ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ; ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΓΔΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε επικίνδυνο σημείο στα εθνικά θέματα

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εφ’ όλης της ύλης, αλλά ξεκινώντας από τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» του για τα όσα διαδραματίζονται κατά τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, σχετικά με την Τουρκία και που, όπως είπε, «ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και για τη διεθνή θέση της Ελλάδας».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι τελικά στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F16, κάτι που φέρεται να δήλωσε η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπεύθυνη για θέματα διεθνούς ασφαλείας Σελέστ Γουαλάντε. Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή μνημονίου μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, στο οποίο οι δύο χώρες «δεσμεύονται ότι- χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία».

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί η Τουρκία, χωρίς φυσικά να συμμετέχει στις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, αναβαθμίζει δραματικά το ρόλο και τη θέση της στα διεθνή δρώμενα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στιγμή που κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης και τις δημόσια εκφρασμένες αναθεωρητικές της βλέψεις στο Αιγαίο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το κλίμα παράνομων διεκδικήσεων η Τουρκία όχι μόνο δεν πιέζεται να επανέλθει στο δρόμο της διπλωματίας, αλλά καταφέρνει να επιβάλει και να κατοχυρώσει επισήμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη λογική ενός Τουρκικού Αιγαίου».

Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία του «γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει να είναι καθόλου ανήσυχη με όλα αυτά», αλλά «δηλώνει και ικανοποιημένη». «Βρισκόμαστε σε επικίνδυνο σημείο στα εθνικά θέματα» προειδοποίησε.

****

Αυτό τον πολιτικό λόγο  περιμένει ο συνειδητοποιημένος  πολίτης να ακούσει  από σένα, Αλέξη Τσίπρα , για  να αποφασίσει, κόντρα  τις δίκαιες   επιφυλάξεις και τις αρχές  του ,να έρθει στις κάλπες να σε ψηφίσει;  ΄Όχι,  δε θα ΄έρθει.  Και θα μείνεις πάλι με τα κουκιά.  Από τη δεξαμενή της Αποχής (κοντά στα 4 εκατομμύρια πολίτες) ,  δεν έχεις λαμβάνειν ούτε μια ψήφο με τέτοια μυαλά που κουβαλάς.

Με τί διαφορετικό από σένα  εθνικιστικό  παραλήρημα  αφρίζει   ο Μπογδάνος, ο Σαμαράς, αλλά και ο Μιχαλολιάκος και ο Κουτσούμπας;  Γιατί οι δικοί τους οπαδοί να στραφούν σε σένα; Ποιους κυνηγάς με τέτοια  θερμοκέφαλα ντελίρια;

 Πες μου ένα λόγο, σοβαρός άνθρωπος, που διασκεδάζει και παράλληλα φρίττει,  όταν ακούει τις φαιδρότητες   του  στρατόκαυλο   Φλώρου ή του Κωσταράκου, που απειλούν  τον Ερντογάν, πως αν κάνουν ντου θα φτάσουν πάλι στο…Σαγγάριο (!) , να έχει συνείδηση αναπαυμένη πως σου έδωσε την ψήφο του; Τί  συνετό και αριστερό να κρατήσει από έναν τέτοιο πολιτικό  δεκάρικο    σαν αυτόν που ακούσαμε;

΄Η τα έχει εντελώς χαμένα ή οι σύμβουλοί σου, μάλλον είναι  ..πράκτορες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς να ακούς παραμονές εκλογών  από τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης,  αντί να  πολεμάει μια διεφθαρμένη και ετοιμόρροπη  κυβέρνηση  με  δυνατά όπλα και  πολιτικά επιχειρήματα,να   πετάει τέτοιες  εθνικιστικές στρακαστρούκες.

Τέτοιο κατάντημα πια;  Καλά …κρασά!