ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Στέφανος Μάνος για Κώστα Καραμανλή: Μας οδήγησε στη χρεοκοπία γιατί δεν άκουγε κανέναν
Στέφανος Μάνος για Κώστα Καραμανλή: Μας οδήγησε στη χρεοκοπία γιατί δεν άκουγε κανέναν

 

Γράφει ο Στέφανος Μάνος:

Δημοσιογράφος (υποθέτω νεαρής ηλικίας) μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί για την πρωτοβουλία μου να πεζοδρομήσω την Βουκουρεστίου. Το έμαθε διαβάζοντας πρόσφατη συνέντευξη μου στα ΝΕΑ. Η πεζοδρόμηση έγινε το 1978. Αν δεν το είχα πει στη συνέντευξη ίσως πίστευε ότι ήταν έργο του Τρίτση ή του Αβραμόπουλου.

Διάβασα σήμερα την επιφυλλίδα του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή στην οποία γράφει ότι ισχυρότατοι ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής σέβονταν τις διαφορετικές απόψεις και δεν επέβαλλαν αυταρχικά την άποψή τους. Είναι απολύτως αληθές για τον Μητσοτάκη, αλλά όχι για τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής προκειμένου να επιβάλλει τη δική του εσφαλμένη (όπως αργότερα απέδειξε ο ίδιος υιοθετώντας την άποψη που απέρριψε) άποψη δεν δίστασε το 1998 να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία εμένα, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, τον κ. Παπαληγούρα, τον κ. Τατούλη, τον κ. Κάκκαλο. Σταμάτησε την αυταρχική του μανία και δεν διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που συμφωνούσε μαζί μου, λέγοντας περιφρονητικά ότι «ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει!»

Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ανεχόταν διαφορετικές απόψεις είναι η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η πρωθυπουργία του. Κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. ‘Έτσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της Καραμανλικής διαχείρισης, τα σημάδια του περάσματός του θα ήταν εξίτηλα.

Επί 11 συναπτά έτη και  κουραστικά για πολλούς, επαναλαμβάνουμε αυτό που επιτέλους βγήκε να υποστηρίξει και ένα από τα σημαντικότερα ,τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Δεξιάς, ο Στέφανος Μάνος: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

“Η γλώσσα μας μάλιασε” και… πάλιωσε πια  το πληκτρολόγιό μας συνεχώς και αδιαλείπτως, να επιμένουμε πως ο π.πρωθυπουργός  διέπραξε έγκλημα εσχάτης προδοσίας. ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟς ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ  ΠΑΝΩ ΑΠΌ 15%. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΜΟΛΙΣ,3,85!

Και δεν ήταν μόνο αυτό.  Μόλις εκείνη  η επάρατη κυβέρνηση διαπίστωσε μετά από συνεχείς κρούσεις,  των Αμερικανών κυρίως,  πως  η χώρα χρεοκόπησε, αντί να σημάνει συναγερμό, όπως ζητούσαμε εμείς εδώ το 2008 με κείμενά μας ,σαν αυτό  στις 27/11/2008 με τίτλο  “ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ”, ο Κ. Καραμανλής με την παρέα του  κατασκεύασαν  σκάνδαλα,  επιστράτευσαν τα Μέσα παραπληροφόρησης για να αποπροσανατολίζουν και να αποκρύπτουν την τραγική αλήθεια, και  λάθρα, εν μια νυκτί, εγκατέλειψαν το σκάφος, το οποίο ακυβέρνητο επέπεσε επί της ξέρας και συνετρίβη.

 

Βεβαίως,  τεράστια  και ιστορική  ευθύνη βαρύνει  και ΟΛΟ τον τότε κομματικό κόσμο. Γράφαμε ήδη από το 2008 πως   το πολιτικό-κομματικό σύστημα της εποχής, αλλά και το  εμπορικό, δημοσιογραφικό κατεστημένο ή δεν πήραν  είδηση την κατάρρευση της οικονομίας  ή υποκρίνονταν  πως δε γνώριζαν  την αλήθεια, καθένας για τα δικά του συμφέροντα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από κείμενα εκείνων των τραγικών  ημερών ,όπως από το παρόν  με τίτλο

ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08

 

….Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά.
Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.
…Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.

Αυτά  δια του λόγου το αληθές και μη επιδεχόμενο ανατροπή ή αμφισβήτηση.  Scripta manent, λένε. Και τα γραπά είναι εδώ και μιλούν από μόνα τους.

Από κει και και ύστερα , μετά τη χρεοκοπία της χώρας και την άνανδρη φυγή της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή , έχουμε τη διάπραξη και ενός  νέου εγκλήματος  στο οποίο τώρα  εμπλέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Γράφαμε για το συγκεκριμένο πολιτικό και ηθικό πραξικόπημα με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή:

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (16/12/2017
….Να ποια είναι,όμως,  η ιστορική πραγματικότητα!
  1. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο κύριος  υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας. Διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε  το έλλειμμα πάνω από 15%  (το κατέστησε μη βιώσμιο), για να ταϊσει τη «γαλάζια ακρίδα»,που ενέσκηψε ξεδιάντροπα και ρήμαξε  το δημόσιο-δανεικό χρήμα,  όσα χρόνια κυβέρνησε ο ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
  2. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα και να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.  Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει καταγραφεί ιστορικά πως πέτυχε με πολύ κόπο τη σωτηρία της χώρας και όχι μόνο οικονομικά. Είναι εκείνη που απότρεψε την «εμφύλια» σύρραξη σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας . που ετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος με άγνωστες τις τραγικές τς συνέπειες.
Αυτές οι ιστορικές αλήθειες  ούτε παραγράφονται ούτε πλαστογραφούνται.
…Ελέω Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Καραμανλής,  ο κύριος  υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας,  δεν οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο, όπως έπρεπε να γίνει (άσχέτως, αν υπάρχει ανεξάρτητη δικαισοσύνη στην Ελλάδα να δικάσει τέτοια εγκλήματα). Και σήμερα  ο ανιψιός, αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, το παίζει  σαν το θείο του μέγας… Σαμάνος και φιλόσοφος.
Η «ομερτά» μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αλέξη  Τσίπρα  θα σπάσει. Να θυμηθούμε τις «συμφωνίες κυρίων» .  Ο πρώτος δάνεισε τον Πάνο Καμμένο και τις ψήφους τις κεντροδεξιάς, για να  βγει και να κάνει ο Αλέξης κυβέρνηση . Ο δεύτερος  δεσμεύτηκε    να θέσει υπό προστατευτική, δικαστική ομπρέλα τον ένοχο της χρεοκοπίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη επιλογή, αν θέλει να μην υποστή πανωλεθρία στις επόμενες εκλογές. ΄Ενα θα τον σώσει. Να βγει να κατονομάσει τον ένοχο της οικονομικής κρίσης, που βιώνει τόσα χρόνια η χώρα. Να αναδείξει  το μεγάλο έγκλημα και να στείλει τον υπόδικο Κώστα Καραμανλή σε ειδικό δικαστήριο. Αν δεν προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας  σε τέτοια δυναμική αντιπαράθεση με τη Δεξιά, η συντριβή  του είναι δεδομένη.

 

Η ιστορική αλήθεια δεν παραγράφεται, ούτε παζαρεύεται. Γι΄αυτό,  η απόλυτη ικανοποίησή μας και  ταυτόχρονα η  επιβεβαίωση πως πορευόμαστε το σωστό ιστορικό δρόμο, είναι το γεγονός πως  κανένα κόμμα και καμιά παράταξη,εν άλλοις,ουδείς έχων συμφέρον ή διακατεχόμενος υπό οιασδήποτε  ιδεοληψίας, αποδέχεται εν όλω ή εν μέρει,  τις ιστορικές αυτές αλήθειες.

Κι ακόμα να επισημάνουμε πως  απ΄όλο το…συνταγματικό και μη, κομματικό τόξο, ακόμα και από απλούς οπαδούς, είμαστε  “επικηρυγμένοι” πλέον. Γίναμε εδώ και χρόνια το  “κόκινο πανί”, ορκισμένοι εχθροί  των  παραχαρακτών της ιστορίας,  των  “κόπρων” της βιομηχανίας παραπληροφόρησης  και όσων άκριτα, ανιστόρητα και φανατικά επιλέγουν να τρέφονται από τα σκουπίδια  της μυθ-ιστορίας,που εκλαμβάνουν ως ιστορία.

 

Εμείς συνεχίζουμε, όμως, να πορευόμαστε το μοναχικό δρόμο μας,  γιατί αυτό είναι το καθήκον μας.  Κρατάμε όσο μπορούμε πιο ψηλά  το αναμμένο  λυχνάρι της  αληθινής ενημέρωσης. Αρνούμαστε κατά τη βιβλική φράση  να θέσουμε «τον λύχνον ὑπὸ τὸν μόδιον»! Και δε θα το κάνουμε με οποιοδήποτε κόστος. 

΄Αλλωστε, σήμερα ,στις άγριες και φανατικές μέρες, που ζούμε με τη χάλκευη, και την παραχάραξη της αλήθειας ,με  την τρομακτική  παραπληροφόρηση,που έχει επιβάλει μια μαφιόζικη ομάδα ιδιοκτητών των Μέσων ενημέρωσης και ο εμπορικός, δημοσιογραφικός συρφετός που τους υπηρετεί, η μόνη δύναμη που παραμένει ακόμα όρθια και δεν παραδίδει,παρά τον πόλεμο ,τα όπλα της, είναι η Ιστορία. “Το άλας της γης”!

“Και αν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται;”

 

2. α. Δικηγόρος 8 Τούρκων: Πρόκληση η επικήρυξή τους, θυμίζει φετφά
Οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

 

β. Liberation: Ο Ερντογάν επικήρυξε τους «8», νομίζει ότι είναι σε γουέστερν
Ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΕΧΜΕΤ ΣΙΡΙΝ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ

 

Ο Ερτογάν δεν είναι μόνο δικτάτορας.Είναι και Ισλαμιστής. Φανατικός μάλιστα.

Δεν είναι επομένως κάτι διαφορετικό η επικήρυξη των 8 από τον γνωστό φετφά των Αγιοταλάχ και των λοιπών φονταμενταλιστών Ισλαμιστών να κυνηγούν και να εξολοθρεύουν τους εχθρούς του Ισλάμ και όσους προσβάλουν τον προφήτη του. Είναι φανερό. Κι ας κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Γυρίζει τις μέρες πίσω ο πανάθλιος Τούρκος δικτάτορας.  Ονειρεύεται ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στον 21ο αιώνα!  Είναι και ανιστόρητος και ανεγκέφαλος.

 

΄Ωρα 14.30