“ΡΩΤΑΣ ,ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”…ΤΣΟΓΛΑΝΕ!

1. Τι λες βρε τσόγλανε;

efsyn.gr

Το τελευταίο εξάμηνο μετά το Συνέδριο του Φεβρουαρίου γινόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρες μιας αποδόμησης και της προσωπικότητας και της ιστορίας του κόμματος από το περιβάλλον ενός πρώην Προέδρου αγκιστρωμένου στην καρέκλα και μιας παρέας νεόκοπων καρεκλοκένταυρων τσανακογλειφτών που, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, ουδεμία σχέση είχαν με την Αριστερά μέχρι το 2019 και ούτε έχουν μέχρι σήμερα.

Μας ενοχλεί όμως πάρα πολύ και μας εξοργίζει όταν αυτός και οι τσανακογλύφτες του «ασελγούν» στην ιστορία και τους αγώνες ανθρώπων και αξιών της Αριστεράς, της όποιας Αριστεράς, εξοργίζοντας ακόμα και αυτούς που έντιμα τον ακολούθησαν σαν νέο άνθρωπο.

…Oυδέποτε είπε γιατί διέφυγε -μετά από απώλεια; Φορολογικά χρέη;- η οικογένεια στην Αμερική, πως ανέκαμψε κλπ.

2. ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ

Η εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη πήρε δουλειά 3,9 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Πέτρο Τατούλη
Homo-Naturalis.gr  (15/09/2015)
Μόλις την περασμένη Πέμπτη ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριζε από την ΕΡΤ πως «ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα».

Μάλιστα, προόσθεσε εμφατικά ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του». Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με το protothema.gr, η τεχνική εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη λειτουργεί κανονικά και μάλιστα ο ίδιος συνεχίζει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Σύμφωνα με την εργολαβική σύμβαση που φέρνουμε σήμερα στο φως, στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλη ( ΦΕΚ της 30ης Ιουλίου 2010) ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται ως αντιπρόεδρος ΔΣ της ΔΙΑΤΜΗΣΗ έχων δικαίωμα υπογραφής

Η εργολαβική σύμβαση (πάνω) της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. έχει ημερομηνία 20 Μαΐου 2015 και αφορά ποσό 3,9 εκατ ευρώ, την εποχή που που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός Επικρατείας με έδρα το Μαξίμου, δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόκειται για έργο “εξπρές” που ολοκληρώθηκε σε 4 μόλις μήνες και θα πληρωθεί τμηματικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του κ. Φλαμπουράρη παρουσιάζεται και σε ισολογισμό της εταιρείας (κατω).

****

Ουκ ολίγοι τσανακογλείφτες της πέτσινης Αριστεράς, σαν  το Μαρκόπουλο και τους ρέστους της φυλλάδας   Εφ.Συν,   βγήκαν πρόσφατα λάβροι   και μέσω των λίβελων κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  κατηγορούν  συλλήβδην ως …απολίτικους, πολλούς που δεν έχουν χεσμένοι τη φωλιά τους με κανενός είδους ακαθαρσία,  μόνο και μόνο,  επειδή  στηρίζουν το Στέφανο Κασσελάκη.  Είναι,  τουλάχιστον ,΄Ύβρις! Και  τέτοια πτώση από ψηλά, σημαίνει συντριβή και  όλεθρο.

Λοιπόν για να τελειώνουμε (που δεν το βλέπω) ακούστε ,παλικαράδες  (για να μην ξεφύγουμε κι εμείς  και μιλήσουμε στην τσογλανική δική σας  γλώσσα  ):

 Δεν έχει καμιά κατάκριση ο Κασσελάκης, που γεννήθηκε 20 χρόνια μετά τη Χούντα, αν έκανε στην Αμερική, μικρή στην ουσία περιουσία, αλλά ως φαίνεται  ΚΑΘΑΡΗ, σε σύγκριση με άλλους που την απόκτησαν  στην Ελλάδα  της διαφοράς και της συναλλαγής.   Κατά τα άλλα, όμως, …αντιστασιακοί και αριστεροί σαν το Φλαμπουράρη!

Κι ακόμα χειρότερα κι από αυτό,  να σου  κουνούν το δάχτυλο  και να σου δίνουν μαθήματα πολιτικοποίησης (!) και μάλιστα… ορίζιναλ ανάκατη με  βαρβατίλα,  σαν ελόγου τους,  όταν σύμπας αυτός ο εσμός του παλαιοΣύριζα,  συνεργάστηκε σχεδόν μια τετραετία με τους «ΝεοΝαζί χωρίς στολή» του Πάνου Καμένου.  Αν μη τι άλλο είναι πρόκληση, απόλυτος ξεπεσμός.

 Και δεν δικαιούνται… δια να ομιλούν .  Ας το βουλώσουν επιτέλους.  Και ας βυθιστούν στο βρώμικο βάλτο που είναι η θέση τους.

 Τη δική τους φάρα,  της κομματικής καριέρας, του επαγγελματισμού στην αριστεροφροσύνη   και της αλλαξοκωλιάς, δεν την εκτιμάμε και τέτοιους δεν τους  λογαριάζουμε  για Αριστερούς.  ΄Αλλοι είναι , όχι τούτο,   που στέκονται μέχρι σήμερα  παλικάρια και « κεριά αναμμένα » της πραγματικής  Αριστεράς.

Σε αυτούς βγάζουμε το καπέλο.  Για το  « Σύντροφο απο την ΚΝΕ”  στο ποίημα του Ν. Πασχαλίνου, που αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια, μόνο χλεύη και σίελο διαθέτουμε.

ΡΩΤΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Το κουρδιστό αεροπλανάκι πιλοτάρω

και ταξιδεύω και γυρνώ όπου γουστάρω.

Σχέδια και όνειρα από την αρχή ξαναμοντάρω

σίγουρος τούτη τη φορά πως θα τα κουμαντάρω.

Ρωτάς, γιατί κρατάω τα παιχνίδια των παιδιών!
______________________________________

Ο Χάρης μας απ΄ το στριφτό, πέρασε στις ουσίες.

Ο Μάκης πήγε Τεχνικό κι έμεινε απ΄ απουσίες.

Τρίτη χρονιά η Ερατώ που δίνει εξετάσεις.

Και συ, στρωμένη στην ΤV,τα σίριλα μη χάσεις

Ρωτάς, γιατί κρατάω τα παιχνίδια των παιδιών!

 ____________________________________

Ο σύντροφος από την ΚΝΕ μπίζνες στη Ρουμανία.

Κι ο Σωτηράκης ο χαφιές, πρέσβης στη Γερμανία.

Εγώ τις δόσεις του στεγαστικού ακόμα ξεχρεώνω.

Και τα μαλλιά γκριζάρανε, γαμώτο, μεγαλώνω!

Μου λες,  γιατί κρατάω τα παιχνίδια των παιδών!

 (Από τη συλλογή “Μάνα μ΄σγουρός βασιλικός”.

Του Νίκου Πασχαλίνου)