ΚΡΙΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ!

 

Αμετροεπής και προκλητικός ,πρωτίστως. Με παντελή απουσία αυτογνωσίας και κοινωνικής ευαισθησίας. Αλλά και σε κουκούλι τυλιγμένος ,μακριά από τη λαϊκή τύρβη.΄Οπως όλη η…  high society του  ιερατείου, άλλωστε .

Γνωστό πως το 60% των  ελληνικών νοικοκυριών ζει με την πενιχρή  σύνταξη του παππού της οικογένειας.   Ο Ιερώνυμος το αγνοεί. Αλλά κι αν το γνώριζε ,ως άλλη Μαρία Αντουανέτα θα  έμενε και τούτος με την απορία, γιατί, αφού δεν έχουν ψωμί, δε τρώνε παντεσπάνι;

΄Υβρις!

Το σίγουρο είναι πως αν  ζούσε η γιαγιά   που μνημονεύει ο αρχιεπίσκοπος  κι άκουγε  η λαϊκιά γυναικούλα τέτοιο ασεβή λόγο και μάλιστα από στόμα παππά,  θα του έλεγε, κατάμουτρα, «παιδάκι μου κοίτα μη ρίξει φωτιά ο Θεός και σε κάψει με τέτοιες άπρεπες   κουβέντες που λες»!

Απορία.  Αλήθεια, αυτός ο  τύπος  τί δουλειά κάνει  και  γιατί πληρώνεται από το δημόσιο κορβανά (δηλ. από σένα) με κοντά 2.500 ευρώ; (χώρια τα τυχερά).

Το έχουμε ξαναπεί. Κρίμα που δεν υπάρχει κόλαση. Οι Ιερώνυμοι θα ήταν από τους πρώτους  που θα τους υποδέχονταν ο Σατανάς και οι Διαβόλοι   του. Κι από την άλλη, αν υπήρχε  και  Παράδεισος, θα έτριβε τα μάτια του το παπαδαριό, όλων των εποχών και των αιώνων, όταν θα  έβλεπε ποιους θα υποδεχόταν  από την άλλη Πύλη, ο… αρχάγγελος Γαβριήλ.  Κρίμα!