ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ…ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ!

Στρατηγός  ε.α  και μάλιστα με πλήρη υπογραφή, ανάμεσα σε πολλά άλλα,  μας έγραψε το εξής:

“Σε επισκέπτομαι διαδικτυακά   και μου αρέσει ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα ιστορικά.  Σήμερα, διάβασα και τη δεύτερη συνέχεια  του άρθρου σου για τα μελλούμενα του Ερντογάν.  Συμφωνώ  με όσα λες, αλλά θα διαφωνήσω στο θέμα της συνθήκης για την αποστρατικοποίηση της  Δωδεκανήσου.  Δεν την υπογράψαμε με την Τουρκία, αλλά με άλλες χώρες. Οπότε δεν δικαιούνται απέναντι  για να φωνασκούν…”

Στρατηγέ,  άκου αυτό:

΄Ενας φίλος είχε  στην Εύβοια  το πατρικό του χωράφι   και το πούλησε σχεδόν κοψοχρονιά λίγα χρόνια πριν στη μεγάλη  κρίση.   Ο ιδιοκτήτης του διπλανού κτήματος ήταν παραγωγός βιολογικής ντομάτας και πριν  δώσει ο φίλος το κτήμα , τον παρακάλεσε  να πει στον αγοραστή  ότι  απαγορεύεται να βάλει φυτοφάρμακα, αν καλλιεργήσει το χωράφι, γιατί θα μολύνει και το δικό του.

Κι έτσι έγινε. Δεσμεύτηκε  ο αγοραστής πως δε θα χρησιμοποιεί  δηλητήρια.

Πέρασε καιρός και ο τύπος αθέτησε το λόγο του. ΄Εβαλε πατάτα και την είχε τίγκα στα φυτοφάρμακα.  Οπότε, του χάλασε του άλλου όλη τη βιολογική παραγωγή.

 Κάποια στιγμή ο παθών , πήγε στα δικαστήρια  το δράστη   και  ανάμεσα στα άλλα τούτος είπε  αυτό ακριβώς  που λέει η Ελλάδα στην Τουρκία  για τη συνθήκη της αποστρατικοποίησης στο Ν.Α  Αιγαίο.  “Εγώ δε έκαναν καμιά συμφωνία  με τον πωλητή για τέτοιο πράμα. ΄Εχει κανένα χαρτί με την υπογραφή μου που να λέει πως συμφωνήσαμε  να μη βάζω φυτοφάρμακα στο χωράφι;”

 

Στρατηγέ, έξυπνος άνθρωπος είσαι.   (Και μάλιστα με εξέπληξε ο  ποιητικός  τρόπος που γράφεις. Το πιθανότερο θα έχεις ενασχόληση με την τέχνη). Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν,  πως είναι σοφιστικό αυτό που λέμε εμείς ως ΄Ελληνες για το συγκεκριμένο  όρο της συνθήκης.

Κατά τα άλλα, όπως γράψαμε, ας φωνασκεί ο Σουλτάνος.  “Μόνος του έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του”. Τα Δωδεκάνησα ας  μείνουν στρατιωτικά ως έχουν τώρα πια.