Αντιεξουσιαστικές Κοινωνίες. Από…”Βαξεβάνη” άρξασθαι!

Κομισιόν: Καμπανάκι στην Ελλάδα για δίκαιες δίκες – Τι λέει η οδηγία που παραβιάζεται

Documento

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει, αποστέλλοντας προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα λόγω μη ορθής μεταφοράς της οδηγίας για την ενίσχυση του τεκμηρίου αθωότητας και του δικαιώματος παρουσίας στη δίκη κατά την ποινική διαδικασία.

Σημαντικό είναι το τεκμήριο της αθωότητας. Οι δημόσιες αναφορές σχετικά με την ενοχή προσώπου, όσο δεν έχει αποδειχτεί η ενοχή υπόπτου ή κατηγορουμένου, είναι παράνομες, αλλά στην Ελλάδα αυτό συνηθίζεται τόσο από πολιτικούς όσο και από ΜΜΕ”.

***

Για να είσαι  «κοντυλοφόρος», όπως συνηθίζεται  να αποκαλούν  τους Γκεμπελίσκους, δε χρειάζονται… προσόντα.  Ένα μόνο. Να είσαι θρασύς και αδίστακτος για κέρδος.

Δες παράδειγμα  οι “Βαξεβάνηδες”.  Δημοσιεύουν,  χτες και σήμερα, υποτίθεται προς ενημέρωση, «γνώση και συμμόρφωση» ,  την προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής   για τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας (καθεστώς – Μέσα  παραπληροφόρησης)  και  ορθή μεταφορά της οδηγίας για την ενίσχυση του τεκμηρίου  αθωότητας . Πρόκειται, ασφαλώς,   για  καταγγελία,  η οποία, όμως,  δεν αφορά  εκείνους,  αλλά μόνο   το κράτος!  Σαν ,το τεκμήριο αθωότητας να παραβιάζεται από άλλους και όχι πρωτίστως και συστηματικά από τους  ίδιους που υπηρετούν ,οι περισσότεροι,   επί παχυλή  και άλλοι  επί πενιχρά,   αμοιβή ,μια από  τις  πιο αισχρές και αυταρχικές, κρατικές εξουσίες,  όπως  εκείνη ,που …σεμνύνονται οι φορείς της    να την  αποκαλούν  «Τέταρτη».  Γιατί, τάχα, διακηρύσσουν,   ελέγχει και κρίνει  τις άλλες τρεις…  αδερφάδες της!

Λες και δεν είναι  όλο το συνάφι στο Γκεμπελιστάν,  που επί χρόνια  αποπατούν  ασύστολα στο δικαίωμα  του τεκμηρίου   αθωότητας  και πέφτουν σαν ύαινες πεινασμένες , για  να να κατασπαράξουν τα θύματά τους. Το «συγκλονιστικό θέμα» της ημέρας είναι ο κυρίαρχος   θεός  για δαύτους.  Κι αν πρόκειται για …αίμα και  σπέρμα,  έχουν στα χέρια τους χρυσάφι.  Κι αν δεν υπάρχουν τέτοια, τα στήνουν, τα κατασκευάζουν εκ του μηδενός.

Η «ανθρωποφαγία» είναι αδύναμη,  ως  λέξη, για να  καλύψει το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττουν, σχεδόν σε καθημερινή βάση,  οι Γκέμπελς.  Σε ΟΛΟΥΣ  τους  βούρκους  που κολυμπάνε.   Κανάλια, ραδιόφωνα,  ιστόπους και έντυπα.

 

 

Αδίστακτοι και προκλητικοί, πάλι σήμερα. Ξεχνούν τους οχετούς που ξερνούσαν  τα τελευταία χρόνια, για να γεμίσουν σαπίλα  και δυσωδία τους  καμουφλαρισμένους σε  σαλόνια, απόπατους.   Παραδομένα  στις  άρρωστες πένες και τα μικρόφωνά τους, τα  τραγικά   θύματα,μετριούνται  σε εκατοντάδες.  ΄Οπως εκείνοι,  λίγους μήνες πριν , οι    πρωταγωνιστές   των καθημερινών επεισοδίων στα σίριαλ  Πισπιρίγκου,  Λιγνάδη,  Φιλιππίδη , της «παρέας του Κολωνού» και άλλοι . Τους ξέσκισαν στην κυριολεξία. Ενόχους ή όχι.

΄Εστηναν  έδρες δικαστηρίων, διόριζαν εισαγγελείς,  δικαστές και ενόρκους, προσκαλούσαν ψευδομάρτυρες ,  τα γνωστά  ψώνια-σελέμπριτι  με δίψα δημοσιότητας   ,έβγαζαν  αποφάσεις και ανάθεταν την εκτέλεσή τους σε  ρεμπεσκέδες που έχουν επάγγελμα το λιθοβολισμό (διάβαζε μπαχαλακισμό) και την κάθε είδους ηχο-χρωμο-ρύπανση.

 

 

Δεν ξέρω. Πάντως,  αν είχα ποτέ όμοια μεταχείριση, αν έπεφτα στα νύχια τους, θα τους «έστηνα στα πέντε μέτρα». Δε θα τους άφηνα να ασελγούν ατιμωρητί σε βάρος μου. Εκτός, βέβαια,  αν ήμουν ένοχος. Και απορώ πώς, όσοι από τα θύματα, δεν διέπραξαν  τις αισχρότητες  που τους  κατηγορούν, δεν  «κρεμούν  ανάποδα στο Σύνταγμα» το   βάρβαρα αληταριό από το  Γκεμπελιστάν.

Κι ας μην σπεύσουν, ως παλιάνθρωποι που είναι,  να  κλαψουρίζουν πάλι  ότι τους στοχοποιούμε! Λες και δεν ξέρει ο κόσμος το μέγεθος της ανηθικότητας και της ενοχής  τους. Από μας περιμένουν έξω  να το μάθουν.

΄Η σαν να μην έχουν   ποτέ συναντήσει  εδώ,  τί σημαίνει    για μας η «τιμωρία» του ενόχου, που   δεν έχει να κάνει με  βία, αίμα και  έγκλημα .   Ή τους παρόμοιους , δικούς τους τρόπους   εξόντωσης, που  ανήγαγαν χρόνια  σε “επιστήμη”.  Με πρώτους και καλύτερους,  εκείνους της προπαγάνδας και  της κατασκευής  ενόχων.

 

 

Η μεγαλύτερη ,η πρώτη απειλή για την ανθρωπότητα  δεν είναι οι «μάστιγες», που  σχεδόν όλες είναι αναστρέψιμες   με κοινούς αγώνες και  συνειδητοποίηση των κινδύνων.  Η μόνη απειλή που δεν πρόκειται  ποτέ  να αναχαιτιστεί στις κοινωνίες  με το σημερινό αξιακό υπόβαθρο , είναι το ΨΕΥΔΟΣ και η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.  Είναι εκείνα  τα  νηστέρια, που  οδηγούν κατ΄ ευθείαν  στη λοβοτομή και  παράκρουση  των μαζών.  Το χόμπι  και το ψωμί  των Γκέμπελς.

Μην ξεχνάμε πως απ΄  όλα  τα όπλα και τα εργαλεία  των Ναζί, ισχυρότερο και πλέον αποτελεσματικό , υπήρξε η  προπαγάνδα του πατριάρχη   των σημερινών απογόνων του, του παρανοϊκού Γκέμπελς. Και ναι, μεν,  ηττήθηκε   ο ναζισμός, όχι,  όμως, μαζί του και ο γκεμπελισμός. Ζει και βασιλεύει.

΄Ισως και εσαεί, αν δε φτάσουν οι καιροί των αντιεξουσιαστικών  κοινωνιών, οι οποίες,  πρώτα απ΄ όλα,  θα χρειαστεί να  συντρίψουν το ψεύδος και την προπαγάνδα.  Είναι  οι βασικοί πυλώνες στήριξης  κάθε  μορφής  εξουσίας.