ΤΕΣΤ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΄Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ;

1. Στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη προαναγγέλει ο Δένδιας

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα τη Λιβύη είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει ανακωχή είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στη ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη.»

Ουσιαστικά δηλαδή ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ανοιχτά ότι η Ελλάδα θα επιβάλει τη συμμετοχή της στη διένεξη της Λιβύης στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

****

Μια τρέλα. Αφασία αυτή η κυβέρνηση. “Παίζει εν ου παικτοίς”.  Για ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ λόγο. Για να έχουν  το άλλοθι να κάνουν νέα “αγορά του αιώνα”.  Το πρόσφατο ταξίδι του Μητσοτάκη  στην Αμερική ,είχε αυτό και μόνο το στόχο. Κι αν θέλετε αποδείξεις ατράνταχτες,επαναλαμβάνουμε και σήμερα όσα λέμε καθημερινώς:

  1.  Γιατί δημιουργήθηκε  εκ του μη όντος αυτή η ένταση  με το που ανέλαβε η Δεξιά κυβέρνηση; Και λίγες ημέρες αργότερα ήχησαν τα …τύμπανα πολέμου και τα  συνεπακόλουθα της αγοράς και αναβάθμισης όπλων;
  2. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης,δεν ακούστηκε κιχ από εδώ και την απέναντι μεριά,καμιά διεκδίκηση, καμιά απειλή,πέρα από τις συνηθισμένες  παραβιάσεις (που δεν είναι όλες τέτοιες);
  3. Πώς ξαφνικά φτάσαμε να ακούγονται αυτά τα τερατώδη πως θα ξαναστείλουμε δυνάμεις στην…Κορέα;

Απλά,καθαρά.  Τότε δεν υπήρχαν λεφτά. Τί αγορές όπλων να κάνεις. Σήμερα υπάρχουν.  Γι΄αυτό και ο Υιός   θέλει πάση θυσία  να αγοράσει όπλα. Να καρπωθεί μίζες εκατομμυρίων. Ο Ερντογάν, πάλι,  βλέπει το τέλος του. Η χειρότερη εποχή για την Τουρκία με  …20χασμό, με επαπειλούμενη  χρεοκοπία και δεκάδες άλλα σοβαρά προβλήματα.

Μητοστάκης -Ερντογάν, η καλύτερη κολεγιά !΄Οπως ακριβώς το λέει  η  λαϊκή ατάκα  “Κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό”.

 

2. ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ TWITTER
«Ευχαριστούμε, Ελλάδα, που κρατάς ασφαλή τον Χαφτάρ»

Ο Χαλίφα Χαφτάρ με την ελληνική σημαία για φόντο

Μια  ερώτηση απλή έχουμε,μήπως και κανένας κυβερνητικός ή μη , βρεθεί και  μας απαντήσει. Αυτός ο κύριος δεν επιχειρεί με τα στρατιωτικά όπλα να ρίξει τη …νόμιμη (Θου, Κύριε!) κυβέρνηση της χώρας του; Δεν κάνει με άλλα λόγια  χουντικό πραξικόπημα; Αν ναι ,πώς γίνεται δεκτός από τον πρωθυπουργό μιας…δημοκρατικής (τρομάρα της!) χώρας;  Η μήπως, και γι΄αυτό,  είμαστε Μπανανία;

 

3.Κρατούμενη στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη: «Υποφέρουμε!» – Απειλές της ΕΛ.ΑΣ.: «Αν ξαναμιλήσετε δεν θα φύγετε ποτέ από εδώ»

 

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, προσβολή της προσωπικότητας, έλλειψη υγιεινής ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση, καταγγέλλουν, κρατούμενες από τα ασφυκτικά γεμάτα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή – μετά και τις εκκενώσεις των καταλήψεων – στην Πέτρου Ράλλη στοιβάζονται σχεδόν 60 γυναίκες σε κελιά που προορίζονται για πολύ μικρότερο αριθμό ατόμων.

Το φαγητό και το νερό που τους παρέχονται είναι ακατάλληλαβρώμικα και πολλές φορές σάπια, με το δεύτερο να έχει ελάχιστα βελτιωθεί μετά την καταγγελία που δημοσίευσε η ομάδα εθελοντών «Το Σπίτι Γυναικών» στις αρχές Ιανουαρίου.

Καταγγελία που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις, με τον διοικητή, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, να απειλεί τις κρατούμενες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως «αν ξαναμιλήσουν δεν θα βγουν ποτέ από εκεί».

Οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες με αποτέλεσμα αρκετές γυναίκες να έχουν γεμίσει αποστήματα ενώ η ψυχολογική και ιατρική περίθαλψη είναι κάτι που μάλλον η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πολυτέλεια.

Όσο για τα ήδη υγιεινής που το τμήμα οφείλει να τους παρέχει, ούτε λόγος.

Βασανιστήρια – «Υποφέρουμε»

«Υποφέρουμε εδώ μέσα», δήλωσε κρατούμενη (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση μας) στο documentonews.gr επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρατηρούμε μία σειρά παραβιάσεων του νομικού πλαισίου, από την ΕΛ.ΑΣ.. Παραβιάζεται εξολοκλήρου το άρθρο 21 του κανονισμού λειτουργίας του προαναχωριασιακού κέντρου, το άρθρο 48 για την κράτηση ευάλωτων ατόμων, το άρθρο 47 παρ.7 για τις συνθήκες κράτησης και το άρθρο 46 παρ.2 και 3 του νόμου περί διεθνούς προστασίας (ν.4636/2019), το άρθρο 22 παρ. 3 του ν.3907/2011για την οικειοθελή αναχώρηση ενώ παράλληλα παραβιάζεται το άρθρο 2 του Συντάγματος περί προστασίας της αξίας του ανθρώπου για σεβασμό, το άρθρο 2 της ΕΣΔΑ για το δικαίωμα στη ζωή και το άρθρο 3 περί απαγόρευσης των βασανιστηρίων», σημειώνει στο documentonews.gr η Βικτώρια Πλατή, δικηγόρος που επισκέπτεται συχνά τα τελευταία χρόνια τα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη.

Η κ. Πλατή τονίζει πως «έχουμε να κάνουμε με βασανιστήρια σε συνθήκες κράτησης καθώς ο κρατούμενος είναι κάτω από την απόλυτη εξουσία των αστυνομικών και εκείνοι τον κάνουν ό,τι θέλουν, πολλές φορές μάλιστα ανάμεσα σε παιχνίδια εξουσίας τους αναγκάζουν να κάνουν εξευτελιστικά πράγματα. Ουσιαστικά “διασκεδάζουν” μαζί τους. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς (κυρίως γυναίκες) να φτάνουν στα όριά τους και να έχουν ακόμα και αυτοκτονικές τάσεις».

Σεξουαλική παρενόχληση, «παρακολούθηση» και παρακώλυση της θρησκευτικής ελευθερίας

Μία κρατούμενη σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στις αρχές του μήνα, αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση την ώρα που έκανε μπάνιο, ενώ επίσης στο ίδιο κείμενο που δημοσιεύτηκε αναφέρθηκε πως αστυνομικοί την ώρα της διανομής του φαγητού τις αγγίζουν και τις παρενοχλούν.

Για όλες αυτές τις γυναίκες υπάρχει μόνο μία ψυχολόγος.

Οι γυναίκες μέσα σε αυτά τα κελιά, υποφέρουν. Υποφέρουν από τη βρωμιά, από τον απάνθρωπο τρόπο που τους φέρονται, από τις προσβολές, από την απαξίωση και την υποτίμηση της προσωπικότητάς τους, από την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στη ζωή, από την τον χλευασμό που δέχονται όταν ασκούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα, πράγμα που πολλές φορές δεν τους επιτρέπεται καν.

Όπως αναφέρει η κ. Πλατή, στο παρελθόν, προκειμένου να χλευάσουν μία κρατούμενη η οποία ήταν μουσουλμάνα, την ανάγκασαν γελώντας να ξεφυλλίσει μία προς μία τις σελίδες από το Κοράνι.

«Παρατηρείται ξεκάθαρη παρακώλυση ως προς το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και όχι μόνο. Τις χτυπούν τις βρίζουν τους μιλούν απαξιωτικά», σημειώνει η κ. Πλατή

Παράλληλα ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει είναι πως οι γυναίκες αυτές δεν μπορούν να εκφραστούν. Ακόμα και όταν έχουν επισκεπτήριο η αστυνομία είναι παρούσα στο χώρο προκαλώντας τους φόβο.

Όσον αφορά τις συναντήσεις με τους δικηγόρους, που ο κρατούμενος έχει δικαίωμα να μείνει εντελώς μόνος μαζί του έτσι ώστε να μιλήσει άνετα, είναι κάτι που δεν συμβαίνει.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε θέση να ακούσουν ό,τι λέγεται μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς είτε είναι μέσα στην αίθουσα, είτε σε θέση που ναι μεν τυπικά βρίσκονται εκτός, ουσιαστικά όμως ακούν καθαρά. Παρά τις ενστάσεις από πλευράς δικηγόρων αυτό δεν έχει αλλάξει.

***

Γυρίσανε πάλι  το ημερολόγιο πίσω. Πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής. ΄Ιδιες και όμοιες καταγγελίες με την παραπάνω και τότε. Πρόεδροι κοινοτήτων, μπασκίνες, αγροφύλακες, κρατικοί υπάλληλοι εμπλεκόμενοι στο προσφυγικό, ζητούσαν σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις πεντάμορφες  Σμυρνιές, για να τις “τακτοποιήσουν” οικογενειακώς και προνομιακώς! 100 χρόνια σαν να μην άλλαξε τίποτα. Κανένας σεβασμός στην έννοια ΄Ανθρωπος και τα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα. 

Γιατί δεν κόβουν κ@λους”,όπου δει; Περιμένουν να μας κράξουν με τέτοια πάλι από την Ευρώπη;

 

 

4.ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΠΟΓΙΕΣ
Βίντεο: Η έφοδος του Ρουβίκωνα -Ηξερε τον κωδικό ασφαλείας στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso»

Ρουβίκωνας

Ρουβικωνάκια από την Ιρανική πρεσβεία πότε λέτε να περάσετε;΄Εχετε ακούσει με πόσες δολοφονίες, συλλήψεις,φυλακίσεις,εκτελέσεις διαδηλωτών και αντιστασιακών βαρύνεται η θεοκρατική κυβέρνηση του Ιράν ;  Μήπως ακούσατε πως μεγάλο μερίδιο στην ανθρωποθυσία  στη Συρία,πλην του δικτάτορα της Ρωσίας, έχουν και οι Αγιατολάχ; Μήπως  πληροφορηθήκατε πως 176 αθώοι,”καθημερινοί” άνθρωποι  βρήκαν φρικτό θάνατο από το θρησκευτικό μένος των εκλεκτών του Αλλάχ;

΄Η είναι κι αυτή η πρεσβεία στο απυρόβλητο και πάει  πακέτο με τη ρώσικη  που ούτε απ΄έξω δεν περνάτε; Γιατί;

Κι ακόμα:

Γιατί οι φυλλάδες που επισκεφτήκατε είναι χειρότερες από αυτές του Χρ.Ράπτη,του Μαρινάκη και του Κουρτάκη; Ακόμα και από την εφσυν;

Θα μας εξηγήσετε τέλος πάντων με ποιους τακιμιάζετε; Ποια είναι τα κριτήριά σας για τις βίζιτες  που πετάτε τρικάκια;  Αυτό το θολό, ιδεολογικό  τοπίο πότε θα το καθαρίσετε να μάθουμε κι εμείς ποιοι είστε; Γιατί άλλα λέτε κι άλλα  κάνετε;

Τρικυμία εν τω κρανίω σας δέρνει και σας. ΄Η μήπως δεν πρόκειται για(παρα) ζάλη, αλλά για  παρά;

 

5.«ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ»
Βαρουφάκης: Δεν είχαμε συμφωνήσει με τη Μάγδα Φύσσα, δεν χρειαζόταν

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Καθόλου άσχημη η ιδέα,αν είχε ενημερωθεί και  η ίδια η Μάγδα Φύσσα. Αν και ήταν  σίγουρο πως δε θα δεχόταν . Λάθος τακτικής, αλλά και περιφρόνηση  δεοντολογίας από  το κόμμα του Βαρουφάκη.

Κατά τα άλλα, συγκρίνεται η τραγική μάνα  ως πρόεδρος Δημοκρατίας με  τους διατελέσαντες   και την προαλειφόμενη  δικαστίνα της…μαντηλοφορούσης ελληνικής δικαιοσύνης  ;  Για δοκιμάστε τα κότσια σας, αν είστε ή όχι  συνειδητοποιημένοι πολίτες.

 

6. Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ 8,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
Ρωσία: Η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού έχει περιουσία 11 εκατ., χωρίς δραστηριότητα

Μίκαϊλ Μισούστιν

Το καθεστώς της Ρωσίας σήμερα είναι μαφιόζικο,πέραν πάσης αμφιβολίας. Το 40% του πληθυσμού  (το μόνο κομμάτι που ψηφίζει) ή ασχολείται  με τις “δουλειές” και τις δραστηριότητες  της μαφίας ή απομυζά με διάφορους τρόπους  πόρους του δημοσίου.

΄Ιδιο  είναι και το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν .Μαφία εκεί και  νεμόμενοι ξεδιάντροπα, πλην των άλλων ,και  τον πλούτο της χώρας ,είναι οι “Φρουροί της Επανάστασης”.

Οι πιο μαύρες   σελίδες στην  ιστορία του  πολιτεύματος της (προσχηματικής) Δημοκρατίας με χώρες σαν τη Ρωσία,το Ιράν την Τουρκία. Να τις αποκαλέσουμε και τούτες, μια και έχουν εκλογές, αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες;

7.jULIA ROBERTS
Η σικ Τζούλια Ρόμπερτς σε σπάνια εμφάνιση με τον κούκλο σύζυγό της -Ερωτευμένοι μετά από 18 χρόνια γάμου και 3 παιδιά

Η Τζούλια Ρόμπερτς

Μην ακούω ξεράσματα. Απλώς, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως όλα γίνονται  θυσία στο βωμό της βιομηχανίας θεάματος. Και η Τζούλια είναι μανούλα  σε αυτό το ρόλο . Εκτός των άλλων και  ως…Pretty Woman !