ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. Αλμούνια: Ο συνυπεύθυνος της ελληνικής χρεοκοπίας θα ελέγχει τις τράπεζες
Ο Χοακίν Αλμούνια / Φωτογραφία: AP Photo (Virginia Mayo)

 

Αποτελεί ειρωνεία η είδηση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) διόρισε τον Χοακίν Αλμούνια ως τον «ανεξάρτητο αξιολογητή» για την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, ο ESM τοποθέτησε ως ελεγκτή του τραπεζικού προγράμματος στην Ελλάδα τον άνθρωπο που υπήρξε ένας από τους μοιραίους ανθρώπους για την Ελλάδα και θεωρείται εν πολλοίς συνυπεύθυνος για τη χρεοκοπία της.

Και τούτο γιατί ο Αλμούνια, ως επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, επί διακυβέρνησης Καραμανλή και υπουργίας Αλογοσκούφη, δεν… κατάλαβε τίποτα για το έλλειμμα, έκανε τα στραβά μάτια στη «δημοσιονομική απογραφή».

Ούτε καν τον Φεβρουάριο του 2010 δεν έβλεπε κανέναν κίνδυνο, δεν επεδίωξε να απευθύνει καμία προειδοποίηση για το επερχόμενο κραχ και τη συνακόλουθη -λίγους μήνες μετά- ένταξη της χώρας στα Μνημόνια.

Αλμούνια και Αλογοσκούφης την περίοδο της περιώνυμης «απογραφής» -Φωτογραφία: EurokinissiΑλμούνια και Αλογοσκούφης την περίοδο της περιώνυμης «απογραφής» 

 

Για να θυμηθούμε λίγο ποιος είναι:

Ο Χοακίν Αλμούνια ανέλαβε το νευραλγικό πόστο του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων τον Απρίλιο του 2004, δηλαδή λίγο μετά από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Συνέδεσε το όνομα του με την περιβόητη «δημοσιονομική απογραφή» του Αλογοσκούφη, όταν η Ελλάδα βίωσε την εμπειρία της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.

Αν και υποτίθεται σε αυτήν την περίοδο είχε την ευχέρεια να ως αρμόδιος Επίτροπος να βάλει βαθιά το νυστέρι στα καρκινώματα της ελληνικής οικονομίας, ανέχθηκε τις «γκρίζες» ζώνες κυρίως στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και τις περιβόητες «άσπρες τρύπες», που διαμόρφωναν κατά το δοκούν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα στον Προϋπολογισμό, μακριά φυσικά από την πραγματικότητα.

Αλμούνια και Μπαρόζο: Δύο μοιραίοι άνθρωποι για την Ελλάδα -Φωτογραφία: EurokinissiΑλμούνια και Μπαρόζο: Δύο μοιραίοι άνθρωποι για την Ελλάδα -Φωτογραφία: Eurokinissi

Παρέμεινε στη θέση του ως το Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή μόλις είχε φανεί η άκρη του τούνελ για την Ελλάδα .

 

Tην ίδια εποχή, 2008, εμείς εδώ στο Homo-Naturalis.gr είχαμε ξεκινήσει στραυροφορία ενημέρωσης για την επερχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Ανεβάζαμε θέματα, αλλά και στέλναμε σωρό μέηλ στα γραφεία των δημοσiογράφων,των αρχηγών των κομμάτων και στον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
«Ενώ καίγονται τα σπίτια σας, εσείς γλεντοκοπάτε», γράφαμε σε ένα πόστ που ανέβηκε εδώ στις 27 Οκτώβρη του 2008. «Δυστυχώς επτωχέυσαμεν» ήταν ο τίτλος θέματος την ίδια εποχή.

Η εμπορική δημοσιογραφία με τα Μέσα της , αντί να ασχοληθεί με τη χρεοκοπία της χώρας, κάλυπταν την κυβέρνηση Καραμανλή, αναδεικνύοντας τεχνητά σκάνδαλα σε μείζονος σημασίας για την επικαιρότητα, όπως το Βατοπέδι, οι ερωτικές σκανδαλιές του Ζαχόπουλου και άλλα τέτοια. «Η χώρα χρεοκόπησε και την επόμενη χρονιά το επιτόκιο δανεισμού θα είναι απλησίαστο…Τα κάπιταλ κοντρόλ είναι επί θύραις…» γράφαμε το Δεκέμβρη του 2008. «Τα κόμματα σιωπούν εγκληματικά, τα ΜΜΕ το ίδιο… Ακούει κανείς;».

Δεν άκουγε κανένας ,παρίσταναν όλοι τους κουφούς. Εμείς, πέρα από τον ιστότοπο του Χόμο, δεν είχαμε στα χέρια μας μικρόφωνα και κάμερες να αναδείξουμε το μέγα έγκλημα, να πληροφορηθεί ο κόσμος πως η κυβέρνηση Καραμανλή είχε…επιτύχει το ακατόρθωτο και πρωτοφανές στη νεότερη ιστορία της χώρας. Να διπλασιάσει το χρέος και να εκτοξεύσει το έλλειμμα πάνω από 15%, ενώ προς τα έξω οι Αλογοσκούφηδες το έδιναν 3,8%!

΄Εγκλημα εσχάτης προδοσίας όχι μόνο για την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, αλλά και για ΟΛΑ τα κόμματα, μικρά και μεγάλα. Τα Μέσα παραπληροφόρησης επίσης στην πρώτη γραμμή ευθύνης. Και φυσικά ο Αλμούνια,ο άθλιος αυτός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ,που από το 2004 μέχρι το 2010 τα είχε κάνει πλακάκια με τον Καραμανλή και κάλυπτε ασύστολα το έγκλημα που διέπραξε η κυβέρνηση εκείνη.

Ο Ισπανός επίτροπος ανακάλυψε τη χρεοκοπία το 2010! Εμείς εδώ που δεν είμαστε ούτε οικονομολόγοι, ούτε επίτροποι, επισημάναμε ήδη από το 2008 το κακό που ερχόταν, γιατί δεν είχαμε κανένα λόγο να κάνουμε τα στραβά μάτια,όπως ο πανάθλιος Αλμούνια. Και δεν απολογήθηκαν ΠΟΤΕ,ούτε τούτος, ούτε η Ε.Ε,ούτε φυσικά η κυβέρνηση Καραμανλή για το έγκλημα κατά της χώρας και του λαού της. Πόσο μάλλον,δεν τιμωρήθηκε κανένας από τους αδίστακτους αυτούς εγκληματίες.

Αντίθετα, αμείφθηκαν όλοι! Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο εξ απορρήτων του Κώστα Καραμανλη, έγινε πρόεδρος Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής ιδιωτεύει, απολαμβάνοντας …ψαρόσουπες στη Ραφήνα , Οι «Χατζηνιοκάλου» και οι «Τράγκες», θρασύτατοι και προκλητικοί, παριστάνουν τις αθώες περιστερές, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν μια ολόκληρη κοινωνία και να πλουτίζουν σε βάρος των γενεών που έρχονται. Και ο Αλμούνια ,ω…σαϊνι και επιτυχημένος οικονομολόγος ,αλλά και Ευρωπαίος αξωματούχος,που ζήλωσε τη φήμη του ΄Ελληνα διαπλεκόμενου πολιτικού, τοποθετείται σήμερα ως ελεγκτής του τραπεζικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Ω θεοί!
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
(Κώστας Καρυωτάκης).

Αλλά πού τέτοιες ευαισθησίες! «θέλει αρετή και τόλμη» η τσίπα και αυτογνωσία.

2. α.ΠΙΟ ΗΠΙΑ Η «ΩΚΕΑΝΙΣ»
Νέα δεδομένα: Ξυστά… από την Αθήνα θα περάσει η κακοκαιρία
Κρύο και χιόνια στην Αθήνα / Φωτογραφία: Eurokinissi
β.Ομολογία Καλλιάνου: Πλέον κάνουμε προβλέψεις στα τυφλά
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

Εμείς προτείνουμε καθόλου ξυστά ,αντίθετα μια …ξεγυρισμένη σφαλιάρα στο σβέρκο του Καλλιάνου που κατατρομοκρατεί συνεχώς  τον κόσμο,για να εξυπηρετήσει τις αισχρές φιλοδοξίες του.

Ντροπή!

16.00

 

3.ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
Russia-gate αλά ιταλικά; Σχέδιο μυστικής χρηματοδότησης της Λέγκα του Σαλβίνι από τον Πούτιν
O Ματέο Σαλβίνι στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας το Νοέμβριο του 2016 (Φωτογραφία: ΑΡ/Ivan Sekretarev)
O Ματέο Σαλβίνι στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας το Νοέμβριο του 2016 (Φωτογραφία: ΑΡ/Ivan Sekretarev)

Σχέδιο μυστικής χρηματοδότησης της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι από τον Βλαντίμιρ Πούτιν αποκαλύπτει το ιταλικό περιοδικό L’ Espresso.

Όπως αναφέρεται σε έρευνα των δημοσιογράφων Τζιοβάνι Τίτσιαν και Στέφανο Βέρτζινε ενόψει της δημοσίευσης βιβλίου τους με τίτλο “Το μαύρο βιβλίο της Λέγκα” το ακροδεξιό κόμμα του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης ενδέχεται να έχει λάβει μεγάλη χρηματοδότηση από τη ρωσική κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι στα τέλη του 2018 ο πρώην εκπρόσωπος του Ματέο ΣαλβίνιΤζιανλούκα Σαβοϊνι, διαπραγματευόταν την αγορά φορτίου ρωσικών καυσίμων με την οποία θα συγκάλυπτε μια χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ της Λέγκα.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν ο Σαλβίνι κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα πήγε στην έδρα των μεγαλύτερων ρωσικών πετρελαιοβιομηχανιών. Ενώ το επόμενο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στις 18 Οκτωβρίου, όταν δημοσιογράφοι του L’ Espresso πήραν μυρωδιά μια συνάντηση στη ρωσική πρωτεύουσα μεταξύ έξι κορυφαίων Ιταλών και Ρώσων πολιτικών.

Οι δύο δημοσιογράφοι εξηγούν, βέβαια, ότι αν και έγινε η συνάντηση, δεν είναι σίγουρο αν ολοκληρώθηκε το deal. Το σίγουρο είναι το σχέδιο στήθηκε σε Ρώμη, Μιλάνο και Μόσχα και ότι ο στόχος, όπως λένε, ήταν «η μυστική υποστήριξη του κόμματος του Σαλβίνι».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα ούτε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, αλλά ούτε και το Κρεμλίνο.

 

Ο κόσμος τό’χει τούμπανο” και οι Ιταλοί δημοσιογράφοι τώρα ,τάχα, ανακάλυψαν πως ο δικτάτορας της Ρωσίας  χρηματοδοτεί ανελλιπώς ακροδεξιά, ναζιστικά, εθνικιστικά  μορφώματα και λογής μπαχαλάκηδες, όπως για παράδειγμα   τη Χρυσή Αυγή, τα Ιταλικά (πεντάστερο  και Λέγκα), το Γαλλικό ακροδεξιό της Λεπέν, τα κίτρινα γιλέκα, τους ΄Ελληνες “Μακεδονομάχους”, το Ρουβίκωνα  κ.α.

Στόχος η διάσπαση της Ευρώπης και η εκπλήρωση του ρώσικου οράματος από την εποχή των Τσάρων για έξοδο στο Αιγαίο-Μεσόγειο και την άσκηση επιρροής στα Βαλκάνια. Είναι το περίφημο “Ανατολικό ζήτημα” στο οποίο εντάσσεται και η  διχοτόμηση της Ουκρανίας.

΄ωρα, 21.00