ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ: ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ,Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ”!

1. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Στο 1 δισ. έφθασαν οι δωρεές για την Παναγία των Παρισίων -Ποιοι μεγιστάνες έδωσαν χρήματα

Παναγία των Παρισίων τουρίστες

Και γιατί αυτή η …ευαισθησία για την Παναγία στο Παρίσι και όχι για το τέμενος που λέγαμε σε άλλη ανάρτηση;  Τί το ιδιαίτερο έχει η αυτή η εκκλησία ; Μάλιστα, τη χωρίζει  και χρονολογική άβυσσος από την Παλμύρα και τα άλλα συριακά μνημεία που τα  ισοπεδώσανε τα κτήνη όλων των ειδών. Απείρως σπουδαιότερα τούτα από  έναν ακόμα καθολικό Ναό από τις εκατοντάδες στην Ευρώπη. Γιατί  δε δείξανε κι εκεί οι Γάλλοι τα φιλότεχνά τους αιθήματα;  Θα μου πεις, εδώ  δεν έχουν  ίχνος τσίπας, ούτε  και ως κράτος, να επιστρέψουν στις χώρες που ανήκουν   τα κλεμμένα που καβάτζωσαν  στο Λούβρο τους.
  Γιατί δεν δείξατε τα χριστιανικά σας αισθήμτα επίσης  στα καραβάνια τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο που ζουν χειρότερα κι από ζώα; Στα παιδιά που πνίγονται στη Μεσόγειο στα άλλα που αποδεκατίζοναι από τις αρρώστιες και την πείνα;
Η υποκρισία και ο εθνικισμός των Γάλλων δεν έχουν όρια. Γνωστά αυτά από τη  ιστορία. Και τα έχουμε ξαναπεί.
2. Μπήκε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη λεωφόρο Αμαλίας, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών 

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετείται στην Αθήνα

Μετά, λέγανε  σαλεμένους τους Σκοπιανούς,  (ΒορειοΜακεδόνες και με τη… βούλα πια) ,που στήνανε κιτς  τέτοια αγάλματα ,όπου πλατεία και σοκάκι.  Οι δικοί μας πάνε πίσω;

Εθνικισμός και τρέλα   πάνε μαζί. ΄Αρρωστοι άνθρωποι.  Και μη χειρότερα!

Και δε μου λέτε,βρε …ίστορες  εσείς  (και  δεν εννοώ τους πατριωταράδες μόνο), που  αυτοαναγορεύεστε σε μη ανεγκέφαλους,όπως οι πρώτοι.Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος, δηλαδή  και τον τιμάτε; Δεν ήταν  ένα “κακομαθημένο” βασιλόπουλο  από την αρχαία Μακεδονία,  ένας υπερόπτης, φιλόδοξος, αχαλίνωτος στα πάθη και απάνθρωπος βασιλιάς-ιμπεριαλιστής, που κατέσφαξε λαούς, ισοπέδωσε πολιτισμούς, έδειξε ό,τι πιο βάρβαρο και αποκρουστικό διαθέτει    η ανθρωπινη φύση; Για ποιο ακριβώς απ΄όλα αυτά τον τιμάτε; Για να ξέρουμε κ εμείς οι…ανιστόρητοι, όπως μας κράζουν οι Ελληνάρες Μακεδονομάχοι.

Να γνωρίζετε οι γενιές πως από τα αγάλματα που έστησαν και στήνουν στις παλιότερες και τις τωρινές εποχές οι άνθρωποι, εσείς οφείλετε να τα κατεδαφίσετε. Πλην  ελάχστων ,μετρημένων στα δάχτυλα των χεριών. Οι περισσότεροι  από δαύτους,που τους έστησαν ανδριάντες, όχι τιμές δε θα έπρεπε να εσπράττουν, αλλά κατάρες κα ανάθεμα.

 

3. ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
3. Σαββόπουλος: Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση -Ολα τα άλλα είναι περιττά

 

Ήταν μια συνάντηση διαφορετική. Σαββόπουλος, Πορτοκάλογλου, Νικολόπουλος, Δεληβοριάς, Πλιάτσικας, Φοίβος, Δρογώσης, Αναστασιάδης, Γιαννατσούλια, Φιλίππου. Δεν έχουμε βέβαια με όλους κοινές πολιτικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνει ο κοινός στόχος: Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι.

Επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στους καλλιτέχνες του Σωματείου ΑΣΜΑ

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Δεν έχουν δεξιές πολιτικές αφετηρίες,αλλά θυμήθηκαν τώρα παραμονές εκλογών να κάνουν τη μάζωξη! Και καθόλου, για να στηρίξουν τον φίλο εμπόρων ναρκωτκών και λοιπούς …εξ ώλης και προώλης.
Και καλά ο γνωστός γυρολόγος ,ακροδεξιός, εθνικιστής και ΝεοΟρθόδοξος Νιόνιος. Εν τάξει, ο Πλιάτσικας, που το ίδιο του το επώνυμο μαρτυρεί το …DNA του. Αλλά ο πάντα «προσεκτικός» στις παρέες του Νικολόπουλος, γιατί αποφάσισε τώρα να προσχωρήσει φανερά στην ομάδα των ακροδεξιών; Για τον (μ)παρά, φυσικά. Τί άλλο;
Θυμάμαι παλιότερα. Μια εποχή, ανέβαινα και κατέβαινα συχνά στην Πάρνηθα. ΄Εκανα πορείες 3 και 4 ώρες σε…βουνά και τα λαγκάδια (τρέλα κι εκείνη). Στο τελεφερίκ που με ανεβοκατέβαζε, πάμπολλες φορές έβλεπα το Στέλιο Καζαντζίδη που ανηφόριζε ή κατηφόριζε κι αυτός ανάλογα. Όχι, βέβαια, για πεζοπορία. Πήγαινε στο «Ναό» συχνά να παίζει ζάρια ή κανένα τυχερό νούμερο στη ρουλέτα.
Τότε,που είχε την κόντρα με το Χρήστο Νικολόπουλο για την…πατρότητα ενός τραγουδιού και είχαν γίνει και οι δύο “ρόμπες” στα δικαστήρια με εκατέρωθεν «στολίδια», ένα σούρουπο , που κατεβαίναμε πάλι, καμιά 10αρια στο θάλαμο, με κάποιον κουβέντιαζε αυτή την ιστορία. Μια στιγμή, ακούω το Στέλιο με τα ίδια μου τα αυτιά αγανακτισμένο, σφόδρα οργισμένο να λέει εις επήκοον όλων εκεί μέσα. «Παιδιά, στα κόκαλα της μάνας μου, αν λέω ψέμα. Ο Νικολόπουλος για τον παρά πουλάει την ίδια του τη μάνα. Καραγκιόζης είναι . Εμένα να ακούτε,που είμαι χρόνια στο κουρμπέτι».
΄Ερχομαι τώρα, με αυτό που είδα, να τρέχουν τα σάλια του Χρήστου Νικολόπουλου με τις υποσχέσεις που αφειδώς τους μοίρασε ο μπαγαπόντης «υιός», χρόνα μετά, να θυμηθώ τις κουβέντες του Στέλιου Καζαντζίδη. Και αρχίζω να συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς του για το “μεγαλύτερο συνθέτη των αιώνων”(!), που έλεγε σε μια εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, η…αλλού πατούσα κι αλλού ευρισκόμενη , εδώ και καιρό, Ελένη Βιτάλη.