ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ. Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ ΣΕ ΝΕΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

(Προσωρινή άρση του επιβληθέντος   lockldown στο  ιστορικό μας σάιτ).

ΕΕΔΑ για Δημάκη: Η Πολιτεία να μεριμνήσει για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα τoυ Ανθρώπου εξέδωσε κατεπείγουσα ανακοίνωση, καλώντας να διασφαλιστεί το δικαίωμα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, στην εκπαίδευση, όπως και η μεταγωγή του στη Δ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

***

Βιώνουμε κατάσταση που μπορεί να συγκριθεί με δικτατορία. Η διαφορά της από τις χούντες είναι πως τούτη, χαρακτηρίζεται ως κοινοβουλευτική.

Το επίσης τρομακτικό είναι πως   εξουσίες και οι  θεσμοί  με την απραξία και τη δημαγωγική τους  παρουσία, δεν παύουν να αποδεικνύουν  καθημερινά πως  κι αυτοί  είναι  μέρος του ίδιου συστήματος.  Κι έχουν τους ίδιους λόγους με την κυβέρνηση να  συντηρούν  το Σύστημα σε  αυτή τη μορφή του.

 Στην κορυφή της  λίστας, όσων απεργάζονται  την   καταρράκωση  των   ατομικών μας δικαιωμάτων,είναι η βιομηχανία παραπληροφόρησης με “ναυαρχίδες”  τα λεγόμενα..προοδευτικά ΜΜΕ. Το προσποιητό, επαγγελματικό τους ενδιαφέρον για αυτά τα δικαιώματα ,είναι μέρος του θεάτρου  του Συστήματος, που χρειάζεται τέτοιας μορφής….αντίσταση.

Lockdown, Βασίλης Δημάκης κι ακόμα  η συμπεριφορά του κυβερνητικού παρακράτους στο σάιτ μας , που υπηρετεί την ιστορική δημοσιογραφία, είναι οι  τρανές  (αλλά όχι οι  μόνες) αποδείξεις πως   ο συνταγματικός, πολιτικός και δικαιικός  πολιτισμός μας διέρχονται στις μέρες μας  σοβαρή κρίση.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (χαρακτηριστική αυτή του Βασίλη Δημάκη σήμερα) είναι μονόδρομος και υποχρέωση όλων, όσοι ακόμα αποδεικνύουν έμπρακτα πως ανήκουν στο είδος του Ανθρώπου και όχι σε εκείνο του  Homo Erectus.

 

Homo erectus: Ancient humans survived longer than we thought - BBC ...