“ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ” ΚΡΙΝΩΝ… ΜΕΤ΄ ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ

“Αλ Τζαζίρα: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ευρώπη

«Με 26,5% ο ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσε. Εάν η Ελλάδα προχωρούσε σε εθνικές εκλογές αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε σχεδόν 130 έδρες στη Βουλή»,

Δυναμική επανεμφάνιση της Αριστεράς, με τα αριστερά κόμματα ανά την Ευρώπη να έχουν ως πρότυπο τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει, αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το Alhazeera, χωρίς να παραβλέπει τη νίκη της ακροδεξιάς. Εκτιμά, δε, πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία θα αλλάξει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ευρώπη».

Σε άρθρο του Κροάτη φιλοσόφου, Srecko Horvat για το Aljazeera, με τίτλο «Η δυναμική επανεμφάνιση της ευρωπαϊκής Αριστεράς», επισημαίνεται ότι «μπορεί η νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές να είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά, όπως όλα δείχνουν η αριστερά έχει κάνει δυναμική επανεμφάνιση».

«Όλα αυτά τα αριστερά κόμματα αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρότυπο, καθώς οι ευρωβουλευτές του συνδέονται με κινήματα και ιδέες που συνέβαλαν στη δημιουργία τους, όπως η αντιφασιστική φιγούρα του Μανώλη Γλέζου (σσ την οποία διάλεξε για να “ντύσει” το άρθρο του ο κροάτης φιλόσοφος) ή η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα η εκλογή της οποίας δείχνει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπλωθεί πέρα από τα εθνικά σύνορα» αναφέρεται στο άρθρο.

Ο Horvat εκτιμά ότι οι εκλογές αυτές έχουν δείξει χωρίς αμφιβολία όχι μόνο το τέλος του δικομματισμού και την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και την επανεμφάνιση μιας αριστεράς που είναι έτοιμη να ρισκάρει.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να φέρει την Ελλάδα σε πρόωρες εθνικές εκλογές και να πάρει την εξουσία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αλλάξει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ευρώπη», καταλήγει.”

Το μεγάλο πρόβλημα, όσων προσπαθούν να υποδυθούν ρόλους αντικειμενικών αναλυτών, ειδικά πολιτικών και κοινωνικών φαινομένων, από τη θέση του οπαδού ,δεν είναι μόνο οι αναληθείς και εξωπραγματικές αναλύσεις τους, αλλά και οι “θεόγυμνες οι φωτογραφήσεις” τους στο ρόλο του σφογγοκωλάριου, όπως ο εν λόγω κύριος  Horvat.

 

O Κροάτης… φιλοσόφoς, Srecko Horvat  στην ανάλυσή του στο  Aljazeera, λίαν επιεικώς λέμε πως… λέει ανοησίες. Και να εξηγήσουμε αμέσως γιατί:

1. “Με 26,5% ο ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσε...

΄Ελεος!  Θα έπρεπε να θυμίσει κάποιος στον Κροάτη… φιλόσοφο πως το 26,5%  δεν είναι  26,5% των σχεδόν 10.000.000  Ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά εκείνων που πήγαν να ψηφίσουν.  Ας κάνει το λογαριασμό  και θα βρει ποιο είναι το  πραγματικό ποσοστό που αντιστοιχεί στους 1.500.000 οπαδούς που πήγαν “μπουλούκι” και  ψήφισαν  ΣΥΡΙΖΑ. ΄Ενα τέτοιο ποσοστό απέχει πολύ  από το να θεωρείται θρίαμβος, όπως τόσο ανεύθυνα το χαρακτηρίζει ο Κροάτης “αναλυτής” .

2. “Εάν η Ελλάδα προχωρούσε σε εθνικές εκλογές αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε σχεδόν 130 έδρες στη Βουλή”.

Η ασχετοσύνη του… φιλοσόφου και θαυμαστή του Τσίπρα για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα φαίνεται χωρίς πολλά πολλά- και μόνο απ΄αυτό που υποστήριξε. Κάποιος, λοιπόν,  θα πρέπει πάλι να τον ενημερώσει πως οφείλει να μελετάει  πριν αποφασίσει να παραστήσει τον πολιτικό “χαρτογράφο” μιας χώρας που δεν τη γνωρίζει.

Του λέμε, λοιπόν,  του κυρίου   πως άλλο πράγμα είναι οι ευρω εκλογές  στην Ελλάδα και άλλο οι εθνικές.  Μέρα-νύχτα.  Και δεν είναι μόνο οι  4.000.000 πολίτες που απείχαν την προηγούμενη Κυριακή (είναι  η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα) και που ουδείς γνωρίζει τί θα αποφασίσουν στις εθνικές εκλογές,όποτε και όταν γίνουν. Είναι και  η γενικότερη,  περιρρέουσα κομματική (άντε,ας την πούμε πολιτική) ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής που θα διεξαχθούν οι εκλογές. Αυτά τα δύο επηρεάζουν καταλυτικά τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα ανέκαθεν. Πέρα από τους δύο αυτούς βασικούς παράγοντες – πυλώνες που θα στηρίξουν τα αποτελέσματα  των εθνικών εκλογών, υπάρχουν, βέβαια, και δεκάδες άλλοι  (ακόμα και απροσδιόριστοι)  παράγοντες  που  επηρεάζουν και προσδιορίζουν  άμεσα ή έμμεσα τα εκλογικά αποτελέσματα.

“η αντιφασιστική φιγούρα του Μανώλη Γλέζου (σσ την οποία διάλεξε για να “ντύσει” το άρθρο του ο κροάτης φιλόσοφος) ή η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα η ε κλογή της οποίας δείχνει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπλωθεί πέρα από τα εθνικά σύνορα» αναφέρεται στο άρθρο”.

Ο πάλαι ποτέ αντιφασίστας -αντιναζί Μανώλης Γλέζος σήμερα, δυστυχώς, συμπορεύεται με τους Ναζί. ΄Οταν, λοιπόν, κάποιος δε διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα την “ετικέτα” του αντιφασίστα  για το Μανώλη Γλέζο, οφείλει να  γνωρίζει πως είναι πια εντελώς φθαρμένη  μια και ο αντιφασίστας-αντιναζί Γλέζος, όχι μόνο  συγχρωτίζεται και συνομιλεί με  Χρυσαυγίτες στη Βουλή, αλλά αποδεικνύει έμπρακτα τη συμπαράστασή του σε εκείνους, αφού  απόφάσισε με την ψήφο του πως δικαιούνται  να λαμβάνουν τον βουλευτικό τους μισθό! Τέλος, όσοι συνεχίζουν και μετά απ΄αυτή την επονείδιστη στάση, να χαρακτηρίζουν “αντιφασίστα” το Γλέζο,  οφείλουν, αν σέβονται τον εαυτό τους (όπως δεν το σεβάστηκε ο ίδιος) και να  γνωρίζουν πως ο  γηραιός ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που ξεστόμισε  (και ποτέ δεν πήρε πίσω) την ανιστόρητη φράση πως  η εγκληματική οργάνωση των Ναζί  πρέπει να  αντιμετωπίζεται…πολιτικά, όταν 60 δολοφονημένοι  και 3.500 θύματα επιθέσεων περιμένουν  να ταυτοποιηθούν οι  θύτες τους.

΄Οσο για τη  συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα,”η εκλογή της οποίας δείχνει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπλωθεί πέρα από τα εθνικά σύνορα» μάλλον ο αφιλοσόφητος… φιλόσοφος δε γνωρίζει τον όρο “μαυρογυαλουρισμός” στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ,ο αξιότερος εκπρόσωπός του, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει  ως  μέσο και όργανο δημαγωγίας του το τραγικό συμβάν της εγκληματικής επίθεσης εναντίον της Κούνεβα και να το αξιοποιήσει προς άγραν ψήφων.

 ΄Οσοι, λοιπόν, χαρακηρίζουν   τους ευσεβείς τους πόθους και τη φανατική τους προσκόλληση σε “μορφώματα” και  σοβιετικά απολιθώματα ως πολιτική ανάλυση, θα πρέπει να γνωρίζουν πως εύκολα γίνονται αντιληπτοί, όποια μάσκα …αντικειμενικού αναλυτή κι αν φορέσουν.