ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 “ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ” (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)

 

1. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΠΟΝΗΡΟΣ Ο…ΒΛΑΧΟΣ. ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
2.  ΑΝΟΙΞΑΝ ” ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ”  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΞΗΡΟ;

_________________________________________________________________________

1. Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας: ΕΔΕ  με αφορμή τις καταγγελίες Καμμένου για «χαλκευμένες» προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Σε ερώτηση αν ο ίδιος είναι πολιτικά έκθετος για το γεγονός ότι ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στις εκδηλώσεις υπέρ του “ναι” στο τελευταίο δημοψήφισμα, ο κ. Ζαπράνης είπε ότι συμμετείχε σε αυτές τις εκδηλώσεις με την ιδιότητα του απλού πολίτη. “Διευκρίνισα προς πάσα κατεύθυνση, την εβδομάδα εκείνη του δημοψηφίσματος, ότι δεν λειτουργώ ως πρύτανης, αλλά ως πολίτης. Ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη άποψη και την υπερασπίζεται. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σύγκριση· εγώ πολιτικός δεν είμαι” κατέληξε.

Ο  Πάνος Καμμένος είναι αδίστακτος.  Γνωστό αυτό. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει το άσπρο-μαύρο και τούμπαλιν. Είναι και πονηρός, κοτοπόνηρος, δηλαδή . Εδώ κατηγορεί το πανεπιστήμιο Μακεδονίας  τάχα πως έβλαψαν  τους “Ναζί χωρίς στολή” με τις δημοκοπήσεις του.  “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”, το πάει ο Καμμένος. Τόσο θράσος!

Εμείς λέγαμε από παλιά το αντίθετο. Πως τα δημοσκοπικά αποτελέσμτα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ  πάντα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ΄Ηταν μια περίοδος, μάλιστα, που όταν όλες οι άλλες δημοσκοπήσεις  εταιριών (όχι πως είναι εντιμότερα κι αυτά τα μαγαζιά), έδιναν μια ανάσα διαφορά στα δύο μεγάλα κόμματα, οι αστέρες του “Μακεδονίας”, δημοσίευαν διαφορά και…10 μονάδες (πάντα υπέρ του  ΣΥΡΙΖΑ!)

Λέμε, λοιπόν, πως αυτό είναι ένα στημένο  παιχνίδι Καμμένου και κάποιων αληταράδων στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που φτιάχνουν αποτελέσματα. Η συμπαιγνία πανεπιστημίου-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ  ήταν δια γυμνού οφθαλμού ορατή προεκλογικά.  ΄Εδιναν σκόπιμα τον Καμμένο εκτός Βουλής, για να συσπειρώσουν τους οπαδούς των ΑΝ.ΕΛ.  Αυτό ήταν το σχέδιο και πέτυχε (την πατήσαμε κι εμείς στο τέλος). Αλλιώς, πώς  έγινε  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ; Πώς αλλιώς νομίζετε ότι θα είχε ο Τσίπρας το θράσος να  είναι σίγουρος παραμονές εκλογών πως θα έχουν κυβέρνηση συνεργασίας, έστω κι αν δεν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ  αυτοδυναμία;

Το πανεπστήμιο Μακεδονίας έχει βρώμικη παράδοση στις δημοσκοπήσεις. Κάνει “πέτσινες” έρευνες. Και δε λέμε πως ο πρύτανης συμμετέχει σε όλη αυτή τη λαμογιά. Αντίθετα, κάποιοι τον δουλεύουν εκεί πάνω. Κι εμείς πιστεύουμε πως και ο ίδιος  το έχει πάρει είδηση. Ούτε λέμε πως  είναι αντιεπιστημονικές  οι μέθοδοι δημοσκόπησης που χρησιμποιούν οι συγκεκριμένοι εκεί στο πανεπιστήμιο.  Εμείς λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι πληροφορίες λένε για:  α.  χοντρό χρήμα που έφυγε από τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε σε άγνωστες-γνωστές τσέπες πανεπιστημιακών, για να δώσουν στον εντολέα τους τα αποτελέσματα που ήθελαν. 2. υποσχέσεις για πανεπιστημιακή ανέλιξη (έταξαν “έδρα”) σε κάποιον, που είχε βαθιά χωμένη την ουρά του στις στημένες δημοσκοπήσεις.  Αυτό να ψάξει με την ΕΔΕ ο πρύτανης, αν θέλει την αλήθεια.

Τώρα αν απαιτεί ο εν λόγω  να του δώσουμε και τα…τιμολόγια της  αγοραπωλησίας ή την “κασέτα” των υποσχέσεων, θα τον στενοχωρήσουμε.  Τα …έχασαν και τα δύο μας είπαν εκεί στην Κουμουνδούρου. Το παίρνουμε, λοιπόν, για αστείο  το κάλεσμα του πρύτανη να πάνε να καταθέσουν όσοι έχουν στοιχεία. Λες και ο ίδιος δε γνωρίζει πως αυτές οι μαύρες συναλλαγές γίνονται κάτω από ο τραπέζι και μακριά από μικρόφωνα.

΄Ομως, “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”. Και είναι γνωστός στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” πως πολύ καιρό τώρα παίζεται πανάθλιο παιχνίδι στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ας βρει ο πρύτανης ποιοι εμπλέκονται και με ποια ανταλλάγματα.

 

2. Τι υποστηρίζει ο «Μανώλης» της «17Ν»
Μήνυση για βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

 

Ζητεί τη δίωξη του εισαγγελέα και των διευθυντών των φυλακών – Υποστηρίζει ότι παρουσίασε «ψυχικές διαταραχές»
Την ποινική δίωξη του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας αλλά και του διευθυντή και του αρχιφύλακα του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος, ζητεί ο καταδικασθείς σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στη «17Ν» Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο «Μανώλης» – όπως ήταν η ονομασία του Χρ. Ξηρού το διάστημα για το οποίο καταδικάσθηκε ως μέλος της «17Ν» – κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας όπου όμως -όπως καταγγέλλει – αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ειδικότερα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των σωφρονιστικού καταστήματος καθώς και του διευθυντή και του αρχιφύλακα, εγκαλώντας τους για βασανισμό του.

Στη αναφορά του ο Χρ. Ξηρός κάνει λόγο για εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και ζητεί την ποινική τους δίωξη, υποστηρίζοντας πως από την πρώτη στιγμή που πέρασε την πύλη της συγκριμένης φυλακής, τέθηκε σε απομόνωση, απόφαση που όπως λέει, οι αρμόδιοι του παρουσίασαν ως «μονόδρομο» με το επιχείρημα ότι μόνο έτσι θα είναι ασφαλής.

«Παρουσίασα ψυχικές διαταραχές»

Περιγράφει δε στην αναφορά του αναλυτικά τις συνθήκες κράτησής του και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε».

Ακόμη υποστηρίζει πως ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του «με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Μάλιστα προσκομίζει και γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρυμμένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου» αναφέρει.

Αν, έστω και ελάχιστα απ΄ αυτά τα βασανιστήρια   που ισχυρίζεται ο Χριστόδουλος πως υφίσταται  είναι αληθινά (κι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε τις καταγγελίες του),τότε για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η Ελλάδα είναι …Μπανανία! Κι ας αυτο-αποκαλείται Ελληνική Δημοκρατία.

΄Οταν ο μακελάρης Ναζί της Νορβηγίας που δολοφόνησε δεκάδες νέους ανθρώπους, έχει στις φυλακές που κρατείται  άριστες  συνθήκες διαβίωσης και ζητάει μάλιστα τώρα να του επιτρέψουν να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο. ΄Οταν οι δικοί  μας εδώ μακελάρηδες  Ναζί (βαρύνονται με 60 δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις), κυλοφορούν ελεύθεροι και το παίζουν και βουλευτές.  Αλλά στην Ελλάδα του 2015 βάζουν το Χριστόδουλο Ξηρό σε απόλυτη απομόνωση, του κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα στο κελί με  στόχο να τον τρελάνουν (γυρίζουμε στα λευκά κελιά της Γερμανίας φαίνεται), τότε κάποιοι πρέπει να πάνε να κρεμαστούν. Αν έχουν ελάχιστη τσίπα (για ανθρωπισμό δε μιλάμε). Η δε εληνική δημοκρατία να αλλάξει όνομα.

Η ανθρώπινη μεταχείριση κρατουμένων είναι καθήκον της πολιτείας, όταν διατείνεται πως είναι δημοκρατική. Κι αν δεν μπορεί να επιλέξει τους σωστούς ανθρώπους, για να στελεχώσουν τέτοιες ευάσθητες υπηρεσίες, όπως είναι οι φυλακές,τότε να φέρει κάτω πολιτισμένους συμβούλους από Σουηδία, Νορβηγία, απο κει που έχουν εγκαταλείψει πια το Μεσαίωνα. Και να στείλουν τους βασανιστές κει πάνω, πολύ βόρεια,όμως,  σε κάτι παγωμένες και αφιλόξενες  περιοχές της Σουηδίας. Αρκετά πια μ΄αυτούς.

Δεν έχει λυτρωμό αυτή η χώρα. Την εχουν γονατίσει εκείνοι που χρέος τους είναι να την κρατούν όρθια. Και εσαεί μένουν ατμώρητοι.Ως πότε;

 Υ.Γ. Τα “παιδάκια” …αντάρτες πόλεων (“Πυρήνες της Φωτιάς” στον Κορυδαλλό που βγήκαν χωρίς τσίπα  να κατηγορήσουν το  μέλος αυτό  της 17 Νοέμβρη πως είναι χαφιές  και συνεργάτης της Αντιτρομοκρατικής, τί έχουν να πουν τώρα; Αλλά τί να πουν; Δεν είναι καλύτεροι  αυτοί απο τους θύτες τους. Το πολύ πολύ να βγάλουν πάλι κανένα τσιτάτο της μορφής “την προδοσία πολή ηγάπησαν τον προδότη όμως κανείς” και… ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είναι ικανά τα ασυλλόγιστα αυτά παιδάκια από τον Κορυδαλλό.