ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ “ΟΜΕΡΤΑ” Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Α. ΤΣΙΠΡΑ
  2. “ΤΑΛΙΜΠΑΝ” ΚΑΙΝΕ ΒΙΒΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
 3.  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΖΙ.  ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥΣ  ΠΑΡΕΣΥΡΕ!
4. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ. ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ
 5. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ.   ΚΛΕΦΤΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ… ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
 6.  ΤΡΑΜΠ. ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΙ.
1. Κώστας Χρυσόγονος στο iefimerida: Οι ΑΝΕΛ ήταν μια προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΝΤΙΜΕ NEWS

΄Ηταν αμφίδρομη η επιλογή.  Κώστας Καραμανλής, όπως γράφουμε συνεχώς, έκανε συμφωνία-ομερτά  με τον Αλέξη  Τσίπρα.  Ο πρώτος μπήκε κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ένοχος της χρεοκοπίας της χώρας .

Το αντάλλαγμα ήταν αυτό ακριβώς. Το ενεργούμενο του “ανιψιού”, ο  πάλαι ποτέ τρελαμένος  Καραμανλικός Πάνος Καμμένος, έγινε το δεκανίκι για να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός. Αλλιώς, δεν υπήρχε περίπτωση να σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση στον αιώνα τον άπαντα.

Δε ξεγελάνε την ιστορία.΄Οσα ψέματα, κι αν αραδιάζουν οι πρωταγωνιστές της απάτης και της ανίερης συμμαχίας, θα παραμένουν στην ιστορία υπόδικοι και πολιτικοί απατεώνες.

2. Ωρολογιακός εμπρηστικός μηχανισμός ήταν η βόμβα που τοποθέτησαν στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη
Ωρολογιακός εμπρηστικός μηχανισμός ήταν η βόμβα που τοποθέτησαν στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη

Οι άγνωστοι δράστες που χτύπησαν το βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη είχαν τοποθετήσει ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα υπολείμματα του μηχανισμού ρολόι, μπαταρίες, καλώδια, κουτιά σπίρτα, μπιτόνι βενζίνης και 8 γκαζάκια, από τα οποία τα τρία είχαν εκραγεί, ενώ τα υπόλοιπα πέντε ήταν απλώς διογκωμένα.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Κηφισιά.
Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:20 στην ιστοσελίδα zougla.gr και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή της ΝΔ, στη λεωφόρο Κηφισίας 263, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας διακόπηκε και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

Μπράβο σας, “Ταλιμπάν”!  “Ρίξτε νερό στο μύλο” του ανεκδιήγητου ακροδεξιού ΄Αδωνι.

΄Ολοι οι φονταμενταλιστές στους αιώνες, κάνουν αυτό ακριβώς που κάνατε σεις. Καίνε βιβλία!

Ο  φανατικός  χαλίφης Ομάρ έκαψε την περίφημη βιβλιοθήκη της Αλέξάνδρειας με το…σκεπτικό πως “αν τα βιβλία διδάσκουν αντίθετα από το Ισλάμ, πρέπει να  καούν. Αν πάλι διδάσκουν τα ίδια,δε χρειάζονται, γιατί έχουμε το… κοράνι. Ούτως ή άλλως, πρέπει να καούν”!

 Μόνο ντροπή σας πρέπει. Αλλά η τσίπα είναι είδος υπό εξαφάνιση στην εποχή μας.

 

3. Ο ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΓΚΡΑΜ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
9 στους 10 θα έκαναν ηλεκτροσόκ σε κάποιον άλλο αν είχαν τέτοια εντολή
φωτογραφία: pixabay.com

Οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να υπακούσουν στις εντολές που θα πάρουν, ακόμη και αν πρόκειται να κάνουν ηλεκτροσόκ στους συνανθρώπους τους.

Εννέα στους δέκα θα έκαναν κάτι τέτοιο, αν αυτή είναι η άνωθεν εντολή, όπως απέδειξαν Πολωνοί κοινωνικοί ψυχολόγοι, οι οποίοι επανέλαβαν το διάσημο Πείραμα του Μίλγκραμ, με το οποίο ο αμερικανός ψυχολόγος είχε σοκάρει τον κόσμο στη δεκαετία του 1960.

Τότε, σε ένα πείραμα-ορόσημο για την επιστήμη της ψυχολογίας, το οποίο «φώτισε» τις συνθήκες που επικρατούσαν στη ναζιστική Γερμανία (και όχι μόνο), ο Στάνλεϊ Μίλγκραμ του Πανεπιστημίου Γιέηλ είχε αποδείξει ότι, υπό συνθήκες πίεσης από την εξουσία, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν τις εντολές, ακόμη και αν θα βλάψουν τους άλλους.

Αν και στην πραγματικότητα το πείραμα δεν περιλάμβανε πραγματικά ηλεκτροσόκ, οι συμμετέχοντες -που νόμιζαν ότι κάνουν ηλεκτροσόκ- υλοποίησαν στην πλειονότητα τις άνωθεν εντολές.

Τώρα, οι ερευνητές της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Αθρωπιστικών Επιστημών του Βρότσλαβ της Πολωνίας, με επικεφαλής τον Τόμας Γκρζιμπ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας Social Psychological and Personality Science, επανέλαβαν το πείραμα με 40 άνδρες και 40 γυναίκες ηλικίας 18 έως 69 ετών.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πατούν δέκα κουμπιά, που το καθένα αντιστοιχούσε σε ολοένα ισχυρότερο ηλεκτροσόκ (που πάλι δεν ήταν πραγματικό, αλλά οι συμμετέχοντες δεν το ήξεραν).
Αποδείχθηκε ότι το 90% (οι εννέα στους δέκα) ήσαν πρόθυμοι να πατήσουν το κουμπί με το πιο έντονο ηλεκτροσόκ.

Οι ερευνητές σκοπίμως παρότρυναν τους συμμετέχοντες με φράσεις του τύπου «το πείραμα απαιτεί να συνεχίσετε», «είναι απολύτως ουσιώδες να συνεχίσετε» και «δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσετε».

Είναι αξιοσημείωτο ότι όταν το «θύμα» (στην πραγματικότητα ήταν ηθοποιός) που βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο και δεχόταν το «σοκ» ουρλιάζοντας υποκριτικά, ήταν γυναίκα, τότε ο αριθμός των συμμετεχόντων που αρνούνταν να εκτελέσουν την εντολή, ήταν τριπλάσιος από ό,τι όταν το «θύμα» ήταν άνδρας.

«Όταν μαθαίνουν για το πείραμα του Μίλγκραμ, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ισχυρίζονται πως «εγώ ποτέ δεν θα συμπεριφερόμουν με τέτοιο τρόπο».

Η μελέτη μας όμως έδειξε για μια ακόμη φορά την τρομερή δύναμη των συνθηκών του κοινωνικού περιβάλλοντος και πόσο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να συμφωνήσουν να κάνουν πράγματα που βρίσκουν δυσάρεστα», δήλωσε ο Γκρζιμπ.

Με άλλα λόγια, η κοινωνία δεν έχει αλλάξει και πολύ εδώ και 50 χρόνια.
Όπως επεσήμανε ο Πολωνός κοινωνικός ψυχολόγος, «μισό αιώνα μετά την αρχική έρευνα του Μίλγκραμ για την υπακοή στην εξουσία, μια εντυπωσιακή πλειονότητα των ανθρώπων είναι ακόμη πρόθυμοι να κάνουν ηλεκτροσόκ σε έναν αβοήθητο άνθρωπο».

Ίσως μάλιστα τα πράγματα να έχουν στο μεταξύ χειροτερεύσει, επειδή στο πείραμα του Μίλγκραμ, «μόνο» τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων είχαν δείξει προθυμία να κάνουν το πιο ισχυρό ηλεκτροσόκ των 450 βολτ, ενώ τώρα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 90%…

 Τα αποτελέσματα των ασκήσεων  “επί χάρτου” είναι πάντα απρόβλεπτα και απομακρυσμένα από την πραγματικότητα. Είναι προσομοίωση, που όμως μπορεί να απέχει παρασάγγες από την πραγματική ζωή. Πόσο μάλλον να βγάζει κανείς συμπεράσματα με τη συμμετοχή σε ένα πείραμα 80 ανθρώπων. Απαράδεκτη επιστημονική μέθοδος!

Από την άλλη, είναι και επικίνδυνη μια τέτοια γενίκευση (9 στους 10 φονιάδες!),επειδή προσφέρει άνετο άλλοθι στους εγκληματίες κάθε είδους. Οι Ναζί για παράδειγμα, διέπραξαν τα ανήκουστα εγκλήματά τους, επειδή τους διέταξε ο Χίτλερ! Αυτό έλειπε.

Είχαν οι ίδιοι, οι τότε Γερμανοί,  ναζιστική συνειδητοποίηση, την οποία φρόντιζαν κάθε στιγμή να την εφαρμόζουν. ΄Ηταν οι ίδιοι διεσταμμένοι, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο. ΄Ενας όχλος που θα μπορούσε να κάνει, και έκανε, κάθε ανοσιούργημα.

Ας μην προσφέρουμε τέτοιες ευκαιρίες άφεσης και μάλιστα με εργαλείο την επιστήμη. Είτε με εντολές, είτε χωρίς αυτές,  το άτομο είναι αυτεξούσιο, ελεύθερο και η συμπεριφορά του έχει άμεση σχέση με την ιδεολογία του, τις επιλογές του, την ανθρωποκεντρική του ή μη τοποθέτηση.΄Ενας φασίστας είναι τέτοιος και όσο συμμετέχει στη δραστηριότητα του  φασισμού ως ιδεολόγημα, αλλά και στη δουλειά του, το σπίτι του , το διπλανό του.

4. Λονδίνο: Η Ελληνίδα μετανάστρια που μίλησε για το Brexit και συγκλόνισε όλο τον κόσμο
Λονδίνο: Η Ελληνίδα μετανάστρια που μίλησε για το Brexit και συγκλόνισε όλο τον κόσμο [βίντεο]

΄Αλλη επικίνδυνη γενίκευση. Επειδή η κοπελιά έπεσε πάνω σε μια παρέα εθνικιστών, τυφλωμένων ΄Αγγλων, όλοι οι Εγγλέζοι είναι τέτοιοι; Οι Ελληνάρες που κατεβάζουν τους Πακιστανούς από τα λεωφορεία, εκφράζουν το σύνολο του ελληνικού λαού; ΄Ελεος!

Μια μειοψηφία είναι η ακροδεξιά και στην Αγγλία, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε . Γαλλία, Ολλανδία, Ελλάδα είναι τα καλύτερα παραδείγματα. Στη “γηραιά Αλβιώνα”, για να μείνουμε εκεί, η συντριπτική πλεοψηφία  δεν  ήταν υπέρ του Brexit . Απλώς οι εθνικιστές  προσήλθαν …μπουλουκιδόν στις κάλπες. ΄Οσοι φήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε μαζί με την ΑΠΟΧΗ ήταν η συντριπτική πλειοψηφία του Αγγλικού λαού.

Ας μη γενικεύουμε.΄Είναι κι αυτό μια μορφή φασισμού. Και μάλιστα χείριστη.

 

5. Δολοφονία αρχιμανδρίτη στον Γέρακα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, είχαν γνωριστεί στο Facebook
Δολοφονία αρχιμανδρίτη στον Γέρακα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, είχαν γνωριστεί στο Facebook

 

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος άγρια μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα, στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του είναι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, καθώς την ημέρα της δολοφονίας διέφυγαν στο Πακιστάν μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τους δύο δράστες από το DNA τους που βρέθηκε στο διαμέρισμα, ενώ έφτασαν στα ίχνη τους μέσω Facebook, καθώς στο προφίλ τους φαινόταν ότι θα συναντιούνταν. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι οι δύο Πακιστανοί έφθασαν εκείνη την ημέρα από την Κίσσαμο της Κρήτης στον Πειραιά. Σκοπός ήταν να συναντηθεί ο ένας εκ των δύο με τον αρχιμανδρίτη, προκειμένου ο τελευταίος να τον βοηθήσει με τη διαδικασία για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι οι δράστες έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι του αρχιμανδρίτη, ενώ πήραν και τα κειμήλια που είχε εκεί, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο, πήραν τα λεφτά και έφυγαν αμέσως για το εξωτερικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμη δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων έφερε σε επαφή τους υπόπτους με τον αρχιμανδρίτη

Περίεργα όλα τούτα που λέει η αστυνομία, ακούγονται σε λογικά αυτιά. Γνωρίστηκαν  ο ιερωμένος με τους δράστες στο διαδίκτυο ,τους έφερε από την Κρήτη στην Αθήνα, τους κάλεσε σπίτι του και όχι στην εκκλησία, αν και ήταν εντελώς άγνωστοι και όλα αυτά για να τους…βοηθήσει να μείνουν στην Ελλάδα! Δεν ήθελε τίποτα άλλο για αντάλλαγμα το θύμα.

Η Αστυνομία έχει λόγους να κρύβει πράγματα.Και ηδύνεται να  αφήνει να υφέρπει   η πάγια στη χώρα μας πια αντίληψη  για τους… κακούς Πακιστανούς που βιάζουν, κλέβουν, σκοτώνουν.

Να μας πουν εδώ και τώρα, τί σόι σχέσεις είχε ο δολοφονημένος  παπάς μ΄αυτούς. Γιατί τους κάλεσε στο σπίτι του ΝΥΧΤΑ και τί επακολούθησε κει μέσα;  Τα υπόλοιπα  ρατσιστικά τους είναι αφελή. Ας τα αφήσουν να τα αναμασσούν κάποιοι Ελληνάρες και Ορθοδοξάρες.

 

6. O Τραμπ είναι «αληθινός φίλος των μουσουλμάνων», λέει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμαντ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

 

Το εγκώμιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έπλεξε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου μετά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο.

Χαρακτήρισε «αληθινό φίλο των μουσουλμάνων» τον Τραμπ κι είπε ότι δεν πιστεύει πως το αμφιλεγόμενο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του αμερικανού προέδρου βάζει στο στόχαστρο το Ισλάμ.

Σύμβουλος του Σαουδάραβα πρίγκιπα είπε ότι η συνάντησή του με τον Τραμπ σηματοδοτεί «μια ιστορική καμπή» στις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες πέρασαν δύσκολη φάση επί Ομπάμα λόγω της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται ότι η επίσκεψη του πρίγκιπα έβαλε «τα πράγματα στη σωστή τους θέση» και σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική, την ασφάλεια και την οικονομία.

«Όλα αυτά οφείλονται στην μεγάλη κατανόηση απ’ τον πρόεδρο Τραμπ της σημασίας των διμερών σχέσεων και στο ότι βλέπει με καθαρό μάτι τα προβλήματα στην περιοχή», λέει η ανακοίνωση.

«Η Σαουδική Αραβία δεν πιστεύει ότι [το αντιμεταναστευτικό διάταγμα] βάζει στο στόχαστρο μουσουλμανικές χώρες ή τη θρησκεία του Ισλάμ. Το μέτρο αυτό είναι μια κυρίαρχη απόφαση που αποβλέπει στο να εμποδίσει την είσοδο τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε το βαθύ σεβασμό του για τη θρησκεία του Ισλάμ, ότι τη θεωρεί μια απ’ τις θεϊκές θρησκείες, που εμφορούνται από μεγάλα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την οποία εκμεταλλεύονται ριζοσπαστικές ομάδες.»

Δεν έχει  “τρικυμία εν τω κρανίω”  ο ακροδεξιός πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι απλά δοσμένος ολοκληρωτικά στην εξυπηρέτηση των προσωπικών του συμφερόντων. Και οι Σαουδάραβες ήταν  από τους βασικούς χρηματοδότες του υποψήφιου τότε προέδρου  και μεγαλοπελάτες της οικογένειας του επιχειρηματία Τραμπ.

Η εξήγηση είναι απλή και κατανοητή, αν λάβουμε υπόψη μας το εξής: Η Σαουδική Αραβία κατηγορείται ότι ενθαρρύνει τον Ισλαμικό εξτρεμισμό με την προσκόλλησή της στον φονταμενταλιστικό ουαχαμπιτισμό και τη χρηματοδότηση ξένων τεμενών και ισλαμικών σχολείων που διαδίδουν αυτή την ιδεολογία.

Σε πρόσφατη έκθεσή τους οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών άσκησαν δριμεία κριτική για το λόγο αυτό στο Ριάντ. Και να μην ξεχνάμε. Σαουδική Αραβία και Κατάρ, είναι οι βασικοί  χρηματοδότες των Τζιχαντιστών.