ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΡΜΠΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: “ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ”!

 

Η πιτσιρίκα της ελπίδας.  Αύριο το ΜΕΛΛΟΝ θα είναι καλύτερο. ΄Οχι μόνο στη Συρία,αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

_________________________________________________

  1. AΠΟ ΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον απειλεί να βάλει τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών

Παρέλαση ακροδεξιών κυβερνήσεων  στη Ευρώπη. Ρωσία, Ιταλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Αγγλία οι πιο σκληρές. Αλλά και Τσεχία, Πολωνία, Εσθονία,  οι αμέσως πιο ήπιες, όλες μαζί απειλούν τη γηραιά Ήπειρο με ημέρες παραμονών 2ου Παγκοσμίου πολέμου.  Και δεν είναι μόνο οι κυβερνήσεις.  Εθνικιστές, ρατσιστές, προσφυγοφάγοι,  Εβραιοφάγοι, πολεμοχαρείς μειοψηφίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενεργούμενα του δικτάτορα της Ρωσίας, όπως στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, κυρίως,με σημαία τον εθνικισμό , το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και το ρατσισμό, μάχονται να κλείσουν τα σύνορα,να απομονώσουν τους λαούς,να  αναδείξουν χαρακτηριστικά φυλετικών  και εθνικών  ομάδων, ανώτερες και κατώτερες φυλές.

΄Ολος αυτός ο συρφετός πανευρωπαϊκά φαίνεται να μοιάζει δυνατός,   ενωμένος,συσπειρωμένος  από ένα αόρατο χέρι, που αν δεν είναι ρώσικο, όπως είπαμε, είναι αποτέλεσμα παραφροσύνης,  φανατισμού, έλλειψης παιδείας, περιθωριοποίησης μαζών. Το μόνο ευοίωνο και  εν τέλει νικηφόρα διαγραφόμενο είναι το γεγονός πως οι πανάθλιες αυτές μάζες, δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Αντίθετα,είναι τραγικές,περιθωριακές  μειοψηφίες που αναδεικνύονται  και μάλιστα σε κυβερνήσεις, πρώτα γιατί,όπως έχουμε επανειλημμένα αναλύσει ,το πολίτευμα της Δημοκρατίας και οι εκλογικοί νόμοι που μαγειρεύονται, αναγορεύουν τους ολίγους σε εξουσία και δεύτερο, διότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος σε όλες τις χώρες,ως πολιτική στάση, διαμαρτυρία,αλλά και ελπίδα αλλαγής και προόδου,επιλέγει την ΑΠΟΧΗ από το θέατρο των εκλογών.Παράδειγμα χαρακτηριστικό η Αγγλία. Το 65%  σχεδόν είναι κατά του Brexit,αλλά επικράτησαν οι εθνικιστές και οι λαϊκιστές,επειδή ακριβώς ένα μεγάλο μέρος του αγγλικού λαού,δεν προσήλθε στις κάλπες να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα.

Οφείλουμε να δούμε με άλλο μάτι πλέον την πολιτική στάση της ΑΠΟΧΗΣ, των ΑΚΥΡΩΝ-ΛΕΥΚΩΝ. Στην ουσία,σε όλες τις χώρες,είναι οι πραγματικές κυβερνήσεις,που αν και περισσότεροι,δεν ασκούν εξουσία για τους λόγους που προαναφέραμε.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Συνειδητοποίηση υπάρχει. Χρειάζεται συσπείρωση,ενάργεια, δράση και όραμα. Είμαστε οι περισσότεροι,οι ικανότεροι,οι ηθικότεροι. Είναι οι χειρότεροι,οι αφύσικοι, , οι βάρβαροι. Ας μην επιτρέψουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας   άγριες ημέρες σαν αυτές που κουβαλάει ο εθνικισμός,ο ρατσισμός,ο φονταμενταλισμός στο  διάβα της Ιστορίας

 

2. ΠΗΓΕ ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Συνεχίζουν την αντιπολίτευση για τον… αξύριστο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλευρό των πυροσβεστών στην ΕύβοιαΣτα γένια λίγων ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την έκτακτη επίσκεψή του στις πυρκαγιές της Εύβοιας, επικεντρώθηκε η κριτική ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία τις «εξετάσεις» στο συγκεκριμένο θέμα και δεν υπήρχε αντικείμενο αντιπολίτευσης.

******

Ο γκεμπελισμός ξεκινά  πρώτα με τη δολοφονία των εννοιών  και ακολουθούν όλα τα άλλα.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, από την ακροδεξιά παραπληροφόρηση πως επιτυχία στις εξετάσεις των πρόσφατων πυρκαγιών στην Εύβοια, είναι η “κρανίου τόπος” τεράστια έκταση (30-35.000 στρέμματα) που άφησε πίσω του ο…σωστός συντονισμός του έργου της κατάσβεσης, με ευθύνη της κυβέρνησης. Από αυτή την… επιτυχία   είχαμε τη χειρότερη πυρκαγιά της 15ετίας με   παρανάλωμα του πυρός ολόκληρο το δάσος NATURA.

Φασισμός και στις λέξεις. Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα

 

3.Κικίλιας: Τέλος στη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τουριστών στο ΕΣΥ

Βασίλης Κικίλιας

Η κυβέρνηση του  Ορμπάν της χώρας  δείχνει τα ακροδεξιά της δόντια. Σύντομα θα δούμε και τις βαθιές δαγκωματιές του θηρίου. Θα τις νιώσουν στις σάρκες τους,πρώτα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

 

4.Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί γωνίαΠεϊνιρλί με κασέρι και σάλτσα τομάτας

Δεν είπε τίποτα καινούριο ο Σκουρλέτης. Γνωστό τοις πάσι πως τα κόμματα είναι μαγαζιά.΄Αλλα γωνία ,άλλα σε πολυσύχναστους δρόμους. Πάντως μαγαζιά. Και οι πελάτες τους πολλοί και απαιτητικοί. Μέχρι… χρεοκοπίας.