(ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ). ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ!

Α. UNICEF: Κάθε μέρα πεθαίνουν 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Β. Κίνδυνος λιμοκτονίας για 5,2 εκατ. παιδιά στην Υεμένη- Σοκάρουν οι εικόνες

Κίνδυνος λιμοκτονίας για 5,2 εκατ. παιδιά στην Υεμένη- Σοκάρουν οι εικόνες

Αν κάτι βγήκε θετικό  από όλο αυτό το ντελίριο του Κορόνα, πανηγύρι  που έστησε ο “Κίτρινος Ιός” (“Τύπος”), είναι η χαρτογράφηση λεπτομερειακά της  υποκρισία, της αναλγησίας, τις  κακότητας, του ατομικισμού της παγκόσμιας κοινωνίας. Αφήνω τελευταίο την ψυχολογία του όχλου, γιατί κυριάρχησε όλο αυτό τον καρό  και εμπεριέχει όλα τα προηγούμενα.

Ο Κορόνα υπήρξε ένα παραμύθι ολκής. Κι  ακόμα το συνεχίζουν,επειδή, “πούλησε  σαν τρελό”  και  μάλιστα …ξεπούλησε . Γι΄αυτό και πολύ σύντομα,θα φτάσει  νέα πραμάτεια στα μαγαζιά της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Και, όπως είπαμε, η πολιτική εξουσία και δυστυχώς και η επιστήμη, βρίσκονται  χειροπόδαρα δεμένες  και συρόμενες  στο  κάρο  του “Κίτρινου Ιού”. Τις κάνει ό,τι θέλει. Στην κυριολεξία!

Είμαι παθός και μαθός από τον Κοροϊνό.  Πριν ενάμιση περίπου μήνα, όταν στην Ελλάδα, μόνο ως είδηση από την Κίνα έφτασε ο Κορόνα,  είχα τα πρώτα συμπτώματα. Τέλος Γενάρη  κατέβαινα   στην Ελλάδα με το αεροπλάνο. Συνήθως, κοιμάμαι στα ταξίδια και δυστυχώς (μόνο στο αεροπλάνο)  με…ανοιχτό το στόμα. Οπότε, πιθανολογώ πως  σε αυτό το ταξίδι με συνάντησε κι εμένα ο απρόσκλητος  επισκέπτης ,βρήκε άνεση και εγκαταστάθηκε.

Μετά από 10/14 μέρες, έκαναν ντου τα πρώτα συμπτώματα. Πυρετός επίμονος, δυνατός και χωρίς τελειωμό  βήχας. Φαντάστηκα πως ήταν γρίπη, αν και είχα κάνει το εμβόλιο τον Οκτώβρη. Εντύπωση μου έκανε πως δεν είχα καταρροή μύτης  ή παρόμοια φαινόμενα. ΄Ολες τις γρίπες,  τις περνάω στο πόδι, ανέκαθεν και χωρίς αντιβιοτικά. Αλλά αυτή η κατάσταση ,  σχεδόν 8  μέρες, δεν έδειχνε βελτίωση. ΄Ετσι , αποφάσισα να πάω στο Κέντρο υγείας στα Ψαχνά της Εύβοιας.

Μια νεαρή γιατρός ,ευγενέστατη και μάλιστα με μετεκπαίδευση   στη Σουηδία,όπως  τα κουβεντιάσαμε καμιά ώρα που έμεινα  εκεί, με  ακροάστηκε ΠΟΛΛΗ ώρα.  Μου έκανε εντύπωση,γιατί επέμενε τόσο πολύ στον έλεγχο στα πνευμόνια.  Τελικά, γνωμάτευσε πως έχω σοβαρή τραχειο-βρογχο…τέτοια,  ούτε που τη θυμάμαι πια την ορολογία, μου έγραψε δυο αντιβιώσεις, τις πήρα, όπως μου όρισε και πέντε ημέρες αργότερα ήμουνα… περδίκι. Μαχαίρι κομμένα όλα. Βήχας και πυρετός.

Αρχές Μάρτη ξαναφεύγω για εξωτερικό.  Στο αεροπλάνο κάθισα απέναντι  από  ένα γιατρό και πιάσαμε κουβέντα,για το επίκαιρο θέμα του κορονοϊού. Σε κάποια φάση, όταν μίλησε για τα συμπτώματα, πήρε στροφές  η γκλάβα μου και του λέω, “το και το…”, φίλε μου. Λες να  είχα τη τιμή να  προσφέρω φιλοξενία  στα πνευμόνια μου του αλητήριου ιού;  Μόλις άκουσε την περιγραφή, μου είπε,  ναι.  Είχες τον ιό. Απλά  σε πήρε ελαφριά ,την έβγαλες  στο πόδι και τώρα έχεις το κέρδος, πως απόκτησες ανοσία!  ΄Εμεινα κάγκελο!  Περισσότερο, γιατί, δεν τον είδα στο υπόλοιπο ταξίδι να αλλάξει θέση. Του το είπα και γέλασε. Είσαι ακίνδυνος τώρα πια ,με ησύχασε.

Το ανέφερα,αν και δεν υπήρχε λόγος για να συμμεριστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία και να καταλήξω πια κι απ΄αυτή  και απ΄όσα έμαθα μέχρι σήμερα από την πλύση εγκεφάλου που μας κάνανε ,τα ακόλουθα:

  • Ο Κορόνα δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από τη γρίπη. Αντίθετα. Η γρίπη έχει καταντήσει μάστιγα με 250-500.000 νεκρούς το χρόνο. Κι αυτό,όταν υπάρχουν εμβόλια και αντιβιοτικά που μπορούν να την (κατα)πολεμήσουν.
  • Ο Κορόνα είναι επικίνδυνος,επειδή ακριβώς είναι  άγνωστο ιός ,δεν υπάρχει ανοσία ακόμα,ούτε   εμβόλιο  και φάρμακο που θα τον αντιμετώπιζαν αποφασιστικά.
  • Υπ΄αυτές τις προϋποθέσεις είναι επικίνδυνος και χρειάζεται προσοχή. Οι μάσκες,τα γάντια και  η απαγόρευση κυκλοφορίας,που ήταν τα μοναδικά μέτρα αντιμετώπισης εφαρμόστηκαν “κατόπιν εορτής”.   Αλλά,και τη στιγμή που εφαρμόστηκαν, όπως στην Ελλάδα, η έλλειψη πειθαρχίας.σωφροσύνης,-λογικής,  σεβασμού στο διπλανό, η αδιαφορία, ο εγωισμός και ο ζαμανφουτισμός των Ελληνάρων    αχρήστευσαν σε μεγάλο ποσοστό αυτά τα μέτρα.Παράλληλα για λόγους  μικροκομματικούς  δεν  εργαλειοποιήθηκε ο σχετικός νόμος με την επιβολή αυστηρών  ποινών στους παραβάτες.
  • Το 83/85% των προσβληθέντων περνούν στο  “πόδι” την ίωση. Πολλοί ούτε που την καταλαβαίνουν. Εκείνοι που  νοσούν με σοβαρά συμπτώματα είναι άνθρωποι (κάθε ηλικίας) που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, με πιο εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό , υποκύπτουν συχνότερα στο θάνατο.  Λογικό και προβλέψιμο.
  • Ο ιός στην Κίνα που πρωτοεμφανίστηκε, ξεκίνησε πιθανότατα από Οκτώβριο.Οι Κινέζοι,όπως γίνεται σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, το απέκρυψαν. Και το δημοσιοποίησαν  το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου,  όταν πια δεν μπορούσαν ούτε τα κρούσματα ούτε οι νεκροί να κρυφτούν.
  • Η Ταϊβάν,που  είναι ανεξάρτητη χώρα, αλλά η Κίνα τη θεωρεί…επαρχία της, λόγω ακριβώς αυτής της εχθρότητας,  με τις μυστικές της υπηρεσίες παρακολουθούσε  τα δρώμενα στην Κίνα. Από την αρχή η κυβέρνηση πληροφορήθηκε  την  κατάσταση  που την κρατούσε απόρρητη  το καθεστώς   και ΑΜΕΣΩΣ  εφάρμοσαν   σκληρά μέτρα. (Καραντίνα, μάσκες, γάντια, ενημέρωση,νοσοκομειακή ετοιμότητα). Αποτέλεσμα; Ανύπαρκτα τα  κρούσματα (80;) σε μια χώρα με 18 εκατομμύρια,σε έκταση όση η Πελοπόννησος και δίπλα στην εστία του ιού,  την Κίνα!
  • Στην Ιταλία,ως γνωστό,  ανθεί  το κινέζικο εμπόριο. Από τον Οκτώβρη,  φορείς του ιού,   έμπαιναν κι έβγαιναν στη χώρα με τα κινέζικα προϊόντα.  Δεν πάρθηκε  κανένα μέτρο, αν και ήξεραν τη κατάσταση στην Κίνα,παρά μόνο, όταν ήταν πια  πολύ αργά. Ακόμα και όταν ανακοινώθηκαν  κάποια μέτρα, στη Γένοβα, γα παράδειγμα, με “μπαξίσια “, κινέζικα καράβια ξεφόρτωνα πραμάτειες από Κίνα! ΄Ηταν επόμενο ο ιός να κάνει θραύση εδώ. Οι φορείς στη γειτονική χώρα υπολογίζονται  σε εκατομμύρια. Γι΄αυτό   και οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στην Ιταλία.
  • Στην Ελλάδα, ο ιός πρέπει  να εισέβαλε  από τις αρχές Ιανουαρίου. Κι εδώ  έχουμε την ίδια εμπορική δραστηριότητα Κινέζων ,αλλά και συχνή  επισκεψιμότητα στην     Ιταλία.  Αλλά και όταν έγιναν φανερά τα πρώτα κρούσματα , η κυβέρνηση  ΟΥΤΕ  ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ δεν έκλεισε.Ούτε καν  μάσκες φρόντισε να προμηθευτεί ο πληθυσμός. Και φυσικά, καμιά σκέψη για απαγόρευση  κυκλοφορίας.  Αποτέλεσμα, σήμερα να υπάρχουν χιλιάδες φορείς στη χώρα. Υπολογίζονται πάνω από  500.000. Ο θάνατοι είναι λιγότεροι,αφού  και οι φορείς είναι συντριπτικά λιγότεροι  από την Ιταλία.
  • Η Αγγλία,φαίνεται επίσης να έχει κρούσματα  σε εκατομμύρια, επειδή ο ακροδεξιός  πρωθυπουργός .επέλεξε να μη κάνει βουτιά η …υπερήφανη  αγγλική λίρα με κόστος ζωές ανθρώπων!
  • Ο ιός δε αντέχει σε θερμοκρασίες πάνω από 27 βαθμούς. Αυτό σημαίνει για την Ελλάδα πως σε ένα μήνα θα σηματοδοτηθεί η αρχή του τέλους του . Στις βόρειες χώρες,μπορεί να φτάσει και Ιούνιος.
  • Σε καμιά περίπτωση στη Ελλάδα , ως τότε, δεν πρέπει να χαλαρώσει τα μέτρα.Αντίθετα, ο νόμος της απαγόρευσης κυκλοφορίας  πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά.

Μετά από αυτές τις αλήθειες, συμπαραθέτουμε κάποιες άλλες και η εξαγωγή συμπερασμάτων από έντιμους και νουνεχείς, είναι πια  εύκολη. Κι θα συμφωνήσουμε όλοι πως η τραγικότερη διαπίστωση δεν είναι οι 11 χιλιάδες  νεκροί σε όλο τον κόσμο από τον Κορόνα,αλλά η  αποδεδειγμένα πλέον  απάνθρωπη,  υπερφίαλη , αφύσικη ,  εγωιστική,  εν τέλει εγκληματική συμπεριφορά της παγκόσμιας  κοινωνίας. Συγκεκριμένα:

-Ο  βρώμικος, ως ΄”Κίτρινος Τύπος” έδρασε για άλλη μια φορά προβοκατόρικα.Κι  έδωσε πάλι ρεσιτάλ παραπληροφόρησης  και εκμετάλλευσης του φαινομένου αυτού , της ανεξέλεγκτης εισβολής του ιού, για λόγους  που έχουν σχέση  με την ίδια τη  σύσταση  της εμπορικής  δημοσιογραφίας .(Σαν τη συμπεριφορά του μύθου του σκορπιού  στον Αίσωπο). Υπερβολή, ψεύδη,παραχάραξη της αλήθειας και βιασμός της.  ΑΡΡΩΣΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.   Και τώρα που έπαιξε το παιχνίδι  του κι αφού ο Κορόνα  σύντομα θα μας εγκαταλείψει  για να μας επισκεφτεί πάλι του χρόνου, ο “Κιτρινοϊός του Τύπου” θα συνεχίσει τη βρώμικη τακτική του να  φτιάχνει  σκάνδαλα, να  ψεύδεται, να υπερβάλει, να κακοποιεί την αλήθεια.

_Τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας συμπεριφέρθηκαν  ως  χειραγωγούμενος  όχλος, χωρίς  ατομική συνείδηση. Αλλά   και χωρίς ευθύνη, παιδεία, σεβασμό. Το χειρότερο, χωρίς στοχασμό, δίχως  καμιά ευαισθησία στον πόνο των άλλων που  δεν είναι  σε καμιά περίπτωση  οι Κορονόπληκτοι.  Αναλγησία, υποκρισία, εγωισμός,  παρτακισμός.

-Αν θες να δεις τί σημαίνει πόνος, συμφορά, δυστυχία, πραγματική εξολόθρευση, που δεν την κατασκεύασε  ,όπως με τον Κορονοϊό  η παγκόσμια  Μαφία του Τύπου, αλλά είναι η τραγική  καθημερινότητα,το μέγα έγκλημα της εποχής μας, που θα συνεχίζεται  με τον ίδιο παράλογο, της ίδιας σκληρότητας και αναλγησίας τρόπο επί δεκαετίες ολόκληρες     και  μετά τη…μεταΚορονοϊκη εποχή, που φτάνει οσονούπω,   βάλε το δάχτυλο “επί των τύπων των ήλων”  και φρίξε:

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ¨ΣΗΜΕΡΑ:

 

Α. “Παρά τη δραματική μείωση στο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών και νηπίων, 15.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Αυτό αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι επειδή κάποιες αφρικανικές χώρες και χώρες της Νότιας Ασίας εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω στην παροχή θεραπείας, περισσότερα από 60 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν μέχρι το 2030 από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.
Το 2016, εκτιμάται ότι 5,6 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν πριν από τα πέμπτα τους γενέθλια, ανακοίνωσαν σε κοινή τους έκθεση η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί μια τεράστια μείωση από τους 12,6 εκατομμύρια θανάτους το 1990. Αλλά οι οργανώσεις αυτές αναφέρουν ότι οι θάνατοι 15.000 παιδιών κάτω των πέντε ετών παραμένει ένας “ανεπίτρεπτα υψηλός αριθμός”.

Πνευμονία, διάρροια και ελονοσία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ασθενειών που ευθύνονται για την παιδική θνησιμότητα και μπορούν να προληφθούν. Σύμφωνα με την έκθεση, για τους μισούς από αυτούς τους θανάτους ευθύνεται και ο υποσιτισμός που καθιστά τα παιδιά πιο ευάλωτα στις σοβαρές ασθένειες.

Το υψηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας το έχει η υποσαχάρια Αφρική με 79 θανάτους κατά μέσον όρο για κάθε 1.000 γεννήσεις το 2016. Ωστόσο η Ινδία έχει τον υψηλότερο αριθμό βρεφικών θανάτων με περισσότερους από 850.000, ενώ η Νιγηρία έρχεται δεύτερη με τουλάχιστον 450.000.

Οι μισοί θάνατοι σημειώνονται στην Ινδία, τη Νιγηρία, την ΛΔ Κονγκό, την Αιθιοπία, την Κίνα και τον Νίγηρα

Β.Το δράμα της Υεμένης

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.–

Χτες, βοηθός γενικού γραμματέα του επικεφαλής των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Μαρκ Λόουκοκ, περιέγραψε τη βαρβαρότητα: «Σε ορισμένες περιοχές της χώρας βλέπουμε ανθρώπους που βράζουν φύλλα δέντρων για να τραφούν! Οι τιμές των τροφίμων τις τελευταίες έξι βδομάδες αυξήθηκαν κατά 25%». Τόνισε ότι τους επόμενους λίγους μήνες αναμένεται να προστεθούν άλλα 4.000.000 άτομα στη στρατιά των εκατομμυρίων ανθρώπων που παλεύουν να επιβιώσουν και να μην πεθάνουν από την πείνα που προκαλούν ο πόλεμος και το εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της. Πρόσθεσε ότι άλλα 3.000.000 Υεμενιτών είναι υποσιτισμένοι, συμπεριλαμβανομένων 1.100.000 εγκύων, και πάνω από 400.000 σκελετωμένα από την πείνα παιδιά!

Όμοια παραδείγματα, άπειρα. Το ίδιο τραγικά με θύματα   μικρούς και μεγάλους . Δε χρειάζεται,όμως.

Αν κάτι χρειαζόμαστε είναι η  ΝΤΡΟΠΗ!  Μόνο  αυτή έχει  θέση πλέον σε μια  κοινωνία, τα μέλη της οποίας αποδείχτηκαν  με αφορμή τον Κοροϊνό, πως ,αν δε είναι τα ίδια θύματα του πόνου και της απειλής της αρρώστιας και του θανάτου,  αρνούνται να δείξουν συμπαράσταση, αλληλεγγύη,  στοργή , κατανόηση,πολλώ μάλλον, έμπρακτη  αγάπη  και βοήθεια   σε  όσους δεν ανήκουν στον δικό τους “κόσμο”.

” Ουαί υμίν Γραμματείς και  Φαρισαίοι , υποκριταί”!