ΣΤΑ “ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΜΕΝΔΩΝΗ

1. Υπουργείο Αμάθειας και Θρησκεύματος

Image result for Παναγιωταρέα Μενδώνη μακαριστός Χριστόδουλος

Μπορεί, λέτε,  η οσονούπω κυριαρχία της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι άλλες εξαιρετικές και θαυμαστές εφευρέσεις και ανακαλύψεις του 21ου αιώνα , να συμπλέουν  με τέτοιες εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού, που γυρίζουν τη χώρα πίσω σε αλήστου μνήμης εποχές των καθηγητικών σχολείων και των εκκλησιασμό των μαθητών;   Συμβαίνουν  κι αυτά, ως η εξαίρεση στον κανόνα.

Γιατί όλα σε αυτή την κυβέρνηση μυρίζουν μούχλα και  ναφθαλίνη ; Γιατί σε  παραπέμπουν σε  “πέτρινα χρόνια”;Από τον πρωθυπουργό ,αρχής γενομένης. Το όνομα Μητσοτάκης  επανεμφανίζεται, του υιού  τώρα πια , τόσα χρόνια μετά την αποστασία  του πατρός …Μητσοτάκη-Κάθαρμα. Προκλητικό, “αμαρτωλό”, ατιμώρητο.

Αλλά και… Κεραμέως ;  Επώνυμο  αυστηρής, αρχαϊζουσας  καθαρεύουσας  (της αλήστου μνήμης εποχής των γλωσσαμυντόρων)  της αμαθούς κυρίας (όπως συνήθως οι Δεξιοί) ,που άγνωστο για ποια από  όλα τα…προσόντα της , κατέλαβε το  πόστο  υπουργού παιδείας.

Και τί να πούμε και γι΄αυτόν  τον έρμο τον πολιτισμό που τον κουμαντάρουν σήμερα  τα δύο ευσεβή τέκνα του αλήστου μνήμης Χριστόδουλου ,Μενδώνη και Παναγιωταρέα;  Οι γνωστές “τρεις χάριτες”  (η  Περιστέρη η άλλη)  στην επιχείρηση  “Αμφίπολη,  σε  απ΄ευθείας  σύνδεση με τον τάφο  του Μέγα Αλέξαντρου”.  Οι  άδουσες ,όπου σταθούν και όπου βρεθούν,  έμπλεες εθνικιστικής υπερηφάνειας και υστερίας  , “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα”.

Για να μη μιλήσουμε για τον  πολιτικό  λόγο της  “επάρατης παράταξης” (διάβαζε ακροδεξιός κομματικός) που θυμίζει παραμονές  της  δολοφονίας Λαμπράκη. Εμφυλιοπολεμκός, αντικομμουνιστικός ,εθνικισιτικός-, ρατσιστικός,  παπαδίστικος. Και όλα τούτα, τεχνηέντως λογοκρυμμένα από φυλλάδες και “πατσαβούρες”  της ίδιας παράταξης.

Μένει πλέον να ακουστεί, το μόνο παρήγορο από εκείνες τις εποχές. Εκείνο το ιστορικό ερώτημα  του  Κωνσταντίνου Καραμανλή  “ποιος, επιτέλους, κυβερνά αυτό τον τόπο;”

 

2. α. Παρουσιάστηκε η επιτροπή «Ελλάδα 2021» στη Βουλή -Τι είπαν Μητσοτάκης-Γιάννα, 31 προσωπικότητες συμμετέχουν

 

Γιάννα Αγγελοπούλου, Προκόπης Παυλόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε θερμή χειραψία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Βούτση και τον Κώστα Σημίτη, συνομίλησε για λίγο με τη Φώφη Γεννηματά, ευχαρίστησε θερμά τον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντάς του «θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά», ενώ στη συνέχεια κάθισε δίπλα στην Ολγα Γεροβασίλη, η οποία εκπροσωπεί τον Αλέξη Τσίπρα που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, καθώς βρίσκεται σε περιοδεία στη Βοιωτία (είχε όμως χθες συνάντηση με την κυρία Αγγελοπούλου στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου).

Μητσοτάκης: Είναι μεγαλειώδες ένα έθνος να ανορθώνεται

Πράγματι, είναι μεγαλειώδες ένα έθνος να ανορθώνεται, να αγωνίζεται και, τελικά, να απελευθερώνεται. Και τιμητικό για όλους να συντηρεί τις πανανθρώπινες αξίες, μέσα στον χρόνο. Οχι ως στοιχείο μουσειακό. Αλλά ως γόνιμο καύσιμο για το μέλλον του. Δύο αιώνες μετά, υποδεχόμαστε την εξέγερση των Ελλήνων ως συγκυρία, αλλά και ως μία εξέλιξη διαρκείας.

β. Εθνικοπατριωτική φιέστα Γιάννας και Κυριάκου στη Βουλή για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Ο υιός του  “Αποστάτη”-βασιλοχουντικού  και του πλέον  διεφθαρμένου ΄Ελληνα πολιτικού   να μιλάει  για  παναθρώπινες  αξίες, που συντηρούν το ΄Εθνος!  Πόσο πια μεγαλύτερη υποκρισία και δημαγωγία;

 Είναι αξίες η κλοπή,η διαφθορά,η διαπλοκή,η απάτη,όλες αυτές οι… αρετές που κοσμούν την παράταξή σου αλλά και την οικογένειά σου, Κυριάκο Μητσοτάκη; Ως πότε θα κρύβετε  το πραγματικό σας πρόσωπο  μέσα από τέτοιους πατριωτικούς “δεκάρικους” και  εξωνημένες πένες  παραπληροφόρησης, που  επιστρατεύετε;

Και ο Βούτσης  ,η Γεροβασίλη που δηλώνουν ..αριστεροί;   Πώς δε σηκώθηκαν να  καταμαρτυρήσουν στον πρωθυπουργό αυτά ακριβώς που λένε και οι ίδιοι στη Βουλή; Γιατί   χτυπάνε  προσοχή σε τέτοιες πατριδοκάπηλες και εθνικιστικές φιέστες; Πάλι καλά που δεν πήγε  και ο  Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καλούς συμβούλους. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο  ίδιος  λεπτομέρειες για πρόσωπα και πράγματα στην Ιστορία. Αλλά κάποιος από τους συνεργάτες του ήταν  υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιος είναι ο “παραμυθάς” της Ιστορίας ( λογοτεχνία γράφει, ιστορικό μυθιστόρημα, όχι ιστορία)  και σφόδρα συστημικός Μαρκ Μαζάουερ. (Μέλος της επιτροπής Ελλάδα 2021). Αντικομμουνιστής ο ίδιος , με ακροδεξιές,  καπιταλιστικο-φιλελεύθερες   ερμηνείες ιστορικών φαινομένων. Στον αντίποδα του ιστορικού υλισμού.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ,λέει  για παράδειγμα ο στρατευμένος ιστορικός Μαζάουερ, δεν ήταν…Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θεός ο Εθνάρχης! Ενώ ο σοσιαλιστής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ένας δημαγωγός και μόνο. Μάλιστα. ΄Η,  η   Οθωμανική αυτοκρατορία σε σχέση με την ιμπεριαλιστική, αποικιοκρατική αρπακτικότητα της  θαλασοκράτειρας πατρίδας του,  της “γηραιάς Αλβιώνος” ,αλλά και των Ισπανών των Πορτογάλων ,των Γάλλων που εξόντωσαν πολιτισμούς και πληθυσμούς, ήταν από ελαφρώς έως  υπέρβαρα  χειρότερη. Οι κακοί Οθωμανοί και οι καλοί Εγγλέζοι.  Για να μείνουμε μόνο σε αυτά.

Εκεί στην Κουμουνδούρου ακούτε; “Η παπάς ,παπάς ή ζευγάς, ζευγάς”. Δε γίνεται να κρατάς στο ίδιο  χέρι αγιαστούρα και αλέτρι.

 

3. Τεράστια κονδύλια σε payrolls δημοσιογράφων που σιωπούν για τη Novartis»

«Τεράστια κονδύλια σε payrolls δημοσιογράφων που σιωπούν για τη Novartis»

Η αποκάλυψη των ονομάτων των δημοσιογράφων που ήταν σε payroll της Novartis θα καταδείξει γιατί δημοσιογράφοι σιωπούν για την υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλο Σαράκη, που κατήγγειλε ότι χρηματίζονταν για να συγκαλύπτουν και να προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας, «γιατί τα φάρμακα όπως ξέρετε δεν διαφημίζονται».

*****

Αυτό  δεν είναι μυστικό. Τουλάχιστον για εκείνους που μας επισκέπτονται  εδώ.

Γράφαμε στις  7/2/2018

 Αναφορές και για εμπλοκή δημοσιογράφων 

Εκτός όμως από τα πολιτικά πρόσωπα, οι μάρτυρες εμπλέκουν στη διαδρομή της «μίζας» και δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Νίκος Χασαπόπουλος και η Έλενα Φυντανίδου, που, κατά τις καταγγελίες, μεσολάβησαν για τις επαφές μεταξύ του στελέχους της Novartis και πολιτικών προσώπων.

 «Λένε πως πήρα δυο-τρία χιλιάρικα από την Novartis» -Τι απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
Το πανάθλιο αυτό υποκείμενο ο μεγαλοδημοσιογράφος και βρώμικος επιχειρηματίας  Νίκος Χατζηνικολάου δεν πρέπει να είναι κατηγορούμενος μόνο για τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρίας.  Αστεία πράγματα.
Το έγκλημα  ενός από τους πιο ανήθικους ιδιοκτήτες  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης (καθοσίωσης),  είναι πως ενώ γνώριζε την επικείμενη χρεοκοπία της χώρας ήδη από τι 2008 και ποιοι την προκάλεσαν, αποπροσανατόλιζε  την εποχή  εκείνη τον κόσμο με τα όντως ανύπαρκτα σκάνδαλα (Βαβίλης,  Ζαχόπουλος,  Εφραίμ) και θησαύριζε το τέρας.
Μέγας διαπλεκόμενος και διεφθαρμένος ο γιος του παλιού βουλευτή της Δεξιάς . (Δες και http://www.homo-naturalis.gr/home/content/view/526/77/)

 

4. Τέσσερις ανώτεροι δικαστικοί τινάζουν στον αέρα την Προανακριτική Επιτροπή σε βάρος Παπαγγελόπουλου

Τρεις εφέτες και μια εισαγγελέας εφετών, κατέρριψαν την χάρτινη θεωρία της «σκευωρίας» σε σχέση με τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Με ένα λιτό σκεπτικό, που είναι ένας χειρουργικός συνδυασμός νομικής εκτίμησης και κοινής λογικής, οι τέσσερις ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί ανέδειξαν την ανυπαρξία των «στοιχείων» πάνω στα οποία στηρίχτηκε τόσο η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλλει σε βάρος της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο και υπό δίωξη πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και την νομική ακροβασία, που επίσης συνδέεται άρρηκτα με τα περίφημα αυτά «στοιχεία», και η οποία οδήγησε στην σύσταση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής σε βάρος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι τρεις εφέτες που εξέδωσαν το βούλευμα με το οποίο απέρριψαν την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υιοθέτησαν στο σύνολο του το σκεπτικό της πρότασης της εισαγγελέως εφετών, Νίκης – Αναστασίας Μουζάκη, «βλέποντας» κι αυτοί με τη σειρά τους αυτό που «είδε» η εισηγήτρια, αλλά είναι «αόρατο» για όσους συνωστίζονται στο άρμα της πολιτικής σκοπιμότητας.

Είδαν δηλαδή το εξόφθαλμο. Ότι οι δύο περίφημες πλέον καταθέσεις – καταγγελίες των συναδέλφων τους, Ελένης Ράικου και Ιωάννη Αγγελή, περί παρεμβάσεων του κ. Παπαγγελόπουλου στην έρευνα της Ελένης Τουλουπάκη για το σκάνδαλο της Novartis είναι «αόριστες αναφορές χωρίς πραγματικά περιστατικά ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία».

****

Θα μείνει στην πολιτική ιστορία μνημείο απάτης, διαπλοκής και συγκάλυψης εγκλήματος η συγκεκριμένη Βουλή με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ειδικά αυτή την ώρα που οι τρεις εφέτες, αρμόδιοι από κάθε άποψη να εκτιμήσουν τα στοιχεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα  πως “οι δύο περίφημες πλέον καταθέσεις – καταγγελίες των συναδέλφων τους, Ελένης Ράικου και Ιωάννη Αγγελή, περί παρεμβάσεων του κ. Παπαγγελόπουλου στην έρευνα της Ελένης Τουλουπάκη για το σκάνδαλο της Novartis είναι «αόριστες αναφορές χωρίς πραγματικά περιστατικά ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία».

Αν “επαγγελματίες” δικαστές αποφαίνονται   και αποφασίζουν  έτσι, προς τί η συνέχιση των εργασιών της επιτροπής, η οποία είναι καθαρά κομματική; Οι εφέτες απαντούν ακριβώς σε αυτό που επιχειρεί η προανακριτική να καταλήξει. Πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ. Ο “Ρασπούτιν” δεν πίεσε Τουλουπάκη  και λοιπούς συναδέλφους της  εισαγγελείς να στήσουν σκευωρία  για τους κατηγορούμενους  για δωροδοκία   με στόχο την την εξόντωσή τους.

“΄Εχομε χρείαν περισσοτέρων  και καλυτέρων μαρτύρων;”   Αποφάσισαν οι πλέον αρμόδιοι. Τί να μας πει τώρα ο Τασούλας; Αντί να κρυφτεί, συνεχίζει ο αμετροεπής να παίζει εν ου παικτοίς.