Ο “δικός μας” (!) Κυριάκος Μητσοτάκης, ο “δικός” τους εχθρός .

Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά – Χαμόγελα με τον Παππά του ΣΥΡΙΖΑ

Δίπλα δίπλα κάθισαν Σαμαράς, Θεοδωρικάκος, Παππάς σε βραβεία

Νέες αιχμές Σαμαρά: «Μακριά από καταστροφικές λύσεις σε Κύπρο και Αιγαίο όπως αυτές που ακούγεται ότι μαγειρεύονται». Καρφιά» Σαμαρά για «μαγειρέματα» σε Κύπρο και Αιγαίο

Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά - Χαμόγελα με τον Παππά του ΣΥΡΙΖΑ

 

***

Αν έπρεπε να αφήσει ένα όνομα στην Ιστορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι   το  συνώνυμο και συγγενικό  του «Μητσοτάκη κάθαρμα».  Με τέτοιο επαίσχυντο χαρακτηρισμό,  παραδόθηκε ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο  πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού στις δέλτους της ιστορίας.

΄Όμως, ό,τι δεν κατάφερε η   αντικοινωνική, κυβερνητική   πολιτική πέντε και πάνω χρόνια  τώρα    του  Κυριάκου Μητσοτάκη,   φαίνεται  πως τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα  του δίνουν την   ευκαιρία  να κάνει  τη  ΜΕΓΑΛΗ διαφορά .  Και του την  προσφέρει  στο πιάτο σύμπασα η  …εθνικόφρων πτέρυγα ,  Δεξιάς και “Αριστεράς”.  Με την αφροσύνη ,το φανατισμό και την τύφλα της.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  αυτή την ώρα σε ζητήματα “εθνικά” βρίσκεται  “παρασάγγας”  μπροστά  από πολλούς.  Εδώ και στην Κύπρο.   Από την άλλη, είμαστε ,επίσης,  υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε πως  καμιά   “συμφωνία  Πρεσπών”, δεν  μπορεί   να σταθεί  μπροστά στο εύρος της επιτυχίας και της ιστορικής  σπουδαιότητας μιας διαφαινόμενης  λύσης των ελληνο-τουρκικών διαφορών!   Ειδικά, με την αμοιβαία συναίνεση  των δύο πλευρών για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης. Η μόνη ουσιαστική, αλλά και μοναδική οδός για να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή την, αν μη τι άλλο,  βλακώδη  αντιπαράθεση αιώνων, που στερεί από δύο λαούς την αρμονική σύμπραξη και συνοδοιπορία.Την πρόοδο  και την εξέλιξή τους.

Μια τέτοια πορεία,όμως στη Χάγη,   δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει  στους σταθμούς της και  μια μεγάλη στάση στο Κυπριακό  Το μεγάλο αυτό «αγκάθι», που όσο κι αν θέλει η ελληνική πλευρά εδώ και μισό αιώνα, να  το χρεώνει μόνο στους Τούρκους, η ιστορική πραγματικότητα και αλήθεια   είναι άλλη.  Μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την  τραγωδία του νησιού το 1974,  φέρει η ελληνικήν πλευρά.  Η χούντα του Ιωαννίδη.

 

 

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ  Ερντογάν καταφέρουν το   ακατόρθωτο μέχρι σήμερα για τις δύο χώρες ,να προσφύγουν  στο Διεθνές Δικαστήριο,   δε θα  μιλάμε πλέον για  επιτυχία, αλλά ιστορικό θρίαμβο που θα  ανήκει  αποκλειστικά στους δύο αυτούς ηγέτες. Και η Ιστορία που δε μετράει κοντόφθαλμα ,ούτε με τσιγγουνιά επιθέτων, όπου και όταν χρειάζονται, δε θα είναι  φειδωλή  στους  χαρακτηρισμούς της  για το έργο και τον  ειρηνευτικό   ρόλο των δύο  ανδρών.

Η  διευθέτηση της διαφοράς του ονόματος των Σκοπίων,  σήμερα  Β. Μακεδονία, ήταν ασφαλώς μια μεγάλη στιγμή για τα αποκαλούμενα εθνικά μας θέματα.  Ουδείς ΄Ελληνας,  αν  δεν είναι  θερμοκέφαλος το αμφισβητεί. Μια  συμφωνία, όμως,  στα ελληνοτουρκικά με προσφυγή στη Χάγη,  είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.  Ξεπερνά κάθε  «εθνική»   προσδοκία. Πρόκειται  για ένα ανεπανάληπτο  δώρο που το περιμένει  με αγωνία ο  συνετός και ο  «Ευρωπαίος» ΄Ελληνας και Τούρκος.

Και  θα είναι αυτή, ακριβώς,  η  μεγάλη η ευκαιρία  για τον Κυριάκο  Μητσοτάκη να αναδειχθεί  ως ο πρωθυπουργός που κατάφερε να κάνει πράξη το όραμα αιώνων για  ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.  ΄Ο,τι, δηλαδή, δεν κατάφερε από συστάσεως ελληνικού, ελεύθερου κράτους να  πετύχει ουδείς  πολιτικός.   Η μεγάλη εθνική παθογένεια  της δημαγωγίας και του  λαϊκισμού   ΟΛΩΝ  των Ελλήνων πολιτικών  υπερίσχυαν πάντα. Καλλιεργούσαν ανέκαθεν για τα μικροκομματικά του συμφέροντα,   μια ιστορικά ,πρωτοφανή  σε λαούς , εθνικιστική τύφλα  και εχθρότητα σε όλο  το κομματικό φάσμα  των εποχών.

 

 

Κυριάκο  Μητσοτάκη, προχώρα.  Ασθμαίνοντες , θα αναγκαστούν να σε ακολουθήσουν  οι  άλλο.   Θα έχεις μαζί σου την πλειοψηφία των σωφρόνων και  συνετών Ελλήνων που θεωρούν, αν μη τι άλλο,   αστείες τις διαφορές των  «γκρίζων ζωνών», των βραχονησίδων και των… κρηπίδων   μιας θάλασσας που θα έπρεπε να  ενώνει και όχι να χωρίζει, δυο …εξ αίματος  αδερφούς λαούς.

Βάδισε το δρόμο της λογικής και της σωφροσύνης. Η Ιστορία  σε παρακολουθεί και μάλιστα με…κομμένη την  ανάσα.   Κι έχει αρκετές  χρυσές σελίδες  για να γράφει ανεξίτηλα το  όνομά σου στην ώρα της .