1. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Υπόθεση Γιακουμάκη: Το βίντεο-ντοκουμέντο με τους βασανιστές του -Τραβηγμένο από τον ίδιο

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Τα μαρτύρια που περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης
Οι εννέα Κρητικοί συμφοιτητές του κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση, ενώ σημειώνεται, ότι κανείς τους δεν παρευρέθηκε σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες. Σύμφωνα με το Star, οι φερόμενοι βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη του έριχναν καυτό νερό, τον χτυπούσαν, τον έφτυναν, ενώ αρκετές φορές τον κρεμούσαν από παράθυρα.

Προσωπικά είμαι θυμωμένος περισσότερο με τον πατέρα του Βαγγέλη. Η οργή για τα  9 κτήνη  είναι αυτονόητη. Αλλά, αυτός ο πατέρας, τί περιμένει; Να  ρίξουν  στα μαλακά οι  κριτές- τρόφιμοι των κρατικών, μισθολογικών καταστάσεων  τους δράστες με καμιά ποινή “πούπουλο”,που θα τους φέρει πάλι σύντομα ή εξ αρχής  στα σπίτια τους;
΄Οχι, δεν εννοώ αυτοδικία. Είμαστε σε άλλες εποχές πια. Αλλά,  όφειλε ο πατέρας να γυρίσει την Ελλάδα από τη μια ως την άλλη άκρη,  με διαμαρτυρίες, σκληρές καταγγελίες  απεργίες πείνας.  Συμβολικά στη μνήμη του παιδιού τους, αλλά  για των αλλωνών  αύριο.   Αρκετά  έπαιξε το δικαστικό σύστημα με την τραγική μοίρα τους. Ας φέρουν τα πάνω κάτω, μάνα και πατέρας, για το αδικοχαμένο τους παλικάρι.

 

2. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ
Γιάννης Μαυρής: Ποιο θα είναι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, όταν χάσει την εξουσία

Μια εξαιρετικά δυσοίωνη για τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλυση, για το τι θα συμβεί όταν θα χάσει την εξουσία, και κατά συνέπεια την πρόσβαση στο κράτος και στις κρατικές θέσεις, κάνει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο δημοσκόπος και πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Μαυρής, της εταιρείας Public Issue.Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μαυρής είναι ο δημοσκόπος που «έπιασε» με απόλυτη ακρίβεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού προέβλεψε ότι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο.
Πηγή: iefimerida.gr

 

Μεγαλύτερες μπαρούφες σε κείμενο  δεν έχω ξαναδιαβάσει. Είναι και αστείο, γιατί ο… μέγας δημοσκόπος  Μαυρής, που τα βλέπει όλα μαύρα, αλλά μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ,  μας κάνει και… εμβριθή επιστημονική ανάλυση με αναφορές  σε βιβλιογαρφία! Τόσο γραφικός.
Για τη μοίρα του “διαδόχου Κούλη”, τσιμουδιά ο…επιστήμονας της συμφοράς.  Στο γεγονός πως γρήγορα ,όπως έχουμε εδώ αναπτύξει, θα  τον πετάξουν στα σκουπίδια από την ίδια την παράταξη, δεν υπάρχει καμιά αναφορά.
Αντίθετα με τον Αλέξη Τσίπρα, που φαίνεται πως  “ήρθε για να μείνει”, αφού ,ως αρχηγός του κόμματος,  είναι πλέον απολύτως  κυρίαρχος και μη αμφισβητούμενος. αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, απόκτησε πια αρραγή βάση, αυτή του ΠΑΣΟΚ κυρίως.Η ίδια που  κράτησε  τους Πασόκους  για χρόνια στην εξουσία.
Ο Κυριάκος είναι “ξένο σώμα” στη Δεξιά, όπως και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  Ο ίδιος ακροδεξιός, ο πατέρας του βασιλοχουντικός. (πρβλ Νίκος Αδαμόπουλος, ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΔΙΩΝ ΤΟ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ”, Dreyfus,1994).
΄Αλλη μια απόδειξη πόσο καιροσκόποι και ψευταράδες είναι οι δημοσκόποι.  Εμείς, αντίθετα από τον “πέτσινο” προφήτη Μαυρή και χωρίς να είμαστε οπαδοί ή αντίπαλοι των Συριζαίων, με ιστορική  ευθύνη, υποστηρίζουμε πως η προπαγάνδα αυτή των πληρωμένων κονδυλοφόρων, θα υποστή συντριβή σε λίγες εβδομάδες.  Η διαφορά  ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας θα είναι απολύτως λογική και καθόλου κραυγαλέα.  Και πολύ δύσκολο, βέβαια,  να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται   να πάνε και σε δεύτερες εκλογές.
Μονο που οι “Μαυρήδες” και σε αυτή την περίπτωση,  επειδή δεν έχουν τσίπα,θα πετάξουν μετά τη δάψευση των μίσθαρνων  προσδοκιών τους  κάποια από  τις γνωστές μπαρούφες της κατηγορίας αυτής των απατεώνων και θα συνεχίσουν να ξεκοκαλίζουν τα ναρκοευρώπουλα που εισπράττουν, για να γράφουν τέτοια επαίσχυντα- προπαγανδιστικά κείμενα .”Κοντός ψαλμός, αλληλούια”.
Στο μεταξύ, η ακροδεξιοπορνοφυλλάδα που τον δημοσιεύει, κρατάει τις παρλαπίπες του  “πρώτο θέμα” όλη την ημέρα, ίσως και αύριο. ΄Οπως κρατάει επί  μέρες αναρτημένες τις συκοφαντικές  καταγγελίες  για τους συναδέλφους του, του  αντιεισαγγελέα Ι. Αγγελή. Ενώ την απάντηση της κατασυκοφαντημένης από  μια ανερυθρίαστη δικαστική, μητσοτακική κλίκα, συναδέλφου τους   Ελένης Τουλουπάκη  σχεδόν το σύνολο του δεξιού Τύπου την  έθαψε. Στην καλύτερη περίπτωση 1-2 έντυπα την έβαλαν στα χαμηλά και λίγο μετά την εξαφάνισαν.  Τέτοια…πληροφόρηση!
 Το ΥΠΑΡΚΤΟ (και κατά  FBΙ) σκάνδαλο Novartis με υλικό από τραπεζικούς λογαριασμούς, δορυφόρους, μαρτυρίες  αξιόπιστων ανθρώπων “από μέσα”,  το οποίο αρνήθηκε (ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ ακόμα) να παραλάβει από τους Αμερικανούς ο τότε υπεύθυνος αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής  δε θα μείνει (κι αυτό) ατιμώρητο. Εδώθα είμαστε.
 Θυμηθείτε τί λέμε. Οι Αμερικανοί, τέτοια λάθη δεν κάνουν. Η  Δημοκρατία τους εκεί   δεν είναι ελληνική μπανανία.  Σε καμιά περίτωση.  Κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους γι το ποιοί θα βρουν το δρόμο για τα… κάγκελα.