ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΑΓΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. ΣΦΟΔΡΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

΄Αννα  Τσολάκη:
Κόντρα με το καλημέρα, Βορίδη-Βελόπουλου -Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βορίδης, Βελόπουλος στη Βουλή

Βορίδης! Φυσικά πιο ακροδεξιός κα από το Βελόπουλο.  Πολιτικός απατεώνας και τυχοδιώκτης, όπως όλη η παράταξη της Δεξιάς. ΄Επαιξαν βρώμικο ,αισχρό, δημαγωγικό   παιχνίδι  στο Μακεδονικό. Πουλήσανε εθνικοφροσύνη, όντας απάτριδες και προδότες. Και τώρα κάνουν πίσω.
Σήμερα: “Εμείς δε λέγαμε να καταργήσουμε τη συνθήκη Πρεσπών. Απλώς ,να την υπογράφαμε …χωρίς τον όρο Μακεδονία, επ΄ουδενί”.  Χτες: ” Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συζήτηση περί συμφωνίας με τον όρο Μακεδονία” (Μητσοτάκης).
Σιχαμένη  φάρα. .Πιο σιχαμένη και απ΄τους Βελόπουλος. Τουλάχιστον αυτοί δεν κρύβονται.  Υπερηφανεύονται  για τον πατριωτισμό τους, μόνο και μόνο, αν υπάρχει διάφορο. Ο πατριωτισμός είναι η μάσκα της απάτης, ως γνωστό.
___________________________________________________________
1. Ιδρυτικό μέλος και πρώην βουλευτής της ΝΔ απαντά στην Δόμνα: «Χάρις στον αγώνα των πολεμίων της χούντας είσαι σήμερα υπουργός»!

επίτιμος αντιστράτηγος και πρώτος μεταπολιτευτικά βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Άγγελος Πνευματικός, o oποίος υπηρετούσε ως αξιωματικός στο Β’ Σώμα Στρατού στη Βέροια, όταν εκδηλώθηκε η δικτατορία, και υπέστη βασανιστήρια και εξαετή φυλάκιση για την αντιστασιακή του δράση, απάντησε με τον δέοντα τρόπο στην υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδη και όσα ξεστόμισε περί «ψυχικώς νοσούντων» αντιστασιακών και «αγιοποίησης του αντιδικτατορικού αγώνα».

Δεν σας γνωρίζω και ούτε θέλω να σας γνωρίσω.

Είμαι ένας αγωνιστής κατά της Χούντας των συνταγματαρχών και επειδή μου κάνατε την τιμή να με συμπεριλάβετε στους «Ψυχικά νοσούντες» πιστεύω ότι έχω την υποχρέωση να σας συστηθώ και σεις την υποχρέωση να με ακούσετε.

Είμαι ένας Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που η πατρίδα τον τίμησε με τον βαθμό του Επιτίμου Αντιστρατήγου.

Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που ο Λαός της Εύβοιας τον τίμησε, εκλέγοντάς τον πρώτο βουλευτή και τον έστειλε αντιπρόσωπό του στο Πρώτο Μεταδικτατορικό Κοινοβούλιο.

Αξιωματικός ών, πιστός στον όρκο μου, αντέδρασα κατά των σφετεριστών της εξουσίας, με συνέλαβαν, με βασάνισαν, με έστειλαν στο Στρατοδικείο και με καταδίκασαν σε πολυετή κάθειρξη.

Έμεινα σε κλειστή φυλακή έξι συνεχή χρόνια

Εσείς έχετε καμία εθνική περγαμηνή; Καλόν θα ήταν να την γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό Λαό.

Σας επιστρέφω την ύβριν, μαζί με όλα όσα φιλοσοφικά και ακατανόητα εκφράσατε, για άτομα και ομάδες, στην παρουσίαση του βιβλίου.

Στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς οι αγωνιστές δεν εξέφραζαν κόμματα αλλά τα ιδεώδη της Δημοκρατίας και μόνο. Μετά την απελευθέρωση από τη χουντική σκλαβιά, ο κάθε ένας ακολούθησε τον πολιτικό του δρόμο.

Χάρις στον Αγώνα των πολεμίων της Χούντας. το αίμα, τα δάκρυα και τον ιδρώτα, των αγωνιστών είσαι σήμερα υπουργός, Άν μη τι άλλο οφείλεις να σεβαστείς τις θυσίες και να μη τολμήσεις να παρουσιαστείς στη γιορτή της Δημοκρατίας, στην οποία δικαιούνται να ευρίσκονται μόνο οι αγωνιστές και οι πιστεύοντες στους αγώνες για τη Λευτεριά

Τα κόκαλα των Αγωνιστών του 21, και των ηρώων του 40 θα τρίζουν στο άκουσμα των υβριστικών σου θέσεων γιατί αυτοί θυσιάστηκαν για την πατρίδα τη θρησκεία και τη Λευτεριά.»

 

*****

Θα ήταν ασέβεια να  προσθέσουμε, έστω  και ένα “ιώτα” σε όσα ο αντιστασιακός   ΄Αγγελος Πνευματικός  αναφέρει.  Η ιστορική πένα οφείλει να “σιωπά”, για να ακούγεται μόνο η φωνή των πρωταγωνιστών,  εκείνων που τα ονόματά τους έχουν ήδη γραφεί στις χρυσές σελίδες της

Για την αμετροεπή Δόμνα  Μιχαηλίδη γράψαμε. Θα ήταν επίσης ασέβεια  σε ζώντες και νεκρούς αντιστασιακούς να της υποδείξουμε να ζητήσει συγγνώμη. Τέτοια άτομα είναι κατώτερα και από την ευγενή πράξη  την αίτησης συγγνώμης. Στερούνται παντελώς ακόμα και της στοιχειώδους αυτογνωσίας.

2.ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Μάτι, πριν και μετά την καταστροφή

 

Πώς γίνεται την Κινέτα να την έκαψαν εμπρηστές, όπως ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός παραδέχτηκε τότε  και η περιοχή στο Μάτι και γύρω που κάηκαν ταυτόχρονα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ήταν τυχαία πυργκαγιά;

Τους 102 συνανθρώπους μας τους έκαψε  το  εθνικιστικό  ντελίριο  των πάλαι ποτέ  Μακεδονομάχων, που  πια ηρέμησαν,βέβαια,  γιατι δεν υπάρχει λόγους  να αθετηθεί μας λένε τώρα  η συμφωνία των  Πρεσπών!

Ηθικοί αυτουργοί  των δολοφονιών. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν το βλέπει.

 

 

3. α. Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): «Η ΝΔ θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος

β. Γιάνης Βαρουφάκης: Το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρώτη του ομιλία ως επικεφαλής κόμματος στη Βουλή

 

Παντελής άρνηση .ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΄Ετσι από τύφλα και γινάτι.Από φανατισμό χωρίς όρια. Δε βρίσκουν αμφότεροι, Βαρουφάκης και ΚΚΕ, ουδέν  θετικό στο έργο της κυβέρνησης που έφυγε. Μηδενισμός, ισοπέδωση, αδίστακτος ,κομματκός φονταμενταλισμός.

Θνησιγενή κόμματα. Με ημερομηνία λήξης. Και καλά εκείνο του Βαρουφάκη. Αλλά και το ΚΚΕ;

Δεν μπορεί να αναδιπλωθεί ,να  απαγγιστρωθεί από το σταλινικό παρελθόν, να πετύχει  άλματα, να προφτάσει το βηματισμό της ιστορία προς το Μέλλον. Κι αυτό, είναι ΜΟΝΟ ευρωπαϊκό. Παλιομοδήτες, οπισθοδρομκοί, χαμένι από χέρι.