ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Η (ΕΠΙΣΗΜΗ) ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

1.α.  H Fitch άνοιξε τον χορό των υποβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας

Υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) του αξιόχρεου της χώρας από «θετικές» σε «σταθερές», προειδοποιώντας για ύφεση 8,1% του ΑΕΠ και μερική μόνο ανάκαμψη το 2021.

Ο αμερικανικός οίκος διατηρεί την αξιολόγηση σε «ΒΒ», αν και επισημαίνει ότι η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση ανατρέπουν την δημοσιονομική εικόνα.

β. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Οι πλατφόρμες με τα εκατομμύρια χτύπησαν σε συνεργάτιδα του Βρούτση

 

 “Η σύμβουλός του κερνάει και η οικογένειά της πίνει από τα εκατομμύρια των voucher της ντροπής.

Η ανεξήγητη επιμονή του υπουργού Γιάννη Βρούτση να χρησιμοποιήσει τα voucher για να επιδοτήσει τους επιστήμονες που έχουν πληγεί από την πανδημία, αντί να δώσει απευθείας τα 200 εκατομμύρια, ίσως τελικώς βρίσκει εξήγηση. Η στενή συνεργάτιδά του, Ευγενία Παπαβασιλείου, ανήκει σε οικογένεια που κατέχει ΚΕΚ αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Η οικογένεια Παπαβασιλείου, με άλλους ιδιοκτήτες ΚΕΚ έχουν Ένωση Εταιρειών (κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα) που αποτελείται από δύο ακόμη εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει τη λειτουργία των γνωστών πλατφορμών με τα “Σόλιου Ελικίκου” .

Συγκεκριμένα η οικογένεια της Συμβούλου του Βρούτση (και μέχρι πρότινος και μέτοχος στα ΚΕΚ), είναι ιδιοκτήτρια των ΚΕΚ “Ευκλείδης”.

 

***

Δε φταίει ο Κούλης,ο Αλέξης, οι λοιποί Μαυρογυαλούροι.΄Οταν έχεις   ένα λαό  που τρώει συνεχώς  κουτόχορτο ,που είναι πρώτα Ελληνάρας και μετά ΄Ανθρωπος, που συντηρεί  από συστάσεως ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, σχέσεις πελάτη-  κόμματος, τί να σου κάνει και ο Μαυρογυαλούρος; Το ζητάει, σου λέει,  ο οργανισμός τους. Αποτελεί  πρόκληση για τον απατεώνα, το διεφθαρμένο, το δημαγωγό πολιτικό ένας τέτοιος λαός.

΄Οπως το έλεγε ο Κονδύλης. “Αν ήξερα πόσο ηλίθιοι είναι οι ΄Ελληνες,θα τους κυβερνούσα από δεκανέας”.  Τί άλλο διαφορετικό  να σκεφτεί και  ο Κούλης;

Ο πατέρας του χρηματίστηκε με απίστευτα  χρηματικά ποσά- “αργύρια” για τη δεκαετία του ’60 ,  για να αποστατήσει και να ετοιμάσουν με τον τότε βασιλιά τη δικτατορία των στρατηγών. ΄Εμεινε ατιμώρητος .

Ο ίδιος μεγαλοαπατεώνας  πολιτικός-πατέρας του, ως πρωθυπουργός της χώρας,  σε αγαστή συνεργασία με Μακιαβελικούς  “Αριστερούς” πολιτικούς ,έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο,όχι για να τιμωρηθεί για τον… παχυλό χρηματισμό του από τον τότε μεγαλοτραπεζίτη Γ. Κοσκωτά,αλλά για να διαμοιραστούν τα συνεταιράκια τα “ιμάτια” του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους. Ο κατηγορούμενος  αρχηγός του ΠΑΣΟΚ  αθωώθηκε .

Ο Κώστας Καραμανλής ,για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα”, διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%, που σήμαινε χρεοκοπία της χώρας. Κι αντί να έχει τελειώσει τη ζωή του στη φυλακή, απολαμβάνει αλανιάρα τσιπούρα στη Ραφήνα! Αν ένας  δυστυχής  μπούκαρε σε μια τράπεζα να αρπάξει πέντε χιλιάρικα, θα έμπαινε στη φυλακή με κορακήσιο μαλλί  και θα έβγαινε με άσπρο.

Η προκλητικά διεφθαρμένη συμμορία των πολιτικών που τα πήραν χοντρά  όχι από τη Novartis, αλλά από το υστέρημα του φτωχοσυνταξιούχου ,δε φτάνει που δεν  τιμωρήθηκαν,  δικάζουν κιόλας εμάς στα  τηλε-παραθυροτράπεζα,γατί  αποκαλύπτουμε τις πομπές τους! Είναι ένας  ακόμα πρωτοφανής άθλος της ελληνικής δικαιοσύνης που επί συναπτές δεκαετίες  χειμάζεται ως θεσμός από  ριψάσπιδες   ως η  Ράικου  και ο Αγγελής.

Γιατί  οι Βρούτσηδες, επομένως, να μείνουν έξω από το χορό των εκατομμυρίων των ΚΕΚ;   Χώρα ηλιθίων κυβερνά το αφεντικό του. ΄Ενας απέραντος  κόσμος στις εξουσίες , ζέχνει μπόχα προκλητικής διαφθοράς και διαπλοκής.

Τούτων ούτως εχόντων:

΄Ηταν αναμενόμενα τα νέα   για την  οικονομίας. Τη  νέα χρεοκοπία (ανεπίσημα είχε αρχίσει κάτι μήνες πριν), που θα την βαπτίσουν αλλιώς οι κοντυλοφόροι και θα την αποδώσουν όχι στη διαφθορά των εξουσιών, αλλά στον… κατακαημένο Κορόνα.  Φρίττει και τούτος από   το ντόρο και το τζέρτζελο που έκανε η παρουσία του. Βλέπει τους καρκίνους τα εγκεφαλικά, τις καρδιές, ακόμα και την απλή γρίπη να σαρώνουν, να   δίνουν “εκατονταπλασίονα”   θανάτους,  αριθμοί που ωχριούν μπροστά  στους δικούς του και …παθαίνει με την πανανθρώπινη ηλιθιότητα ,αλλά και τον καιροσκοπισμό.

΄Αξιος ο μισθός ενός λαού που ζει ανέκαθεν με το όνειρο του “Μπάρμπα στην Κορώνη”. Που αν ο δικοί του στο κόμμα έχουν  την εξουσία, είναι όλα καλώς καμωμένα.Κι ας μην τρώει.   Θα έρθει και η δική του σειρά να φάει και τούτος. Είναι η προσδοκία της ανταμοιβής  για την  κομματική ταυτότητα,που δεν υποστέλλει.

Ως  οπαδός , κόπτεται για κείνους που όφειλε να τους πάρει με τις πέτρες. Αναλαμβάνει  ο καλύτερος συνήγορος της απάτης και της λαμογάς τους.  “Κλέφτης, διαπλεκόμενος και  παλιάνθρωπος δεν είναι ο   Σαμαράς, ο Γεωργιάδης, ο  Πικραμμένος.  Θύματα είναι των σκευωρών”, σου λέει, ως ανεγκέφαλος χαχόλος που είναι.. ΄Ιδιος κι αυτός εν σμικρογραφία.  Κάνει τα ίδια στην εμβέλεια που κινείται .  Αν είχε μεγαλύτερη κουτάλα,θα τη γέμιζε ασυζητητί. Τέτοιοι τύποι.

2. ΑΡΓΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Κορωνοϊός -Αμερικανική έρευνα: Ηλιος, υγρασία, ζέστη αποδυναμώνουν τον ιό -Πόσα λεπτά αρκούν

Αυτό σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης που παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, μια ένδειξη ότι η πανδημία ίσως εξαπλώνεται με πιο αργούς ρυθμούς το καλοκαίρι.

Οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες. Αντίθετα χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.

***

Σύντομα θα βγουν και ως  υποκριτές που είναι,  θα ζητάνε συγγνώμη για την …ταλαιπωρία του κοινού. Ανέτοιμη η επιστήμη της Ιατρικής εντελώς. Γελοιοποιήθηκε με χίλιους τρόπους.Από τις αντιφατικές δηλώσεις -“εξηγήσεις” των ειδικών, μέχρι την εξευτελιστική αποδοχή  πολλών απ΄αυτούς  να  καταντήσουν  αχυράνθρωποι,    να γίνουν ο “σάκκος του μποξ” σε λίγο,  για να σωθούν οι πολιτικοί και οι κοντυλοφόροι .Με το αζημίωτο βεβαίως.

Ιστορικά ποτέ δε στάθηκε,  με όποια κι αν δώσεις εξήγηση, όλος αυτός ο σαματάς και ο  τρόπος που αντιμετωπίστηκε ο ιός.  Εντελώς ανορθόδοξος  απ΄όλες τις πλευρές.   Οι πιο απλές κινήσεις που όφειλαν οι ειδικοί επιστήμονες να προτείνουν (τεστ, μάσκες, αποφυγή συνωστισμού) δεν έγιναν ποτέ και τη ώρα που έπρεπε. Θα είχαν λύσει το πρόβλημα εν τη γενέσει του. Το έκαναν δεκάδες χώρες και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Μια από τς μεγαλύτερες απάτες στην  ιστορία των πανδημιών-επιδημιών  ήταν αυτός ο ιός. Παίχτηκαν αισχρά παιχνίδια εξουσίας .Με πρώτο το ανήθικο παιχνίδι της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Και τα τεράστια κέρδη που αποκόμισε.

3. Covid-19: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Κίνα

Covid-19: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Κίνα, «γερμανικές» λύσεις στην Ε.Ε.

Νέα επίθεση κατά του Πεκίνου σχετικά με την ευθύνη που τυχόν βαραίνει την κινεζική ηγεσία για τη διαχείριση της επιδημίας που εξελίχθηκε σε πανδημία εξαπέλυσε η Ουάσιγκτον.

Για την ακρίβεια ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε πως η Κίνα «προκάλεσε τεράστιο πόνο και απώλεια ζωής» και ότι «το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα θα πληρώσει το τίμημα».

**

Αυτό πρέπει να γίνει, αλλά δε θα συμβεί. Οι αποζημιώσεις που οφείλει η Κίνα μετά την αποκάλυψη  της απάτης για την  απόκρυψη της  ύπαρξης τέτοιου ιού, είναι τεράστιες. Είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και καθόλου από αμέλεια.

Η οικολογική καταστροφή είναι επίσης τεράστια στην απέραντη χώρα. Παροιμιώδης δε η αδιαφορία της για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα .Και φυσικά πρωτοφανές  το πέπλο σιωπής που καλύπτει όλες τις δραστηριότητες του καθεστώτος.

Οι αποζημιώσεις δεν μπορεί να είναι μόνο πολεμικές. Ούτε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου μόνο. Χειρότερα  από τις οικολογικές καταστροφές του πλανήτη, εξαιτίας των κερδοσκοπικών παρεμβάσεων   συγκεκριμένων  κυβερνήσεων,  η δηλητηρίαση της τροφικής αλυσίδας, τα άλλα “σημεία και τέρατα” εναντίον της Φύσης,  που δε διστάζουν να προχωρούν οι εξουσίες  σε όλο τον κόσμο, είναι  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ας τολμήσει, λοιπόν, ο Τραμπ να κάνει πράξη τις απειλές του  κατά της Κίνας. Αλλά θα μείνει εκεί.’ ΄Οχι μόνο για οικονομικά συμφέροντα. ΄Εχει και ο ίδιος αναρίθμητες τέτοιες πομπές  για τη γούνα του κατά της Φύσης και του κλίματος.  Ας μην το παίζει “Οσία Μαρία”. “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”. Είναι ο τελευταίος που  θα μπορούσε να δηλώσει αθώος.

4. Όσο οι άνθρωποι μένουν σπίτι η Γη γίνεται πιο καθαρή και η άγρια ζωή παρούσα

Παγκόσμια Ημέρα της Γης σήμερα και η εικόνα σε πολλές μεγαλουπόλεις είναι τελείως διαφορετική απ’ ό,τι θα ανέμενε κανείς.

Ένα απροσδόκητο μεγάλο πείραμα αλλάζει τη Γη τελευταία. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη καλούνται να μείνουν μέσα στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο αέρας έχει καθαρίσει εντυπωσιακά, αν και προσωρινά.

Το νέφος σταμάτησε να πνίγει το Νέο Δελχί, μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο και η Ινδία έχει πια θέα σε αξιοθέατα, ξεχασμένη εδώ και δεκαετίες.

Σύγκριση της ατμόσφαιρας στο Νέο Δελχί. Στο πάνω μέρος φαίνεται η ατμόσφαιρα την 1η Νοεμβρίου και στο κάτω μέρος πώς δείχνει ο ουρανός στις 20 Απριλίου, μετά το lockdown. 

Η μόλυνση από το διοξείδιο του αζώτου στις βορειοανατολικές ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 30%, ενώ στη Ρώμη τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου μειώθηκαν κατά 49% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Έτσι, μπορεί κανείς να δει πιο εύκολα τα αστέρια στον ουρανό.

Αυτοί οι χάρτες της NASA δείχνουν τη μέση συγκέντρωση διοξειδίου του αζώτου τον Μάρτιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2020.NASA via AP

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι άνθρωποι πια αναφέρουν πως βλέπουν ζώα και είδη της άγριας ζωής σε μέρη που ποτέ δεν συνήθιζαν.

Τα κογιότ βγήκαν στους δρόμους του Σικάγο και κοντά στη χαρακτηριστική γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο.

Στη Χιλή πούμα εθεάθησαν στους δρόμους του Σαντιάγο, ενώ κατσίκες κυκλοφορούν στο κέντρο πόλεων στην Ουαλία.

Στην Ινδία δε πεινασμένες μαϊμούδες δεν διστάζουν να μπουν σε σπίτια και ανοίγουν ψυγεία σε αναζήτηση τροφής.

Στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, η αστυνομία μοιράστηκε ένα βίντεο με ένα καγκουρό που περνούσε γύρω από ένα  άδειο κέντρο της πόλης, ενώ μια αγέλη τσακαλιών κατέλαβε ένα αστικό πάρκο στο Τελ Αβίβ.

Σε αυτή τη φωτογραφία, που τραβήχτηκε στις 11 Απριλίου σε ένα πάρκο του Τελ Αβίβ, μια αγέλη τσακαλιών τρώει ό,τι άφησαν περαστικοί για αδέσποτα σκυλιά. 

«Μας δίνει αυτήν την εξαιρετική εικόνα για το πόσο χάος προκαλούμε εμείς οι άνθρωποι στον όμορφο πλανήτη μας», λέει ο επιστήμονας Stuart Pimm του Πανεπιστημίου Duke. «Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να δούμε μαγικά πόσο καλύτερα μπορεί να είναι», τονίζει.

Οι ερευνητές καταγράφουν δραματικές πτώσεις σε παραδοσιακούς ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως το διοξείδιο του αζώτου, η αιθαλομίχλη και μικροσκοπικά σωματίδια. Αυτοί οι τύποι ρύπανσης σκοτώνουν έως και 7 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Επιπτώσεων Υγείας, Νταν Γκρινμπάουμ.

Ο αέρας από τη Βοστόνη έως την Ουάσιγκτον είναι πιο καθαρός από τότε που ένας δορυφόρος της NASA, άρχισε να μετρά τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, το 2005, παρατηρεί ο Μπάρι Λέφερ της NASA.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια, η ατμοσφαιρική ρύπανση τον Μάρτιο έπεσε κατά 46% στο Παρίσι, κατά 38% στο Σίδνεϊ, κατά 29% στο Λος Άντζελες και κατά 26% στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δείχνουν τα στοιχεία της NASA.

Όπως υπογραμμίζει ο Λέφερ, «παίρνουμε μια ιδέα του τι θα μπορούσε να συμβεί αν στρεφόμασταν σε αυτοκίνητα που δεν ρυπαίνουν».

Σε αυτούς τους χάρτες της NASA αποτυπώνεται η συγκέντρωση διοξειδίου του αζώτου στην Κίνα από τις 20 Ιανουαρίου 2020 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.Joshua Stevens/NASA Earth Observatory, European Space Agency via AP

Η πιο καθαρή ατμόσφαιρα είναι περισσότερο ορατή στην Ινδία και στην Κίνα. Χαρακτηριστικό ότι στις 3 Απριλίου οι κάτοικοι της Jalandhar, μιας πόλης στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, ξύπνησαν με μια θέα που κανείς δεν είχε δει εδώ και δεκαετίες: τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ιμαλαΐων, σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων.

Η διαφορά στην ατμόσφαιρα στο Νέο Δελχί μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 20ης Απριλίου.AP Photo/Manish Swarup