Η…ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ;

 

 

Σήμερα,Κυριακή απόγευμα,η συνήθεια   με έφερε στα Εξάρχεια.Σπάνια πια έρχομαι  Αθήνα.   ΄Οταν, όμως, κατεβαίνω , θα κάνω απαραίτητα και μια περατζάδα  για “καφέ” από την πλατεία,να θυμηθώ τα νιάτα μου ή να δω και καμιά “Μούρη” από τα παλιά.

Σήμερα  πιστός  σ΄αυτό το προσκύνημα,  ξαναπέρασα , αλλά σχεδόν όλη η περιοχή, ως πάνω στην Μπενάκη,  ήταν άδεια. Δεν κάθισα. Κατηφόρησα τη Θεμιστοκλέους και …ω του θαύματος (του παραδόξου)  στο σουβλατζίδικο του Κάβουρα, και λίγο πιο κάτω, καμιά  20αριά μέτρα πάνω από την Κωλέττη, νά ΄σου μια ομάδα Ματατζήδες πεζοί,σαν αστακοί οπλισμένοι, να βλεφαρίζουν κατά την πλατεία.

Πρόβα τζενεράλε, λέω μέσα μου, κάνει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.Πάνε α προκαλέσουν,να απαντήσουν οι άλλοι με τίποτα μολότωφ και να  γίνει το έλα να δεις με εισβολή κι κατάληψη της πλατείας.

Τους  πλησίασα, τους χαιρέτισα , ως …ευγενής και γαλαντόμος (που είμαι)  και εις  επήκοον των ανδρών της “ομάδος κρούσης” και των ελάχιστων διερχομένων, τους υπενθύμισα το αυτονόητο. “Παίδες, ως φίλοι, κι ας μην είμαστε ,σας δίνω μια συμβουλή. Μην υπακούσετε σε διαταγή κανενός φιγουρατζή  Χρυσοχοϊδη  και τολμήσετε  “ντου”  στα Εξάρχεια.  Κυρίως, γιατί θα είναι  ασέβεια σε μας τους παλιότερους, που κατοικοεδρεύαμε  μεν  στην πλατεία πάλαι ποτέ, αλλά καμιά σχέση δεν είχαμε με μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν και πρεζόνια.  Εποχή Παναγιώτη Κονδύλη,αν έχετε ακουστά. Αν όχι, γκουγκλάρετέ τον   και θα ενημερωθείτε” Είπα, γέλασαν, γιατί το πήραν για αστείο και  κατηφόρισα  στην Ακαδημίας.

Ο Κούλης θα την κάνει την πατάτα. ΄Οχι μόνο γιατί ο ίδιος στερείται πολιτικής συγκρότησης,αλλά και γιατί οι σύμβουλοί του σε θέματα τάξης είναι ακροδεξιοί ,εξικνούμενοι, ως στα κράσπεδα της Χ.Α. Κι αν για να ικανοποιήσει μια μερίδα φανατικών ψηφοφόρων, που τους μοιράστηκε η Ν.Δ με τον Βελόπουλο,  αποφασίσει να  κάνει καμιά αιφνίδια επίθεση, για  να αλώσει την πλατεία,θα χυθεί αίμα, θα θρηνήσουμε θύματα.  Μπορεί και μόνο μια τέτοια επίθεση, να γίνει ο πολιτικός τάφος του Κούλη. Κάτι που θα σημάνει και το τέλος του.

΄Εχει εκατοντάδες άλλες προτεραιότητες, αν θέλει να ασχοληθεί. Ας αφήσει τα Εξάρχεια στην ησυχία τους. ΄Ετσι κι αλλιώς,  στην ουσία ακίνδυνα είναι. Αν θέλει να πιάσει καμιά 100στή μπαχαλάκηδες που τα κάνουν κάθε τόσο λίμπα, έχει τρόπους. Τους ξέρουν. Ας τους πιάσουν εκτός Εξαρχείων.  Θα είναι ασέβεια, πρόκληση ,για να μην πω ΄Υβρις, αν μιας εβδομάδας κυβέρνηση, ασχοληθεί με πρώτο…επείγον και σοβαρό ζήτημα με τα Εξάρχεια.

Κι ακόμα, ας τραβήξει τους αστυνομικούς κάτω από την Κωλέτη. Για να μην πω κάτω από τη Σόλωνος. Προκαλεί με αυτή την καταπάτηση εσκαμμένων. Αν δεν το κάνει ,εμείς τον προειδοποιήσαμε. Θα γίνει μπούμεραγκ  αυτός ο τσαμπουκάς του.  Το ξανατονίζουμε.  Ο πρωθυπουργός δεν έχει συνετούς, ήρεμους και  ψύχραιμους  συμβούλους.

Τολμάμε,μάλιστα,  να πούμε πως όλη η ομάδα των “παρακοιμώμενων,”αν δουλεύουν για κάποιον, έστω και εν αγνοία τους, αυτός δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.Ούτε πληρωμένους να τους είχε.

Αν συνεχίσουν έτσι,όπως σχεδιάζουν και με τα μυαλά που κουβαλάνε, για τα επόμενα 20 χρόνια,θα  τον έχουν πρωθυπουργό τον… Αλεξάκο.  Μετά λόγου ιστορικής γνώσεως το καταθέτουμε.