ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ …ΟΛIΓΑΡΧΙΑ

 

  1. Παγκόσμια ανησυχία για τις επιθέσεις στα τάνκερ στο Ομάν -Θρίλερ με τη βύθιση του ενός πλοίου

Το ένα από τα δύο τάνκερ τυλιγμένο στις φλόγες

Σύμφωνα με τον Γιουτάκα Κατάντα, το πλοίο επλήγη δύο φορές σε διάστημα τριών ωρών προτού απομακρυνθεί όλο του το πλήρωμα. Η εταιρεία έλαβε τις πρώτες πληροφορίες για την επίθεση γύρω στις 07:00 ώρα Ελλάδος, διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι όλα τα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν. Το πλοίο μετέφερε 25.000 τόνους μεθανόλης από την Σαουδική Αραβία στην Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Τεχεράνη: «Ύποπτα» τα περιστατικά
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε «ύποπτα» τα δύο περιστατικά με τα πετρελαιοφόρα κι απηύθυνε έκκληση για περιφερειακό διάλογο ώστε να αποφευχθούν εντάσεις. Ο Ζαρίφ έγραψε στο Twitter πως «οι επιθέσεις, που αναφέρεται πως έγιναν σε σχετιζόμενα με την Ιαπωνία» πετρελαιοφόρα στον κόλπο του Ομάν, πραγματοποιήθηκαν ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συναντιόταν με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Χαμενεΐ «για εκτεταμένες και φιλικές συνομιλίες».

Από εδώ και πέρα είναι τα δύσκολα. Το λέγαμε λίγες ημέρες νωρίτερα. Φαίνεται πως οι Αμερικανοί αποφάσισαν να λύσουν  δυναμικά το πρόβλημα,που λέγεται Ιράν και  είναι το μεγαλύτερο στην περοχή αυτή τη στιγμή. Και αμέσως μετά ή παράλληλα κι εκείνο της Τουρκίας.
Και όντως, δεν πάει άλλο. Οι Αγιοταλάχ  είναι τρελαμένοι. Το ίδιο και ο δικτάτορας Ερτνογάν. Χρειάζονται ένα καλό μάθημα.
Και άργησαν οι Αμερικανοί να τους το δώσουν.’Ηρθε η ώρα.Περισσότερο για τους δύο λαούς,που είναι στην πλειοψηφία τους αξιαγάπητοι και ευγενικοί, αλλά ζουν υπό καθστώτα απολυταρχίας και αυταρχισμού.

 

 

2. ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ 577.114 ΕΛΛΗΝΕΣ!
Ευρωεκλογές 2019: Πρωτιά με απίστευτο ρεκόρ ψήφων για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με τη Σοφία Ζαχαράκη

Εμείς να το στρογγυλέψουμε και να πούμε πως ο Στέλιος  πήρε 600.000 ψήφους. Που σημαίνει πως 9.400.000 ψηφοφόροι ή  δεν τον προτιμούν απ΄άλλους ή δεν τον θέλουν ούτε  ζωγραφιστό τον υπερόπτη γιατρό, που πέρα από ρουσφετάκιας πρώτος (πήρε τη θέση του επιμελητή στο Νοσοκομείο κατ΄εξαίρεση), είναι και γνωστός  υποκριτής και εθνικιστής  (δάκρυα στη Θεσσαλονίκη  για τη Μακεδονία μας που τη… χάσαμε!).
Και  φυσικά, το χειρότερο,  ρίψασπις στον αγώνα των ΑμΕΑ (Ρωτήστε έναν απ΄αυτούς να σας πει τη γνώμη του για τον Κυμπουρόπουλο). Είδατε εσείς  πολλούς ΑμΕΑ να  γίνονται “επιμελητές” στις δουλειές τους, εκτός σειράς ανταγωνισμού; Οι περισσότεροι  με επιδόματα της πλάκας ζουν. Και αυτά, ο διάδοχος του Μητσοτακικού θρόνου στον οποίο υποκλίνεται ο Κυμπουρόπουλος ,  υποσχέθηκε  πως θα τα καταργήσει! ΄

 

΄Εχουμε ολιγαρχικό πολίτευμα στη χώρα. Και φυσικά …κληρονομικό κοινοβουλευτισμό.  Η μισή Ελλάδα  “έφτυσε” κατάμουτρα  το συγκεκριμένο σύστημα.  Σχεδόν (με τα κρυμμένα στοιχεία) 5.000.000 πολίτες απείχαν από το θέατρο των εκλογών ή ψήφισαν λευκό-άκυρο.  Αδύνατον να πείσεις ένα σκεπτόμενο πολίτη πως ανάμεσα στα  10 εκατομμύρια ΄Ελληνες ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου  και αλλοι τέτοιοι γόνοι- διάδοχοι είναι οι μόνοι  άξιοι ΄Ελληνες  να  τους εκπροσωπήσουν στα υψηλά κομματικά αξιώματα.
Αλλά οι θεσμοί στο σύνολό τους και ειδικά  τα Μέσα παραπληροφόρησης δε βγάζουν τσιμουδιά για το μέγα έγκλημα. Απόλυτη συγκάλυψη! Να σκεφτεί μόνο κανείς πως  οι περισσότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες εκλέχτηκαν με συντριπτική… μειοψηφία! Και όμως θριαμβολογούν και εκπροσωπούν, λέει,  τους συμπολίτες τους. Το υποστηρίζουν χωρίς να  ντρέπονται.
΄Οπως δεν ντρέπoνται  ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο πρωθυπουργός. Για τον διάδοχο “Κούλη” δε μιλάμε,  βέβαια. Αυτός κι αν είναι γνήσιο τέκνο  του κληρονομικού ολοκληρωτισμού. Η…καλύτερή του. Μόνο με τέτοιο σύστημα ελπίζει πως  θα βασιλεύσει κι αυτός στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας .
Την επομένη των Ευρωεκλογών όφειλαν αυτοί  οι δυο ανώτατοι  θεσμικοί παράγοντες  να ζητήσουν ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Και γα   τις ευρωεκλογές και για της περιφερειακές. Διεπράχθη συνταγματική εκτροπή,  “έγκλημα καθοσίωσης”.  Τα αποτελέσματα  των εκλογων είναι σε φανερή και προκλητική δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση. Να επαναλάβουμε και ας γινόμαστε κουραστικοί.  ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΄Η ΑΠΕΙΧΑΝ από τις εκογές ΄Η ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ.
Να τι υπστηρίζει  ο νομικός Σωτήρης Κύβελος στη διπλωματική του εργασία:
“Ηεκδήλωση αυτήςτηςβουλήσεως-«εντολής» τωνμελώντουεκλογικούσώματοςγίνεταιδιατηςψήφου, μετηνοποίαπραγματώνεταιηκορυφαίαστιγμήσυμμετοχήςτουκάθεπολίτηατομικά, στοεκλογικόσώμακαικατ ́επέκτασηη «συμμετοχή» τουστηνάσκησητηςκρατικήςεξουσίας. Ηατομικήαυτήέκφρασητηςπολιτικήςβουλήσεωςτουκάθεπολίτηδιατηςψήφουδεναποτελείμονάχαμίαδιαδικασίαανάδειξηςαντιπροσώπων, αλλάεμπεριέχειειδικότερατηνουσιαστικήθέλησηναγνωστοποιήσει9τηνπολιτικήτουβούλησηθετικήήαρνητικήκαινακατευθύνειτουςαντιπροσώπους, σύμφωναμετιςπολιτικέςτουεπιδιώξεις, ταατομικάτουσυμφέροντακαιτιςδικέςτουαντιλήψειςπερίτουγενικούσυμφέροντος10. Διότιηψήφοςστομέτροπουπαραμένειαπλώς «εκλογική» δενοδηγείστηδημοκρατία. Ηδημοκρατίαπροϋποθέτεισυμμετοχήκαιμάλισταθεσμικάκατοχυρωμένηστηνπολιτικήδιαδικασία. Μεαπλάλόγια, ηπολιτικήδιαδικασίαωςδιαδικασίαπουενσαρκώνειτηνπολιτικήδυναμικήστησυλλογικήβούλησηκαιτιςεφαρμογέςτουπολιτικούγίγνεσθαιπάνωσεαυτήν, αποδεσμεύεταιλιγότεροήπερισσότεροαπότηνεξουσιαστικήτηςοργάνωσηκαιμετακινείταιπροςτοπολιτικόσώμα. Επομένως, τοκοινωνικόσώμααποφασίζειμετηνψήφοτουγιατηνεφαρμοστέαπολιτικήκαιόχιμόνο”.
Να κρατήσουμε απ΄όλα αυτά το ακόλουθο:
“…η ψήφος στο μέτρο που παραμένει απλώς «εκλογική» δεν οδηγεί στη δημοκρατία. Η δημοκρατία προϋποθέτει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και μάλιστα θεσμικά κατοχυρωμένη στην πολιτική διαδικασία”.
Απλά, καθαρά, ξάστερα.

 

Το να τσαμπουκαλεύονται  οι κομματικοί οπαδοί όλων των παρατάξεων και  να ειρωνεύονται  (“ας πρόσεχαν “!) δε δείχνουν τέτοιες συμπεριφορές  πολιτικό πολιτισμό, αλλά αυταρχισμό και υφέρποντα φασιμό.  Παράδειγμα  το “παχύδερμο”  του (δι)κομματισμού  Πάγκαλος που έφτασε στο αίσχιστο σημείο αυτοεξευτελισμού κα θρασύτητας  να υποστηρίζει πως “οι απέχοντες των εκλογών δεν είναι πολίτες, ούτε έχουν δικαίωμα να  εκφράζουν γνώμη”!
Επανειλημμένα έχουμε τεκμηριώσει με εκλογικά στοιχεία πως η ΑΠΟΧΗ-ΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ  είναι πολιτική στάση. Δεν απέχουν πια από τις εκλογές  οι ασθενείς και οι γέροντες, αλλά οι… υγιώς πολιτικά σκεφτόμενοι. Αυτό είναι ηλίου φαεινότερο.  Οι άρρωστοι κομματικά, οι απολίτικοι, οι βολεμένοι, η “κινούμενη άμμος” και οι φανατικοί ψηφίζουν πλέον.
Αν σε κάτι είναι ωφέλιμες οι εκλογές, είναι γιατί αποτελούν  την απόδειξη  πως κυβερνά η μειοψηφία. Ουδείς “Νικολακόπουλος” πείθει πια  κανένα πως δεν είναι ανήθικος πολιτικά και  μίσθαρνος  αχυράνθρωπος τους συστήματος. Να μην ξεχνάμε πως ο συγκεκριμένος αυτός άθλιος…εκλογολόγος,  κάθε φορά το βράδυ των εκλογών,  προκλητικά, με στόμφο   και αμετροέπεια παρουσιάζει  επί συναπτά χρόνια με τους “Χατζηνικολάου” και λοιπούς  πετσινοδημοσκοπολόγους τα  εκλογικά αποτελέσματα  με την ύπουλη και φασιστική φράση …  “έλαβαν 33%…”, αποκρύπτοντας το αυτονόητο  πως αυτό το ποσοστό στο σύνολο του εκλογικού σώματος υποβιβάζεται σε…16% !

 

Για τσίπα δε μιλάμε.  Είναι είδος  εξαφανσμένο σε κομματικούς και ψηφοφόρους του Συστήματος και του πολιτεύματος της Ολιγαρχίας,που προφασίζεται πως είναι τάχα …ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πώς δεν είναι ! Αυτοποπροσώπως!