τις επόμενες ημέρες ενώ έλαβε ώθηση και από την αναβάθμισή της από τον οίκο Moody’s και τις αγορές καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινήθηκαν σε χαμηλό δωδεκαετίας.

Le Figaro: Το ομόλογο θα εκδοθεί σε πολύ ευνοϊκό περιβάλλον

Η Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έδωσε εντολή σε έξι διεθνείς τράπεζες (BNP Paribas, η Citi, η Credit Suisse, η Goldman Sachs, η HSBC και η JPMorgan Chase) για την έκδοση ενός μελλοντικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς, γράφει η γαλλική Ke Figaro. Λίγο νωρίτερα οι τραπεζίτες δήλωσαν ότι η Ελλάδα θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες ένα 10ετές ομόλογο για να συγκεντρώσει δύο δισ. ευρώ. Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση από την έξοδο της χώρας από το τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας τον Αύγουστο και το πρώτο 10ετές ομόλογο σε μια δεκαετία. Το χρεόγραφο θα εκδοθεί σε πολύ ευνοϊκό περιβάλλον, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανέβασε την Παρασκευή κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, επισημαίνοντας τα καλά αποτελέσματα του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, παρατηρώντας όμως συγχρόνως ότι οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν αδύναμες. γράφει η γαλλική εφημερίδα.

΄Ωρα 13.30
2. ΚΑΙ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ 7ΕΤΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Καρφιά Πανούση για τους πρόθυμους της Αριστεράς: «Tυχοδιώκτες, στο payroll επιχειρηματιών»
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Πανούσης- φωτογραφία intimenews

 

Σήμερα ανακάλυψε ο γνωστός Πανούσης  τους Καραμανλικούς της 7ετίας. Ξαφνικά, με το που άνοιξαν πρόσφατα  τα στόματα  και μιλούν για ευθύνη Καραμανλή μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, είπε και ο…  Γιάννης  να κραυγάσει κι αυτός για ευθύνες. Μη μείνει απ΄έξω.

Τόσα χρόνια, βέβαια, όσο κατείχε υπουργικούς θώκους, τσιμουδιά. Συνυπέγραφε και τούτος την ομερτά Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Καραμανλή.

Σιγά, βρε παιδιά. ΄Ολοι θα πάρετε… εύσημα από  τη φοβερή ανακάλυψη που κάνατε, μόλις σήμερα  κι εσείς, πως ο Κώστας Καραμανλής χρεοκόπησε τη χώρα πριν 11 χρόνια.  Πανάθλια υποκείμενα!

 

 

3. Άννα Διαμαντοπούλου – ΝΔ: Δεν πρόκειται για φλερτ αλλά για έρωτα!

Γράφαμε  στις 12/5/2015) για την παραπάνω κομματική  τυχοδιώκτρια:

Από την άλλη, όμως,   να μιλάει και η αμαρτωλή  π.υπουργός Παιδείας ΄Αννα Διαμαντοπούλου  ,που τα έκανε  επιεικώς θάλασσα, όσο αφέντευε το ίδιο υπουργείο, αν μη τι άλλο είναι θράσος. Κι απύθμενο.
Ας σιωπά η κυρία. Είναι πολλά τα λάθη της.΄Ενα απ΄αυτά εγκληματικό: Συγκάλυψε την ανεκδιήγητη προκάτοχό της υπουργό Παιδείας  Μαριέττα Γιαννάκου, ηθική αυτουργό  στη δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη και  αποσιώπησε το έγκλημα, αντί να το στείλει στον εισαγγελέα.
Τα έχουμε πει πολλές φορές για την  «Αννούλα». Δε θα τα επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που βγαίνει μπροστά, για να ακουστεί.
4. Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Να αποπεμφθεί το κόμμα του Όρμπαν – Είναι τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Ο…Ορμπάν της Ελλάδας απέπεμψε τον ορίτζιναλ της Ουγγαρίας; Αστεία πράγματα.    Μην τον πιστεύετε.  “Το αίμα νερό δε γίνεται”.Και ο Κυριάκος είναι ένας… καθώς πρέπει,  με τα όλα του  Όρμπάν της Ακροδεξιάς.

 

5. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Αποκαθήλωση του Μάικλ Τζάκσον -Το ραδιόφωνο του BBC δεν παίζει τα τραγούδια του
Μάικλ Τζάκσον, φωτογραφία: apimages

Επιτέλους! Μετά το σάλο, κάποιοι της βιομηχανίας παραπληροφόρησης εδέησε και έκαναν το αυτονόητο.

Πέρασαν τόσα χρόνια από το θάνατο αυτού του τέρατος. Και, όμως! Τιμούσαν τον παιδόφιλο, έπαιζαν τα τραγούδια του, έδειχναν τις χορευτικές του ικανότητες, του έκαναν συχνά  αφιερώματα    σαν να επρόκειτο για ένα νορμάλ, κανονικό καλλιτέχνη    και όχι για ένα σιχαμένο παιδεραστή.

 

6.α. Φωτογραφίες-ντοκουμέντα του 19χρονου μοντέλου πριν συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ

 

 

Το μοντέλο που είναι στην φυλακή του Χονγκ Κονγκ/ Φωτογραφία: South China Morning Post)

Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, δείχνουν την Ειρήνη λίγο πριν την σύλληψη της στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2.6 κιλά κοκαΐνη τον Νοέμβριο του 2017. Οι πόζες της έχουν τραβηχτεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Αντίς Αμπέμπα λίγο πριν ταξιδέψει στην Κίνα.

Το μοντέλο πίνει, χορεύει, καπνίζει, διασκεδάζει με τους φίλους της στο ξενοδοχείο της. Φορά ένα κοντό μαύρο φόρεμα επιδεικνύοντας το καλλίγραμμο κορμί της. Στα 19 της χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο.
Ποιοι την έστειλαν στο Χονγκ Κονγκ με τα ναρκωτικά; Υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την διάδοση των φωτογραφιών λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της;

β. Έλληνας υπήκοος συνελήφθη στα κατεχόμενα για ναρκωτικά

 

Έλληνας υπήκοος συνελήφθη στα κατεχόμενα για ναρκωτικά

Ύποπτος νεαρός ΄Ελληνας ,   έχει συλληφθεί από τις κατοχικές αρχές με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ. (31 Ιουλίου 2018,)

Η δεύτερη  είδηση αφορούσε ένα αγόρι. Η πρώτη το κορίτσι, γνωστό πια τοις πάσι, ως  “19χρονο μοντέλο” ( έτσι αναγνωρίζεται πια, ούτε καν το όνομάτης μνημονεύουν). Και οι δυο είναι ΄Ελληνες, νέας ηλικίας , με ίδια κατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών και σύλληψη εκτός Ελλάδας.  ΄Ομοια περίπτωση;

Ε, όχι! Τα πράγματα είναι διαφορετικά  για  τα μέσα παραπληροφόρησης . Την είδηση της σύλληψης του νεαρού, πέρα από 1-2 έντυπα κι αυτή  στα ψιλά,  πέρασε μουγκά  στη χώρα . Ούτε τη θυμάται κανείς κι ας είναι σχετικά πρόσφατη.  ΄Οπως συμβαίνει με ένα σωρό μεταφορείς ναρκωτικών ελληνικής καταγωγής, που κάθε τόσο τους πιάνουν φωρτωμένους με ουσίες ανά τον κόσμο.

Το “19χρονο μοντέλο”, όμως ( 21χρονη πια και δεν είναι μοντέλο, αλλά  φοιτήτρια σε ένα ΤΕΙ) ,είναι αλλιώς. Για δείτε  συνδυασμός στο άρρωστο μυαλό του σεξομανή. 19 χρόνων “μανούλι”, μοντέλο, που σημαίνει “μπούτι έξω”, όπως παραπάνω δείχνει η φωτογραφία, που δημοσίευσαν οι προρνοφυλλάδες,    με κοκαϊνη στο σακίδιο , το ναρκωτικών των πλούσιων και ενισχυτικό της  σεξομανίας τους.

΄Ολα τα… προσόντα, λοιπόν,  διαθέτει η κοπελιά να δίνει τροφή στην νοσηρή φαντασία των σκουπιδοφάγων της εμπορικής βιομηχανίας  και να ασχολείται το πανελλήνιο από το Νοέμβριο του 2017 ανελλιπώς μέχρι σήμερα . Ως  και ο γνωστός  συνήγορος ναρκέμπορων  Σάκης Κεχαγιόγλου, έσπευσε να αναλάβει  δωρεάν και από …μεγαλοψυχία  την υπεράσπιση της κοπέλας.

Ζούμε σε άρρωστη κοινωνία. Δεν είμαστε μόνο έρμαια της οικονομίας της αγοράς,αλλά και των βιομηχανιών όλων των ειδών που καλλιεργούν τον σεξισμό. Με πρώτη φυσικά την εμπορική δημοσιογραφία .

 

΄Ωρα, 15.00