Ναι, στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ της βάσης. ΄Οχι στη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ των αρχηγών, και το στήσιμό της από τα “πάνω” (2ο)

“Η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά από καιρό ήρθε σε μια στιγμή που οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά πυκνώνουν.

«Σε ένα βράδυ ξεχάστηκε ο Κασσελάκης» έλεγαν μετά την ομιλία Τσίπρα κάποιοι «αμετανόητοι» θιασώτες του πρώην πρωθυπουργού. Σε ένα πυκνό σε εξελίξεις χρονικό ορίζοντα, ο κ. Τσίπρας δηλώνει με τον τρόπο του «παρών» στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Παρευρέθη σύσσωμη η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Από τον Νίκο Παππά μέχρι τους υποψηφίους προέδρους του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο, Νικόλα Φαραντούρη, Απόστολο Γκλέτσο -πλην του Παύλου Πολάκη. Και από την Όλγα Γεροβασίλη, τους Δ. Τεμπονέρα, Κ. Ζαχαριάδη, Γ. Δραγασάκη, Γ. Χουλιαράκη, Πέτρο Κόκκαλη μέχρι τον Γιώργο Βασιλειάδη και την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και πολλούς ακόμη.

Αν δεν αποκατασταθεί η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος από αριστερά, θα πάμε πιο δεξιά. Στην προηγούμενη εναρκτήρια εκδήλωσή μας τον Ιούνιο, είχα μιλήσει για την ανάγκη να δώσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες περισσότερο χώρο στο «μαζί». Να μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση. Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο”

iefimerida.gr

****

Η  πλαστογράφηση των οικονομικών  δεικτών τωρινών και αυριανών, που αποδεικνύουν και  σηματοδοτούν τη   δεύτερη χρεοκοπία της χώρας , από τη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  και η απόκρυψή της  από τα αρπακτικά όλων των ειδών και των  κατηγοριοποιήσεων   του Γκεμπελιστάν,  δε σημαίνει πως  τα καινούργια μνημόνια, ακόμα πιο σκληρά από τα πρώτα, δεν περιμένουν στη γωνία. Ο κόσμος αυτή την ώρα  ζει την πραγματικότητα της  δεύτερης χρεοκοπίας στο  πετσί του  (κι ας  μη γνωρίζει  τις  οικονομικές,ακαδημαϊκές  ορολογίες που την περιγράφουν  και τη στοιχειωθετούν ως τέτοια)    με τη    φτωχοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού. Αν αναμένεται κάτι, είναι η ώρα που το κομματικό Σύστημα της χώρας,  θα ανάψει το πράσινο φως στους Γκέμπελς και τα «Πετσωμένα» του  Μέσα  να την ανακοινώσουν και επίσημα.

Θα είναι η ένδειξη πως ήρθε η στιγμή   της «επόμενης ημέρας». Να   ξεκινήσουν , δηλαδή, για άλλη μια φορά μέσα σε  λίγα χρόνια, μετά την πρώτη,   τις συνεδριάσεις και τις μυστικές συνομιλίες  οι  παλαιοκομματικοί «δεινόσαυροι» σε … πνεύμα εθνικής ενότητας ,  ευθύνης και  υπερκομματικής συσπείρωσης     για τη σωτηρία της χώρας !

Πρώτος και καλύτερος στην κορυφή του «τραπεζιού»   θα κάθεται (ποιος άλλος;) ο   Αλέξης Τσίπρας. ΄Ιδιο ξαναπαιγμένο   ελληνικό έργο. Οι ένοχοι, οι θύτες ,οι προδότες, αναγορεύονται σε  σωτήρες  και ήρωες .

Βέβαια,   ο πραγματικός στόχος της μάζωξης  των Μαυρογυαλούρων   των ενοικούντων  σε όλο   το   «συνταγματικό  τόξου» (αμίμητος όρος!),  δε θα είναι η σωτηρία της χώρας (έτσι  κι αλλιώς δε σώζεται με τίποτα, χρόνια τώρα, παρά μόνο με δανεικά και μνημόνια), αλλά για  να (δια)σωθεί άλλη μια φορά  το  Σύστημα με τους σημερινούς του εκπροσώπους . Το ζητούμενο θα είναι η  ατιμωρησία ΠΑΛΙ   και των νέων ενόχων της     καταστροφής.  Μεταξύ αυτών που θα συγκροτήσουν τη νέα… κυβέρνηση Σωτηρίας της χώρας,  δε θα είναι ούτε ένας «αθώος του αίματος» του  μια ζωή «Εσταυρωμένου» ΄Ελληνα.

΄Ηδη,  ο π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την ίδρυση και τη δραστηριοποίηση του δικού του Ινστιτούτου ,  έδειξε τις μελλοντικές  διαθέσεις του, που αποκρυπτογραφούνται στη  φράση  «ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ. Δεν ειπώθηκε έτσι ακριβώς στην πρόσφατη  ομιλία του στην εκδήλωση,   αλλά … πίσω από τις λέξεις (όπως πάντα), κρύβεται ο Αλέξης.

Αυτή  ήταν  πορεία και η εξέλιξη του αρχικού του σχεδίου, δουλεμένου ήδη  πριν   την  αποχώρησή του από την αρχηγία μετά την ήττα.   Ζητούμενα ,  η ανασύσταση   «πολιτικών»  και όχι αυστηρά αριστερών,  κομματικών δυνάμεων    και προπαντός, η  με το χρόνο εξαγορά δια της  λήθης  των  τεράστιων λαθών του, που χρεώνεται, ως πρωθυπουργός και αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης. Γνωρίζει και τούτος πολύ καλά  την αδύνατη μνήμη αυτού του λαού, που καταντά, εδώ και  χρόνια, παντελής αμνησία  με όλα τα στοιχεία  της  ιλαροτραγωδίας. ( Από τα μεγάλα κι αυτό, και χρόνια   κουσούρια  των Ελλήνων που κατάντησαν τον τόπο τους ,  χώρα της     φαιδράς πορτοκαλιάς).

΄Εχει δώσει τις  εξετάσεις του ο Αλέξης Τσίπρας και έχει προβιβαστεί   με καλές βαθμολογικές επιδόσεις. Η ατιμωρησία του ενόχου της πρώτης χρεοκοπίας  της χώρας  Κώστα Καραμανλή   είναι αποκλειστικό επίτευγμα της … για  πρώτη φορά αριστερά, με ακροδεξιά δεκανίκια, κυβέρνησης υπό  τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή την επιτυχία  προστίθεται,  για να συμπληρωθεί   του “έφηβου  των καταλήψεων”  το  πλούσιο πλέον συστημικό  βιογραφικό του και η “βελούδινη” αντιπολίτευση που  για πέντε ολόκληρα χρόνια  άσκησε (διάβαζε πρόσφερε  στο πιάτο) στο καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το έγκλημα της «ομερτά»  με τον «ανιψιό» Καραμανλή , οι δυο μεγάλες του στιγμές υπογραφής και δήλωσης περί  ολοκληρωτικής  πια ένταξής του και με απαιτήσεις  ανταμοιβής  για την υπακοή του στο σύστημα, σηματοδοτήθηκαν α. με την πρωτοφανή για ελληνική αντιπολίτευση  «αφωνία» (διάβαζε αποδοχή)  για το μέγα έγκλημα του θανάτου στην πανδημία  πάνω  από 20.000 Ελλήνων εκτός ΜΕΘ, για να πεταχτούν τα δισεκατομμύρια στον κορβανά της Γαλλίας με τους άχρηστους εξοπλισμούς και β. η παραδοχή  πως το σκάνδαλο της Novartis υπήρξε στην πραγματικότητα , αν όχι  μια συνειδητή   πολιτική  σκευωρία  ,αλλά πάντως, επιπόλαιη και αβασάνιστη  εμπλοκή    …αμέμπτων πολιτικών σε εγκλήματα     «λευκού κολάρου».

Αυτή και μόνο η παραδοχή, ως μεταμέλεια,  υπήρξε το επίσημο εισιτήριο εισόδου του π. πρωθυπουργού και αρχηγού στο σκληρό πυρήνα του συστημικού  λόμπι. Εκεί που ωσαύτως  διαπρέπουν και ομονοούν    ο Κυριάκος Μητσοτάκης και  ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης με  τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

 

 

Με τέτοια προσόντα και διαπιστευτήρια θα απαιτήσει αύριο (σύντομα) ο Αλέξης Τσίπρας να μεταπηδήσει από την  βήμα  της αίθουσας εκδηλώσεων του Ινστιτούτου του στην πρωτοκαθεδρία της  συστημικής …υπερκομματικής ομήγυρης   για τη συγκρότηση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Μια κυβέρνηση που για την τήρηση των προσχημάτων θα αυτοπροβάλλεται  και θα δηλώνει ΚεντροΑριστερή.

Μια  συνύπαρξη, «κέραμοι,  λίθοι και πλίνθοι  ( τεχνηέντως) ερριμένα»!   Χειρότερη κι από εκείνη την ανίερη συγκατοίκηση  της «Αριτεράς» με την Ακροδεξιά του καραμανλικού Πάνου Καμένου. Αλλά, πάντως,  με τους ίδιους  ανοίκειους  συμβιβασμούς και τη βάρβαρη    προδοσία  των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.

 

 

Και ο Στέφανος Κασσελάκης που χωράει σε όλη αυτή τη θεατρική παράσταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Δύο είναι οι επιλογές  του. ΄Η, η ένταξή του στον παραπάνω συστημικό  θίασο,  επικεφαλής ενός (από)κόμματος διαμαρτυρίας  υπό όποια νέα ή παλιά ονομασία, που δε  θα φιλοδοξεί πια   να γίνει …εξουσία  ή,  θα κάνει τη μεγάλη  στροφή για  την αναζήτηση νέας ελληνικής αλλά  ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  “ευρωπαϊκής” ταυτότητας.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)