“ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ” … ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ!

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» -Μ. Πέμπτη, η πιο θλιβερή ημέρα της Ορθοδοξίας

Εικόνα του ιερού ορθόδοξης εκκλησίας

Η εκκλησία γιορτάζει την Μεγάλη Πέμπτη τον Μυστικό Δείπνο του Ιησού με τους μαθητές του, καθώς και την σταύρωση του Θεανθρώπου που προηγείται του θαύματος της Ανάστασης και της γιορτής του Πάσχα.

 

Να βλέπεις θλιβερούς, φανατικούς  πιστούς  να κλαίνε σήμερα και να οδύρονται ίδια μέρα κάθε χρόνο, για μια σταύρωση που δεν έγινε ποτέ  (η Ιστορία αγνοεί παντελώς τέτοιο συμβάν,αλλά και τον ίδιο τον  Ιησού Χριστό,ως ιστορικό πρόσωπο),  μάλιστα, όταν εκατομμύρια άλλοι αθώοι άνθρωποι στου αιώνες υπέφεραν, βασανίστηκαν, μαρτύρησαν χειρότερα από ηγεμόνες,εξουσίες, αρχές, αλλά και από κοινούς,  νοσηρούς εγκληματίες, είναι, αν μη τι άλλο,προκλητικό, ντροπιαστικό, πέρα από ανόητο και ανεγκέφαλο   για την έννοια ΄Ανθρωπος. Θρηνούν ,έστω μια μέρα το χρόνο, οι ίδιοι για τα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ναζισμού, για το Ολοκαύτωμα και το πογκρόμ των Εβραίων,των Τσιγγάνων ,των ομοφυλόφυλων; Είναι στα καλά τους αυτοί οι άνθρωποι;

 

Εμείς βάζουμε το χέρι στην καρδιά και λέμε πως δεν είναι.  Αντίθετα.   Από τέτοια , επικίνδυνης μορφής, ακραία εκδήλωση θρησκευτικής ψυχοπάθειας με φορείς    φανατικούς χριστιανούς πιστούς , έλαβαν χώρα  άπειρες φορές  ναζιστικού τύπου “ολοκαυτώματα” ανά τους αώνες,  εναντίον …απίστων!  Σήμερα, πήραν σειρά  οι…άπιστοι, που  και τούτοι χαρακτηρίζον “απίστους” τους  πρώην θύτες τους.  ΄Ομοιοι, βέβαια,  ψυχοπαθείς με  τους Χριστιανούς παλιότερα.   Διαπράττουν τα ίδια ακριβώς  ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα.

Η θρησκεία δεν είναι  μόνο “όπιο του λαού”,όπως επικράτησε να χαρακτηρίζεται. Είναι ακόμα χειρότερο. Φονικό όπλο στα χέρια παρανοϊκού. Ο οπιομανής καταστέφει τον εαυτό του.Ο φονταμενταλιστής, εξοντώνει αθώους ανθρώπους,  αδίστακτα, ξεδιάντροπα, σαδιστικά. Και ο οποιοσδήποτε  φανατικός πιστός δε  θέλει και πολύ να γίνε μακελάρης. Οι χριστιανοί  των Σταυροφοριών δεν ήταν από την αρχή ειδεχθείς εγκληματίες.  Οικογενειάρχες, γονείς, αδερφοί, καθημερινοί άνθρωποι ήταν . Κατάντησαν τέρατα με λίγο…σπρώξιμο από τούς κήρυκες τους μίσους. Ο Τζιχαντιστής,δεν ήταν τέτοιος από γεννησιμιού του. ΄Ενας συνηθισμένος, ήσυχος Μωαμεθανός, που τα ακραία κηρύγματα κάποιων Ταλιμπάν τον  οδήγησαν κι αυτόν να αποκεφαλίζει  παιδιά και να παλουκώνει τα κομμένα κεφάλια τους.  Λέγαμε χτες για τη φοβερή τραγωδία στη Σρι Λάνκα:

“Αυτοί είναι οι «καμικάζι» που ανατινάχτηκαν και σκόρπισαν τον θάνατο

Σρι Λάνκα τζιχαντιστές

Αυτές τις γελοίες, πέρα από τρομακτικές κα διεστραμμένες  ,φιγούρες,που έγιναν «μάρτυρες», βέβαιοι πως στον παράδεισο του Αλλάχ τους περιμένουν άγρια, σεξουαλικά όργια με  τρυφερούδια κορίτσια ,αλλά και μπόλικο ρύζι πιλάφι, για να κάνουν στην αιωνιότητα τεράστιες  μπάκες, γιατί δεν τους χώνουν σε άσυλα, ως ψυχοπαθείς;  Επικίνδυνους ψυχοπαθείς!
Οι θρησκείες  είναι εξουσίες. Υπάρχουν στους αιώνες, μόνο κι μόνο,  επειδή τις ασπάζονται ψυχοπαθείς όλων των ειδών και των τάσεων, όπως οι παραπάνω. Γκρεμίστε τις θρησκείες από τον κόσμο να ελευθερωθεί ο  Άνθρωπος.  Μηδεμιάς εξαιρουμένης”.

 

Και  είναι, αν μη τι άλλο, αποκρουστικό, πέρα από εγκληματικό στην Ελλάδα ,οι θεσμοί μιας συντεταγμένης πολιτείας,να συμμετέχουν με τα όργανά της επίσημα στην (υπο)στήριξη της θρηκείας. Η παρουσία του “ανώτατου άρχοντα”, αλλά και των λοιπών φορέων του πολιτεύματος και του κράτους στις εκκλησιές, τους  επιτάφιους και τις “Αναστάσεις”, πέρα από  …κακό παράδειγμα, αποτελεί εξευτελισμό και γελοιποίηση της ίδιας της Πολιτείας

Αλλά,  όπως συμβαίνει με όλα, πάλι η Ελλάδα, έχει την αποκλειστικότητα κι αυτής της παθογένειας στις χώρες -μέλη της Ε.Ε. ΄Εχει καταντήσει  κανονικό Ιράν, χώρα θεοκρατική το Σύνταγμα της οποίας ξεκινάει, μόλις στο 3ο άρθρο του με …ύμνο και αποδοχή  σε ένα συγκεκριμένο δόγμα!

“Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.”

Δεν είναι αίσχος και πρόκληση;

Βεβαίως δεν είναι αμέτοχος της ευθύνης και ο απλός πολίτης,που “ρίχνει νερό στο μύλο” του φονταμενταλισμού και της θρησκευτικότητας. Ο καθημερινός άνθρωπος,που μπορεί, βέβαια,να μην πιστεύει ίχνος από τα παραμύθια των παπάδων, περί παραδείσου και κολάσεως,αλλά, επμένει ως πιστός  στην παράδοση, να πηγαίνει στην… Ανάσταση,να “κοινωνάει”  τα παιδιά του, ακόμα χειρότερα, να τα βαπτίζει  και να τα παντρεύει με… κουμπάρο και παπά. Η αντίφαση, η υποκρισία, ο διπολισμός,  η παράνοια στα …καλύτερά τους. Στις ωραιότερες στιγμές ,αλλά και στις κρισιμότερες της ζωής του καθημερινού ανθρώπου ,να βάζει μπάστακα τον παπά. Μια φαρσοκομωδία!

Θα σεβόμουνα τη θρησκεία εκείνη, οι οπαδοί της οποίας, ήρεμα, χωρίς προκλητικότητα και φανατισμό,μόνοι τους,χωρίς τη συνδρομή του κράτους,θα εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, χωρίς να γίνονται επικίνδυνοι.  Αλλά, αρνείται ο ιερατείο να παραδώσει τα όπλα. Επιμένει να είναι μέσα σε όλα. Να έχει αποκλειστικό λόγο και μάλιστα επικριτικό.  Και έτσι συνεχίζεται το κακό,ο φανατισμός, το έγκλημα,η παράνοια.

Πριν κάποια χρόνια, άνθρωπος  στο στενό, συγγενικό μου κύκλο, πέθανε νεότατος  από καρκίνο του παγκρέατος. Γιατί νομίζετε; Πιστός χριστιανός ο ίδιος, όταν διαγνώστηκε με  ελεγχόμενη παγκρεατίτιδα, αρνήθκε να προχωρήσει σε θεραπεία, με την πεποίηθηση, όπως τον διαβεβαίωσε ο…γέροντάς του σε μια σκήτη, πως η πίστη του  θα τον σώσει.  “Η πίστη μετακινεί βουνά”, του έλεγε! Λίγο μετά, η απλή παγκρεατίτιδα εξελίχτηκε σε καρκίνο και αναχώρησε. Ο “γέροντας” πρόσφατα  πέθανε πλήρης ημερών,  χωρίς να τιμωρηθει ποτέ.

΄Ενοχοι, ως ηθικοί αυτουργοί,  η εκκλησία, το ιερατείο, οι παπάδες. Διαπράττουν έγκλημα. Ψευδώς ισχυρίζονται πως όποιος είναι πιστός στον  αρχηγό της θρησκείας τους, μπορεί να  γκρερμίσει βουνά. Ψευδώς διακηρύσσουν πως τα “ιερά τους κείμενα είνα Ιστορικά”!  Πρόκειται για   ΑΠΑΤΗ. Μόνο αν  είσαι τρελός,  μπορεί να το πιστεύεις.  Από την άλλη, δεν όφειλε η Δικαιοσύνη να υποχρεώσει το παπαδαριό τέτοιες επικίνδυνες παραινέσεις, τέτοια αποπροσανατολιστικά κηρύγματα που υπάρχουν  άφθονα στα “ιερά κείμενα”, να αναγκαστεί  να τα εκτοπίσει;

21ος αιώνας και φληναφήματα, μάλιστα τόσο επικίνδυνα, των θρησκειών  και των… ιερών κειμένων,δεν πάνε μαζί.  Πρόοδος, επιστήμη πολιτισμός και θρησκεία δεν έχουν ουδεμία συμπόρευση. Η μια ανθεί σε βάρος της άλλης. Ιστορικός κανόνας.

Ας επιλέξουμε, ως σύγχρονος κόσμος, και μάλιστα όταν λίγες ημέρες πριν, μπόρεσε η επιστήμη  να φωτογραφίσει τη “Μαύρη τρύπα”, σφραγίδα της εξέλιξης και του πολτισμού,ερήμην της θρησκείας, με ποιον θα πάμε. “Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη,  δε χωράνε”.