ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΑΠΟ ΤΟ Α-ΦΥΣΙΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑ-ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ
2.  ΕΥΤΕΡΠΗ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ, Τ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.  ΕΝΟΧΗ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ”.

3.ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ. ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

 

Αυξήθηκαν οι νεκροί στην Τουρκία -Στους 43 συνολικά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: @aamiryChouhan

 

Συνολικά 43 άτομα εκ των οποίων οι 19 πολίτες ξένων χωρών, σκοτώθηκαν κατά την προχτεσινή επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά, σε ενημέρωση που έκανε στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.Ο Αλά είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης 94 άτομα που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση..Ο Τούρκος υπουργός είπε πως όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»

Δε χρειάζεται να είναι  κανείς ειδικός, για να διαπιστώσει και με απλή παρατήρηση των καθημερινών  δρώμενων   πως υπερπερίσευσε  η παρά-νοια στον κόσμο.  Αναρίθμητοι ενδεείς φρενών κυκλοφορούν ανάμεσα μας.   “Ναζί”  κάθε είδους. Φασίστες, φονταμενταλιστές,  εθνικιστές, τρομοκράτες, χούλιγκαν. “Παλαβοί”, δράστες εγκληματικών πράξεων, κάθε μορφής,  με αλλοιωμένη ως και εντελώς λοβοτομημένη λογική , τείνουν να υπερισχύσουν  των μυαλωμένων.

Πέρα από τις “κλινικές” περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών   (σχιζοφρένεια και συγγενείς ψυχωτικές παθήσεις), ιδεοληπτικοί και ιδεολογηματολόγοι παντός είδους, ανάγουν οι ίδιοι ή οι “μέντορές”  τους  τα  ψυχικά τους νοσήματα και τους λοιπούς ψυχαναγκασμούς τους ( ντιενεϊκά κατάλοιπα   ή επίκτητες παθογένειες)   σε προσχηματικές “ιδεολογίες”, για να έχουν (έτσι νομίζουν)  το  “ηθικό” πλεονέκτημα  (διάβαζε άλλοθι)  να πλασάρουν τις εγκληματικές τους πράξεις, ως  εμπίπτουσες σε  ηθικούς κανόνες  που καταρτίζουν και επιβάλουν οι “αρχές”,οι “αξίες”, τα “πιστεύω”  τους.

Ερμηνεύσιμη προσπάθεια, αν λάβουμε υπόψη μας  πως η ανθρώπινη ηθική είναι συνήθως  κομμένη στα μέτρα, τα συμφέροντα και τις αδυναμίες των φορέων της. Για το λόγο αυτό , δε βρίσκονται εν αδίκω, όσοι υποστηρίζουν πως  ουδεμία   εγκληματική πράξη έχει  ιδεολογικά κίνητρα ,ούτε καθαγιάζεται από “ιδανικά”  και “ιδεολογίες”, αν τα επικαλείται ως τέτοια ο  δράστης, αφού σε καμιά περίπτωση “ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”.

  Πέρα από τους…”ιδεολόγους” εγκληματίες , όμως, έχουμε  και άλλους όμοιους “ασθενείς”. Τους επονομαζόμενους  “ποινικούς”, τους βαριά παραβατικούς.  Βέβαια, κι απ΄αυτούς, πολλοί αναζητούν ιδεολογικά προσχήματα και εφευρίσκουν… αγνά κίνητρα στα εγκλήματά τους.  Αλλά δεν είναι, παρά  αδίστακτοι  μαφιόζοι και κακοποιοί, εν δράσει ή εν δυνάμει (ζήτημα χρόνου να ξεσπάσουν), που δεν το έχουν σε τίποτα να  διαπράξουν το “έγκλημα” και μάλιστα με  ειδεχθείς τρόπους και συμπεριφορές. Η όποια επίκληση “ιδεολογικής αιτίας ή σκοπού για  τη διάπραξή του,  είναι   100%  “στον αέρα”. Δεν αποχαρακτηρίζει την εγκληματικότητα της πράξης, ούτε απενοχοποιεί το δράστη.  Μόνο οι ατελείς (και  συνήθως κανόνες  σκοπιμότητας) ανθώπινοι νόμοι, μπορούν  να συνεναίσουν σε τέτοια άφεση (αίρουν το αξιόποινο της πράξης!).

Στη λίστα   των παραπάνω  α-φρόνων, φυσικών αυτουργών,   να συμπεριλάβουμε ,επίσης,    και τους ηθικούς αυτουργούς. Και αυτοί , παρα-νοϊκοί ή καιροσκόποι, παριστάνουν τους “σαμάνους”, παρασύρουν στο έγκλημα και υποκινούν τους φυσικούς αυτουργούς. Είναι εκείνοι που  οπλίζουν στην ουσία το χέρι   των  δραστών.

Αλλά, δεν ολοκληρώσαμε   με τους φορείς  της παρα-νοιας στην παραπάνω απαρίθμηση. Λένε, αν και δεν είναι πάντα επιτυχής η παρομοίωση, πως “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”.  Αλλά, απ΄όπου κι αν αρχίζει η σήψη, σημασία έχει  πως την ίδια στιγμή  όλο το ψάρι γίνεται  ακατάλληλο  προς βρώση, Κι αυτή είναι η ουσία.  Εν προκειμένω, η …ψαροκεφαλή  είναι το “κράτος”, η εξουσία, κυρίως στη  θεσμοθετική και την κατασταλτική της  δικαιοδοσία. Και έχει τεράστια γκάμα  εγκληματικής δραστηριότητας. 

 Αν  δεχτεί  κανείς την καθιερωμένη  πεποίθηση πως το (νεότερο και σύγχρονο) κράτος  έχει ως βασική αποστολή του τη   διασφάλιση της ζωής και το σεβασμό των αναφαίρετων  δικαιώματα των υπηκόων του, ειδικά της ζωής,  έστω και στη θεωρητική τους μορφή,  θα πρέπει να απαντηθεί το βασικό ερώτημα: Πώς γίνεται να βιώνει η ανθρωπότητα (κι όχι μόνο τώρα, σε όλη τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της) τέτοιας μορφής   περιφρόνηση  της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας;  Πώς δικαιολογείται, για  να μετακινηθούμε στο πρόσφατο γεγονός, να μπορούν τόσο εύκολα κάποιοι να  ζώνονται  γιλέκα με εκρηκτικά και να τινάζονται σε αεροδρόμια μαζί με δεκάδες ανύποπτους επιβάτες γύρω ;

Κι αν δεν είναι αυτή η αποστολή  του “κράτους” στη μεταφορική και την κυριολεκτική  σημασία του όρου, να λειτουργεί, δηλαδή,  αποτρεπτικά και να εμποδίζει την πανεύκολη πρόσβαση  στα θύματά τους  τους σύγχρονους “Λεβιάθαν”, που διψάνε για αίμα αθώων και ανυπεράσπιστων ,τότε ποια άλλη αποστολή έχει επωμιστεί; Μόνο για να χορταίνει χημικά τους διαδηλωτές, να ξυλοκοπεί και να φυλακίζει τους πολτικούς ακτιβιστές, να εισπράττει φόρους; Κι εκεί νομίζουν οι εξουσιαστές πως εξαντλείται η αποστολή τους;

Οι  Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι οφείλουν, ως κράτη, ως κυβερνήσεις, να λογοδοτήσουν απέναντι στα θύματα του Ισλαμικού ναζιμού και στους οικείους τους. Να απολογηθούν επίσης στην Ιστορία. Για ποιο λόγο υπάρχουν οι κατασταλτικοί τους μηχανισμοί και μάλιστα τόσο σκληροί για κάποιους και εντελώς ανώδυνοι ως και διευκολυντικοί για μερικούς άλλους;

Και με την ευκαιρία  . Ποιος έβαλε τα θεμέλια για τη δράση της Αλ Κάιντα παλιότερα, αλλά και για  να στεριώσει το κράτος του ISIS;  Δεν ήταν οι Αμερικανοί; Και τί έκαναν ως τώρα αποτελεσματικό, για να διορθώσουν το εγκληματικό λάθος τους;  Τί έκανε ο… Σουλτάνος Ερντογάν που μέχρι χτες συνεργαζόταν με τους Τζιχαντιστές (και λάκησε μόλις τον ξεβράκωσαν οι Ρώσοι),για να προλάβει το έγκλημα; ΄Η, μήπως,  βοηθάνε  τα σχέδια  ενός κράτους καταστολής (όπως είναι η Τουρκία) οι εκατόμβες νεκρών από τέτοιες “τυφλές”, τρομοκρατικές ενέργειες,σαν αυτή  στο  Ατατούρκ;

Αν, λοιπόν, συν-αθροίσουμε στην καθημερινότητα της  σημερινής ζωής, τόσο τις  εγκληματικές δραστηριότητες των εξουσιών του οργανωμένου “κράτους”, όσο και των  επί μέρους συγγενών συμπεριφορών μελών των  κοινωνιών του, που υιοθετούν τη θανατηφόρο βία στη δράση τους, καταλήγουμε να έχουμε μπροστά μας ορθωμένο ένα απίστευτα  χαώδες  οικοδόμημα  παρ-άνοιας, παρα-λογισμού, παρα-φροσύνης. Και αποφύγαμε  (σκόπιμα) να χρησιμοποιήσουμε ως τώρα εδώ, για να χαρακτηρίσουμε τα εγκλήματά τους, επίθετα ή άλλους γραμματικούς τύπους που  δηλώνουν το “ηθικό” και το “ανήθικο”, το “καλό” και το “κακό”. Θα εξηγήσουμε στη συνέχεια το λόγο.

Παράλληλα, χρωστάμε  να  διευκρινίσουμε τί εννοούμε με τους όρους  “παρα-νοια”, “παρα-λογισμός”, “παρα-φροσύνη” και τα παράγωγά τους, που προτιμήσαμε αντί άλλων “ηθικών” χαρακτηρισμών των εγκλημάτων. Ετυμολογικά, αλλά δε φτάνει,  είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσουμε  πως οι όροι αυτοί είναι τα αντώνυμα προϊόντα της λειτουργίας του Νου, της λογικής, της φρονιμάδας.

Νους ή διάνοια, σύμφωνα με τα εγκυκλοπαιδικώς αποδεκτά,  είναι μια δέσμη νοητικών ικανοτήτων που καθιστά ικανές να λειτουργήσουν η συνείδηση, η αντίληψη, η σκέψη ,η κρίση και η μνήμη.  Ο Νους ειναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Ανθρώπου ( ΄Ανθρωπος=ανήρ+όψις=ο έχων την όψη “ανδρός”-ανθρώπου).  Κατά  τον Αριστοτέλη, o “Νοῦς” είναι η υψηλότερη µορφή διανοητικής δραστηριότητας με   φυσική και άµεση σύλληψη των βασικών αληθειών της ζωής.

 Θα  συμφωνήσουμε στην αυταπόδεικτη αυτή αλήθεια πως ο Νους είναι κυρίαρχος πάντων. Και κατά τον Αριστοτέλη πάλι, είμαστε προικισμένοι από τη γέννησή μας ,εκτός των άλλων ,και  με μυαλό. ΄Οργανο, εργαλείο με το οποίο σκέφτεται-συν-λογάται  κανείς λογικά.  Μάλιστα, έχουμε την εξαιρετική ικανόητα, κι αυτή σύμφυτη, να κατατάσσουμε τις εμπειρίες μας,  τα προϊόντα των  αισθήσεών μας,   με απόλυτα λογικό τρόπο, ώστε να προκύπτουν ομάδες, κατηγορίες και είδη αναγνωρίσιμα και ξεχωριστά.  ΄Ετσι  γεννιούνται και ξεδιακρίνονται οι ουσιαστικές και οι αφηρημένες  έννοιες ,π.χ ΄Ανθρωπος, ζώο, φυτό, ζωή, θάνατος ,δόξα, νίκη κ.λπ.

Επικαλούμαστε τον  Αριστοτέλη, επειδή είναι ο ισχυρότερος υπέρμαχος  της δύναμης της Λογικής  μεταξύ όλων των φιλοσόφων κι αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Δεν τον ξεπέρασε κανείς. Ο Σταγειρίτης δάσκαλος  υποστήριζε  (και η εμπειρία του καθενός μας το επιβεβαιώνει)  πως εκ γενετής ο άνθρωπος διαθέτει  την ικανότητα του ” νοείν λογικώς”. Προχωράει, δε,  ακόμα περισσότερο και διατείνεται πως  η λογική είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό του ανθρώπου. ΄Ομως, το  “μυαλό”, είναι εντελώς «άδειο» (tabula rasa) μέχρι τη στιγμή που σωρεύουμε και αποθηκεύουμε  εμπειρίες. O άνθρωπος, επομένως, δεν έχει   «ιδέες”, καμιά ιδεολογία ή ιδεοληψία  από γεννησιμιού του. Να το συγκεκριμενοποιήσουμε με παράδειγμα.

΄Αν αποκτήσει κάποιος την εμπειρία της εξοντωτικής  πείνας και πόσο ανυπόφορη είναι, αυτόματα ο Νους με τη τις λειτουργίες  της λογικής και του συλλογισμού,   ανακαλύπτει με απλές, συνειρμικές, επαγωγικές   διαδικασίες πως είναι το ίδιο βασανιστική για όλα τα όντα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες “ζώου”. Κι αν  δεν είναι επιθημητή, αντίθετα είναι μισητή και απεχθής  μια τέτοια κατάσταση σφοδρής πείνας  για τον ίδιο, ισχύει “επαγωγικά” και για κάθε έναν που έχει την αυτή με εκείνον ανθρώπινη ιδιότητα.΄Ετσι, ξεκαθαρίζει μια κι έξω,μετά απ΄αυτή την εμπειρία, την αλήθεια πως η παντελής έλλειψη τροφής, η εξακολουθητική πείνα, είναι το ίδιο ανυπόφορη γι΄αυτόν, όσο και για τα εκατομμύρια των συνανθρώπων του που εξοντώνονται  εξαιτίας της στην Αφρική.

΄Ομως, όπως αναφέραμε,  μια  βασικής σημασίας ιδιότητα του Νου, κατά Αριστοτέλη,  είναι η  άµεση και φυσική σύλληψη βασικών αληθειών εκ γενετής. Βασικές αλήθειες είναι οι διαχρονικές, εκείνες  που χαρακτηρίζουμε φυσικές, αναφαίρετες, απαράγραπτες αξίες. Όλες τους είναι απλές στην σύλληψη και την κατανόησή τους, όπως, άλλωστε,  κάθε τι φυσικό είναι απλό και κατανοητό από το Νου που δεν είναι σκοτισμένος. Αυτού του είδους οι αλήθειες, φαίνεται να είναι κωδικοποιημένες, γραμμένες στο σκληρό δίσκο του  Νου, εξ αρχής. Με άλλα λόγια, ο Νους λειτουργεί από τη φύση του προικισμένος με “εγγενώς εγγεγραμμένες αλήθειες” , ως “ένστικτο”, το ίδιο δυνατό και δυνατότερο απ΄όλα τα άλλα.

Χωρίς, επομένως, φωταγωγημένες- διανοουμενέ έννοιες (=χρήση εντυπωτικών λέξεων και νεολογισμών προς άγραν εντυπώσεων), μπορούμε λογικά να συμφωνήσουμε στην παρακάτω αυταπόδεικτη, φιλοσοφική αλήθεια: ΄Ενας φυσικός και μη διεστραμμένος Νους, αποκλείεται να υποστηρίξει και να απο-δεχτεί  πως  ΜΟΝΟ η επιδερμίδα , η οποία  καλύπτει   ίδιας κατασκευής και λειτουργίας   εσωτερικά όργανα των ανθρώπων, είναι λογική αιτία διαφοροποίησης, λόγω  του διαφορετικού  χρώματος της.

΄Η,  μια  διαφορετική ή παρόμοια  με τη δική μου εξωτερική εμφάνιση,  που πιστοποιεί άτομο με τα ίδια σαν τα δικά μου φυσικά χαρακτηριστικά (οργανικά, συναισθηματικά, ενστικτώδεις λειτουργίες κ.α ), όσα, τελικά, με “πολιτογράφησαν”  ΄Ανθρωπο,  αποτελεί,  ως  διαφορετικότητα της  μορφής, φυσικό-λογικό λόγο κατάταξης των δυο μας  σε διαφορετική “συνομοταξία”, σε άλλη ράτσα του “είδους”,  κατώτερη ή ανώτερη.

΄Οταν συμβαίνει  αυτό, αν αποδέχεται, δηλαδή, η  συνείδηση πως είναι λογική η εξόντωση ή έστω και η περιφρόνηση ενός “διαφορετικού” ανθρώπου για οποιοδήποτε λόγο, τότε το άτομο  δέχτηκε αφύσικες επιρροές, που  εκμηδένισαν ή και αποδιοργάνωσαν τη φυσική λειτουργία του Νου.  Τον χαρακτηρίζουμε σ΄αυτή την περίπτωση ως  φορέα αφύσικης συμπεριφοράς που σημαίνει μη λογική,  μη αποδεκτή από την ίδια τη Φύση . Και μια αφύσικη συμπεριφορά είναι αυτόματα και ανήθικη,  γιατί ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ. Δηλαδή,το ΛΟΓΙΚΟ.

Και ο Νους στη σωστή, την κανονική του λειτουργία, είναι Αυτός που  παράγει αποκλειστικά,  φυσική, αυθεντική  Ηθική. Καμιά άλλη πηγή ή δύναμη  δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να ανατρέπει την αυθεντία  και την αποκλειστικότητα της Φύσης στο χαρακτηρισμό μιας πράξης, σκέψης, νοοτροπίας ως ηθικής ή ανήθικης.

Προχτές, πάνω από 40 άνθρωποι έπεσαν νεκροί στο αεροδρόμιο της Ιστανμπούλ  και περισσότεροι από  100  θα μείνουν ανάπηροι, βαριά ή όχι, και πάντως “σημαδεμένοι ” και συναισθηματικά φορτισμένοι για την υπόλοιπη ζωή  τους. Είναι μια πράξη παρα-φροσύνης, παρα-νοιας. Επομένως, ΑΦΥΣΙΚΗ, ΠΑΡΑΛΟΓΗ, ΑΝΗΘΙΚΗ και ως εκ τούτων εγκληματική  ενέργεια για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.

Δράστες ,που συνετέλεσαν  να υπάρξει αυτή  η ανατροπή-προσβολή  στο φυσικό Δίκαιο (διάπραξη  “΄Υβρεως”), δεν είναι μόνο οι ανεγκέφαλοι  Ισλαμιστές Ναζί. Συνένοχο  και απολύτως  υπεύθυνο είναι και το “κράτος”, η “εξουσία” , το οποίο όχι  μόνο δεν απέτρεψε το έγκλημα, αλλά το υπέθαλψε είτε με την αμέλεια (σκοπούμενη ή όχι), είτε εξαιτίας  της ανηθικότητας που το διακρίνει ή για άλλους μη ορατούς  σε μας  λόγους.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δικαιολόγησης, ανοχής και  ερμηνείας   αυτού του εγκλήματος που διέπραξαν από κοινού  οι δράστες ( Τζιχαντιστές και  τουρκικό κράτος), προσκρούουν  στη λογική, και την ηθική.   Στην ίδια τη Φύση

2. Με αιχμές, αποχώρησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

 

Για προσπάθειες που εκδηλώνονται τον τελευταίο καιρό και θίγουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, έκανε λόγο, εμφανώς συγκινημένη η απερχόμενη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, η οποία αποχωρεί σήμερα από το σώμα μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας, με γραπτή της δήλωση άφησε αιχμές για προσπάθειες, επηρεασμού της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και καλεί τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να τις αποκρούσουν, παραμένοντας αταλάντευτα πιστοί στην προστασία της ανεξαρτησίας τους και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Οι Θεσμοί δεν είναι αυτομάτως ισχυροί από μόνοι τους αλλά παίρνουν το ύψος των ανθρώπων που τους κουβαλούν στις πλάτες τους. Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να επισημάνω ότι θλίβομαι γιατί παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα προσπάθειες που πλήττουν τη θεσμική ανεξαρτηςία της Δικαιοςύνης και το κύρος αυτής. Απέναντι σ΄αυτά τα φαινόμενα οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη να κρατούν την Δικαιοςύσνη ανεξάρτητη και ελεύθερη και να αποκρούουν τις προσπάθειες αυτές και θα τις αποκρούουν ευχερώς εάν έχουν κάνει βίωμά τους την απονομή του δικίου και εάν έχουν ταυτίσει την ψυχή τους και το είναι τους με την ανεξαρτηςία τους ως δικαστικών λειτουργών”.
Η κ. Κουτζαμάνη, στην δήλωσή της, ευχαριστεί το σύνολο του Τύπου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για τον αντικειμενικό τρόπο κάλυψης των θεμάτων της δικαιοσύνης, και τονίζει ότι η ίδια απέφυγε επιμελώς να απαντήσει σε συγκεκριμένα, αναληθή δημοσιεύματα για λόγους προστασίας της θεσμικής θέσης.
“Προτίμησα να μην απαντήσω, ούτε να στείλω εξώδικα, ούτε να υποβάλλω μηνύσεις, αλλά να σιωπήσω για να προστατεύσω το κύρος μου ως εισαγγελικής λειτουργού, διότι πιστεύω ότι το κύρος του δικαστικού λειτουργού δεν κατοχυρώνεται με μηνύσεις ή εξώδικα αλλά κατακτιέται από προσωπική στάση και πολιτεία του καθενός και δεν χαρίζεται ως δώρο από κατοχή μιας δημόσιας θέσης”.

΄Ασε τα μπλα-μπλα και τους… δεκάρικους, κυρία μου. Να μας απαντήσεις για να το καταγράψουμε στην Ιστορία, γιατί νομιμοποίησες τους Ναζί της εγκληματικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου;  Γιατί τους έκανες κόμμα του δημοκρατικού τόξου και τους έστειλες στη Βουλή;

Ομνύουν και το ήξερες στο όνομα του παρανοϊκού Χίτλερ που εξόντωσε πάνω από 20.000.000 ανθρώπους  στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωρίζεις γραφή και ανάγνωση. Και απλή αριθμητική. Ξέρεις τί σημαίνει ο αριθμός 20 εκατομμύρια  σε ανθρώπους;

                              ΔΙΕΠΡΑΞΕΣ ΥΒΡΙΝ!

Ζήτησε γονυπετής συγγνώμη από τα θύματα του ναζισμού. Απολογήσου στην Ιστορία.  Εμείς δε θα σε αφήσουμε ήσυχη, μέχρι να συρθείς στα γόνατα και να απολογηθείς για το μέγα ανοσιούργημά σου.

Γράφαμε  για το συγκεκριμένο θέμα στις 12/2/2015:

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ!
….Να επαναλάβουμε τί λέει ο Κατρούγκαλος:
«Δεν προβλέπεται δηλαδή στην ελληνική συνταγματική τάξη κάποια διαδικασία είτε για να διαλυθεί ένα κόμμα και να τεθεί εκτός νόμου είτε για να του απαγορευθεί η κάθοδος στις εκλογές, εφόσον ανταποκριθεί στις τυπικές προϋποθέσεις που θέτει νόμος», επισημαίνει. Ως εκ τούτου, προσθέτει «η διαδικασία η οποία ακολουθείται και η οποία είναι η μόνη σύμφωνη με το Σύνταγμα, δεν επιτρέπει τη διαλεύκανση της ειλικρίνειας της δήλωσης του υποψήφιου σχηματισμού που θέλει να κατεβεί στις εκλογές, ότι πράγματι σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και το πολίτευμα. Η αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου είναι διοικητική, απλώς εξετάζει αν υπάρχει η δήλωση».
Απίστευτη, λοιπόν, δήλωση από  το συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο.  «Η αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου είναι διοικητική, απλώς εξετάζει αν υπάρχει η δήλωση»,λέει.
Μάλιστα. Το ακούσαμε κι αυτό.  Ο ΄Αρειος Πάγος, δηλαδή,  επέτρεψε την κάθοδο στις εγκλογές της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α, που  συγκροτήθηκε εκτός των άλλων, για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί απλά  είχε τη…δήλωση!
Είχαμε και παλιότερα βάλει εδώ το ερώτημα. Αν κατέβαζε κόμμα σε εκλογές ένας «συνήθης ύποπτος» για τρομοκρατία (χωρίς να έχει κάποια καταδίκη σε βάρος του)  και είχε επισυνάψει και την περίφημη δήλωση που λέει ο συνταγματολόγος, θα του επέτρεπε  ο ΄Αρειος Πάγος  την κάθοδο;   Σιγά που θα τον άφηναν.  Σε ποιον τα λέει αυτά ο Κατρούγκαλος;
Για δείτε όμως τί λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ
«‘Αρθρο 29: (Πολιτικά κόμματα)
1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
΄Αρα, ο συνταγματολόγος, ή δε γνωρίζει νομικά γράμματα, οπότε οφείλει να παραιτηθεί ή «παίζει εν ου παικτοίς». Ούτε η αφέλεια, τον απαλλάσσει. Μπορεί να μας ξεκαθαρίσει  ο …επιστήμων από τη Θράκη τί τρέχει; Γιατί, τόσο πια μακράν νυκτωμένος να είναι της συνταγματικής ερμηνείας, το αποκλείουμε.
Η σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης και η μετέπειτα δράση της Χ.Α  , δηλαδή των Ναζί,  κύριε συνταγματολόγε μας, μας λες πως εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος;  Είσαι στα  καλά σου  ή τα έχεις χαμένα εντελώς ;
«Θου,Κύριε…»!
3. Δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς του Σταύρου Ψυχάρη
Δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς του Σταύρου Ψυχάρη

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα δεσμεύτηκαν όλοι οι προσωπικοί λογαριασμοί του Σταύρου Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται και αφορά σε πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή.

Η δέσμευση αφορά σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και τυχόν θυρίδες που πιθανόν να κατέχει ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ.

Η δέσμευση λογαριασμών, έρχεται μετά από ενδείξεις απόκλισης δηλωθέντων εισοδημάτων κατά 10 εκατ. ευρώ

τα οποία εικάζεται ότι αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, εκτός αν ο Στ. Ψυχάρης αποδείξει το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ψυχάρης έχει κληθεί από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Μπράβο στον οικονομικό εισαγγελέα. Ελπίζουμε να δούμε μια μέρα έναν από τους πιο ισχυρούς εκπροσώπους της βιομηχανίας παραπληροφόρησης,  τον  υπεύθυνο για πολλά εγκλήματα δια του “Τύπου” , Σταύρο Ψυχάρ,   πίσω από τα σίδερα. Το…δικαιούται ο άνθρωπος.

Το αμαρτωλό συγκρότημα της παλιάς Χρήστου Λαδά ξηλώνεται. Μεγάλες οι αμαρτίες του και ασυγχώρητες